Fjordgubben
03.06.2019 kl 14:11 1454

Joda, hun er nok glad i ministerposten.

Snakker vi realpolitikk, er det noen som tror at dersom FrP går ut av regjeringen at det vil føre til:


1. Høyere andel statlig finansiering av nye veiprosjekter?

2. Færre bomringer?

3. Lavere takster på eksisterende bomringer?


Dersom noen tror at resultatet blir et eller flere av de ovenstående punkter er det korrekt at FrP går ut av regjeringen, men resultatet vil selvsagt bli motsatt. Så FrP vil måtte ta et grep som sørger for mindre FrP politikk for at FrP skal kunne redde seg selv som politisk parti.

Tidenes paradoks.
Redigert 03.06.2019 kl 14:13 Du må logge inn for å svare
børst
03.06.2019 kl 14:26 1450

Dessverre. Men det kommer aldri til å skje igjen så lenge Siv Jensen leder partiet. Jeg mener man må tenke strategisk og prøve å utradere Krf og Venstre fra norsk politikk, ved å holde dem utenfor politisk innflytelse. Nå har de i stedet kommet på innsiden og gjør det samme med Frp, ved å tvinge partiet fra skanse til skanse i velgernes kjernesaker.
Redigert 03.06.2019 kl 14:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.06.2019 kl 14:32 1449

Frp skulle vel helst aldri godtatt høire i regjering men styrt selv. For godt.
Daniel_K
03.06.2019 kl 14:39 1448

FRP i regjering: Opp som en hjort, ned som en lort.
Slettet bruker
03.06.2019 kl 14:43 1445

Første del er riktig. Opp som en hjort. Enig. Selv om dere sa katastrofe og norge spådd rett i 0-liver dass.

siste del er for tidlig å si. Du kan håpe men det er bar ditt håp.
Altså fortsatt oppe som hjort.
Fjordgubben
03.06.2019 kl 15:21 1441

Når man leser all kritikken av FrP mht bompenger så undrer man seg:

Hvilket parti skal man stemme på dersom man ikke ønsker bompenger?

Går ut fra at ingen nevner det nye partiet «Nei til bompenger» da dette partiet selvsagt i Stortinget vil få mindre gjennomslag enn det FrP har hatt da dette partiet aldri vil få plass i en regjering.
SCK
03.06.2019 kl 18:31 1423

Leste her forleden at i Arendal så har politikerne snudd og sagt nei til bompenger av et veiprosjekt der.
De har altså lest fjellvettregel - som kanskje Frp også kan ha som moral; det er ingen skam å snu.

En må på generelt grunnlag spørre seg hvorfor det er bilistene som må ha særskatt (bomavgift) for å finansiere sykkelveier eller T-bane til Fornebu, er det ikke noe logisk brist ved dette? Jeg for min del mener dette hører hjemme hos skattebetalerne generelt. Som bør kunne si nei til overdådige sykkelveier, bare for å ta det.

Det er mulig at bompengefinansiering ikke er til å komme helt utenom. Men da må kravet være at pengene går til veier.
Det er videre forskjell på å måtte betale 10 i stedet for 50. Det bør vel kunne settes et tak på hva en bilist må betale samlet pr. år. Sett taket på max 10 000. (Eller helst noe mindre.) Da får staten doblet og vel så det sin årlige veiavgift. Som tidligere var, og fortsatt bør være bilistenes bidrag.
Nå er det cowboytilstander på feltet.
Redigert 03.06.2019 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
03.06.2019 kl 18:43 1419

Problemet er sammensatt.

Norske politikere liker prestisjeprosjekter, og fordi «Norge er verdens rikeste land» med nærmest uendelige ressurser i Nordsjøen, så har man den holdningen at «alt er mulig», så både lokale og sentrale politikere ser ikke at finansiering av disse prosjektene er noe stort problem.

Så de bare kjører på, svære kulturhus i små bygder,svømmeanlegg, enorme gang-og-sykkelveiprosjekter har vært satt i gang og fullført på små steder med bare noen få tusen innbyggere.

Uten tanke på at dette skal betales, nesten alle politikere har beruset seg på disse prosjektene, og at befolkningen må slite med betalingen i flere tiår blir oversett som en liten bagatell.

