NEL - Et KLART (redigert 4/6) teknisk salgssignal er nå gitt.


Et av mine "favorittselskaper" har i dag gitt et teknisk salgssignal.

- Kursen har brutt under støtte på 8,60 - 8,50 og 8,20. Salgssignal er gitt.
- Den har også brutt under viktigere støtte på kr 8, men fortsatt for lite til at "det bruddet teller"!
- Kurs har dundret gjennom 10 dg snitt og er og i ferd med å bryte 30 dg. Signalene er i ferd med å vende.
- Volumet på dagens fall lå på Top 4 når man betrakter året omsetning.
- Norsk Bulls sendte ut salgssignal for 2 dg siden - og deretter har kursen falt 10%.

Nei, ikke mye å glede seg over i "folkeaksjen"!

Hilsen Hammers......som minner om at dette ikke er noe oppgulp fra MIN side.
Dette er de signalene MEDAKSJONÆRER sender ut pga hva DE gjør med egne investeringer. De siste dagene har de PØST ut!
Redigert 04.06.2019 kl 23:50 Du må logge inn for å svare
Hammers
06.06.2019 kl 00:38 1313

Ut fra dagens tekniske bilde;
- Et klart salgssignal ER gitt.
- Det KAN komme små rekyler, med i all hovedtrekk er det nå støtte i området 6,18 til 6,00 som gjelder.
- Dit ned er det 10% +++! Trolig greit å ha i bakhodet.
- Ja, greit å ha i bakhodet hvilke nivåer dine medaksjonærer kan være villig å sende kursen til.
- Ingen fasit, men vi får se.....!

Hilsen Hammers
AksjeRik
06.06.2019 kl 07:27 1190


Vil du og SS anbefale meg å shorte NEL nå???

Selv om bunnen er testet flere ganger, shorten er under 0, 5 og de institusjonelle kjøper massivt etter å ha manipulert suksessfullt?

Tror dere "pessimistiske hjelpere" at fortsatt ledende NEL ikke får flere avtaler, ikke får flere kontrakter nå altså ?
Er det hele over nå??

Merkelig at shorten ble satt akkurat litt før det ble annonsert at 2 store skulle selge aksjene sine altså. Hm, merkelige greier det der ?
dotcom
06.06.2019 kl 07:31 1165

Den er grei Hammers. Takk for opplysningen.
Jeg ser ikke bort fra at det kan skje, men har du helt glemt at du ikke driver teknisk analyse på "tulleselskap"?
Var det bare noe du sa fordi det ikke passet deg da kursen lå i en klart stigende trend?
TA analysen din stemmer sikkert, men dette begynner å bli patetisk. Når TA igjen viser oppgang, og det vil ganske sikkert skje, vil du da igjen begynne å snakke om det fundamentale?
Redigert 06.06.2019 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Norwege
06.06.2019 kl 07:46 1113

Mye her som minner om skriveriene om folkeaksjen DNO før finanskrisen....
Hammer påpeker bare hva aksjonærene gjør og som fremkommer i TA.
Selskapet kan bli bra det, men frem til de store pengene er på bordet, så er det mye spekulasjoner og kursen kan svinge mye.
Typisk, så kommer det skriverier om shorterhelvete og skulle vært forbudt osv når kursene går nedover og ikke bare til himmels.
Hammers
06.06.2019 kl 08:11 1064

Norwege; Fint skrevet - og slik er det.

Til han som ønsker anbefalinger;
SLIKT gir jeg ikke. Dere må selv vurdere hva dere skal/bør gjøre med egne midler.
Dessuten; Det finnes da en mellomting mellom å kjøpe en aksje og å shorte den.

