Greta Thunberg tar et friår

Slettet bruker
31.05.2019 kl 21:15 1131

og skal terrorisere oss 24/7.


https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/5cf1728b71addd0012ab360c
kokkohill
31.05.2019 kl 22:26 1109

Skulke skolen ett år , hva med en bekymringsmelding til barnevernet over der?
triki
31.05.2019 kl 22:37 1105

Før i tiden da klokskap ble verdsatt ble unger bedt om å tie når voksne pratet, men nå skal ungdommer i trassalderen styre samfunnet i viktige saker.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 22:38 1104

Penger trumfer alt.
Sotah
31.05.2019 kl 22:43 1100

Du som tror på så mye annet rart, Change; Greta tror du ikke på. Jeg har ikke anelse om hvor skadet jordkloden er. Den ser grei ut fra mitt lille hjørne av verden. Men såpass åpen som du er for alt det andre snåle burde du muligens titte litt på det hun sier også?
Slettet bruker
02.06.2019 kl 01:12 1054

Hun er jo syk, Har Asbergers syndrom,både hun og søsteren. Så hun kan gå eller ikke gå på skolen etter som hun vil. Hennes
problem er at hun ikke kan se to sider av en sak, pga sykdommen. Så det er ganske spesielt at hun får lov å opptre som hun gjør, at ikke noen stopper henne.
Slettet bruker
02.06.2019 kl 01:21 1051

Autism-Friendly Employers
there is an increasing need for workers with the skills, thought patterns, and work ethic that are common among people on the autism spectrum. Autistic adults are, in general, dependable, routinized, focused, detail-oriented, and passionate about their work
Slettet bruker
02.06.2019 kl 10:05 1016

Når en person skal jobbe for en sak, må de ha evnen til å se at der kan være flere sider av en sak som må drøftes. Personen kan ikke være ophengt i at det er bare ett resultat. Asberger-pasienter er ganske spesiell, har litt kjennskap da jeg kjenner noen som
har to sønner med denne sykdommen.
De er intelligente men ganske opphengt i en løsning, og kan ikke se at det kan være flere svar på problemet. Derfor blir det helt feil at en person skal kunne stå frem og være så påståelig at hun har rett i klimaspørsmål, som er et komblisert felt. Og hvor fremstående utdannede vitenskapsmenn er helt uenig med henne.
Slettet bruker
02.06.2019 kl 10:14 1015

"Når en person skal jobbe for en sak, må de ha evnen til å se at der kan være flere sider av en sak som må drøftes. "

Dette var rimelig patetisk formulert. Skal du diskvalifisere alle som er biased fra en hver debatt blir det ikke mange igjen. Forøvrig er de fleste eksperter enig med henne om at noe må gjøres selv om selvfølgelig ikke alle er enige om hvor drastisk man skal gå til verks. Det er ekstra disgusting at du bruker sykdommen hennes mot henne. En kan jo også snu det på hodet og si at med din logikk bør stort sett alle klimaskeptikere miste sin rett til å ytre seg i denne saken. Ønsker du det?
Redigert 02.06.2019 kl 10:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.06.2019 kl 10:25 1007

– Det er ganske morsomt når det eneste folk kan gjøre er å håne deg, eller snakke om utseendet ditt eller personligheten din. Det betyr at de ikke har noen argumenter eller noe annet å si, sier Thunberg.

https://www.nrk.no/urix/greta-thunberg-pa-forsiden-av-time-magazine-1.14553996

Hun har så rett så rett. Istredet for motargumenter går det som regel i trakassering og personangrep. Hun er nok adskillig tøffere enn noen av disse patetiske netthetserene.

melissa
02.06.2019 kl 10:45 996

Hun bør ta en pause fra kampanjen sin og og heller fokusere på skolegangen.
IPCC har selv fortalt at klimamodellene ikke kan brukes til langtids spådommer om klimaet. I Panelets tredje hovedrapport heter det: «I forskning på og modellering av klimaet, bør vi være oppmerksom på at vi har å gjøre med et kaotisk, ikke-lineært koblet system, og at langtids forutsigelser av fremtidige klimatilstander ikke er mulig».
I Klimapanelets synteserapport fra 2014 skrives det om hvor dårlig klimamodellene treffer. På side 41 heter det: «For perioden fra 1998 til 2012, viser 111 av 114 tilgjengelige modellsimuleringer av klimaet en oppvarmingstrend som er større enn observasjonene». Klimapanelet forteller oss at 97 % av klimamodellene gir for høye temperaturer.
Klimapanelet gir ikke lenger prognoser, men scenarier. Altså tenk på et tall og filosofer over konsekvensene. I øyeblikket er tallet 1,5-2 grader.
Men "hovedrapporten", Summary for Policy Makers, inneholder fremdeles lite og ingenting om den faglige skepsis i underliggende vitenskapelige rapporter.
Redigert 02.06.2019 kl 10:49 Du må logge inn for å svare
Sotah
02.06.2019 kl 10:54 991

