Quantafuel

tingen2
QFUEL 27.05.2019 kl 20:25 91445

Noen som har synspunkter her, virker spennede. Siden vi allerde råkjører på den grønne bølgen med Nel,Hex,Sship,tomra osv...

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/05/Quantafuel-er-i-dialog-med-Roekke-stiftelse

Synspunkter mottas med takk.
Slettet bruker
29.11.2019 kl 08:29 7280

nutellut skrev Innlegget er slettet
Quantafuel har ikke sagt annet enn at de forventer produksjonsstart i Q4, så de har sånn sett ikke brutt noen løfter knyttet til dette. Det er fortsatt en måned igjen av Q4.

Når det gjelder Merkur-noteringen derimot, så synes jeg også det er merkelig at det ikke har kommet mer info, og jeg tror de hadde et håp om å få i gang produksjon i løpet av november, og i den forbindelse noteres på Merkur. Men at ikke det ble tilfellet, synes jeg ikke trenger bety premie for dårlig prosjektstyring. Det fremste løftet mtp produksjon var Q4, og det kan fortsatt innfris.
Slettet bruker
29.11.2019 kl 12:00 7218

Vitol ut - BASF inn
Quantafuel avslutter avtale med Vitol og endrer produksjonsfokus. Forventer oppstart i januar 2020, ifølge dansk artikkel.

Kanskje på tide med en kommentar fra @KBohn himself?

Artikkel fra 28.11.19: https://pro.ing.dk/wastetech/artikel/quantafuel-dropper-groent-braendstof-til-fordel-kemiindustrien-4541:

«Quantafuel dropper grønt brændstof til fordel for kemiindustrien

Det har længe været planen, at Quantafuels fabrik i Skive skulle lave plastaffald om til grønt brændstof gennem kemisk genanvendelse. Men nu skal virksomheden primært levere til den tyske kemigigant BASF, der bl.a. vil bruge materialerne til produktion af ny plast.
Simon Freiesleben, @freiesleben09
28. nov 2019 06:10
Der har i lange perioder været stille omkring Quantafuel-projektet i Skive, siden det i 2017 kom frem, at den norske virksomhed havde fået miljøgodkendelse og investeringerne på plads til at bygge et anlæg til kemisk genanvendelse af plast på dansk grund.

I december 2018 lød meldingen, at ambitionen var at omdanne 60 ton plastaffald dagligt til syntetisk brændstof og andre produkter. Her snart et år senere er produktionen stadig ikke kommet i gang, men undervejs har planerne ændret sig. Plastaffaldet skal ikke længere primært laves om til low carbon fuel, men skal i stedet primært anvendes i kemiindustrien.

Det kunne Hanne Risgaard, miljøchef for den norske afdeling af Quantafuel, fortælle ved Dakofas konference om plastkrisen i midten af november.

»Vores fokus har indtil nu været dieselolie. Der var her, Vitol kom på banen i 2017, hvor vi lavede en kontrakt på, at de ville købe vores produkt. De var interesserede i low carbon fuel og var måske knap så interesserede i, om det var regnet som genanvendelse,« sagde Hanne Risgaard blandt andet på konferencen, hvor hun også fortalte, at det var svært for Quantafuel at få deres syntetiske brændstof anerkendt som en grøn genanvendelsesløsning:

»Vi har den problemstilling, at vi laver waste-to-fuel – men det tæller ikke som genanvendelse. Klimadagsordenen efterspørger low carbon fuel, men vi ender lidt med at stå mellem to ministerier.«

Derfor har Quantafuel ikke længere en aftale med hollandske Vitol. Til gengæld har den tyske kemikoncern BASF investeret et trecifret millionbeløb i virksomheden med henblik på at bruge produkterne fra fabrikken til nye kemiprodukter. Ifølge Hanne Risgaard har Miljøstyrelsen tilkendegivet, at det umiddelbart kan regnes som genanvendelse.

Skal bruges til ny plastproduktion – i første omgang

Det var ikke muligt at få en direkte udtalelse fra Quantafuel til denne artikel, men Hanna Løyche, kommunikationschef for Norden og Baltikum ved BASF, bekræfter historien til WasteTech:

»Vi forventer, at fabrikken i Skive kommer op på en produktion på 16.000 ton pyrolyseolie og rensede kulbrinter årligt – og vi regner med at aftage det hele.«

Hvad er det ved Quantafuel-projektet med kemisk genanvendelse af plastaffald, som interesserer jer?