Hilsen Hammers
Shinkage
06.06.2019 kl 08:21 1048

Så nå lurer du på om jeg er seriøs..., hehe. Det er jo litt morsomt. Ikke glem at du har kommet med mange "hvem sa hva" betraktninger selv - det var jo nettopp hovedgrunnen til at jeg tok det opp. Man skal kunne stå for den man er, behandle andre mennesker med respekt og være etterrettelig i sine uttalelser. Det gjelder begge leire. De gangene man føler at noen ikke fortjener respekt, så kan man heller bare holde kjeft.

Når det gjelder hundremeterskogen så er det fremdeles vanskelig å ikke ha det litt moro med den, men det du forklarer gir god mening ?. Alle trenger ro i sjelen.

Tviler på at jeg er alene om å bry meg om slikt «vås». Du presenterer dine meninger som om det skulle ha vært Haugens. DIN hovedfokus var på videre nedgang, HAN snakket derimot om mulige kortsiktige korreksjoner, men at chartsene fortsatt underbygget en voksende langsiktig trend. Jeg har skjønt at du synes feilaktig bruk av Haugens analyse til å underbygge dine egne konklusjoner ikke er noe å bry seg om, så jeg skal derfor la det ligge fra nå av.

Så til mine eventuelt relevante meninger. Jeg har ytret dette flere ganger i vår dialog, men Jeg tviler på du gidder å lese gamle meldinger på nytt, siden du sovnet nesten hver gang ?.

Her er OVERORDNEDE ting:
NEL er definitivt priset høyere enn det som ville vært normalt for et selskap med slike resultater. Jeg har ingen protester mot det - alle ser at de går med underskudd. Nåværende drift er derimot ikke det som får folk interesserte i NEL. NEL er et selskap investorene (inklusive småsparere som meg) er villige til å putte penger i fordi de er overbevist om at de er en stor potensiell oppside på sikt. Så på lang sikt tror jeg NEL vil stige, men jeg har ikke noen formening om hvor høyt. Høyt nok til at jeg vil bli fornøyd.

Grunnen er at jeg tror at Hydrogen vil få en sterk posisjon innen langtransport i både USA og Europa, og at de samme vil skje innen offentlig kommunikasjon (buss og tog) i Europa og muligens nordlige deler av Asia (Korea, Japan). Jeg har ikke tro på den vil bli noen faktor innenfor privatbilisme – der er elektrisitet fremdeles for dominerende. Likevel sprøtt å se en elektrisk buss i Lillestrøm bli ladet av et dieselaggregat – hurra for den elektriske fremtiden. Jeg tror NEL har muligheten til å bli store i hydrogenmarkedet, og det vil nok påvirke kursen kraftig i positiv retning.

På kort sikt, de neste dagene, tror jeg aksjen vil fortsette noe ned, men jeg tror at usikkerheten rundt det store salget av aksjer vil gjøre at den vil bevege seg daglig mellom 6,60 og 7.20 frem til over helgen. Om det over helgen skulle dukke opp noe som kan tolkes som store langsiktige investorer med store poster vil den starte en oppgang opp mot 8.

Er det ingen spesielle store investorer å spore vil den fortsette i samme område en periode fremover og påvirkes i hovedsak av indeksen og stemningen i markedet. Dersom handelskrigen og den generelle negative stemningen i markedet fortsetter (eller tiltar) vil NEL følge med sakte nedover som de fleste andre aksjer. Snur stemningen i markedet vil den starte oppturen igjen når denne perioden (og salget) er «glemt».

NEL er i en limbofase slik jeg ser det, og vanskelig å si hvilken markant retning den tar på kort sikt.

Det er det jeg tror, siden du spør, men jeg påberoper meg ingen spesiell kunnskap på dette området. Jeg har heller ikke satt meg nok inn i TA til å kunne argumentere på det grunnlaget, og er mer opptatt av psykologien rundt det hele. Jeg er definitivt en amatør, og blir ikke overrasket om jeg tar feil. Det jeg er opptatt av er at jeg tror NEL kan ha en stor fremtid, og da vil dette være en god investering – hadde jeg ikke trodd det var mulig hadde jeg selvsagt ikke investert i NEL.
Redigert 06.06.2019 kl 08:23 Du må logge inn for å svare

Og Hammers, please la være å harselere over at jeg fortsatt sa noe om det du mener er vås og mas. Dersom det er ok at du påpeker at andre farer med tøv og halvsannheter, så må det jammen være lov å påpeke/mene at du gjør det også. Det er ikke én lov for allmenheten, og en annen for Hammers. Plain and simple.

