Seriøs tråd om PHO

Slettet bruker
PHO 30.05.2019 kl 01:08 19150

Det har vært unaturlig mye drittslenging, selv til å være HO, den siste tiden. Husk at dette er et anonymt fora - det har derfor ingen interesse å lese om den enkeltes handel/suksess, og det må bli slutt på all personsjikanering og uthenging. Kan vi ikke heller forsøke og hjelpe hverandre til å gjøre de beste beslutningene - samt dele informasjon/kunnskap/erfaring? De som på denne tråden kun mobber/fokuser på person (uavhengig av om en hausser eller baisser) blir meldt til administrasjonen.

Her følger noen kommentarer/spørsmål jeg gjerne ønsker konsteuktive innspill på;

- Norne/Edison har begge oppdatert sine "analyser". For meg er det vel så interessant å lese begrunnelsen/bakgrunn for kursmålene enn selve kursmålene. Det var flere som hadde forventninger om at kursmålet skulle økes - men husk at begge har et kursmål som ligger i nærheten av kr 60 (nesten 30 % høyere enn dagens kurs) - og Norne anbefaler kjøp (endret fra hold). Det som jeg synes er av størst interesse å lese er at en legger til grunn et Peak sale i år 2024 som ligger ikke veldig høyere enn guidingen PHO har for 2020 (som i all hovedsak er basert på TURBT). Er det ikke merkelig at en i sin analyse knapt forventer noe omsetning av flexiscope i 2024 - et marked som er 3-4 ganger større enn TURBT?? Som jeg har nevnt tidligere - hvorfor skal ikke PHO kunne oppnå en samme markedsandel i Surveillance som i TURBT?

- Salgsprosess 6-12 mnd. Er det slik at dere ikke tror på Schneiders forklaring? Gitt at det han sier er sant - bør vi ikke dermed forvente utover 2019 en ytterligere ekspandering/økning av scope (basert på grepene Schneider har gjort høsten 2018/2019)? Her viser jeg også til Gunloves innlegg i går (29. mai).

- FB gruppen er veldig flink til å legge ut artikler om BLC, hvor jeg opplever nesten en "eksplosjon" i antall artikler hvor det skrytes av BLC. I tillegg har vi fått mange studier som underbygger hvilket unikt produkt BLC er, og at pasienter krever BLC. Det er utrolig at kreftpasienter har fått et mye bedre produkt for å avdekke/behandle kreft. Er det noen som ikke tror dette vil få betydning for etterspørselen/bruken av BLC?

- Flere påpeker år brukerfrekvensen er lav. Hva tror dere årsaken til det er? Kan det være at det tar tid å få lært opp alle urologene til å bruke det? Tror dere at sykehus som har kjøpt scopene kun har tenkt fremover å utnytte kapasiteten med 20 %? Tror dere ikke at de første scopene som brukes har en høyere frekvens enn de som nettopp har blitt utplassert?

- Når det gjelder historikken til PHO - er det noen som mener at PHO ikke har bedre forutsetninger for å lykkes idag enn i 2017? Er det ikke gode grunner til at PHO aldri har opplevd enn høyere omsetningsvekst/øknikg i utplassering av scope i USA enn i 2018? Schneider har påpekt at vi også i 2019 og 2020 (og etter 2020) vil oppleve en fortsatt akselerende vekst - samt at han fremhever særskilt potensialet til Surveillance markedet - er det noe som tilsier at veksten vil stoppe? Schneider har også uttrykkelig bemerket at en jobber for at BLC skal bli SoU - og mener at PHO har på plass alle 5 forutsetninger for å få til det. Når en leser all publisiteten PHO har fått - hvor til og med flere sykehuset allerede skriver at BLC er SoU - hva er det ev som tilsier at BLC ikke skal bli SoU?

- Det er tydeligvis flere som er kritisk til at PHO bruker "overskuddet" til å investere i videre vekst - og mener vi ikke har sett noen effekt av den økte innsatsen. De som skriver det må etter mitt syn mene at det Schneider har sagt om salgsprosessen ikke stemmer - se ovenfor - hvilket de gjerne må mene, men jeg har ennå ikke sett noen gode argumenter/dokumentasjon på at det Schneider (som har lang erfaring i bransjen) sier ikke stemmer. Gitt at det å bruke kr 100 ekstra i dagfor å tjene kr 400 i fremtiden - og som dermed utsetter grønne tall ett år - mener dere fortsatt at det er feil strategi? Eller skyldes kritikken at dere mener Schneiders strategi/grep om å øke innsatsen for å kapre markedsandeler ikke vil ha noen effekt? Fremtiden vil vise - men jeg tror ikke Schneider ville gjort det dersom han ikke mener at det på sikt vil ha den ønskede effekten (og igjen - har vi grunn nok og i dag for å mene at Schneider ikke kan jobben sin)?