»Vi har gennem nogle år arbejdet på at udvikle kemisk genanvendt plast som forretningsområde. Den pyrolyseolie, som Quantafuel udvikler, kan indgå i vores produktion på samme måde som de almindelige olier af fossil oprindelse, som vi anvender i dag. Det er rigtig interessant, fordi vi på den her måde kan bruge noget plast, der ikke i dag kan genanvendes – og dermed udgør det et vigtigt skridt på vejen mod en mere cirkulær økonomi for kemibranchen.«

Skal I bruge de her råmaterialer til at lave ny plast?

»Det behøver det ikke nødvendigvis, men det er formentlig der, vi starter. I princippet kan det indgå i produktionen af hvilken som helst kemi, hvor fossil olie indgår i dag. I starten vil det formentlig være plastprodukter, og vi har allerede udviklet en række pilotprojekter i samarbejde med vores kunder,« svarer Hanna Løyche.

Hun nævner, at firmaet blandt andet har udviklet en række nye produkter med udgangspunkt i produkter fremskaffet via kemisk genanvendelse af plast. Der er tale om en speciel kasse til transport af varmefølsom medicin, specielle letvægtsbildele og emballage til mozarellaoste, som kan leve op til den gældende lovgivning om fødevareemballage. De er dog alle stadig produceret i testskala, da de stadig afventer leverancer i stor skala af materialerne fra Quantafuel.

Har I lavet en livscyklusanalyse på, om det miljømæssigt bedre kan svare sig at anvende materialer fra Quantafuel end at bruge regulære fossile materialer?

»Ja, vi har fået lavet en LCA, som lige nu er indleveret til peer review. Vi regner med at få den publiceret til foråret. Derudover har den hollandske regering lavet en lignende LCA, som udkom tidligere i år. Den viser, at hvis man sammenligner kemisk og mekanisk genanvendelse af plast med forbrænding, så er begge dele at foretrække miljømæssigt – så det ser positivt ud.«

Kan genanvende blandede plastfraktioner

Når Hanna Løyche begejstret omtaler samarbejdet med Quantafuel som en potentiel »manglende brik« i det cirkulære plastloop, så skyldes det, at den kemiske genanvendelsesproces kan fungere med en mere blandet samling af plastpolymerer end den traditionelle mekaniske genanvendelse.

Dette var også en del af Hanne Risgaards fremlæggelse ved plastkonferencen.

»Vi skal ikke konkurrere med mekanisk genanvendelse. Der er plads til os begge på markedet, og vi kan tage nogle af de produkter, som de har svært ved at genanvende. Fordelen er også, at vi kan upcycle materialerne til nye produkter – vi downcycler ikke, som man stort set altid ender med at gøre med mekanisk genanvendelse,« sagde hun blandt andet til tilhørerne fra affalds- og plastindustrien.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Det er nemlig primært PE og PP, som Quantafuel har behov for på deres anlæg. Forskellen er, at disse fraktioner i Quantafuels anlæg kan tåle at blive blandet med en række andre fraktioner, som det fremgår på illustrationen nedenfor.

Processen er dog ikke helt uproblematisk, for der er stadig mange materialer, som er problematiske i for store mængder. Anlægget kan reelt tage op mod 15 procent PET, men det øger risikoen for, at processen stopper til. For meget PVC kan danne chlor, hvilket er uønsket. Og der må heller ikke være for meget vand i processen, for så kan det ændre på komponenterne i slutresultatet.

Derudover arbejder Quantafuel lige nu med at gøre fabrikken klar, så produktionen kan påbegyndes i januar 2020. Dette arbejde indebærer blandt andet at optimere processen væk fra et dieselprodukt og i retning af mere Nafta – såkaldt råbenzin, der er et vigtig råmateriale i kemiindustrien.
Redigert 29.11.2019 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
JonasHas
29.11.2019 kl 15:48 7138

Da er Q3 rapporten ute

http://otc.nfmf.no/public/news/18933.pdf
Redigert 29.11.2019 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
nutellut
29.11.2019 kl 17:31 7091

Hva er Vitols rolle nå - aksjeeier? Denne rapport var vanskelig lesestoff - må fordøyes😒
nutellut
29.11.2019 kl 17:35 7100