Så, fokuser heller på de eventuelt relevante meningene i forrige svar, om du synes det er noen ?
Redigert 06.06.2019 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
Hammers
06.06.2019 kl 08:48 956

Takk for gode svar. Jeg har lest alt......?!

Jeg baserer generelt min tro på hva TA forteller meg.
Tolkning av det grafiske bildet av all handel i selskapet. Det som viser hva "andre investorer" gjør med SINE penger.
Dvs, psykologien i selskapet. Personlig syntes jeg at gårdagen var bemerkelsesmessig svak etter det forutgående fallet.

Fundamentalt har jeg minimal peiling i de fleste selskapene jeg kommenterer.
I NEL reagerer jeg på den himmelvide forskjellen mellom "tallenes tale", kursens motsatte utvikling og enkelte hausseres oppførsel her inne.

Hilsen Hammers.......som nå finner fram Fredspipa og en kopp kaffe - og som har et kamferdrops liggende i beredskap.
PS: Noe fundamentalt - inkl fremtidsutsikter vil jeg altså ikke ha noen meninger om. Jeg kan for lite om det.
TA er for min del hovedsaken.
Redigert 06.06.2019 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
omans
06.06.2019 kl 09:01 915

Gårsdagen i Nel var normal, kursen holder tak i 50ma.
Dvs investorer flest selger ikke kort sikt heller pga dette salget som heller ikke var av innsidere.

Kan tenke seg hvordan de to mennene begynte å kaldsvette, når man først så at kursen steg helt opp til 9.70, for derettet å rase hver dag.

113mill aksjer og stigning fra 5-6 kroner til 9-10 kroner er oppgang for disse to til sammen på nesten en halv milliard kroner på beholdninga.

Så kommer korrigeringa og Trump handelskrig m.m.
De ser at beholdninga raser 100mill hver dag, og hver dag mer og mer nervøse for at den eventyrlige oppgangen skal kollapse. Det er mye telefonaktivitet kan du skrive opp, og nærmest panisk så bestemmer de seg for å få solgt ut mesteparten for å berge fortsatt endel av oppgangen, selv om de har sett at verdiene gikk ned med nesten en kvart mrd fra topp.

Så her er det gevinstsikring som er årsak til salg, men kurs tynges litt av salget på tross av at mesteparten av korrigeringa fra cup with handle formasjons target var over... det vil nok summe seg etter hvert og komme tilbake på sporet.

Jeg tror dette er mindre påvirkende enn da Spetalen solgte for et par år siden, pga at selskapet har kommet mye lengre fremover siden den gang.

Det blir nok kjøpsdager her for egen del, dersom kurs fortsetter å duppe nedover på 6 tallet.

---

En kan ikke ta inn over seg hva såkalte haussere her inne skriver daglig, dette leser jeg aldri, de får holde på med sitt. Gidder ikke falle på samme nivå, men samtidig er det mulig å finne relevante opplysninger innimellom, i innlegga, og en har jo ytringsfrihet i Norge, dersom noen ønsker å fylle livet sitt med skriving på HO.
Redigert 06.06.2019 kl 09:06 Du må logge inn for å svare
Hammers
06.06.2019 kl 12:46 849

Akkurat NÅ står NEL i 6,66.
Det var da som f..
Et djevelsk tall!

