Mali:Scatec Solar signs project documents for its 33 MW project

Slettet bruker
31.05.2019 kl 12:15 1152

kjekt å se nok et "signatur-bilde" med Erna i bakgrunnen.

Scatec Solar representerer også Norge,-det er fint!


;)
Redigert 21.01.2021 kl 07:13 Du må logge inn for å svare
COHO
31.05.2019 kl 12:20 1142

Jeg håper avtalen inneholder utvidete forsikringsordninger. At de står i samsvar med risikopremiene alle deler og aktører i prosjektet legger på. Mali er ikke akkurat et rolig hjørne.

Krevende finansiering:

Solforholdene i Afrika er gode, men rammevilkårene preges ofte av uoversiktlige systemer og politisk uforutsigbarhet. Ifølge Carlsen er det mange aktører som har lovet å bygge solparker, men oppdaget at det er vanskelig å stå løpet ut og levere det man har lovet.

– I Mali har vi for eksempel brukt syv år på et prosjekt. Du skal ha utholdenhet og form til å løpe maraton for å gjøre forretninger, særlig når landene og kraftselskapene ikke alltid er «bankable», sier Carlsen.

– Vår jobb er å gjøre prosjektene «bankable», ved å sikre tredjepartsfinansiering av 80 prosent av investeringene og sikre at både aksjonærene og partnerne våre er trygge på at de får tilbake pengene sine med en viss avkastning, sier han.

Scatec Solar-sjefen påpeker at det er mange interessenter å forholde seg til, og at det noen ganger skjer regjeringsskifter og andre endringer som gjør at man må begynne på nytt med å informere en del av de involverte aktørene.
Redigert 21.01.2021 kl 07:13 Du må logge inn for å svare