Alle disse kommunene tenker kun på seg selv, og ikke den stakkaren som kanskje må kjøre gjennom tre kommuner for å komme seg på jobb, eller han som må kjøre gjennom 15-20 kommuner for å komme seg i sin onkels begravelse, at dette nå koster en formue bare i bompenger tenker ikke disse ildsjelen i de små kommunene noe på, de tenker kun på lokale forhold innen sin egen kommune.

I andre land i Europa har man store samfunn på kanskje flere hundre tusen innbyggere, relativt tett befolket men tar man seg der råd til gang og sykkelveier, svømmeanlegg og kulturhus?

Nei det gjør de ikke, og bare tanken på bompenger for å finansiere noe slikt er ikke aktuelt i det hele tatt....
Slettet bruker
03.06.2019 kl 19:54 1406

Enig, det er cowboytilstander på feltet.
Og hva med tomteeierne på Fornebu, burde de medfinansiere en evt. Fornebubane ?
Fornebubanen mener jeg burde nedprioriteres. Andre prosjekter er viktigere.
Oslo og Akershus sto for 74,1 % av befolkningsveksten i Q1. Veksten burde spres
til andre fylker, og tas ned i Oslo og Akershus.
Max 10.000 i året var en god idé.
Bompenger bør gå til vei, og ikke andre ting. En større del av statsbudsjettet enn hittil,
bør gå til samferdselinfrastruktur. Det er investering og ikke forbruk. Forbrukspreget
offentlig sektor bør reduseres. Her er det mye å hente.
Slettet bruker
03.06.2019 kl 21:07 1395

Carl I. Hagen sin strategi er vel noe ala Donald Trump (forbilde for FRP). True med å gå ut av regjering om ikke finansieringen i bompengene blir mer fordelaktig for bilistene. Bompengene kan ikke fjernes så det blir bare tøv og Hagens forslag om å ta 100 milliarder av "oljepengene" kan trygt legges i søppelkassen. De er brekkstengene i beste fall FRP kan bruke mot de andre i regjeringen. Det å få til en annen fordeling av prisene og dermed lavere takster virker vanskelig. Dette med å gjøre elbiler mindre fordelaktige det samme. I Oslo må man betale litt for den nå og prisene på strøm er også blitt dyrere.

Jeg forstår denne saken betyr mye for FRP. Den er en av deres saker og bompenger er null populært blant deres velgere. Det kan man forstå og bompenger er ikke himmelen heller, men mer en nødvendig avgift for å begrense bilbruk i byene. Utenfor byene for å betale ned kostnadene på veiene.

Usikkert resultat før onsdag kveld her. Landstyret i FRP bestemmer hva de vil gjøre videre.
Redigert 03.06.2019 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.06.2019 kl 21:23 1372

Da blir det lett match for de rødgrønne å nå målet sitt om å fjerne FRP fra regjeringen:
AP, SV og MDG trenger bare å øke bompengebelastningen eller føre rødgrønn politikk i kommunene så gir FRP bare opp og skygger banen.

Hvis FRP trekker seg vil de også få skylda for at det blir flere bomstasjoner, selv om det er AP, SV og MDG som ivrer for dette.
Å trekke seg på grunn av politikken til de rødgrønne er ikke spesielt smart.

Sotah
03.06.2019 kl 21:50 1362

Nå er det vel et reelt problem for frepperne at Siv har satt verdensrekord i å håve inn bompenger ? Litt vrient å vri seg unna den der.
Slettet bruker
03.06.2019 kl 21:56 1360

Sotah er du enkel i huet eller bare på jabb som AP nett troll? Det blir for dumt. selv på HO forventes at du ikke er så enkel....AP lat sofa
Slettet bruker
04.06.2019 kl 10:16 1342

FRP sentralt sliter med å få frem realistiske bompengeforslag og krav de synes de kan vinne på. Det må et bein med litt kjøtt på ut til tilhengerne, men hvordan skal de greie det når de slemme partiene V og KRF står på kravene og ikke vil hjelpe til noen ting? FRP mennesker i regjeringen kan ha blitt et offer for virkeligheten fordi de vet hvor vrien den kan være og hvor lett det er å protestere uten noen andre løsninger enn å protestere. Dette er nå så vanskeliggjort og partiet står bom fast. Nye ideer må inn snarest.

