Panoro - står foran en helt voldsom kursoppgang!


Sjelden har jeg lest mer sprøyt fra folk som bare sprer møkk for å være negative, og fra folk som åpenbart ikke skjønner bak frem på et regnskap.
Det er ingen vits å gå igjennom alt tullet som står i den andre tråden. Om skatt, hedging, kontantstrøm osv. Det er bare tull!

Et par ting vil jeg allikevel si noe om. Skatten i kvartalet var ikke det tallet som står i regnskapet. Tallet i regnskapet inkluderer en skatt de ikke betaler. Pga regnskapsregler så må Panoro føre statens offtake som en inntekt i regnskapet (other income) som er 2.442millUSD. Denne inntekten som de er pålagt å føre må deretter trekkes ut som skatt på bunnen. Derfor ser det ut som de har 5.051millUSD i skattekostnad, nå realiteten er at de har 5.051millUSD minus 2.442 millUSD = 2.609 millUSD som skatt i kvartalet. Denne skatten er i sin helhet til Tunisia. Skatten de betaler i Gabon vil pga regnskapsregler være trukket ut på toppen som betyr at i Panoros regnskap vil deres skatt i Gabon allerede være fratrukket i selskapets EBIT. Det som anføres i den andre tråden er helt uinteressant i praksis. Det som derimot er interessant er at Panoro sitter igjen med 22-24 USD i netto profitt per fat de produserer i Tunisia! Smak på den! Dette er superlønnsom olje.

Når det gjelder hedgen. Dette var påkrevd av banken når de kjøpte OMV sitt TPS-asset. Fremover vil hedgen ikke gi noen effekt når oljeprisen er på disse nivåene. Panoro kommer ikke til å øke noen hedger, og selskapets voksende produksjon vil være uhedget. Relativt uinteressant også, fordi dette er helt normalt i de aller fleste oljeselskap.

Panoro sin kontantstrøm er preget av at de ikke fikk betalt for siste lifting før kvartalet var ferdig. Dette dukker da opp i neste kvartalstall. Også har de forhåndsplassert pengene for Salloum West boringen i Tunisia som en del av fornyelsesavtalen for leteblokken de overtak av DNO. Også uinteressant.

Resultatene var veldig gode, og viser at oppkjøpet i Tunisia var fantastisk bra. De kjøpte selskapet veldig billig av OMV, og allerede så er produksjonen der på full fart på vei oppover. Noe som ikke er det normale og det er en fantastisk nyhet at TPS som produserte 4000 fat per dag når Panoro kjøpte seg inn, i år vil nå 5000 fat per dag. Resultatene fra Gabon er veldig gode, med sterk produksjon over forventing og stigende reserver. BWO oppgraderte reservene i hele blokken fra 70 til 80 millioner fat.

Panoro prises nå på en veldig stor rabatt. De to analytikerne som følger aksjen har hevet sine kursmål til 25 og 32 kroner per aksje. Panoro sin produksjon står foran en eksplosiv økning med tilkobling av nye brønner i Tortue i Gabon, deretter Ruche området i Gabon, og Sallom/Sallom West i Tunisia. i tillegg kommer det mange letebrønner. Bare den stigende produksjonen som kan gå til 5000-6000 fat per dag neste år og 7000-8000 fat i 2021, vil løfte børsverdien av Panoro til 50-80 kroner per aksje. Det er veldig realistisk. Hvis de formodentlig skulle finne mer olje på sine nye boringer som Hibiscus, Prospekt B osv eller nye ting i Tunisia, så er potensialet langt over dette. Selskapets kontantstrøm er i kraftig vekst.

Aje prises til null av analytikerne. Og det er helt riktig. Er helt uinteressert i Aje. Det beste hadde vært å avvikle hele feltet.

Grinebitere og de som sprer feil info vil sikkert angripe dette innlegget. Bryr meg ikke. Vi kan se om 3 og 6 måneder og vurdere resultatet. Aksjen er en helt eventyrlig mulighet på disse nivåene.

Jeg er aksjonær og kjøpte flere aksjer idag.
Lykke til!

