- Vi har ikke bare skremt de etablerte partiene, de er livredde.


Norsk media med NRK i spissen har fortalt oss at UK sin befolkning ikke vil ha Brexit....hvorfor forteller de ikke hele sannheten tro ?

Farages brexit-parti soleklart størst: Ligger an til å gjøre brakvalg
LONDON (VG) 3500 euforiske brexitere heiet frem Nigel Farages nystartede Brexit Party, som ligger skyhøyt på meningsmålingene i valget til Europaparlamentet.

– Vi har ikke bare skremt de etablerte partiene, de er livredde oss! Folk i dette landet er urolige og lei. Vi i brexit-partiet er de eneste som står for håp og optimisme. (...) Til tross for project fear stemte dere brexit.

Retorikken hans fengsler tilhørerne. Publikum jubler, buer, reiser seg og løfter plakatene over hodet.

Det handler ikke lenger bare om brexit, men også demokrati. Det aller viktigste for partiet er at Storbritannia har kontroll over egne lover, grenser, styre og handel. Avtaler med Verdens handelsorganisasjon WTO gir oss maks forhandlingsrom når brexit skjer, sier Farage – det er ikke snakk om hvis.

Mens andre politiske parti i Storbritannia krever personalia fra donorer tillater brexit-partiet anonyme donasjoner på under 500 pund. Derfor har Brown stilt spørsmål ved om Farages parti er godt nok beskyttet mot «skitne penger». Frykten er at utenlandske penger kan påvirke britiske valg, skriver The Guardian.

– Det ingen klarer å tro er at vi i løpet av fem uker har fått 100.000 personer til å betale 25 pund hver til brexit-partiet. Gordon Brown våger å angripe vår finansielle struktur når han sløste med penger i sin tid. Jeg skal fortelle dere en ting. Vi har fire revisorer som følger pengestrømmen – vi er ikke dumme! sier Nigel Farage.

– Dere er et produkt av at deres politikere ikke har fulgt deres ønsker, derfor må dere bli størst i valget. Mange i Europa venter på dere – ikke skuff dem, sier han.

Lignende budskap er formidlet til velgere i Europa i forkant av valget, der EU-skeptiske partier fra Frankrike, Italia, Nederland og Ungarn ligger an til å gjøre gode valg og øke oppslutningen de fikk for fem år siden.

EU-skeptiske parti kan kapre 35 prosent av setene i EU-parlamentet, ifølge European Council on Foreign Relations.

– EU tillater ingen å forlate unionen på vennlig vis – de vil ydmyke dere, sier Klaus, og får støtte fra Farage.

– Hvordan tror dere verden ser på oss akkurat nå? Theresa May bukker stadig under for the bullys in Brussel og de har ydmyket oss, og jeg har fått nok, sier han før han setter punktum for kvelden.

De 3500 tilhørerne reiser seg på ny for applaus og forsvinner etter hvert til pubene i nabolaget for å fortsette samtalen. Torsdag kan de få mer å skåle for.

Redigert 22.05.2019 kl 23:07 Du må logge inn for å svare