Hva er Vitols rolle nå - aksjeeier? Denne rapport var vanskelig lesestoff - må fordøyes😒
Slettet bruker
29.11.2019 kl 18:10 7163

Ifølge den danske artikkelen er Vitol-samarbeidet over, men i Q3-rapporten står det da vitterlig at samarbeidet fortsetter, så vi må jo nesten tro på den:

«An important aspect of the partnership agreement with BASF is that it is exclusive only with regard to joint development of improved technology , and entered in understanding with Quantafuel`s long- standing partner, Vitol, that still has an ambition to build out large production capacity together with Quantafuel, starting in Antwerp. As part of this understanding Vitol converted its 3 MUSD loan plus accrued interests to shares in Quantafuel in the third quarter.»

Legger også merke til dette avsnittet som kan slå positivt ut på aksjekursen fremover:

«Furthermore, with the support from BASF, Quantafuel has maintained the discussions with other major petrochemical companies with the aim to agree terms for one or more commercial partnership in the near future.»

Slettet bruker
29.11.2019 kl 20:39 7138

"Det sier seg selv at børsnoteringen skulle skje i forbinæelse med vellykket oppstart av Skive, og first oil fra Skive." er min personlige vurdering av at det er selvinnlysende at alle andre alternativer/muligheter med nær 100% sannsynlighet kan utelukkes. Og det sier seg vel selv?  Ellers hadde jeg referert/linket til melding/artikkel med utsagnet, og puttet det i gåseøyne med kursiv skrift. Det sier seg vel selv?

Du svarer på mitt innlegg med å poste en børsmelding som om du mener at jeg har feiltolket børsmeldingen, hvilket jeg ikke har. Men jeg har vært på børs i 50 år, og den erfaringen sier at ALLE selskap når de går på børs, ønsker en positiv kursutvikling, ihvertfall ikke en negativ.

Og jeg fikk rett - i 2019-Q3 rapporten står det at oppstart av Skive er utsatt til i Q1-2020, og da også en evt OSE noteringen.
DET SIER SEG SELV.

Redigert 29.11.2019 kl 21:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.11.2019 kl 20:42 7184

Quantafuel sin presentasjon på Zerokonferansen 2019:
https://zero.no/wp-content/uploads/2019/11/06-Kjetil-Bøhn-converted.pdf
Slettet bruker
29.11.2019 kl 20:56 7217

 
2. setning i siste avsnitt på første side av 2019-10-07 pressemeldingen  http://otc.nfmf.no/public/news/18820.pdf
linket til på  http://otc.nfmf.no/public/company/487.html:
"As part of the investment agreement, for a minimum of 4 years
after the start-up of production of Quantafuel’s Skive plant, BASF will have a
right of first refusal to all pyrolysis oil and purified hydrocarbons from this plant."


For de som ikke kjenner begrepet right of first refusal:
https://en.wikipedia.org/wiki/Right_of_first_refusal
"Right of first refusal (ROFR or RFR) is a contractual right that gives its holder the option to enter a business transaction with the owner of something, according to specified terms, before the owner is entitled to enter into that transaction with a third party. A first refusal right must have at least three parties: the owner, the third party or buyer and the option holder. In general, the owner must make the same offer to the option holder before making the offer to the buyer. The right of first refusal is similar in concept to a call option."

Dvs at BASF har opsjon/førsterett på å kjøpe all Quantafuel pyrolyse-rå-olje og raffinerte produkter Skive (1, eller også 2?) produserer. Det BASF evt ikke kjøper, særlig diesel, kjøper Vitol (eller andre). Personlig tror jeg at BASF "bare" er interessert i nafta, og noe pyrolyse-rå-olje for egen raffinering og forskning på å øke nafta andelen ved raffinering av Quantafuel pyrolyse-rå-olje. Tror Ikke BASF er særlig interessert i diesel og de tyngre fraksjoner/produkter fra raffineringen. Se side 22 i:
https://quantafuel.com/wp-content/uploads/2019/09/QFUEL-Presentation-Pareto-Conference-12-sep-19.pdf

Redigert 29.11.2019 kl 21:45 Du må logge inn for å svare
nutellut
30.11.2019 kl 12:18 7140