Veldig bra presentasjon med masse god info. Er ikke ås bekymret over ressurs anslaget da det som vibro sier basically er prospekter over alt. Det er bare å forsyne seg.

Veldig spennende at prosessen med boring i Hibiscus updip starter allerede i juli. Deretter går det slag i slag med Dussafu brønner og etter hvert også Ruche brønn(er). Da er vi inne i target sonen som jeg lenge har lengtet etter. Her vil det være masse nyheter som vil skape vei i vellinga. Når det er sagt er det viktig å være forberedt på at det også kan komme negative nyheter med tanke på brønner som ikke drivverdig m.m. (eksempelvis Hibiscus og andre letebrønner).

Godt å få bekreftet at det er uenighet om beløpet vedr. Tullow. Det var mange av oss som antok at det var årsaken, men greit å få det bekreftet. Tipper beløpet havner på en gylden middelvei mellom de to ytterpunktene. I så fall skal vel PEN ha ca 3,5 MUSD pro rata. Samtidig må vi huske at vi har hatt betydelig høyere kostnader enn BWO med tanke på at vi har vært med lenger og såleds skal ha betalt for flere historiske kostnadsposter. Hvis da ikke BWO har "arvet" historiske kostnader fra Harvest for da blir pro rata riktig. 3-4 MUSD her og 3-4 MUSD der blir penger det også :-)

Skal bli godt å komme ned til emisjonskurs igjen. Ble småsvimmel av høydeskrekken og kona syntes jeg ble vel kjepphøy når jeg var i pluss et par dager.

Juice

Så du synes det er en bagatell at ressursene på Dussafu kanskje er halvert. A/B er det som virkelig har blitt betegnet som en «company maker». Det er de vi har brukt hver gang det er snakk om ressurser og vår våte drøm. Drømmen om et storfunn her har vært vesentlig for meg for å sitte i PEN. Jo det er mange andre prospekter, men det har jo vært kjent i mange år. Du burde heller ikke være positivt overrasket over at Hibiscus skal bores i juli. Det har hele tiden vært snakk om å starte fase 2 i juli.

Ja. for noen er det viktigere for et oljeselskap å ha med Sveaas som aksjonær enn hva som ligger av olje i formasjonene på våre assets. Dem om det.

Og til slutt. Ruche er en del av Dussafu.
Redigert 29.05.2019 kl 16:12 Du må logge inn for å svare
toddB
29.05.2019 kl 16:21 3908

Tror ikke vi skal prøve å si så mye verken ene eller andre veien når det gjelder A og B, hvis det blir prøveboring på B neste år tror jeg vi skal få vite mye mer reell informasjon, tar det med stor ro frem til det.

Jeg er mer giret på infoen som blir gitt om forventet produksjon fremover, for nå kommer det snart på løpende bånd! Og at ruche er klart til produksjon allerede på slutten av 2021 høres meget lovende ut!

Her er ikke en eneste aksje til salgs før vi passerer 2021! Lykke til gutter og jenter.

Men hvorfor har vi snakket så mye om A/B tidligere da anslagene var så store?
Redigert 29.05.2019 kl 16:28 Du må logge inn for å svare

Likte ihvertfall veldig godt side 22. Her snakker vi om virkelig lave produksjonskostnader. Tullow kan virkelig ha gjort et scoop.
Redigert 29.05.2019 kl 18:21 Du må logge inn for å svare

Ser frem til en voldsom kursoppgang i morgen :-)
jokke
30.05.2019 kl 22:26 3404

Ta en titt på oljeprisen i kveld.
bmw5
31.05.2019 kl 08:38 3185

En dipp i oljeprisen burde ikke ha noen betydning for Pen siden det ikke er noen lifting på flere uker. Oljen kommer til å stige igjen. Nedgang betyr fine kjøpsmuligheter.

Jeg må si at det er lenge siden jeg har vært så usikker på markedet fremover som jeg har blitt nå. Handelskriger. Styrende personer i verdens tre mektigste land som er veldige vanskelige å stole på. Et EU som sliter og en mer eller mindre gal mann i Nordkorea. Urolighetene i Midtøsten kan også fort eskalere.

