Astrup og skolestreik.

Longrun
KLIMA 27.05.2019 kl 09:33 536

Astrup er ute i VG og idiot-erklærer dem som kritiserer klimabarna. Og jeg er enig; det er ingen grunn til å klandre barna for klimahysteriet, like lite som det er grunn til å kritisere Hitler-jugend for nazismen og 2. verdenskrig.
Barn tar ting bokstavelig. De konsumerer det de får servert, og skolepensum er gjennomsyret av klimahysteri. I alle fag. Og lærerne må fungere som klimaaktivister enten de liker det eller ikke. Det er regjeringen, deriblant Astrup, som er ansvarlig for klima-skremmingen.
Og det hele er basert på kvasivitenskap. På Abels Tårn i NRK 2 i går satt klimaaktivister diskuterte seg imellom. Det kom inn et brysomt lytterspørsmål. Lytteren lurte på hvordan det kunne ha seg at en økning av de uhyre små mengdene av CO2 i atmosfæren (0,04 %) kunne påvirke klimaet nevneverdig, og hvordan man i tilfelle kunne vite dette sikkert. Vedkommende "ekspert" klarte ikke å gi noen troverdig forklaring på dette - til tross for at dette spørsmålet jo er fundamentet for hele teorien, skolestreikene og hysteriet.
Stakkars barn.
Fredrik Frikk
27.05.2019 kl 11:38 515

Jeg har en teori. Jeg ville ha lansert den offentlig om den ikke hadde virket konspiratorisk. Teorien er slik: Høyrepopulistene var ved å forandre maktbalansen i Europa, og ungdommelige opprørere er ved å slutte seg til.

Så kom Gretha Tunberg med sin endetid-profeti, og siden unger er lett å lede (og gjerne vil ha fri fra skolen), får hun oppslutning. Mediene hiver seg på: store oppslag som alle er positive og priser (Fritt ord). Jeg har knapt sett en ny politisk bevegelse få så mye positiv reklame! Hvorfor? Jo, klimaopprøret truer ikke samfunnet. Det endrer ikke maktbalansen i samfunnet. Tvert imot kan det gjøre fagforeninger mer medgjørlige, og det kan få vanlige folk til å akseptere lavere lønn. Det er strengt tatt en systemvennlig bevegelse, noe som viser seg bl. a. i Frankrike der de grønne vil samarbeide med Macron.

Resultatet ser vi nå i valget til Europa-parlamentet. De grønne har enorm framgang. Høyrepopulistene går fram, men ikke så mye som forventet. De grønne har erobret momentum.
Slettet bruker
27.05.2019 kl 11:57 505

Som Astrup-erklært "idiot" lurer jeg jo på om han vet noe som jeg ikke vet. I mange år, helt siden før "Hvordan landet ble til" , skrevet av prof. Skjeseth ved Landbrukshøyskolen på Ås, gikk som føljetong i Aftenposten, interessert meg for geohistorie, sammenholdt med istidene, bosetting og arkeologiske funn. Stikkord som barkebrødstid, Eirik Raudes boplass på Grønland med den ikke ukjente sønnen, Leif, oppdagelse av Amerika, samt oppdagelsene av store røtter og trær i myr på Hardangervidda indikerer høyst variable temperaturvariasjoner bare etter siste store istid (ca. 10000år siden). Isdekket nådde ned til Alpene, tidvis.
Og om økningen av den for plantelivet grunnleggende byggestenen CO2 skyldes, eller er årsak til, temperaturstigningen er det hittil ikke vist evidens til. (Fysikkens lov om gassers oppløselighet i væske, temperatur og trykk).
Klimabarnas, hvorav de fleste synes å bestå av hylende fjortiser, engasjement, er som ventet. De er blitt utsatt for daglig innhamring av noe som presenteres som udiskutable fakta, uten motforestillinger, uten å skjønne at det her IKKE er vitenskap, men POLITIKK. Og mennesker i tog, rose-, 1. mai-, militær avdeling, er lett å lede, stakkars.
Slettet bruker
27.05.2019 kl 12:02 501

Høyre har gått i GLOBALISME-fella og forstår ikke at det er ren marxisme og selveste Internasjonalen realisert sammen med Hitlers kongstanke for Europa. Det er trist å se disse menneskene på høyresiden som har gitt slipp på nasjonalkonservatisme for å bli NWO sosialister, uten selv å forstå det en gang.
Daniel_K
27.05.2019 kl 12:13 497

Endelig en fornuftig Høyre mann. Han bør overta som leder for H.
Longrun
27.05.2019 kl 13:44 479

Hadde Astrup vært av samme kaliber som Margaret Tatcher hadde han sluttet seg til hennes avsløring:

"Global warming is a marvellous excuse for global socialism."
Redigert 27.05.2019 kl 18:13 Du må logge inn for å svare
Cortex
27.05.2019 kl 16:55 462

Politisk korrekthet fordummer,så Astrups høye PK-faktor utløser hans uttalelser.
Redigert 27.05.2019 kl 16:56 Du må logge inn for å svare
emigranten
27.05.2019 kl 21:16 436

Det er neppe særlig fornuftig å sette idiotmerkelapper på folk. Det kan se ut som om den borgerlige regjeringen vil få problemer med å holde det gående ved kommende valg. Astrups bidrag i VG appelerer ikke positivt med det for øyet.