Takk til Abradinho og reserven . Enig - dette er et helt vesentlig avsnitt.: " i forståelse med Vitol" og fortsatt samarbeid med Vitol . Det har jo lenge vært rimelig klart at de ønsker å øke Naftafraksjonen ytterligere og det har vi ført hørt er vanskelig og at her kom BASF inn så sent som oktober. Tenker det har bidratt til "extensive rework" hvis de skal øke Naftafraksjonen på 18% og redusere Dieselfraksjonen(hovedfokuset til nå) på 67% (tall fra Quantafuel sin Paretopresent. i sept.) så der blir sikkert litt diesel til Vtol 😉 I Q3 present. omtales Q1 2020 og ny testrunder ETTER "mechanical completion". Ikke vet jeg om lønnsomheten i Nafta frem for Diesel - ikke vet jeg heller om hva det betyr at Eu kun godkjenner Nafta som resirkulert plast - offentlige midler??)
Slettet bruker
30.11.2019 kl 12:40 7140

Jeg tror mye av nøkkelen ligger i nettopp å få riktig EU-godkjenning av virksomheten. Ved bare å fokusere på diesel ville ikke Quantafuel formelt sett kommet inn under den grønne paraplyen, så vidt jeg har forstått. Det ville ikke være «grønt nok» å bare lage diesel.

Når de nå plutselig ender opp med å bli «the missing link» i en sirkulærmodell for reell kjemisk resirkulering av plast (resirkulert plast blir til ny plast av samme kvalitet, ikke downscale produkt», så vil det hele plutselig bli mye mer lukrativt. De kan fort ende opp med å få betalt for plasten de tar imot (det ble nevnt USD200 per tonn plast).

Jeg mener samarbeidet med BASF har gjort selskapet langt mer spennende enn det var før dette ble annonsert i oktober. Det virker i tillegg som de har planer om å offentliggjøre nye samarbeidsavtaler i nær fremtid, så for meg er det snakk om «når» selskapet leverer og aksjekursen flyr, ikke «om eller hvis». Jeg ville uansett foretrukket å være i denne situasjonen nå, med BASF, enn å ha Skive 1 i produksjon og kun ha avtale med Vitol.
nutellut
30.11.2019 kl 14:52 7099

Gode poenger. Du kan også se det slik at med EUs definisjon av "resirkulert plast" og samarbeidet med BASF styrker det konkurransefortrinnet til Quantafuel. Jeg har skjønt det slik at diesel fra plast er det de fleste konkurrenter lager. Men f. eks PLASTIC ENERGY™ har satt seg mål de og By 2025, PLASTIC ENERGY™ will convert at least 300,000 tonnes of low-value plastic waste into feedstock for new plastic manufacturing (Plastic2Plastic). De har og "patentert teknologi" og hevder de er industriledende på plastic-to-plastic men åpenbart ikke kommet så langt men har et samarbeid med Petronas i juni annonserte de "PCG and PLASTIC ENERGY will jointly perform a feasibility study" og "Depending on the outcome of the study, PCG and PLASTIC ENERGY may consider building a commercial plant in Malaysia"
Redigert 30.11.2019 kl 14:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.12.2019 kl 10:54 6886

Pareto Securities tar opp dekning av Quantafuel med en kjøpsanbefaling og et risikojustert kursmål på 250,- (med 38% risikorabatt, kursmål uten rabatt på kr 400,-).

En fyldig analyse ble publisert i dag morges og tittelen sier vel det meste om begeistringen til Pareto-analytikerne: «Stars are aligned - Huge upside potential».

Spennende lesning! 🤩

Redigert 02.12.2019 kl 10:56 Du må logge inn for å svare
Fredriknico
02.12.2019 kl 11:22 6848

kan du sende link eller utklipp fra rapporten ?
Slettet bruker
02.12.2019 kl 14:22 6761

Usikker på om det er innenfor retningslinjene til meglerhusene, har sendt en forespørsel til analytikeren.
KBohn
02.12.2019 kl 15:27 6722

Kort oppklaring;

1. Vi har inngått en avtale med BASF som også inkluderer at de får off-take fra Skive. I utgangspunktet vil dette gjelde alt vi produserer i Skive og alt vil gå til ny plast. Det kan være at noe går til andre selskaper, men i utgangspunktet vil alt gå til BASF.
2. Avtalen gjør det sannsynlig at vi blit godkjent som materialgjenvinning. Det vil i så tilfelle gjøre noe med tilgangen på råvarer og kostnader, eventuelt også inntekter på mottak av plast.
3. Vi har IKKE avsluttet noe samarbeid med Vitol. Deres ønske har hele tiden vært å sette opp store anlegg nær eksisterende infrastruktur, og dette arbeidet fortsetter som før. 16.000 tonn per år var aldri spesielt viktig for et selskap som hver dag frakter 7 millioner fat, så samarbeidet med BASF er naturligvis inngått i samarbeid og forståelse med Vitol gjennom felles møter.

