NEL - overpriset og klar for nedgang til 5,20


La det være klinkende klart: NEL er fullstendig feilpriset og hypet ut over alle rammer. Dagens kurs er et resultat av eufori og rett og slett en grønn boble uten rot i virkeligheten.

Nå kommer nedgangen. Denne aksjen vil falle tilbake til 5,20, hvilket også er et alt for høyt kursnivå, så ikke bli forundret om den fortsetter videre ned.
Shinkage
02.06.2019 kl 00:14 2063

Hvorfor er det et scenarie? Akkurat nå virker det mer som en løs påstand, så jeg tror nesten du må substansiere tanken din på dette litt bedre. Innsatsfaktorer vil i nesten alle virksomheter være mer kostbare i innovasjonsfasen enn de er når de er etablerte. Så lenge noen har tro på at det endelige resultatet er verdt innsatsen, så har det ikke noen betydning i om det samlede tapet (eller investeringen ?) er en milliard eller mer. Faremomentet i dette er vel heller om det er fortsatt villighet til å investere de pengene det kreves for å nå målet. Det er jo interssant da å ta i betraktning av at de av dere som maser om hype, luftslott og bobler i dette forumet ikke har puttet en krone i dette, mens de som sitter på milliardene tydeligvis har tro på det. Kanskje de bare er tette i pappen, og heller burde tatt imot råd fra InvestorXYZ, Rockall, GPactor etc? You tell me.

I Biotek bransjen der det forskes på ny medisin som kan bli banebrytende og livsviktig for mennesker over hele verden så hadde vel 40% tap pr Q vært en drøm. Som regel er tapet der 100% pr Q, og slik holder de på i årevis - risky business, men med en potensiell meget stor oppside.

Jeg synes det er viktig at det er kritikk, ellers hadde det vel ikke vært særlig til forum, snarere et vekkelsesmøte. Poenget er å holde argumentene på relativt saklig nivå - det er det eneste jeg har prediket egentlig. Da kan vi diskutere slik du og jeg gjør nå.

Jeg er enig med deg at dette går begge veier, men jeg tror ikke akkurat noen av sidene går av med seieren her. Det som derimot taler til de usakelige kritikerne sin dissfavør at de i det hele tatt gidder å bruke energi på å egle med de fanatiske tilhengerne dersom de i utgangspunktet synes NEL er håpløst, og at tilhengerne er enda mer håpløse. Ikke noe fornuftig menneske ville gjort det - så der har vi en aldri så liten problemstllling. Min teori er at de bare er ute etter å lage kvalm - de koser seg ved å fortelle andre hvor dumme de er, latterligjør og harselerer. Det synes jeg ikke er noen god egenskap hos noen. Hadde de ikke gjort det så hadde vel fanatikerne ikke hatt noen å diskutere med i utgangspunktet, eller? Jeg ville ikke giddet å rase inn på et vekkelsesmøte i Jehovas Vitner for å fortelle dem hvor tåpelig det de holder på med er (eller andre tilsvarende ting). Det er fånyttes - la dem bare holde på, fokuser heller på det som mer viktig for deg selv. Jeg tviler på at vi finner en eneste seriøs investor som bruker det meste av tiden sin på å herse med andre investorer som investerer i aksjer de selv synes er håpløse - selv om avisene av og til klarer å hoste opp en og annen historie som kan gi inntrykk av det.

Håper det rette laget for deg vant ?
Redigert 02.06.2019 kl 01:37 Du må logge inn for å svare
Shinkage
02.06.2019 kl 00:22 2046

Jeg tror ikke det er lurt å bare lytte til dem som er positive, men jeg skjønner at det kanskje er langt mellom de kritiske som klarer å fremlegge argumentene sine skikkelig. Jeg tror faktisk at Hammers kan være en av de som kan komme med noe (i alle fall etter at jeg har lest en del av hans øvrige innlegg). Jeg er ikke enig med ham så langt når det gjelder NEL, men han har nok saklige argumenter - han må bare bli ferdig med Ole Brumm sagaen sin først ?
Shinkage
02.06.2019 kl 00:30 2031

Det er definitivt fornuftig å ha balanse i innspillene. Hvis ikke hadde det ikke vært noe poeng å være på forumet. Hm, sikkert noe for "begge sider" å tenke på ?. Det er sikkert andre enn Tigeren som kan komme med innlegg som er fornuftige og pro NEL.

