Finanskrisen kommer!

Zorin
27.05.2019 kl 15:40 967

Det er bare å forberede seg på neste finanskrise.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2019/05/USA-er-ikke-klar-for-aa-inngaa-en-handelsavtale

Donald Duck er nok ikke Skrue McDuck nei.

Synd vi ikke har Kristin Halvorsen som finansminister. Hun ryddet godt opp sist. Nå har vi en finansminister som ønsker å lage budsjetter under bordet og som ser på handlingsregelen som noe som gjelder kun andre.Mentor
28.05.2019 kl 06:53 473

I Norge har folks lønninger økt bra siste året. De sier de vil både spare og forbruke mer fremover ettersom de har mer penger å rutte med. Det er blitt flere i jobb også. Slikt blir det ikke så store kriser av.
Mentor
28.05.2019 kl 06:40 494

Handelskrigen er nå nesten slutt i det amerikanske aksjemarkedet. Den har gått over til valutamarkedet der den hører hjemme. De jeg kjenner tenker stort. De tenker i milliarder og trillioner.
Rockall
27.05.2019 kl 23:58 585

Det kan bli finanskrise ut av handelskrigen, som kan få kredittbobla i Kina til i å sprekke.

Helvete kan brake løs, og det gjelder å ha aksjer i selskaper som tjener penger uansett, eller stå ute med cash... eller en kombo av dette.

Jeg har tenkt på "dommedag", og har sett en rekke selskaper som vil forbli nokså uberørt av både handelskrig og finanskrise, men... Aksjekursene også i disse selskapene vil gå ned (om ikke like mye) dersom børsene krakker skikkelig, for investorer som må drive brannslokning, må kanskje selge unna de aksjene de har i disse selskapene også, og snøballen ruller... Men ja, noen mentale forberedelser har jeg gjort også.
Mentor
27.05.2019 kl 19:37 703

Det er mange plausible forklaringer vi har hørt og kommer til å høre om kriser. Finanskriser kommer når likviditeten blir dårlig fordi verdiene faller fort og prisen på penger samtidig øker. Så langt skjer ikke dette. I Norge er vel boligspekulasjonen en bekymring. En god del mennesker eier flere en 2 boliger + hytte/landsted/større eiendom. Overskuddet er derimot bra.. Renten behagelig lav. I USA er det vel noe langsiktig bekymring fordi USA går med underskudd og bygger mye gjeld. Japan har mye gjeld og også handelsunderskudd. Det kan ikke gå over veldig lang tid med økte renter. Det er vel derfor rentene ikke øker internasjonalt. Kina har gått bra, men det er litt usikkert hvordan handelskrigen vil slå ut. Kina handler ikke bare med USA. Langt der i fra. EU-tror jeg fortsatt har problemer (sør).

2019 tror jeg er nesten fritt for synlige kriser. 2020+++ kanskje det kommer noen.

Sjeldne jordmetaller er ikke så sjeldne som alle skal ha det til.
Det er for det meste en litt møysommelig prosess for å skille de ut av malmen.
USA har massevis av dette sjæl, så det eneste Kinesern oppnår er å sette fart på gruvedriften i USA.
Mentor
27.05.2019 kl 18:17 799

Det er mulig byggingen av forskjellige datasentre rundt om i verden vil sette fart på samtalene igjen. Det er disse datasentrene med enorm lagringskapasitet, behov for maskiner/komponenter og strøm. Det sies en selvkjørende bil trenger datakraften til 3-4 PC'er så det er aktuelt fremover. Et slikt datasenter kan komme ute i skogen og i utkanten av byen Skien om Statkraft bestemmer seg for det. Tror kommunen og grunneier har sagt ja.Kostnadsramme 15 milliarder så det er jo en viss størrelse kan man si.
Zorin
27.05.2019 kl 17:13 856

Hva vil skje hvis Kina svarer med å stoppe eksporten til USA av begrensede mineraler som i begrensede mengder finnes utenfor Kina? Av de viktigste mineralene finnes 80% av disse nødvendige mineralene til it-produksjon i Kina. De finnes utenfor Kina også, til en hvis grad, men ikke nødvendigvis i de kvanta Silicon Valley etc. etterspør. CPUer, GPuer, Ram-brikker blir rammet. Silisium som benyttes til solcelleproduksjon osv. Vi kan raskt stå overfor et USA som ikke kan produsere PCer i større kvanta. Mobiltelefoner trenger CPU osv. Spørsmålet er jo om Kina svarer.
Mentor
27.05.2019 kl 16:58 877

Tror ikke det blir krise av ingen løsning på handelskonflikten. Det som vil skje er at børsene vil gå mer flate uten oppgang/nedgang. Sommeren kan derfor bli litt kjedelig. Lite argument igjen for bevegelser.

Marihuana-aksjer vil nok gå opp og Bitcoin også.

det er bare å ønske allt hva enn som måtte skje velkommen,og heller se mulighetene som eventuellt som skulle dukke opp.


Stay Positive!


mvh en som virkelig har hatt sin del av nedturer i livet!


;)