Jeg antydet tidlig at Greta ville nå langt med budskapet sitt. Da lo folk, da. For å si det med Juster. Ikke skjønner jeg furtinga her heller, ingen har vondt av å tenke litt over egen miljøforurensing og forbruk av ulike skadelige gasser. Selv jeg, som ikke liker de grønne spesielt godt kjører ikke hvis jeg heller kan rusle eller ta en sykkel. Hatten av for Greta, og pøs på videre.
Fluefiskeren
02.06.2019 kl 11:05 989

Stella

Hun kan ikke se to sider av en sak. Nei, der hun mye å lære av dette forumet. ?????
Slettet bruker
02.06.2019 kl 11:24 980

Opprop: Planeten dør ikke, og vi skal ikke sette demokratiet til side

Fredag den 22. mars streiket fem prosent av norske skolebarn mot en påstått klimakrise, og senere er det fremkommet en rekke påstander om at planeten dør om ikke utslipp av CO2 dramatisk reduseres.

Fredag den 24. mai ble det streiket på nytt. Nødvendigvis er disse skolebarnas deltakelse i en debatt om klodens framtid slagordpreget, og mangler refleksjon. I Aftenposten fikk de streikende støtte av 25 «kulturpersonligheter» og akademikere. Det er vår påstand at deres innlegg ikke er basert på solide kunnskaper. Vi har følgende kommentarer til deres postulerte sannheter:

Slettet bruker
02.06.2019 kl 11:24 979

1. «Menneskeheten står overfor en trussel uten sidestykke i historien». Nei, det foreligger ingen dokumenterte fysiske, kjemiske eller biologiske bevis eller eksperimenter som underbygger dette. Ei heller klimahistorikk.

2. «Vitenskapen er utvetydig, vi er inne i en sjette masseutryddelse, og vi vil rammes av katastrofer om vi ikke handler raskt og resolutt». Nei. Hva gjelder klimaet, ble det bare i 2018 publisert rundt 500 vitenskapelige artikler som knytter klimaendringene hovedsakelig til naturlige variasjoner. Det er med andre ord faglig uenighet om endringenes opphav. Påstanden om en biologisk masseutryddelse støttes ikke av dem som registrerer utdøing av arter: Verdens Naturvernunion (IUCN).

3. «Biologisk mangfold utraderes verden over. Havene våre forgiftes og forsures, og de stiger». Nei, de siste 500 år vet vi kun om 860 dyre-og plantearter som ble utryddet (IUCN). Utrydningstakten er på vei ned, og nesten ingen kjente livsformer er dokumentert utryddet de siste 10 årene. De aller fleste store pattedyr og fugler mennesket har utryddet, forsvant for noen titusener eller tusener av år siden. Forurensningene avtar i det meste av verden, og var mer alvorlig tidligere. Havets pH varierer naturlig: fra Stillehavet til Atlanterhavet, med nedbør i overflaten, årstidene, dypet og døgnet. Disse variasjonene er større enn noen menneskelig påvirkning på havet kan få til. Havets bufferkapasitet er nærmest uendelig, grunnet oppløste salter, og enorme mengder utfelt kalsiumkarbonat på havbunnen. Havnivå er meget komplekst. Lokalt (isostasi) vil det noen steder synke, andre steder heve seg – etter istiden. Jordskorpebevegelser (tektonikk) gir samme effekt. Det globale havnivået (eustasi) synes å være preget av en stabil havnivåstigning, og viser ingen tegn til akselerasjon.

4. «Flom og ørkenspredning vil gjøre enorme landområder ubeboelige og føre til masse-emigrasjon». Det er ingen tegn til økte flommer globalt, og kloden har blitt 14 % grønnere de siste 30 årene. Det tilsvarer et areal med dobbel størrelse av USA. Moderne ørkenspredning er en myte, og Sahel har blitt grønnere. Verden har så langt ikke sett andre klima-flyktninger enn dem som drar fra kalde klimaer, til varmere land. Folk flykter fra korrupsjon, kulturell og religiøs undertrykkelse, krig og vanstyre.

