Jøran Kallmyr i politisk kvarter

atnorhe
31.05.2019 kl 10:57 1593

At han overtok denne au pairen i fra en annen familie, og lot henne flytte inn til familien da hun nødvendigvis ikke hadde noen steder å bo, er fullt forståelig. Alle andre med samme muligheter ville gjort det samme, og Kallmyr har åpenbart ikke gjort noe ulovlig i så henseende.

Om Kallmyr burde sjekket opphold og arbeids-tillatelse øyeblikkelig siden au pairen måtte ha levert søknaden til politiet FØR hun kunne flytte inn til en ny familie, er en annen sak. Om han gjorde det, var det uansett ventetid, og i praksis er det utenkelig at au pairen måtte bo på gata eller leie seg en leilighet til hun hadde fått time hos politiet . Disse jentene har ikke all verden av resurser, og at Kallmyr lot henne bo hos seg uansett burde være en ikke sak.

Det hele koker ned til at au pairen bodde hos Kallmyr under ventetiden til hun fikk time hos politiet, og man dermed antar at hun jobbet uten opphold og arbeidstillatelse, selv om det aldri kan bevises.

Det er uansett en håpløs regel, selv om papirene var levert til politiet før hun flyttet inn, og dermed alle regler var fulgt. Om det var tilfelle, var det altså ingen sak, selv om sannsynligheten for at hun jobbet mens hun ventet på svar var like stor som i dette tilfellet. Der er det ingen forskjell, og dermed like umulig å bevise.

Kallmyr ryker eventuelt på et rotete regelverk som gjør det unødvendig vanskelig og upraktisk å følge, men han er sjefen for det selv.
02.06.2019 kl 22:26 553

Det er flisespikkeri, det går da ikke an å behandle hverken jenta eller Kalmyr på denne måten. Hvis det er UDI som har laget denne bestemmelen, må de stå frem og forklare hvorfor de har en slik bestemmelse. Normale folk skjønner ikke at en person som oppholder seg her i landet, må søke på nytt for å oppholde seg her i landet, fordi personen har flyttet til en annen adresse. Det hadde ikke vært nødvendig med annet enn at vedkommende meldte fra hvor hun oppholdt seg. Ferdig med det.

Jeg skulle forstått dette hvis det hadde vært en rømt forbryter.
HanVann
02.06.2019 kl 22:35 551

Dette er skikkelig pinlig for sota å gjøre seg så liten.
Jeg foreslår vi lar sota ligge seg tilbake i islamlat sofaen og lar
ALVOR
KJEMPESAK
LOVEN
stå og la de fortsette i MsM sitrondråpe maskinen

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9vrKqW/sv-ber-om-settestatsraad-etter-au-pair-braak
SV ber om settestatsråd etter au pair-bråk
SVs Petter Eide ber
02.06.2019 kl 22:37 550

Sotha, du mener vel ikke at dette er en så stor sak at jenta blir utvist, og Kallmyr må gå?? Og det pga. av at hun oppholdt seg hos en annen adresse enn den hun var kommet til? Det kaller jeg for flisespikkeri.
Jeg kan forstå at UDI må ha beskjed om hvor utlendinger er her i landet, men det er snakk om at hun oppholdt seg hos landets
justisminister, (vet forresten ikke om han var justisminister på det tidspunktet jenta flyttet til ham). Tenk om det hadde vært din datter
i et fremmed land, ville du ikke likt at noen tok vare på henne?

Har ikke kåret meg til vinner i det hele tatt jeg, men jeg skjønner at du føler deg som taper.
Så har du i hvert fall litt selvinnsikt :)

RR
Sotah
03.06.2019 kl 08:37 510

Omtanken her for en fattig og hjelpeløs fillipinsk dame er rørende og gledelig. Et langt skritt i riktig retning. Selv føler jeg meg helt trygg på at justisministeren og partiet hans sørger godt for henne fremover. De setter nok pris på at hun samarbeider. Hvis media ikke tar det samme hensynet skal jeg bidra med kronerulling fremover.

Se der ja, nok et svada innlegg. Og klarer ikke svare Stella heller..........