Vi jobber, som skissert i 3Q rapporten, for å ferdigstille alt mekanisk før jul, og gleder oss til å ta fatt på oppstartsprosedyrene på nyåret.

Mvh

Kjetil Bøhn
CEO
Slettet bruker
02.12.2019 kl 15:30 6703

Pareto tar opp dekning av Quantafuel – er bull på aksjen
Selskapet kan også bli en attraktiv oppkjøpskandidat, mener analytiker Tom Erik Kristiansen.


PARETO ER BULL: På Quantafuel, her representert ved toppsjef Kjetil Bøhn.
FOTO: SIGURD SVEEN
INDUSTRI
ODD STEINAR PARR
Publ. 14:54 - 2.12.19

ANNONSE
Pareto tar opp dekning av Quantafuel med kjøpsanbefaling og kursmål 250 kroner, går det frem av en analyse Finansavisen har fått tilgang til.
«Med økt fokus på spørsmål om plastavfall og behov for innovative løsninger, er Quantafuel godt posisjonert for å dra nytte av sin potensielle «first mover advantage» i markedet for kjemisk gjenvinning», går det frem av analysen som er ført i pennen av analytiker Tom Erik Kristiansen.
Analytikeren mener samarbeidspartnerne BASF og Vitol øker sannsynligheten for en vellykket produksjonsstart på sitt første kommersielle anlegg rundt årsskiftet.
Stadig bull etter dobling – økte i Haudemann-favoritt

– Kursmål kan dobles
Kombinert med «førsteklasses» produkter, en skalerbar forretningsmodell og en klar vekstbane på kort sikt, skaper dette et stort oppsidepotensial.
Ifølge Kristiansen kan kursmålet på 250 kroner mer enn dobles i løpet av det neste året, «ved bevis på kommersialitet».
Kursmålet indikerer en oppside fra dagens kursnivå på 50 prosent, men dette inkluderer en gjennomsnittlig rabatt på 38 prosent av Paretos uriskede verdsettelse av prosjektporteføljen på 400 kroner aksjen.
«Vi forventer å senke rabatten når Quantafuel oppnår en vellykket produksjonsstart. Hvis realisert, vil dette sannsynligvis også føre til visibilitet i ytterligere prosjekter og skape et mye større langsiktig oppsidepotensial, ettersom enda et anlegg kan legge rundt 90 kroner aksjen til vår verdsettelse», heter det videre.
Vil flytte til Merkur etter kjemisk reaksjon

Oppkjøpskandidat
Pareto åpner for Quantafuel kan bli en attraktiv oppkjøpskandidat, «ettersom noen av verdens største petrokjemiske selskaper, raffinerier og store oljeselskaper i dag sikter seg inn mot dette markedet», skriver Kristiansen.
Han har i sin verdsettelse inkludert utvanning fra en potensiell emisjon på 50 millioner dollar for å finansiere videre vekst.
Som de største risikofaktorene for sitt positive syn anser analytikeren teknologisk risiko, driftsproblemer ved Skive-anlegget i Danmark og potensielle nye konkurrerende teknologier.
Quantafuel forvandler plast til diesel og bensin

Fra plast til diesel
Quantafuel har utviklet en teknologi som omdanner plastavfall til enten nafta, diesel eller marine gas oil (MGO). Nafta kan brukes av petrokjemisk industri til å produsere plast, mens dieselen og MGO-en kan brukes til hhv. veitransport og skipsfart.
Quantafuel stengte på 165 kroner på NOTC-listen fredag, noe som priset selskapet til nesten 1,6 milliarder kroner.
Til tross for at aksjen dermed falt litt i fredagens handel, er den opp over 185 prosent hittil i år.
Slettet bruker
02.12.2019 kl 17:41 6604