Så er det noe i det om man ikke klarer alt så kan man gjøre noe av det. Det blir da en delvis seier og det er mye-mye bedre med en slik enn et tap. Seire smaker nemlig meget godt. Da er det bare å ha noen realistiske krav og legge de frem på en grei måte for FRP's egne og for de slemmingene i V og KRF. H går med på det meste. De har en rund sjef.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2019/06/Siv-Jensen-har-trolig-ingen-bompengeloesning?r=refresh
Zorin
04.06.2019 kl 10:24 1339

Med andre ord, regjeringen med FrP er ikke i stand til å ta ansvar for regjeringssamarbeidet sitt frem til valget. For de ønsker ikke å bli stillt til ansvar for avtalen som de selv har signert med hverandre. Da er det lettere og overlate ansvaret til de andre - vinne valget for deretter sette opp en ny samarbeidsavtale som de også ikke vil stå ved forran det neste valget også.
Winston Smith
04.06.2019 kl 10:25 1338

Og hva mener mentor at FrP "realistisk sett" konkret skal foreslå da, når 85% av Stortingets sammensetning består av partier som er tilhengere av bompenger?

Jeg forstår ikke hva kritikken av FrP går ut på, hva mener man at FrP skal gjøre; ta en Hitler, ta til våpen og kuppe Stortinget for å klubbe gjennom sine forslag??

FrP's politiske resultater bærer selvsagt helt og holdent preg av at de kun fikk 15% av stemmene under forrige valg, og at det er alle de andre partiene som sitter med bukta og begge endene.

De som klager på FrP bør stille seg noen særdeles konkrete spørsmål, bruke hue og komme til noen særdeles logiske konklusjoner.

Å slutte å stemme på FrP fordi man er skuffet over det som har skjedd de siste 6 årene mht bompenger er høl i hue, alternativet hadde vært at FrP hadde stillt hardt mot hardt for 6 år siden, tapt, og holdt seg utenfor regjeringen, med resultat at man i de siste 6 årene hadde sett at vesentlig mindre FrP-politikk hadde vært klubbet gjennom de siste 6 årene, og enda flere bomringer med enda høyere takster enn de vi har i dag.


Selv vil jeg selvsagt fortsette å stemme på FrP i Stortingsvalg, for det har vært og er pr i dag det eneste partiet som ønsker å redusere og holde på et akseptabelt nivå skatter og avgifter som nettopp bompenger, de som stemmer FrP og forventer at FrP alene skal presse gjennom sine krav mht bompenger er rett og slett idioter som ikke begriper hvordan politikk fungerer.

Enda større idioter er de som IKKE stemmer FrP men som klager på bompenger, OG de klager på FrP av alle partier, for at det er for mange bompenger? En slik logikk er hinsides all fornuft.

At det var noen i FrP som "lovte" at det ikke skulle bli noen bompenger "dersom de kom i regjering" er et halmstrå man må være rimelig idiot for å henge sie argumenter på, da som sagt alle vet, eller burde vite at 15% ikke er på langt nær nok til å fremme et slikt krav.

Greit, hadde FrP blitt største parti ved de siste to valgene kunne de muligens ha gjort mye mer, men siden de fortsatt ikke hadde hatt rent flertall på Stortinget kunne de selvsagt ikke gjennomført alt da de selvsagt måtte søkt støtte av minst et annet parti, og vi vet alle hvordan de forhandlingene hadde endt.

Redigert 04.06.2019 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
ArneB 5.0
04.06.2019 kl 10:31 1332

Mr Smith bør spørre seg selv hvorfor frøken Jensen har innkalt til ekstraordinært møte, eller krsemøte om en vil. Å prøve å skylde på andre for politikken som Frp har ført er noe spesielt. Nei, la dette tulleprtiet gå en rolig og stille død i møte. I Oslo og Bergen kan partiet bli sendt på historiens søppeldynge allerede til høsten.

https://www.dagbladet.no/nyheter/oslo-frp-uten-valgkampleder/71144467

Slettet bruker
04.06.2019 kl 10:40 1324

Man kan lage noen skattefradrag på likningen for mennesker med lav inntekt som kompenserer litt for bompengene. Et reisefradrag.Videre kan man lette litt på taket for bompasseringer for gods og næring. Taket må da senkes med 5-10 passernger i mnd. (resten gratis som nå) Det kan hende V og KRF kan gå med på dem. En liten utvidelse av bompasseringer pr. mnd. Et forslag om full takst for elbiler innen 1 år, men at de beholder alle andre fordeler kan også roe de verste bjeffene fra grasroten i FRP.
Redigert 04.06.2019 kl 10:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.06.2019 kl 10:56 1321

