Ny hydrogen rapport er levert til regjeringen

Slettet bruker
NEL 29.05.2019 kl 08:05 1431

Ny rapport: Hydrogen kan bli svært viktig for klimakutt og norsk verdiskaping
Hydrogen er et svært interessant satsningsområde for norsk økonomi og kan bli en avgjørende faktor i et samfunn uten skadelige klimautslipp både her hjemme og globalt. Det viser en rapport fra THEMA Consulting Group som lanseres på Hydrogenkonferansen 2019 i Oslo i dag. Etter at hovedfunnene er presentert på konferansen, blir rapporten overlevert til Klima- og miljøminister Ola Elvestuen som innspill til regjeringens hydrogenstrategi.

Norge har tilgjengelige energiressurser og aktører innen næringsliv og forskning med relevant teknologisk kompetanse og kommersiell erfaring. Norge har derfor de beste forutsetninger for å posisjonere norske næringsmiljøer for videre satsning på hydrogenområdet.

Det finnes i dag få alternativer til hydrogenets fleksibilitet i energisystemet. Hydrogen kan derfor bli en viktig bidragsyter i et karbonnøytralt europeisk energisystem. Hydrogen i kraftsystemet har størst verdi i områder med mye uregulerbar kraftproduksjon og/eller lite annen fleksibilitet som kan levere over flere uker.

Alternativene er mye dyrere. Uten fleksibiliteten fra hydrogen må det bygges mange vind- og solparker med lav utnyttelsesgrad eller investeres i dyrere og mindre hensiktsmessige energilagringsalternativer. Våre modellsimuleringer av den europeiske kraftbalansen viser at det kan være kostnadseffektivt å produsere hydrogen når det er mye vind- og solkraftproduksjon og bruke hydrogen til kraftproduksjon i perioder med lite fornybar kraftproduksjon.

Hydrogen har størst potensial i anvendelser der direkte elektrifisering kommer til kort – eksempelvis i transportsektoren og industrien. Hydrogen vil som en utslippsfri energibærer redusere CO2-utslipp når det erstatter fossile energiprodukter.

Det er synergier mellom blått og grønt hydrogen. Blått hydrogen lages av naturgass med lagring av CO2, mens grønt hydrogen lages med fornybar strøm gjennom elektrolyse av vann. Blått hydrogen kan produseres uavhengig av værforholdene, mens grønt hydrogen kan produseres billig i perioder med overskuddsproduksjon.

Rapporten gjennomgår perspektivene for hydrogen som energibærer globalt og nasjonalt her i Norge. Rapporten er finansiert av Olje- og energidepartementet, Innovasjon Norge, Norsk olje og gass, Petoro, Gassco, Norsk Hydrogenforum og en gruppe bestående av Småkraftforeninga, Sunnhordland kraftlag og Kvinnherad Energi. Den kan lastes ned fra www.thema.no.

Analyse- og rådgivningsselskapet THEMA Consulting Group jobber med spørsmål knyttet til «det grønne skiftet» i energi- og transportsektoren, sektorer som kjennetegnes av omfattende offentlige reguleringer og utfordringer knyttet til utvikling og utnyttelse av infrastruktur.

Oppdragsgiverne våre er myndigheter, kraft- og transportselskaper, kraftintensiv industri, bransjeorganisasjoner og andre aktører som påvirkes av omleggingen.
Kontaktperson: Eivind Magnus eivind.magnus@thema.no, +47 908 88 339
Korean Ministry of Trade, Industry and Energy Announces Plans to Build 18 #Hydrogen Producing Facilities by 2022--
Hør gjerne Statkraft, europas største produsent av fornybar energi, om hydrogen på Hydrogenkonferansen. De er enige med Løkke om at prisen på elektrolysører skal ned med 40% på et par år, så 40% ned igjen senere. Kjøp NEL.
Delphi Fondene holder fortsatt NEL inne i varmen i deres anbefalte portefølje :)

Les herligheten her : https://www.thema.no/hydrogen-et-sentralt-element-i-framtidens-lavutslippsokonomi/
Redigert 29.05.2019 kl 08:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 09:09 1139

Kjempe finn innleg fra Tigeren som altid...og det lover flere ganger dobbling av kursen
Slettet bruker
29.05.2019 kl 09:23 1046

Takk for god link Tigeren. Innspillet til kommende hydrogenstrategien er interessant lesing - og Olje- og energidepartementet er en av oppdragsgiverne til rapporten.
Slettet bruker
29.05.2019 kl 09:33 965

Tusen hjertelig takk godtfolk. Regjeringen kommer meget sannsynlig med tunge vedtak på drn nasjonale H2 planen. Regjeringen har virkelig fått noe tygge på her. Ikke glem hydrogen rapporten fra Det Norske Veritas som er sendt regjeringen. Den ble og ihjel n belyst av DNV for Ola Elvestuen på hydrogenkonferansen. Den var bestillt fra Olje og Energidep/Klima og miljøverndep. Resultatet var oppsiktsvekkende. Hydrogen er Norges fremtidige eneste miljøvennlige gass uten Co2 utslipp. Tenk den dagen Nel bygger og setter opp 2.4 GW elektrolysører i Norge for staten. Nel fakturerer staten flere milliarder av kroner for et gigantisk H2 fabrikk anlegg i Norge. Så starter staten med eksport av H2. Det kan være fakta innen 3 år. H2 kan bli Norges viktigste energigass. Stay long i Nel.
Les her: https://www.dnvgl.com/oilgas/download/hydrogen-as-an-energy-carrier.html
Oslo, Norge, 4. desember 2018: Hydrogen kan spille en viktig rolle i dekarboniseringen av verdens energiforsyning for å redusere klimaendringen, ifølge et nytt forskningsdokument av DNV GL, teknisk rådgiver for olje- og gassindustrien.
Les her: https://www.dnvgl.com/news/new-dnv-gl-research-sees-long-term-expansion-of-hydrogen-use-for-energy-134934
Redigert 29.05.2019 kl 09:38 Du må logge inn for å svare