- Ellers er det positivt å se at det ble registrert 3 nye scope, og at det allerede nå er registrert nesten like mange scope så langt i Q2 (over 1 mnd igjen) som i q1. Samtidig bør vi, når vi tar i betraktning problemene som var med flexiscopene i Q1 (opplyst at dette ble fikset i slutten av q1) forvente at det blir utplassert flere flexi scope i Q2 enn i Q1 ( 3 stk).

- Avslutningsvis; anbefaler dere å lytte på Radforsk podcast nr 84, fra ca 39 min.

Det blir spennende å følge med på fortsettelsen:)

Ønsker dere alle sammen lykke!
Redigert 21.01.2021 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.06.2019 kl 09:11 2838

Ja du fokus urologer har sett kreft i mange herrens år, og råker de se par små tumører til.
Så har de ingen aning om vad de skall gjøre med dem uten Pho skall lære dem.
Hvem har lært dem i Ipsen området det er ikke PHO og ikke er det Ipsen så da må det vare en
eller annen pølse ekspert. Men de klarer seg utmerket.

Men nær det gjeller salgsprosessen må eg seie meg enig, den er evighetslang og sier absolut
ikke noe om salgsresultatet. Mer en att det ikke har gått bra hittils.
Redigert 01.06.2019 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
focuss
01.06.2019 kl 09:20 2826

Pafo
Hva vet du om Ipsens kompetanse i Tyskeland? Høres ikke ut som du har evne til å forestille deg hvordan en akademisk vitenskapelig diskusjon foregår. Antar om du hadde overhørt en så hadde du neppe forstått hva de snakket om.
Redigert 01.06.2019 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.06.2019 kl 09:24 2818

Ja her har menigheten klagt på Ibsen i alle år, men du trur de er ute og lær opp urologer.
Det virker som du vet mer om den der pølseboden, så håll deg til den.
Redigert 01.06.2019 kl 09:28 Du må logge inn for å svare
focuss
01.06.2019 kl 09:27 2818

Pafo
Det er det vi tror de ikke gjør og derfor selger så dårlig utenfor Tyskeland.
bravi
01.06.2019 kl 09:28 2812

Kan umulig være like kostbart å få utplassert skop i Ipsen området og norden som i Us. Såvidt jeg vet tjener både Ipsen og Pho på det som foregår i Eu.
Slettet bruker
01.06.2019 kl 09:33 2809

det er fortfarende mer utbrett i Ibsen området en i USA uten PHO selgere.
Så det viser att de har ikke den funksjonen du vil ha det til.
Slettet bruker
01.06.2019 kl 09:44 2760

I Ipsen området koster det ikke PHO fem flate øre att få utplassert scope. Det får Karl Storz og
Olympus stå før selve. Og de de klarer til og med att vise urologer hvor de fungerer.
Men det får eg aldri focuss att tru på, han vet bedre.
Londonmannen
01.06.2019 kl 10:04 2729

Bravi
Nei, jeg skjønner at det er flere som ikke tror på at KS har hatt problemer, så du er ikke alene om det. Men da sier dere samtidig at Dan Schneider snakker usant på Q1 presentasjonen, når hat vitterlig sier at KS har hatt problemer med flexiscopene. Og det er da jeg ikke fatter og begriper at dere samtidig fremholder at dere fortsatt er aksjonærer. Da jeg mistet troen på Costa i NANO så tok solgte jeg meg ut av selskapet. En ærlig sak å satse penger på selskaper man har tro på. Men da må også ledelsen være å stole på.

Men det må jo være opp til dere om dere tar sjansen på å ha penger investert i et selskap der dere ikke stoler på ledelsen og heller ikke hatt ro på at de evner å få utplassert scope, uten å tape en masse penger. Ja, ut fra det dere sier så taper selskapet mer og mer penger dess flere scope som utplasseres. Likevel henger dere med. Forventer dere at det skal skje et under?