Og kanskje skjer ikke noen verdens ting av det som kunne skje. Kanskje går oljeprisen i været og kanskje stuper den. Veldig vanskelig nå synes jeg, men uroligheter kan også gi muligheter. Aldri har jeg tjent så mye på børs som jeg gjorde under finanskrisen.

Den som bare hadde hatt en krystallkule!
Redigert 31.05.2019 kl 11:25 Du må logge inn for å svare
Grila
31.05.2019 kl 13:57 2895

Men at det er blå tal i både PEN og BWO idag trudde eg ikkje kom til å skje. Fortsatt noken timer igjen av dagen, men kunna våre verre med tanke på oljeprisen dei siste dagane.

Re FF
Mulig at jeg ikke har fulgt med i timen, men jeg har aldri tidligere hørt at Hibiscus skulle være første letebrønn og heller ikke fått med meg at denne skulle bores i juli. Fase 2 har jeg alltid tenkt på som kun de 4 nye produksjonsbrønnene. Synes det er veldig positivt at de nå begynner å også konkretisere leteboringer. Samtidig skjønner jeg ikke hvorfor du poengterer at Ruche er en del av Dussafu for det vet jeg da godt. Viktig å ikke gå fra konseptene selv om det kommer nyheter som du ikke liker. Husk på blodtrykket.

Jeg tror ikke ressursendringene på A og B er så dramatiske som du skal ha det til. Jeg har ikke klart å finne info. om at det er skutt ny seismikk eller at det er foretatt seismikk tolkning som er grunnlaget for endringen. BWO er kjent for å være konservativ og heller overraske på oppsiden og det tror jeg er den viktigste grunnen til ressursendringen. Kanskje de ikke hadde data som understøttet tidligere kommuniserte tall. Det trenger absolutt ikke å bety at ressursene ikke er der når de får gode nok data.

Vedr. ditt siste innlegg er vi veldig enig. Det virker nesten som at det hviler en forbannelse over PEN. Hver gang den begynner å virke potent kommer det flyvende inn kullsvarte makro tendenser som setter en effektiv stopper for enhver oppgang. Veldig usikre tider og det er mange negative signaler både for generell vekst og oljepriser. Samtidig kan dette omtrent endre seg over natta, men det er vel ingen ting som tyder på at de driver å forhandler på bak kammerset om en ny handelsavtale akkurat nå.

Vi har som du korrekt påpeker en gal mann NK, men jeg må si at mannen på andre siden av dammen med navn etter en and ikke er stort mye bedre. Hadde han hatt muligheten tror jeg han hadde vært like ille som KIM. Han er i alle fall på god vei. Samtidig skjønner jeg at de må gjøre noe med situasjonen vedr. Kina, men det er mange måter å løse dette på.

Gledelig endring på PEN kursen i dag på tross av blodrød start og røde børser generelt.
Redigert 31.05.2019 kl 14:07 Du må logge inn for å svare

Juice

Blodtrykket er bra det. Du skrev nå virkelig:

«Deretter går det slag i slag med Dussafu brønner og etter hvert også Ruche brønn(er)»

så det var vel ikke så veldig rart jeg stusset. Agawu meldte forresten for en tid tilbake at det var Hibiscus som skulle være første letebrønn, men det er fort gjort å miste info. Siste letebrønn blir antakelig Espadon eller prospekt B. Er ikke bestemt ennå. I mellomtiden skal det jo bores fire produksjonbrønner også. Juli har vel vært nevnt som oppstart lenge nå og passer med Borr Drilling sin flåte statusrapport for Norve.

Når det gjelder prospektene A og B som jeg kanskje maste meg litt opp over så ser jeg at selv på CC den 23. mai at det ble fastholdt estimatet på 482 mmboe samlet. Da altså BWO oppgir 89 mmboe noen dager senere stusser ihvertfall jeg selv om det synes som at jeg var den eneste. Jeg mener 400 mmboe i forskjell er veldig mye og har stor betydning for selskapets verdivurdering selv om jeg selvsagt vet at vi bare snakker om prospektive ressurser.