Jeg leser stadig at alle irriterer seg så veldig over Tigeren. Jeg skjønner ikke det. Jeg har lest en del av innleggene hans, og morer meg over hans overveldende entusiasme. Jeg betrakter ham derimot verken som irriterende eller som rådgiver. La ham holde på - så lenge alle kaster seg på karusellen kommer han også til å fortsette. Om Tigeren virkelig plager noen, bestill en terapitime.
Redigert 02.06.2019 kl 01:37 Du må logge inn for å svare
Hammers
02.06.2019 kl 00:37 2024

Du, vet du hva JEG mener og tror?

- Det er bevist i selskapets historie at det ikke er mulig å tjene penger. Kanskje derfor jeg mente at du var historieløs.
- Når NEL (om 100 år?) neppe har tjent 1,2 MRD - ja da nærmer de seg (neppe) NULL.
- Da nærmer selskapet seg (neppe) å få alle sine tapte penger tilbake.

- Dette pr Q1/2019. Så spørs det bare hvor mange MILLARDER som skal tapes videre - før det evt blir overskudd.
- Forresten merkelig tanke du lanserer ang pensjon;
- Satse sin tilleggspensjon på en lottokupong i stedet for de selskapene du "vet" vil stige jevnt.
- I grunnen en ganske så HÅPLØST tanke!

- Det ANDRE jeg mener - er at du må lage litt LUFT i disse mursteinene du legger ut. Du jobber vel ikke som murer?
- 2-4 naturlige linjer - deretter luft (dvs avsnitt med mellomrom).
- Håpløst kjedelig og uinspirerende å ta fatt på dine "steiner" - slik det NÅ ser ut!
- 8-10 linjer før "luft" er og blir bare dødfødt!
- Jeg skummer halvparten.....før jeg deretter faller helt ut - helt av meg selv.

Hilsen Hammers......med råd og tips om både det ene og det andre.
Redigert 02.06.2019 kl 00:47 Du må logge inn for å svare
Shinkage
02.06.2019 kl 00:38 2020

Det er et interessant poeng, og selvsagt et faremoment på sikt. Samtidig betyr vel det at det er viktig å være ledende - helst være først. Akkurat nå kan det synes som at mange av de som trenger teknologien ser på NEL som ledende. Klarer de å holde denne posisjonen kan det gå veien, hvis ikke kan det bli et antiklimaks.

Den underliggende teknologien til Apple er heller ikke så spesiell, men de kom med den først. I begynnelsen var det ingen konkurrenter. Det som kunne vært interessant å finne ut mer om er hvor NEL virkelig befinner seg i den sammenhengen.
Hammers
02.06.2019 kl 00:45 2002

Ole Brumm og vennene han kommer nok jevnlig fram - kan jeg nok tenke meg.
Det kan jo ikke BARE være gravalvor her inne.

Hilsen Hammers
Shinkage
02.06.2019 kl 01:22 1967

Hehe, saken med historieløsheten har vi allerede lagt bak oss - du kan ikke finne på en forklaring på den nå ?. Jeg vet som du sier at NEL har holdt på lenge, og ikke tjent penger, men det er i seg selv ikke noe bevis på at det er umulig å tjene penger. Likevel, jeg respekterer selvsagt at du tror det, men det blir ikke noen sannhet av den grunn.

De har vel valgt å satse på noe lenge før resten av verden har vært klare for det - de er da definitivt ikke det første selskapet som har gjort det. Det finnes plenty av interessante dokumentarer om alle som lanserte teknologi vi alle bruker i dag før verden var klare for det. Og av den grunn betraktes de ikke som oppfinnerne og tjente heller ikke noe på det.