Jeg har ikke noe imot verken degveller andre kritikere, men jeg skjønner ikke at dere fortsatt er aksjonærer når dere verken tror på ledelsen eller selskapets strategi.
ITinvest
01.06.2019 kl 10:08 2724

Godt å ha blokkert 3 stk, da blir trådene mer lesbare, synd att disse bra skriver tull, for vi trenger også kristikere , men synd ikke
det finnes noen oppegående pho
Slettet bruker
01.06.2019 kl 10:14 2717

Ja nu var det vel vid Q4 presentasjonen 27/2 han sa det. Og det er litt merkelig nær informasjon
kommer nær det er fikset. Og uten detaljer om nær eller hvor lenge. Informasjon av betydelse
skall skje som børsmelding. Om det er liten eller ingen betydelse så går det bra att informere
pølse eksperter på webcast som førstorer opp dem til kjempe problemer.
Scoopfinder
01.06.2019 kl 10:38 2686

Jeg setter pris på kritiske røster, men ikke hvis det bare er vrøvl som vedkommende vet (burde vite) er bare tull.
Det aller dummeste er påstanden om at «sykehus og leger tjener mere på WLC».
Kan dere være snille å legge den ballen død ?
Sykehus og leger vil alltid tjene mest på å kurere pasienter. De ville spart penger på å bytte ut dyr anestesi med whiskey, men pasientene ville forsvunnet, og dermed pengene.
Jeg gidder ikke nevne navn, men de som skriver slikt vås vet selv hvem jeg tenker på.

Takk
Slettet bruker
01.06.2019 kl 10:57 2657

Ja det var ikke vanskelig att se hvem den var egnet til. Men nu har både selskapet og AUA sagt
att BLFC kan redusere antallet behandlinger og kostnader vesentligt. Og det er jo ovanligt dumt
att gå ut med noe sånt om det ikke stemmer. Vad mener du focuss kan man spare penger med BLC.

Det er til og med bekreftet i studier.
Redigert 01.06.2019 kl 11:00 Du må logge inn for å svare
Scoopfinder
01.06.2019 kl 11:08 2634

Hvis legevitenskapen finner en metode for å fjerne en sykdom så gjør de det selv om de «taper penger» på at sykdommen ikke lenger eksisterer.
Det er derfor det forskes på kreftbehandling.
De som tror at leger ønsker å bruke WLC fordi det da blir flere syke pasienter er selv pasienter med alvorlig sinnsforvirring.
Slettet bruker
01.06.2019 kl 11:35 2606

Ålright da er bare så att de mener WLC er bedre en BLFC så får vi håpe de ikke lider av
alvorlig sinnsforvirring.
Scoopfinder
01.06.2019 kl 11:40 2596

Jeg tror ikke noen mener at det er bedre å beholde 20% av kreftcellene
Redigert 01.06.2019 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.06.2019 kl 11:53 2581

Money talks scoopyboy, you know that.

Did you see Beennpunkt? Even in hellig Norge you can't trust the doctors......
Scoopfinder
01.06.2019 kl 12:00 2569

Yes, money talks.
Hvor ville du puttet pengene dine om du hadde blærekreft ?
WLC eller BLC ?

Det lønner seg å tilby noe markedet vil ha
Slettet bruker
01.06.2019 kl 12:21 2546

Ja det har vel ikke lønnt seg hittils, de har brukt over 160 mil mer en de tjent i USA. Og ikke blir det
bedre i år.
Men til opplysning så har vel urologer tjent 100 mrd på WLC på samme tid.
Redigert 01.06.2019 kl 12:26 Du må logge inn for å svare
bravi
01.06.2019 kl 12:26 2540

Tilby noe som markedet vil ha ja. Da kan det umulig være det som Schneider driver å selger, det virker å være heller tungsolgt og arbeidskrevende.
Redigert 01.06.2019 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
Scoopfinder
01.06.2019 kl 12:41 2516

Ja, skipsredere med seilskip tjente penger etter at motoren ble funnet opp også. Likevel går som oftest verden fremover.
Pafo, Bravi og Power - jeg har aldri sett dere svare på hvor dere ville puttet pengene om dere var kreftsyke.
WLC eller BLC ?
Slettet bruker
01.06.2019 kl 12:44 3329

Ja hvor putter du penger i WLC. Urologerne deler ikke med seg.
Otard
01.06.2019 kl 13:16 3300

Jeg forlot HO for en stund siden. 2 minutters lesing her i en gjesteopptreden minte meg på hvorfor jeg forlot HO. Makan til vrøvl!
Slettet bruker
01.06.2019 kl 13:25 3287

Jeg er langt på vei enig med deg, det er bare tull att svare på alt. Sei det du vil ha sagt så er det nok.
bravi
01.06.2019 kl 13:33 3274

Otard, synes ikke det er så mye vrøvl, da bør du bør lese litt mere på Pho trådene før du konkluderer. Leser du bare på Tekinvestor tror jeg du kan bli miljøskadd for å si det sånn.