Uansett. Har sendt en e-mail til Quasi tidligere idag hvor jeg ber pent om å få en forklaring.
Redigert 31.05.2019 kl 15:08 Du må logge inn for å svare
Anywhere
31.05.2019 kl 16:29 2670

Er det så at DNO kan bevege seg i Panoro-aksjen fra og med i morgen?
Noen som ser det som sannsynlig?
Alby
31.05.2019 kl 16:50 2626


Ja, dette blir en god helg med avreise til Rodos på søndagsmorgen ???? godhelg til dere alle ????

A og B er bare leads husk. Blir nok fort 3 letebrønner til vinteren, ta d med ro ?
Alby
31.05.2019 kl 19:50 2379


BP

Mange takk ??

Netback pågående prod. Tunisia er rapport til $18 ved oljepris $65. Og ved dagens oljepris -6.80% i skrivende stund ($62,10) netback enda lavere.

Aje med opex ca. $40.

For BWO/PEN Dussafu Fase 1 opex ~ $34.

Marginene krymper for både BWO og PEN for oljedelen.

Riggantallet relativt stabilt, Baker Hughes, +3 mot tidligere nedgang.

US crude prod. 11.90 mill. per dag mars vs. 11.66 mill. i februar.

US +241kbpd Gulf of Mexico +191kbpd NorthDakota +42kbpd NewMexico +23kbpd Oklahoma +16kbpd Texas -6kbpd Alasaka -7kbpd Colorado -17kbpd

Legg særlig merke til økningen for GoM.

Til tross OPEC prod. faller med 60.000 fat per dag fra april til mai til 30.17 mill fat per dag – lavest siden 2015 - så stuper oljeprisen.

Dette sier meg at det er meget usikre tider og det i praksis ikke finnen noen nødhavn. Og man har inntatt en se og vent posisjon. Som tidligere nevt, har kun en rest i BWO. Dette sagt, om det virkelig skulle være noe selskap som kan evne å gjøre videre suksess, må det være PEN.

Men spørsmålet henger fremdeles, hva kan forventes av progress og M&A?

Tror fremdeles at det er noe prematurt på Aje. Boring av en brønn på Dussafu er neppe nok til å holde trykket oppe - gitt oljeprisen og makro butter i mot.

Tunisia, neppe noe mer før senhøstes, kankje noe bedre prod., men ikke foreløpig særlig futt.

M&A aktivitet kan ramme PEN positivt. Det er egntlig her at en mulig oppside ligger, men usikkert.

Uansett lavere inntjening for PEN, jeg har fremdeles liten tro på at det kan bli flere boringer soon, uten at frisk kapital må innhentes, men ikke nødvendigvis her og nå. Mest trolig en lånefasilitet, da det ikke er tegn på at PEN og BWO kjører parallelt med RBL, slik (RBL) som forfektet av BWO for Dussafu.


Redigert 31.05.2019 kl 20:28 Du må logge inn for å svare

Pepper
Nope. De er prospekter og ikke leads. Først og fremst Dentale, men noen små flekker med Gamba er tegnet som leads. Se side 20 i presentasjonen av BWE som jeg la inn her om dagen lenger oppe i tråden. Hadde vært leads så ville de nok vært uaktuelle i fase2
Alby
31.05.2019 kl 21:10 2273


gunnarius

Mener du det er lurt å sette seg på sidelinjen inntil videre ?
Redigert 31.05.2019 kl 22:22 Du må logge inn for å svare
Ruter8
31.05.2019 kl 21:29 2258

Skal si oljen får svingt seg...

Albu, sidelinjen inntil videre?

Det må hver enkelt ta standpunkt til.

Registrerer i allefall at de to kvartalene hvor jeg anså olja som "fredet" inntil bedre infrastruktur og pipelines for skiferen var ventet ultimo d.å. - allerede er kommet. Men da i form av Trumps eskalerende handelskrig - sist ut Mexico i dag, som trolig fikk investorene til å se rødt. Hva svarer så Mexico med?

Hva med Kina og bl.a. unike mineraler etc.? Det tårner seg nå opp og Trump driver handelskrig "all over". Det hele eskaleres.