Hilsen Hammers
omans
06.06.2019 kl 13:01 814

Ja, kursen er 10% høyere nå enn i april høy, så dette er bra avkastning pr mnd ;)

Ikke å sammenlikne med banken
Hammers
06.06.2019 kl 14:24 755

Dagens utvikling minner svært om den i går - da en H/S ble dannet.
I dag brått fall - før en liten skulder - før hodeformasjonen - før halsen ble brutt.
Deretter stigning TIL halsen fra nedsiden før ny svekkelse. Der er dere nå. Under halslinja.

Dersom kursen faller under dagens laveste betyr dette et nytt salgssignal.

Hilsen Hammers.
dotcom
06.06.2019 kl 18:10 656

Gratulerer Hammers, spådommen din gikk inn, men noen av oss har ikke helt glemt at du har spådd NEL nord og ned siden 4-5 tallet.
Selv gikk jeg inn i fjor på rundt 3-4 og hadde en flott gevinst da jeg gikk ut på 6-7. Litt for tidlig men jeg fikk høydeskrekk.
Nå er jeg inne igjen, og litt for tidlig, så nå er jeg i minus, men jeg hadde ikke tjent mye på NEL hvis jeg skulle fulgt deg hele veien. ;)
I morgen tipper jeg at du igjen får rett og at kurser mellom 6 og 6,20 skal testes. Jeg tror det blir et vendepunkt. Hva tror du?
Hammers
06.06.2019 kl 19:05 614

Jo, takk for det, men en liten korreksjon til deg; Jeg har vært negetiv til selskapet fra 3-tallet.
Det jeg har skrevet om er prisingen (kursen) v regnskapstallene - noe som har vært et dystet lesestoff.
Dessuten; ingen vet om selskapet vil lykkes på sikt. Om de noen gang vil tjene en eneste NOK.

Hvis 3 kr var drøyt - hva skal man da si om 6 eller 9........eller 16 som et dyr fra Asia mente var korrekt.
Hvis NEL på KR 3 leverte relativt dårlige tall - er det da riktig at NEL skal ha dobbel pris når de ble ENDA dårligere.
___________________________
Jeg kan ikke stå til rette for alle de "tullingene" som finnes rundt om. De som sendte kursen til uante høyder.
Om støtten på 6,20 til 6 holder vil jeg ikke ha noen KLAR formening om, men i det området finnes støtte.
Horisontal støtte. Det kommer også en stigende støttelinje som pr dd har verdi i samme omr (ser ikke eksakt verdi).

NEL var i dag v/6,28 intraday, men jeg snakker hele tiden om sluttkurser.
Kanskje fallet fortsetter slik at vi etter hvert får sluttkurs på lavere nivåer?
Jeg syntes uansett at dagens avslutning ble av det SVAKE slaget.......akkurat som i går.

Hilsen Hammers......som akkurat NÅ ser at dere også blir utvannet i morgen.
Utvannet ved at div ansatte får kjøpe totalt 2,6 mill aksjer til kr 0,20/stk.
Kanskje ikke så mye siden det er 1,2 MILLIARDER aksjer i filleselskapet, men utvannet blir dere.

Ved selv å betale inn samlet drøyt en HALV million får "de" gribbet til seg verdier for 16,6 millioner (kurs 6,40).
De som "betaler mellomlegget" er dagens aksjonærer ved at egne aksjer faller tilsvarende i verdi.
dotcom
06.06.2019 kl 19:29 569

Jeg er ikke direkte uenig med deg. NEL prises og har hele tiden vært priset ut fra fremtidstro. Kall det gjerne tro håp og kjærlighet hvis du føler for det.
Nå har kursen ikke bare falt men nærmest kollapset. Jeg er inne så jeg håper på vending rundt 6 blank, men ikke pokker om jeg er sikker.
Fallet har skjedd på høyt volum så her kan alt skje, men NEL har ikke helt vært på OPTICOM/REC høyder så jeg vedder på at kursen vil snu minst en gang til.
Hvor langt ned den skal før den snur er et helt åpent spørsmål.

Blir kanskje en rekyl her, men ikke pga at ledelsen har fått nye gratis aksjer...