Som Arne så riktig sier er dette en utfordring for FRP. De har satt ultimatum i media, men dette slår nå tilbake og mot dem. Da er det FRP's oppgave å løse dette interne dilemmaet. FRP ledelse vet det må være bompenger, mens FRP grasrot/+ en del fylkesledere vil ha bompengene bort (ikke realistisk). Carl I. Hagens sprell med 100 milliarder oljekroner til bompenger har ødelagt mye for FRP. Det var helt urealistisk og veldig populistisk. Det virker heller ikke i 2019. Mannen er så 1980.
Winston Smith
04.06.2019 kl 11:01 1318

At det ikke er realistisk å fjerne bompengene er feil, andre land i Europa med omtrent samme befolkning som i Norge og med dårligere økonomi bruker like mye på veier og infrastruktur som i Norge, og det med nesten ingen bompenger.

1. Siv jensen må gå av, og man må sette inn en person med baller, og som er tøffere i forhandlinger, ikke en leder som ser ut til å nyte privatsjåfør og kanapefester mer enn godt er

2. FrP må ut av regjeringen

3. Man må bygge på den strukturen Carl I Hagen bygget opp og glemme endel av det som har skjedd de siste 6 årene

4. FrP må få det klarer fram i debatten at de faktisk har fått til en god del, akkurat dette er problematisk da media er akkurat like store idioter som de fleste som har skrevet innlegg i denne tråden, og bruker alle mulige og umulige skitne knep for å dra FrP ned i dritten











Oljefondet er stort, og man investerer mye i utlandet, i aksjer, eiendom og annet. Å investere i infrastruktur i Norge må vel være noe av det aller beste man kan investere i, mange generasjoner vil ha glede av dette, og man vil endelig kunne matche infrastruktur i andre europeiske land. Se på Tyskland som bygde et fantastisk motorveinett allerede før krigen, og som var en enorm hjelp for Tysklands industri som bygde seg opp fra nærmest ingenting i 1945 til å bli verdensledende på bare 20 år, dette hadde neppe skjedd uten motorveinettet.
Redigert 04.06.2019 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.06.2019 kl 11:09 1310

Dritt-MDG stemmer imot bompengeforslag fordi de mener forslagene ikke straffer bilistene nok.

Bompenger er ekstremt FORJÆVLIG og alle som støtter dagens bompengeordning hater fattigfolk og vil begrense deres bevegelsesfrihet. Folk som er for bompenger bør tortureres med elektrosjokk og water boarding HVER dag til de slutter å oppføre seg som rabiate psykopater.
Slettet bruker
04.06.2019 kl 22:58 1290

Skjebnedag i morgen. Kan det virkelig bli morn'a Jensen? Opposisjonen vil da rope de ordene for alt de er verdt. Det kan til og med stå i media. Sotah vil gå bananas på fredagstråden sin. Det vil bli mange sure tryner på HO. Det eneste vi vet er at verden vil kunne gå fremover selv uten FRP i styre og stell.
Slettet bruker
04.06.2019 kl 23:02 1288

Hva skjer med norge verden og særlig sotah AP hvis siv blir og jobber videre for å redusere regningen?
Hva vet du?
Nuka
04.06.2019 kl 23:08 1286

Hvordan skal Siv redusere regningen ? Har ho vunnet i lotto ?
Slettet bruker
04.06.2019 kl 23:14 1284

Det jeg vet nå er at Erna Solberg må komme opp med en strategi som overgår hennes statsmannskunster. Det kan bli så altfor meget for henne når de steile strilene fra FRP står på sitt og frøken Jensen nesten sprekker fra mangeårig røykestopp mens hun sier pokker ta de grastustene i eget parti og pokker ta de avgiftskåte KRF'erne og gærne miljøfanatikerne i V, mens hun stadig likner alt mindre på sin storesøster Solberg.
Slettet bruker
04.06.2019 kl 23:20 1283

https://www.nbim.no/no/
Slettet bruker
04.06.2019 kl 23:20 1283


Oppsummert: du vet ingenting om sotah vil svi med siv videre i verden?

oi var innom oljefondet som kom på link over her, og det steg med en årslønn før jeg fikk stoppet siden.
Ingen ville merket det engang om den årslønnen ble tatt ut. Jeg ble helt satt ut av telleren.
Redigert 04.06.2019 kl 23:23 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
04.06.2019 kl 23:31 1280