Saken er enkelt forklart at aksjekursen ikke står i forhold til potensialet, for å reflektere potensialet på en rimelig måte må kursen betydelig opp. Det diskusjonen har dreid seg om her er om satsningen i Us er riktig måte å angripe problemet på. Det er tydelig at Pho må vise resultater for å få fart på kursen, det holder ikke med snikksnakk, til det er historikken til Photocure for avslørende.
Scoopfinder
01.06.2019 kl 13:41 3268

Pafo skjønte ikke spørsmålet, så jeg må omformulere meg.
Ville du oppsøkt en klinikk med WLC eller BLC om du hadde blærekreft ?

Bravi skjønte ikke engang at han ble spurt om noe.
Redigert 01.06.2019 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.06.2019 kl 13:50 3257

Ja det var vel investering vi snakke om først, men har du ikke fått meg deg att eg kritiserer legers
bruk av WLC. Så takker eg før i dag.
NilsAB
01.06.2019 kl 13:52 3257

Seriøs tråd ??? Jau!
Scoopfinder
01.06.2019 kl 14:24 3224

Pafo, mulig det er en ukjent tanke i Sverige, men i den frie verden har kundene litt å si også.
I dette tilfellet er kunden pasienten.
risksøker
01.06.2019 kl 14:26 3221

La oss se på det tekniske, 200ma stiger fint oppover. I går fikk vi en fint brudd oppover på nettop 200ma. Det vi trenger nå slik jeg ser det er først brudd på nærmeste top 49,så 49,80. Deretter 51,40 som ble nådd 2. mai. Neste topp er 53,20 som vi hadde 19. feb. Så hadde vi en top i november på 55,40. Den store testen ligger på 63,20 som vi hadde i september. Etter det er det blå himmel.
focuss
01.06.2019 kl 14:45 3201

Man burde vel tro at det finnes grenser for hvor fordummende en diskusjon om biotech selskaper kan bli, men egentlig så virker det dessverre ikke slik. Her kan man faktisk stille seg spørsmålet: Vil det være en god strategi for biotech selskap å søke å få godkjent behandlinger som ikke virker? Mye tyder faktisk på at det finnes biotech investorer på dette forumet som tror det. Om de imidlertid har et produkt som virker og ikke tjener penger i lansering fasen så er dette en stort faresignal.
focuss
01.06.2019 kl 14:50 3188

Bravi
Når du klager over at aksjekursen ikke reflekterer potensiale så kan du kanskje bidra med å fortelle markedet hva du mener potensialet er. Ditt bidrag så langt er neppe mye verdt.
risksøker
01.06.2019 kl 15:05 3165

Det som vi må være enige om etter min mening at det ikke har vært rett frem å selge inn BLC hverken i US eller Canada. Som jeg gjenga tidligere så skrev firmaet som selger i Canada følgende;

Though we have faced challanges in the rate of adoption and implementation of Cysview product in Canadian hospital with perseverance we made significant progress in 2018 with seven new hospital implementing Cysview during the year.

Skulle vært interessant å vite mer om disse challanges.
bravi
01.06.2019 kl 15:07 3162

focuss, det er ikke min oppgave å presentere selskapet, aksjonærene betaler styre og ledelse for den jobben. Hvis de ikke greier å innformere markedet slik at det oppnås en høyere aksjekurs er det beklagelig, jeg synes det er skuffende. Det må akspteres kritikk basert på den dårlige kursutviklingen vi har sett etter september 2018.
focuss
01.06.2019 kl 15:17 3151

Bravi
Jeg er enig med deg i at styret og ledelse kan gjøre en bedre jobb for å få frem potensialet i selskapet. De må gjerne begynne med å gjøre det kjent hvor stort de mener markedet er basert i de 1,7 millioner prosedyrer i USA de informerer om. Når vi ser analyser som ikke i det hele tatt forholder seg til markedet så bør de reagere. Spesielt når det er analyser de selv betaler for. Når Schneider mener markedsandel fra 20 til 70% er mulig så bør de klargjøre: 20-70% av hva? Skal man ha noe formening om potensialet så er dette helt sentralt.
Redigert 01.06.2019 kl 15:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.06.2019 kl 15:37 3121

Noen lever tydelig i den villfarelse, og med den oppfatning, om at «beste» medikament, «beste» preparat og «beste» behandlingsmetode alltid vil bli en ubetinget kommersiell suksess.
Om ikke annet, så for at pasientens beste alltid kommer til å stå i fokus...