De neste to punktene er dessverre litt flåsete, noe jeg hadde håpet å slippe fra deg ?, så de bare hopper jeg over. Sukk.

Jeg er også spent på hvor lang tid det eventuelt tar før NEL har fast grunn under føttene, og om investorene er villige til å være med til man er i mål. Jeg er uten tvil enig i at det selvsagt ville vært bedre om inntjeningen økte jevnt og trutt, og også selvsagt at det var overskudd. 2019 blir jo et interessant år i så måte.

Jeg lanserer ingen tanke når det gjelder andres pensjon, jeg bare skrev hva JEG velger. Jeg har ikke påstått at det er noe for andre. Jeg tror faktisk jeg skrev det motsatte av det du påstår - her er det jeg skrev om pensjon " Andre aksjer er sikrere, og gir jevn avkastning om man ønsker å spare til en komfortabel pensjon.". Jeg betrakter vel ikke akkurat inevesteringen som en lottokupong, selv om jeg skjønner du gjør det. Jeg vet heller ikke at det andre vil stige jevnt og trutt - all aksjeinvestering er risikofylt. Jeg har mine grunner for å velge dette, men det tror jeg ikke jeg skal begi meg inn på i denne tråden.

Når det gjelder det med luft mellom avsnittene har du selvsagt helt rett, selv om du i tråd med tendensen her inne liker å gni det inn med mer sarkasme og store ord enn det jeg betrakter som elegant ?. Det styres vel strengt tatt ikke av antall linjer, men av naturlig innhold. Jeg tenker faktisk på det siden jeg skriver en del til daglig, men jeg har nok feilet på det området her inne. Editoren her er bare på 5 linjer, så det er ikke akkurat lett å få oversikt, men selvsagt ingen unnskyldning.

Jeg ser du har fått til dette mye bedre i 100-meterskogen. Jeg skal prøve å skjerpe meg - det var et godt råd.
Redigert 02.06.2019 kl 01:26 Du må logge inn for å svare
Shinkage
02.06.2019 kl 01:42 1954

Jeg glemte forresten å si at jeg er litt skuffet over at du ikke argumenterte basert på mine kommentarer, men bare gjentok det samme du har skrevet før (de tre første punktene). Det var kanskje pga det du skrev om mursteinen, og at du ikke orket å lese alt?
Hammers
02.06.2019 kl 01:51 1943

Herlig å se at du har skjerpet deg med "mursteinene"!
Endelig kom jeg meg gjennom hele innlegget uten at det hele gikk i surr - og jeg sovnet fra det hele.

Prektighet er en god dyd, men du er vel ikke predikant - kan jeg tenke meg.
LITT må du da for f.. tåle......for du går vel ikke rundt med tøfler og tørker støv - dagen lang ????

Sarkasme og skjulte hentydninger hører med......andre enn meg er langt mer direkte.
Her kjeftes det, og her smeller det tidvis, og ellers har vi det veldig koselig etter hvert som vi lærer hverandre å kjenne.

Hilsen Hammers.......som har hatt utrolig mange morsomme diskusjoner med enkeltpersoner opp gjennom årene.
Ja, for du er vel ikke gode gamle "Less is" fra gammelt forum?
Fyren som ga meg mang en god latter - men som forsvant fra forumet - i takt med NSG.
Shinkage
02.06.2019 kl 02:02 1925

Jada, det med mursteinen, mer luft og kortere avsnitt var et meget godt poeng. Takk for det.

Selvfølgelig tåler jeg det - bare pøs på du, om du vil. Jeg sa bare at det ikke var veldig elegant ?. Jeg er nok mer ute etter klasse enn prektighet. Sarkasmer har selvsagt sin plass i mange sammenhenger, men jeg er tilhenger av at den i det minste skal ha et visst intellektuelt tilsnitt. Hvem som helst kan lire av seg dritt uten å være verken belært eller skrivekyndig. Jeg har dessuten en robotstøvsuger.

Nei, jeg er (dessverre) ikke "Less is" - Less is apparently no more.