• Doble tilskuddene for nedbetaling av bomgjeld

Dette heter det i Grannavolden-plattformen. Frp har nå Norge i ryggen i saken. Dette blir minst
50 mrd. i gjeldsinnfrielse. Det er bare å hente dette fra statens bufferfond utland. Som en engangsforeteelse.
Og nye prosjekter finansieres av statskassen. Bilistene betaler mer enn nok som det er.
Slettet bruker
04.06.2019 kl 23:33 1278

Dette er for voksne HanVann. Gå ut og lek på motorveien du.
Slettet bruker
04.06.2019 kl 23:35 1278

Vet du når de fant oljefondet? I forrige generasjon, Oljefondet er for neste generasjon og det er forlengst meg.
Slettet bruker
20.06.2019 kl 22:19 1219

Norge inklusive BOM penger
https://www.jacobinmag.com/2019/02/oil-fund-sitcom-norway-sovereign-wealth-fund
Ridiculously Rich
Norway’s trillion-dollar oil fund is so important to the welfare state that they’ve even made a sitcom about it.
Odi.1
21.06.2019 kl 00:19 1207


FRP har mistet alt av troverdighet både på riksplan og lokalt rundt i Alle Kommuner rundt i NORGE.

Blir forundret om de tullingene kommer seg over sperregrensen igjen !


mvh EX frp velger i 25 år
Slettet bruker
21.06.2019 kl 09:21 1195

Det ble bompenge-bonanza i Stortinget onsdag kveld, da hele tre store bompengeprosjekt ble behandlet. Fremskrittspartiet stemte for alle sammen.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/RRarr5/avgjort-i-kveld-dette-er-bompengeprosjektene-frp-stemte-for

Bompengebonanza.
Slettet bruker
21.06.2019 kl 09:34 1190

Det var bare Carl I. Hagen og Gjedda som ville gå. De andre av FRP'erne er happy med bompenger. Det blir i hvert fall litt vei av dem mellom byene. Selv synes jeg det er bra også med bompenger her og 110 km/t standard er gode nok veier nå. Dessverre har kollektivt priset seg helt bort utenfor by og spesielt for barnefamilier/større familier. Man må nesten ha bil der og det er heller ikke så gøy å håndtere bagasje flere ganger ved bussbytte. Jeg ser at bilen er suveren slik.
ArneB 5.0
21.06.2019 kl 10:34 1179

Mye morsomt her. Det ypperste er de som har innført følgende snedige prinsippet i politikken: ikke døm meg for hva jeg gjør, men for hva jeg sier og tenker. På den måten kan man altså komme seg unna hva det skal være av politiske beslutninger. Nå er imidlertid ikke alle freppere like dumme, mange har skjønt dobbelspillet og higen etter egen maktposisjon blant politikerne - og har dermed forlatt partiet. Noen har satt seg på gjerdet, men andre har klatret opp i fanget til et annet parti som heller ikke kan innfri sine bomløfter. De kommer til å bli rundlurt av mer erfarne hestehandlere. Snakk om smartinger!
Slettet bruker
21.06.2019 kl 10:38 1178

Hvilket parti holder du med ArneB 5.0?
Slettet bruker
21.06.2019 kl 10:55 1174

Det beste FRP kan gjøre, er å gå ut av maktregimet til Erna, og slå seg sammen med Bompengepartiet - slik ville protestene få politisk tyngde og styringsdyktighet, og FRP ville gitt både Erna og de rabiate sentrumspartiene fingeren. Siv må gå; hun lot seg selge til Bilderberg og den globale makteliten. Dan Odfjell med en utmerket kommentar om (globalismens) korrupsjon i dag:

"Et annet påfallende NRK eksempel er deres konsekvent negative omtale av USAs president, vårt lands eneste reelle forsvarer i tilfelle krig. Donald Trump er nasjonalist fysj og fysj, tenk han tenker og beskytter sitt eget fedreland først. Og han holder sine valgløfter. Det skjemmer jo europeiske ledere som grovt svikter sine land. De synes mer opptatte av EU og den korrupte utenverdenen heller enn kjedelig Norges-bestyrelse, som dog våre ble valgt til. Men egoistisk egen karriere-beskyttelse det har de tid til. Statsministeren synes mest opptatt av å vise seg frem, mye ute, men også hjemme. Man skulle tro hun hadde langt viktige samfunnshensyn å bruke tiden til."
https://resett.no/2019/06/21/vaerhaner-og-knehoner-hvem-er-det/