God Jul, og hils Nissen.

Photocure er i denne sammenheng et knøttlite pingleselskap. Totalt ukjent i verden. Noen få ansatte. Leverer negativt resultat. Har ingenting kommersielt å vise til (annet enn skuffelser). Og skal liksom erobre verden med ett -1- produkt. Og der de har ingenting annet å komme med. Heller ikke i pipeline.
Det er realitetene.

Ute møter de et rent utrolig konservativt regime. En overlege med beslutningsmyndighet, som har benyttet en anerkjent behandlingsmetode i flere ti-år, hiver seg ikke akkurat rundt uten videre, selv om det kommer noe nytt. De møter internasjonale giganter med multimilliard resultater, i dollar. 50 000 -100 000 ansatte. Selskaper som tjener store penger på dagens behandlingsregime. Selskaper som har erfarne lobbyister i de innerste kretser, i et antall som langt overgår totalt antall ansatte i pho. Som også tjener store penger på en rekke andre preparater, og om nødvendig justerer NED prisen på behandlingsmetodene pho tenker å konkurrere mot. Noe de kan gjøre i årevis, kun for å holde konkurrenter på sidelinjen.

Jeg sier ikke at det er umulig for pho. Men de skal jammen jobbe for lønna, de som skal lykkes i farmasiverden.
Marginene er uansett ikke på pho sin side.

Predator
01.06.2019 kl 15:56 3091

Internett? Vi er ikke interessert i det, sa Gates i en berømte uttalelse fra 1993.
Så feil kan man ta.
https://www.side3.no/historie/spadommer-om-fremtiden-sa-utrolig-feil-tok-de-4110076
focuss
01.06.2019 kl 16:04 3081

DTT
På AUA-19 var det 12 aktører som presenterte BLCC, aktører som PHO ikke engang var kjent med. Det er klart at pasienter ikke alltid får best mulig behandling og da særlig fordi medikament og behandling er for kostbart. BCC er ikke engang kostbart men tvert i mot fører til reduserte kostnader.

Når det gjelder BCC så har faktisk ikke PHO konkurrenter bortsett fra NBI som vi kan se bort fra da det ikke gir bedre recurrence enn hvitt lys. Så hvem mener du disse skumle konkurrentene skal være? Konkurrenter som har større innflytelse enn FDA, Medicare og AUA?

Nisse kan du selv være du som har vært feilinvestert i årtier og mener du har noe å lære bort.
Scoopfinder
01.06.2019 kl 16:12 3068

Ettersom DDT mener at beste behandlingsform ikke vinner kan han kanskje fortelle oss hvorfor den dårligste vinner ?
focuss
01.06.2019 kl 16:14 3063

Samlebegrepet for BLCC og NBI er enhanced cystoscopi. Og per dato er det ingen andre og Schneider ser heller ikke andre komme.
Slettet bruker
01.06.2019 kl 16:15 3058

Det er helt korrekt.
Og bruk det gjerne som eksempel. Hvem vet, kanskje er det overførbart.

Da webben kom, eksisterte ikke noe alternativ. Det var liksom ikke noe å konkurrere mot.
I dag eksisterer et etablert behandlingsregime mot blærekreft. Mer eller mindre tilfredsstillende. Blått lys/cysview er nok «bedre», uten at det heller gir garanti for 100% korrekt behandling.

Du kan heller sammenligne med å sette deg på gutterommet, og utvikle et «bedre» Internett enn www. Eller et «bedre» operativsystem enn Windows. Det lar seg garantert gjøre.
Deretter kan du ut å erobre verden. Det lar seg kanskje gjøre. Men du har en jobb foran deg.

Selv om du får med deg en Facebook-gruppe på 2-3-400 stykker.

Jeg tror også helt sikkert det vil øke sjansene for suksess, om du utestenger fra debatten de som ikke ubetinget er overbevist om at det må bli en ny suksesshistorie.
Dersom du lykkes, trenger du ikke lengre bekymre deg for hvordan det vil gå med pho-investeringen din.