Pareto tar opp dekning av Quantafuel – er bull på aksjen
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2019/12/02/7478848/pareto-tar-opp-dekning-av-quantafuel-er-bull-pa-aksjen
Selskapet kan også bli en attraktiv oppkjøpskandidat, mener analytiker Tom Erik Kristiansen.
Slettet bruker
02.12.2019 kl 19:34 6557

Personlig håper jeg at det IKKE blir noen oppkjøpsforsøk - da mine analyser tilsier minimum en 15-20 dobling av kursen frem til 2030 + hyggelige utbytter f.o.m. 2023/2024. Ja, jeg sitter LONG i QFUEL.

Spørsmål til KBohn (Kjetil Bøhn):
Har dere i avtalene med BASF og Vitol sikret dere mot [in]direkte oppkjøpsforsøk fra disse to?
Redigert 02.12.2019 kl 20:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.12.2019 kl 20:40 6498

KBohn, tusen takk, for oppklaring.


KBohn (Kjetil Bøhn), noen spørsmål til side 16 (2019-01-15.16) i  http://otc.nfmf.no/public/news/18204.pdf
og side 22 (2019-09-19.22) i  https://quantafuel.com/wp-content/uploads/2019/09/QFUEL-Presentation-Pareto-Conference-12-sep-19.pdf

Screenshot-collage av de to sidene:  http://vxz.eu/QFUEL__Presentations__2019-01-15.16_+_2019-09-19.22

1:  Kan huske feil, men mener å ha lest at samarbeidet med BASF hovedsaklig er for å prøve å øke nafta andelen fra raffineringen til >20%.
Riktig?

2:  "+ ~10 % permanent gases – used for heating of plant" i 2019-01-15.16, er det samme som "Natural gas ( ~6 %)" i 2019-09-19.22?
Hvorfor ~40% mindre i 2019-09-19.22 enn i 2019-01-15.16?

3:  Hvorfor den betydelige forskjellen (~20%) i diesel delen mellom 2019-01-15.16 (~56 %) og 2019-09-19.22 (~67%)?

4:  "Heating Oil ~8 %" i 2019-01-15.16, er det samme som "Heavy fraction ( ~9 %)" i 2019-09-19.22?
Får dere og noe tyngre/tettere produkter som bek, tjære og asfalt-bindemiddel?

Redigert 02.12.2019 kl 20:43 Du må logge inn for å svare
KBohn
03.12.2019 kl 11:35 6348

Hei

Svar;

1. Vi har ikke noen klausuler som hindrer oppkjøp hverken med Vitol eller BASF.

2. Slide med 6% er egentlig litt misvisende. Beklager. Den var ment som en illustrasjon på at når vi øker andelen nafta så gjør vi det ved å flytte toppunktet på kurven nedover, og ikke ment å refere nøyaktige tall. Men ser ast det kan misoppfattes. Tenkte litt for mye på dette som en muntlig presentasjon foran publikum, og ikke at den skulle publiseres etterpå. Det er beklagelig. Det riktige er at vi har ca 10% lettere gasser, fra C1-C5, methan, propan etc. altså tilsvarende naturgass omtrent. Vi har ca 8% tyngre fraksjoner C21-C25.

3. BASF tar alt fra skive og videreprosesserer tyngre fraksjoner ned til lettere som igjen da gir inn til plast. Dette er suboptimalt men gjøres fordi vi og BASF ønsker å vise at vi kan ta 100% til ny plast. I neste generasjon skal vi flytte toppunktet til venstre og produsere mye mer nafta, slik at de kan ta det direkte og slippe tungvinte og kostbare prosesseringsteg i Ludwikshafen.


Mvh

KB
Slettet bruker
03.12.2019 kl 12:40 6322

KBohn, takk for svar :)

Er svar 3 slik å forstå at man ved raffinering "enkelt" kan flytte toppunktet til venstre hhv. høyre, for å få mest mulig lettere hhv. tyngre fraksjoner?
Redigert 03.12.2019 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.12.2019 kl 13:55 6564

Hvorfor er noteringen på Merkur utsatt? Trøbbel på Skive anlegget?
Slettet bruker
03.12.2019 kl 16:32 6469

Et tidligere innlegg på denne tråden av KBohn (Kjetil Bøhn, Quantafuel CEO):
https://finansavisen.no/forum/thread/29007/view/626015

Hei
Vi opplyste i forbindelse med 1Q rapporten at vi planlegger notering etter at Skive er i produksjon, hvilket i praksis tilsier 1 kvartal 2020.