Hva skjedde på møtet med politiet 12. oktober? (Hvor nye adresse/versfamilie ble registrert)
Man kan lure på hvem i UDI startet saksbehandling av dette etter 29.mars? (Når Kallmyr ble minister)
Og hvorfor? Hun hadde jo da vært der lovlig som arbeidende i 6 mnd. allerede
Hvorfor ble hun kastet ut på dagen 9. mai, i stedet for å avklare med partene, også henne, om byttet av familie, arbeidet hun eller ikke, at reglene er uklare som UDI har bekreftet i ettertid?

Det er nok UDI som sliter mest i denne saken, som stinker ideologi i embedet, som det så ofte gjør her i landet

RR
03.06.2019 kl 13:41 482

Kan bare si at dette er flisespikkeri, fra ende til annen. Det er sikkert vært gjort mange ganger av andre, men Kallmyr er justisminister , og tilhører FrP, og da skal han til pers, for denne "forbrytelselsen", Hadia er en dritt som angriper Kallmyr for dette.
Redigert 03.06.2019 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
03.06.2019 kl 13:50 479

Har ikke sett dette før nå, så du får ha meg unnskylt.

Men jeg tenker at den som leser ditt innlegg, ikke skjønner ironi, kan ikke ellers se, hvorfor det skulle bli en slik reaksjon.
Kanskje vedkommende i Reset har et syndrom, slik at han/hun ikke kan se to sider av et innlegg? ;)
nekkejk
03.06.2019 kl 14:04 474

Kallmyr har blitt offer for sitt eget partis justis- og innvandringspolitikk:
Strengest mulig tolkning av regelverket hos UDI,
slett saksbehandling med lite rom for skjønn,
og kort utreisefrist.
Som man reder ligger man.

"De fleste ser nå at kritikken mot justisminister Jøran Kallmyr var forhastet og at han knapt kan lastes for det som i verste fall fremstår som et bagatellmessig regelbrudd der han hadde all grunn til å være i god tro."

https://www.nettavisen.no/okonomi/udi-er-ansvarlig-for-en-farlig-utrygghet-for-au-pairer-som-ma-bytte-vertsfamilie/3423693247.html

De fleste i denne sammenheng er ikke de freppofobe, men så er det heller ikke så mye de forstår

Men som jeg har skrevet om saken flere ganger, her er det UDI som får problemer!

RR
Sotah
04.06.2019 kl 17:04 385

Jeg tror vi skal vente og se om FrP i det hele tatt har noen i regjering i helga. Det har lite for seg å tyne en statsråd som uansett skal gå av. Og det skal han muligens. Da kan Frepp bli kjempeimot alt som er av avgifter igjen, og de sparer seg for kanossagangen med å finne en justisklovn til. Den som venter en dag eller to får se.

FrP har alltid vært motstandere av avgifter. Før de kom i regjering var det små resultater av deres kamp mot det norske skatte og avgiftstyrraniet.

Etter at FrP kom i regjering fikk de fjernet en rekke tullete lover og regler, man fikk satt ned avgiftene på nye biler med en del, man fikk fjernet bl.a den tullete og svært irriterende HK-avgiften på båtmotorer, man fikk forenklet regelverket rundt import av biler, idiotiske særnorske regler rundt lys etc, og man fikk bl.a helt fjernet arveavgiften.

Før FrP kom i regjering var det ikke mye de fikk gjort med noe av dette.

Nå, når de andre partiene mot FrP’s vilje gjennom flere år har fått klubbet gjennom et voldsomt antall bomringer er det nok på tide at FrP trer ut av regjeringen, så kan Høyre muligens komme til vett og støtte kampen mot avgifter sammen med FrP iallfall i noen saker.

Erna har den siste tiden vært nærmest ubrukelig.

Et faktum er må stå fullstendig krystallklart for det norske folk:

Uten FrP i regjering hadde antall bomringer vært enda høyere, og satsene i eksisterende bomringer vært enda høyere enn de er i dag.
Sotah
04.06.2019 kl 17:41 374

Det gikk over når de fikk finansministeren. Sjakktrekk av Erna det der.
Skrika1
04.06.2019 kl 18:01 369

Virker som om de heller kunne hat tatt seg tid til å ta i mot ny søknad enn å bruke tid på å sende henne ut av landet.
Melvind
11.06.2019 kl 14:38 340

Godt å gni det litt inn;-))))