5. «Klimasammenbruddet er begynt. Det vil komme flere skogbranner, uforutsigbare ekstremstormer, økende hungersnød og tørke». Nei, det finnes ingen målbare parametere for noe klimasammenbrudd. Det meste av det vi registrerer av variasjoner er uttrykk for naturlige skiftninger. Ingen ting i naturen er stabilt – og det er dette vi observerer. Skogbrannene på kloden avtar, og det finnes ikke noe antropogent fotavtrykk på stormer og uvær. Dødsraten som følge av vær-relaterte hendelser har sunket med 98 prosent de siste hundre år. Til tross for en enorm befolkningsvekst øker menneskers gjennomsnittlige kalori-inntak, og det gjelder også den fattige del av verden. Det er flere grunner til dette, men kombinasjonen av høyere temperatur og mer CO2 i atmosfæren er én viktig faktor bak vår økte matvareproduksjon. Innovasjon er en annen. Veksten i matvareproduksjonen vil heldigvis fortsette.

6. «Økosystemer vil kollapse, og tilgangen på mat og ferskvann vil bli svekket». Dette er dommedagspåstander, hvor empiriske kunnskaper peker i motsatt retning. Økosystemer rundt omkring på kloden synes å klare seg utmerket, det er derfor vi stadig kan skyte mer hjortevilt, høste av de store bestandene av torsk, sild og makrell, ser voksende hval- og isbjørnbestander, og flere pingviner i Antarktis. Skogene i de fleste land vokser i areal og med skogbiomasse. De fleste land forurenser mindre. Matvareproduksjonen øker. Der det finnes sult, er denne knyttet til fattigdom – som ofte skyldes politisk vanstyre og krigshandlinger. Flere og flere får tilgang til rent drikkevann.
Redigert 02.06.2019 kl 11:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.06.2019 kl 11:25 975

Påstandene i oppropet fra de 25 «kulturpersonlighetene» og akademikerne kommer fra varme hjerter og brennende engasjementer, men mangler balansert naturvitenskapelig dokumentasjon, og synliggjør at kunnskap og kompetanse tilsidesettes. Hva de overser, er den rollen fossile energikilder har hatt for å bringe verdens befolkning ut av slit, sult og fattigdom. Vår velstand er basert på tilgang til rimelig energi. Samtidig har denne energien sørget for at mesteparten av verden har sluttet å hogge ned sine skoger. Når hval- og selartene i våre dager kommer seg etter en nesten utslettende fangst – som hovedsakelig skulle skaffe lys og varme – er det knyttet til rikelig tilgang til fossil energi.

Historien viser at dersom noe har en sterk moralsk stemme, er det våre fossile energikilder. Utviklingsland kjenner denne historien, og vil føre en politikk som sørger for at sulten, fattigdommen, slitet og urettferdigheten reduseres. De vil derfor fortsatt benytte olje, kull og gass. Det er realpolitikkens virkelighet.

Samtidig fremfører «de 25 kulturpersonligheter» sine framtidsvyer som er skremmende, med et økokrati overordnet folkevalgte organer. Dit vil ikke vi!

https://resett.no/2019/06/02/opprop-planeten-dor-ikke-og-vi-skal-ikke-sette-demokratiet-til-side/
Slettet bruker
02.06.2019 kl 13:46 955

Takk for tilsvar, med utfyllende argumenter.
Redigert 02.06.2019 kl 15:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.06.2019 kl 16:26 943

Hucksters push mentally ill daughter to front climate change panic | Ezra Levant

https://m.youtube.com/watch?v=poPtdZrqtAs
Jomma123
02.06.2019 kl 16:33 939

Ja hun skal vel fly verden rundt og slippe ut haugevis av tonn co2 for og kjempe for miljøet. :)
Slettet bruker
02.06.2019 kl 19:06 921

Ja jeg er sikker på at hylekoret vil nå uante høyder om hun blir observert ombord på et fly.
Slettet bruker
02.06.2019 kl 19:06 920

Ja jeg er sikker på at hylekoret vil nå uante høyder om hun blir observert ombord på et fly.
Slettet bruker
02.06.2019 kl 20:35 914

En depressiv jentunge som blir kledd som Amish People blir sendt ut i verden for å forkynne sitt dommedagsbudskap. Foreldrene burde blitt fratatt barna for omsorgssvikt og grov utnyttelse.
Jomma123
02.06.2019 kl 20:57 906

Neida hyle ikke jabba. Hun ville vel spart miljøet bedre om hun holdt seg hjemme eller hva? Blir litt som alle andre miljøkjempere som kommer pr privatfly i tusentall når de skal drøfte miljøet. :) Gjør som jeg sier ikke som jeg gjør. All respekt for norsk ungdom som ikke reiser til syden i år. Er jo stor nedgang så det er positivt.