Mvh
KB
Quantafuel


Redigert 03.12.2019 kl 16:32 Du må logge inn for å svare
Titleist
03.12.2019 kl 17:09 6467

Jeg har hørt at Merkur-notering fortsatt kan skje før nyttår. (Hvilken dag som helst)
Slettet bruker
03.12.2019 kl 17:37 6460

Her blander du noteringen på Hovedlisten og noteringen på Merkur. Det har, som du riktig sier, blitt annonsert ar de vil noteres på Oslo Børs (hovedlisten) når Skive er i produksjon. I praksis er vel det fort Q2 nå.

Når Merkur-noteringen ble annonsert ble det understreket at dette ikke skulle være et alternativ til hovedlisten, men et mellomstopp pga stor interesse fra utlandet, mindre oversikt på dagens liste (OTC) og at enkelte aktører ikke har mandat til å handle i OTC-aksjer.

Så jeg tenker at en Merkur-notering kan komme når som helst, men personlig tror jeg ikke den kommer før vi har en god nyhet mtp produksjon eller samarbeidsavtale som kan gå ut omtrent samtidig. Kan fort bli starten av Q1 og så hovedlisten (eller annen utenlandsk børs, som det ble antydet i et innlegg fra KBohn tidligere i tråden) i Q2.
Redigert 03.12.2019 kl 17:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.12.2019 kl 22:48 6347

Takk, ser den.
Slettet bruker
04.12.2019 kl 13:24 6213

Har nå fått bekreftet fra megler hos Pareto at de ikke tillater deling av analyse på forumet. Jeg må si jeg har forståelse for det, da det legges ned mye arbeid i disse analysene og hvem som helst kan registrere seg som kunde om de ønsker tilgang til tjenesten. Så da kan jeg altså ikke dele noe her.

Men kan legge til at det kun er Sparebank1 Markets og nå Pareto Securities som følger Quantafuel, og de har begge laget analyser i løpet av høsten 2019, som er vel verdt å lese.
Fredriknico
05.12.2019 kl 10:46 6060

100% forståelig :)
Registrerte meg hos Pareto og fikk tilgang til analysen.
Meget interessant lesning, og en svært grundig analyse.
Dette blir ufattelig spennende å følge fremover :D
SilverTailFox
05.12.2019 kl 12:11 6027

Hei, Er inne og ser på den siste børsmeldingen:
As announced on 23 October 2019, the Company has initiated a listing process of its shares on Merkur Market.
The Company will communicate the first day of listing on Merkur Market as soon as all requirements for listing are met, hereunder the delivery in VPS of shares resolved issued in accordance with the authorisation granted at the EGM 7 October 2019.

Betyr dette at inne 14 dager så vil de være på mercur eller bare at de fortsetter som før og forberede?
Det var noen som hadde en oversikt over selskaper som har søkt på mrecur men den klarer jeg ikke og finne igjen.

Kjempe spennede aksje dette.

Ett par ting jeg er usikker på er:
Hvis de går på Mercur marked er det samtid planer om og hente mer penger til og forberede flere fabrikker ? Eller er det kun for og være muligheter for flere kjøpere.
Hvis en går på Mercur kommer en til og spliltte aksjen til 1:10 eller noe for og reduseere prisen og gjøre det mer attraktiv og flere aksjer til omsetting ?

Slettet bruker
05.12.2019 kl 12:44 6024

Da kopierer jeg mitt innlegg fra forrige tråd:

Siden tidspunktet for noteringen på Merkur er forvirrende anbefaler jeg et søk på Google hvor dere kan lese følgende:

Quantafuel vil noteres på Merkur Market
23.10.2019 · André Haugen

Selskapet håper å være notert på Merkur i andre halvdel av november. Quantafuel skriver at de har opplevd økt interesse for aksjen etter at de inngikk partnerskap og fikk den tyske kjemikaliekjempen BASF som investor.
Partnerskapet ble kunngjort tidligere denne måneden, og ble inngått med et mål om å videreutvikle Quantafuels teknologi for kjemisk resirkulering.
BASF investerte 20 millioner euro gjennom tegning av nye aksjer og et konvertibelt lån.
Sparebank 1 Markets er engasjert for å bidra i noteringsprosessen.