Alby, du får kjøpe noe gull på veien hjem. Det sier vel det meste hvordan jeg tenker om ståda.
Redigert 31.05.2019 kl 22:54 Du må logge inn for å svare
Alby
01.06.2019 kl 09:12 1982


Tror nok at OPEC vil ta et skritt og få prisen opp igjen. Jeg har forstått det slik at SA er avhengig av en pris rundt 70 - 80 av hensyn til sine egne budsjetter.

Er det noen som har tanker om den kraftige oppgangen i går ?
Karybdis
01.06.2019 kl 14:14 1801

Blir spennende å se om PEN her vil klare å stå imot prisnedgangen på olje.
Jeg tok iallfall ikke den sjansen; solgte; likte ikke haussingen til denne Jabba heller; spesielt
ettersom Oto1 og Gunnarius syntes noe usikre, iallfall i det korte bilde; enhver gjør jo sine
valg, men PEN var jo overraskende sterk her igår, det må innrømmes; ser det an litt.

Det viktigste for meg i går var ikke oppgangen isolert sett men omsetningen. Helt tydelig at veldig mange opplever at verdien av selskapet med de siste nyhetene har blitt større. Ser ikke bort fra at det blir kortvarig nedgang på mandag, men aksjen virker unormalt sterk. De fleste analytikere mener at droppet i olja er en overreaksjon og nå begynner til og med republikanere og de største selskapene i USA å brumme skikkelig mot presidenten. Spesielt med Mexico skyter han seg skikkelig i foten. Tror også Saudiene sitter med et par ess i ermet. Verden går ikke til helvete - i alle fall ikke enda.

En høy oljepris er bare bra for oss men også for klimaet,
Idar1
02.06.2019 kl 00:24 5242

Det kan jo tenkes at det kan være i Trumps interesse å få slutt på handelskrigen før valget 3 November 2020 siden han stiller til gjenvalg. Det kan jo passe ganske bra med produksjonstart for Tortue fase 2 og Sfax brønnen.
Idar1
02.06.2019 kl 00:26 5237

FF
Har du sett deg ut noen "klimavennlige" selskap?

Idar 1

Det er vanskelig. Klimatiltak og vern av naturen kolliderer dessverre ofte med hverandre. Se bare på vindkraftsaken. Denne vindkraften man får utgjør 0,1 % av verdens samlede forbruk. For meg er det å ta vare på naturen vår det viktigste, og det vil det alltid være. F.eks. vil produksjon av hydrogen kreve masse energi som må bygges ut. Biobrensel som importeres fra fjerne land fører til nedhugging av regnskog og stor transport. Likevel påstås den å være klimavennlig og dette misbrukte ordet bærekraftig brukes hele tiden.

Det er veldig vanskelig, og jeg kan ikke skryte på meg noenting når det gjelder aksjer. Kjøpte nylig REC, men også produksjon av paneler krever energi. Jeg får lyst å gi opp av og til, men mitt bidrag er at jeg forbruker veldig lite energi. For meg er det kollektiv trafikk som gjelder og veldig få flyturer. Mye mindre enn for en del år tilbake. Jeg trenger ikke å feriere i syden og det fjerne østen. Landet vårt er fantastisk enn så lenge og det er naturen som først og fremst drar turister. Bare så synd vi ødelegger det. Det er det vanvittige energiforbruket vårt som vi må gjøre noe med. Enda viktigere er det å få kontroll på befolkningseksplosjonen. Det er helt uvirkelig at siden 1970 er verdens befolkning fordoblet. Altså like mye som de første hundretusener av år med mennesker.