Hammers
02.06.2019 kl 02:15 1917

Humrer her til et glass vin - midt på natta.

- "Less is apparently no more". Less is er i grunnen det samme som Shrinkage.....på sett og vis.
- Vel, så langt er det både klasse og utrolig mye prektighet på deg. Kanskje vel mye av det siste?

- Jøss har du robotstøvsuger. Jeg har en vanlig og en sentralstøvsuger.
- Dessverre har det havnet en sokk - eller noe der inne i veggen - så den funk'er dårlig i første etg.
- Skjønte ikke den med robotstøvsugeren.

Hilsen Hammers........som ser at vinglasset nærmer seg slutten - og at mørket er påtagelig.
Redigert 02.06.2019 kl 02:16 Du må logge inn for å svare
Shinkage
02.06.2019 kl 03:01 1894

Vinglasset mitt var allerede tomt - en veldig god chilensk Syrah (Limited Edition til og med - fint skal det være ?). Etter at alle pengene forsvinner i NEL-sluket blir det vel bare pappvin fremover.

Den med Shrinkage var ganske bra - trodde først det bare var en skrivefeil, men morsomt sammentreff. Shinkage er japansk og betyr noe sånt som "ny skygge". Nei, her er det nok ikke mye prektighet - ingen jeg kjenner ville sagt det. Kanskje litt anstendighet. Jeg liker å erte opp folk litt, men liker ikke å være ufin.

Du finner ikke tøfler i mitt hjem, og jeg har aldri eid et par heller - Jeg tørker heller ikke støv, fordi jeg har en robotstøvsuger. Vinen sørget tydeligvis for at mørket senket seg flere steder enn bare foran øynene dine ?.
Redigert 02.06.2019 kl 03:07 Du må logge inn for å svare

Tomt vinglass og bare prat på en Neltråd. Hva med å skrive slikt i avdelingen:: Bare prat ,debattforum eller i Se og Hør? Blir vel ikke anonymt i sistnevnte.Uff.
Shinkage
02.06.2019 kl 12:44 1556

Hei igjen Hammers - vi får komme oss tilbake til saken, så vi ikke tar vekk oppmerksomheten fra de som kommer med de dype faglige og innsiktsfulle innspillene ?.

Jeg vil tilbake til denne "Det er bevist i selskapets historie at det ikke er mulig å tjene penger.", som jeg fremdeles venter på en forklaring på, for jeg sliter med logikken her. Hvordan kan et selskaps historie være et bevis på at det ikke er mulig å tjene penger i fremtiden? Gir dette mening? Jeg skjønner at det tar bort din tro på at de ikke kan tjene penger, men det er i grunn noe helt annet. Jeg satser jo på at de kan tjene penger i fremtiden, og det er vel akkurat like mye eller like lite verdt som bevis på fremtidig utvikling.

Ser man på NELs historikk opp mot samfunnets stadig økende fokus på å komme bort fra fossilt drivstoff, så skulle vel forutsetningene ha endret seg i positiv retning år for år - og fortsette i positiv retning også? Jeg snakker om forutsetningene for å kunne tjene penger.

Hva er det jeg ikke har skjønt, og som gjør at det er bevist at NEL ikke kan tjene penger i fremtiden?
Redigert 02.06.2019 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
Hammers
02.06.2019 kl 14:54 1439

Vel, det var vel helst en litt klønete tekst - sånn ca midt på natta - eller når det var.

Skulle vel heller ha stått noe slikt som:
I løpet av selskapets historie har det vist seg å være umulig for NEL å tjene penger på sin virksomhet.

Uansett, flisespikkerier som jeg ikke orker å følge opp. Du skjønner hva jeg mener.

Hilsen Hammers
Shinkage
02.06.2019 kl 16:57 1308

Flisespikkeri? Javel, da skjønner jeg at det ikke skal bli lett å få diskutert noe som helst her inne. Jeg må innrømme at jeg blir litt forvirret over hvordan det skal finnes noe utgangspunkt for diskusjon overhodet. Hva er det dere (dere som ikke tror på NEL) da egentlig er villige til å diskutere? Kom gjerne med forslag.