Alt tyder på at at det er problemer med innkjøingen av Skive anlegget som utsetter Merkur noteringen. Skal de ved noteringen også hente penger så bør det kunne vises til en vellykket testproduksjon.
Slettet bruker
05.12.2019 kl 13:04 6067

Alt det tekniske om Skive står det forklart om i Q3-rapporten. Forventet ferdigstillelse av det mekaniske innen nyttår, og deretter vil man begynne å kjøre prosesser i en slags testkjøring hvis jeg forstår det rett.

Det er ikke behov for noe emisjon på nåværende tidspunkt da selskapet akkurat har fått inn EUR20mill fra BASF. Dette skal være mer enn nok til å få Skive1 i gang, også med eventuelle nye utfordringer

Minner om at Quantafuel ligger langt fremme i løypa med denne teknologien, og det er det flere selskaper som har merket seg. Selskapet er fortsatt i dialog med flere petrokjemiske selskaper, og bli ikke overrasket om det kommer en ny avtale på plass før nyttår.

Her kan man lese om de ulike petrokjemiske aktører og hvilke planer de har offentliggjort. Som man kan se har flere planer, men her snakker vi om pilotprosjekter med oppstart i 2020/2021.

https://www.chemanager-online.com/en/topics/economy-business/chemical-recycling-racing-close-loop
KBohn
05.12.2019 kl 13:49 6022

Merkur;

Som opplyst under 3Q rapporten venter vi på at aksjene til BASF blir VPS registrert. Det har tatt veldig lang tid grunnet behov for oversetting av dokumenter og hvitvaskingsregler. Vi lister straks dette er klart. Utsettelsen har ingenting å gjøre med Skive.

Mvh

K. Bohn
Slettet bruker
05.12.2019 kl 15:34 6009

La nå det der ligge, Kalle. Dette har vært en relativt seriøs og faglig tråd så langt, og vi trenger ikke den type støy. Synes også vi skal være ekstremt takknemlig for at selskapets CEO gir oss informasjon og korrigering direkte, og sannsynligheten for at det fortsetter er nok større hvis vi klarer å holde fokus på en faglig diskusjon, og ikke sånt fjas.
Slettet bruker
05.12.2019 kl 16:08 6002

Basert på dette tidligere innlegget av KBohn (Kjetil Bøhn, Quantafuel CEO) på denne tråden:
https://finansavisen.no/forum/thread/29007/view/626015
Hei
Vi opplyste i forbindelse med 1Q rapporten at vi planlegger notering etter at Skive er i produksjon, hvilket i praksis tilsier 1 kvartal 2020.
Mvh
KB
Quantafuel


anså jeg at det "sa seg selv" (min uttrykksform for personlig mening om at noe er mest sannsynlig) at børsnoteringen skulle skje ifm oppstart av Skive.

Men jeg har aldri hevdet at jeg hverken er allvitende eller ufeilbarlig - i motsetning til "alle andre" på HO.
nutellut
05.12.2019 kl 17:24 5960

Slutt å kverulere ! Nå har vi fått logisk forklaring på situasjonen i Skive - videre løp og planer og fortsatt commitment fra samarbeidspartnere og ikke minst kanskje mest de verdifulle svar fra K.B. som utfyller de velskrevne kvartalsrapporter fra Quantafuel! Vi er priviligerte med en ryddig og informativ tråd - det vil ikke vare - snart kommer Hegnarhyenene og ødelegger forummet ;-) Nyt reisen :-)
Slettet bruker
05.12.2019 kl 18:25 5960

Hei,

Enig med dere alle at dette er en god tråd, men denne måtte jeg bare lande.
Fortsette med dine gode innlegg Reserven, men skader ikke å være litt ydmyk. ;)
Ser frem til neste pressmelding, det kan jo bare gå en vei dette. Håper danskene gir avtale.

God torsdag alle

Liten edit*
Ser at KB skrev det ja, så skjønner og er enig med deg Reserven at det var sammenheng mellom produksjon og notering.

Men fortsatt god helg!
Redigert 05.12.2019 kl 22:45 Du må logge inn for å svare