Dette kunne jeg ha skrevet mye om, men jeg skal spare dere. Dessuten møter jeg meg selv i døren som aksjonær i et oljeselskap. Det jeg mente med høy oljepris er bra for miljøet er at forbruket kan gå ned og at det åpner opp for alternativ energi. Hvorfor satses det ikke på opprustning av gamle kraftverk og havvindmøller. Jo ikke en krone i subsidier er man villige til å bevilge. Jeg har også en fremtidsdrøm. Enorme solkraftpaneler i ørkenstrøk som Sahara som produserer energi til hydrogen som energibærer i all kommunikasjon. Det ville ha hjulpet både på klima og miljø.
Redigert 02.06.2019 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
Karybdis
02.06.2019 kl 12:08 5002

Fluefiskeren, blir det noe ørret eller røye på deg???
Vel, ditt innlegg er helt spot om.
Så genuint komplisert er jo dette; og den viktigste årsak til
problemet er jo overbefolkning. Gjerne grunn til å tenke over
Det og hva som blir konsekvensene av neste dobling; ekspertene talte
også om dette på på syttitalet og om utviklingen, men intet stemte.
Kjøpte forøvrig også noe REC her; kanskje finner Trump ut at han vil
bygge massivt ut med solpaneler i Death Valley!!!! skjer det ikke så er det også helt greit, men
REC investeringen min blir gjerne litt mindre verdt!!!!!
Men enig dette; skal dette være noe poeng så må hele verdikjeden være klimanøytral;
Det holder ikke å bruke kullkraft til EL-bilproduksjon, EL-bil kan jo være et poeng i forhold
til lokal forurensing.

Karybdis

Nei, blitt særdeles lite fluefiske på meg de siste årene. Det skyldes at jeg har vært syk i over tre år nå, men nå føler jeg meg i kraftig bedring og ørreten skal ikke føle seg for trygg i sommer. Da lover jeg å skrive mindre på forumet også.

Ja. På syttitallet var det ihvertfall mye snakk om befolkningseksplosjonen. Et tema som stod høyt på dagsorden. Det forbauser meg at det ikke er noe tema lenger, hverken for FN eller politikere. Her i landet har vi blitt utrolig fokusert på markedskrefter og verdiskapning. Er det penger å tjene er det ikke noe annet som teller. Vi ofrer gjerne vår natur for at tyskerne kan skryte av fornybar energi og de og vi tjene penger på det. I Tyskland må vindmøller settes opp minst 1,5 km fra nærmeste hus. Det gjelder ikke i Norge. Jeg tror imidlertid de er litt forbauset fordi de har blitt fortalt at vindmøller ikke konfliktskapende i Norge. Tror de skal få merke at det er det.
Redigert 02.06.2019 kl 13:06 Du må logge inn for å svare
mimsa
02.06.2019 kl 12:28 4961

Flott innlegg FF, og lykke til med helsen. Da ser vi fram til noen solide fangst-rapporter i tiden framover.

Takk for det. Når det gjelder fangst kan jeg jo bløffe litt. Vi fiskere gjør gjerne det. Et vanlig triks er å holde fisken lengst mulig foran seg på bilder. Legg merke til det.
Redigert 02.06.2019 kl 12:43 Du må logge inn for å svare
Karybdis
02.06.2019 kl 12:41 4988

Lykke til med ørretfiske til sommeren, FF.
Ja, verdens problemer er ikke små, enig også der.
Idar1
02.06.2019 kl 16:10 4831

Ja vi får bare håpe at ekspertene får rett når de hevder at jordens befolkning vil avta etter den har nådd 10 milliarder, om ikke det skjer av seg selv er det vel bare en pandemi som kan redde oss.
Jeg har og stor tro på solenergi, så jeg kjøpte i Scatec for noen år siden (selvfølgelig altfor få), de planlegger jeg å beholde lenge. Jeg går å funderer på om jeg skal installert paneler på hustaket, det ville langtfra gjort meg klima nøytral siden jeg er kjøtteter å reiser endel i jobb sammenheng og privat, men alle monner drar vel.
Når det gjelder dette kjøttet så har jeg prøvd en del etterligninger som har smakt så ille at jeg var nær ved gi opp, helt til jeg prøvde noen burgere fra Beyond Meat (Bill Gates sin baby). Det går nok ikke å lure noen til å tro at det er kjøtt men de smaker slettes ikke ille.

Lykke til med både helse og fiske FF, hvem vet kanskje vi treffes ved ved et fiskevann engang.
Redigert 02.06.2019 kl 16:13 Du må logge inn for å svare