Jada, jeg skjønner hva du påstår. Dersom utgangspunktet ditt er at det ikke er mulig for NEL å tjene penger i fremtiden, og at det i tillegg er udiskutabelt - ja, da er jo saken egentlig død. Hvis du har rett så går NEL konkurs, avvikler eller blir kjøpt opp. Poenget mitt var jo at jeg synes forutsetningene for å tjene penger i mye større grad er tilstede nå, men det synes du er flisespikkeri og gidder ikke diskutere.

Jeg skriver ikke her for å få hallelujarop, eller bygge opp en heiagjeng med NEL tilhengere. Jeg er her for å bygge forståelse for hvordan utviklingen av visse aksjer vil være, og hvilke faktorer som påvirker dem. Da er det viktig å få et nyansert bilde med fornuftige og saklige argumenter for og imot, og ikke en haug med tåpelige eller usubstansierte påstander som:

- "Nå sprekker boblen, frem med cheeze doodles"
- "Nå er NEL på vei til himmelen, spenn dere fast"
- "NEL har bevist at de aldri kommer til å klare å tjene penger"
- "NEL kan være i 20/50/150/300 før utgangen av året" (take your pick)
- "Et luftslott vil alltid være et luftslott"
- "Nå laster jeg opp på billigsalg" (og tilsvarende kommentarer om å kjøpe med begge hender hver gang NEL er inne i en dropp)

Markedet har tydeligvis rett på aksjene man liker, og markedet tar feil på de man ikke liker. Og, la oss ikke å glemme det første avsnittet til trådstarteren....., herlighet.

Er dette virkelig det beste man kan forvente?
Redigert 02.06.2019 kl 17:06 Du må logge inn for å svare

Jeg ser at mitt innlegg om å utelukke de neagative kommentarene kom altfor snilt frem. Som Shinkage klokkeklart uttrykker det i et senere innlegg: det sitter folk der ute som er ute etter å lage kvalm, de harselerer og latterliggjør folks meninger. Disse er i mine øyne noen skikkelige grinebitere og dette synes spesielt mye av i Nel-trådene. Jeg kunne fint ha ramset opp en flere nic´s som driver på denne måten. Hva er egentlig hensikten? Har dere gjort noen skikkelige feilinvesteringer og har behov for å trykke andre ned i samme gjørma? Når det gjelder Tigeren er det vel han jeg bør takke for at jeg fortsatt sitter i Nel og ikke har solgt meg ut ennå, til tross for opp og nedturer?Han gir meg god informasjon samt linker der jeg kan lese meg opp. Jeg har solgt meg ut av oljen med gevinst, og sakte, men sikkert over i grønne aksjer. Når trådstarter kommer med en fullstendig ubegrunnet påstand ser jeg ingen vits i å lese mer av han heller, og håper trådene er mer seriøse og saklige når jeg går inn i Hex og Sso.
Hammers
02.06.2019 kl 21:30 1040

Kanskje fordi enkelte burde ta av seg "skylappene" (hvis du vet hva DET er for noe).
Når du kaller deg "Theonlywayisup" og har Tigergutt som ditt store forbilde, ja da er du nok på "HELT rett spor"....???!

Hilsen Hammers

Tja, Hammers - om Theonlywayisup ikke vet hva skylapper er kan du jo gi ham dine egne ? Eller trenger du dem fortsatt?
1337
04.06.2019 kl 12:55 703

Støtter denne. Den fallende kniven bør ikke forsøkes å fanges før trådstarters antydning på 5,20. Oljealderen er fortsatt ikke en pensjonistkandidat, og har ingen ambisjoner om å gå av med det første heller. For de som ser etter noe annet å putte pengene i, anbefales å ta en titt på AKERBP og AKER.
GPACTOR
11.06.2019 kl 20:47 600

Aksjen nådde 5,03 i dag, godt hjulpet av en eksplosjon i Sandvika. Men, ned er ned som det heter og da er det ikke så nøye med årsaken.