IOX - Qué pasa?


Tillater meg å flytte over fra annen tråd - antar at de fleste av oss lurer på hva som foregår bak kulissene - que pasa ?

Dette var et svar på et innlegg fra helloween om NORTH og bonds, og som este litt ut........, men som noen kanskje kan ha interesse av diskutere videre. Q1 har passert, og selskapet taper fortsatt penger "as is". Ikke noe nytt i det. Kvartalsrapportene er i grunnen kjedelig lesning så lenge selskapet bruker lang tid på å definere/endre rammene for videre fremdrift i Colombia. Hva har vi i vente ? ANH har nettopp forlenget lisensen. So whats next ?

**************************************

Det NORTH har notert i balansen utgjør ca MUSD 1. I følge Arctic sent i 2018 så var det lite omsetning av bonds i løpet av året, og lite håp om kjøp under pålydende selv på volum. Om vi legger det grunn så har NORTH ikke mer enn 1/30 av pålydende verdi. Ekskl PIK.

Jeg vil påstå at dagens obligasjonseiere sitter i en sterk posisjon når lånet skal refinansieres. Spørsmålet er - til det kjedsommelige - hvem som sitter på begge sider av bordet, og hvor langt tørr de å tøye strikken når det gjelder bytte til direkte eierskap. Selskapet evner jo å betjene et stort lån med relativt høy kupongrente til tross for begrenset prod målt mot det som kan være potensialet, men det spørs om det er det mest interessante for obligasjonseierne når lånet skal refinansieres denne gangen. Det kan også bli vanskeligere for selskapet å betjene renter i en overgangsfase der det må bruke cash på CAPEX på gjenværende forpliktelser på LLA-47, samtidig som selskapet i de siste Q`s også nevner konkrete og nødvendige planer for Puli-C for å unngå ytterligere prod tap.

Old Andes er "offisielt" sluppet inn på eiersiden gjennom lisensene i Argentina. Forlengelsen av LLA-47 er i boks. Vilkår ble ikke nevnt i Q1 og er foreløpig ikke avslørt. Dialogen med SLS derimot har enda ikke endt opp i noe konkret i følge selskapet. Det er snart GF, og innkallingen kommer i løpet av de neste ukene. Det gjenstår fortsatt 10 mill aksjer fra fjorårets vedtak om emisjon. Så tett opp til ny GF så blir neppe denne fullmakten brukt. Det kommer et nytt forslag om emi, og når Old Andes nå har kontroll om +40% så glir nok det forslaget lett gjennom GF med et fraværende retail-publikum. Men, dette er tross alt et nødvendig verktøy å ha i verktøykassa.

Fortsatt en del ull her, og dermed spekulasjoner. Jeg forventer at årets GF nok en gang gir styret fullmakt til å øke kapitalen med 50%. Hvor stor andel som faktisk blir brukt, når og på hvilken måte gjenstår å se. Men det er vel grunn til å tro at styret må ha denne fullmakten på plass før man kan forhandle ferdig med obligasjonseierne. Og da er vi muligens i Q3 før vi får svar på refinansiering av bonds, og dernest melding om avtale med SLS eller annen partner.

For ordens skyld (lek med tall) om vi forutsetter at selskapet må hente inn MNOK 40 i cash til sin andel av CAPEX på de neste 2-3 brønnene samt WDW:

Emi 20% - 17 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 41 - MCAP 242 - cash MNOK 40, ingen konvertering - lite sannsynlig
Emi 30% - 25 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 60 - MCAP 262 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 20 - tvilsomt pga lav konvertering
Emi 40% - 34 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 82 - MCAP 283 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 40 - fortsatt beskjeden konvertering av bonds
Emi 50% - 42 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 101 - MCAP 302 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 60 - muligens mest aktuelt på dette nivået

Alt i alt. Tror det vil være nokså stille fra selskapet frem til medio Q3, men vi kan håpe på nytt om SLS/boring før GF for å sprite opp stemningen og for å gi et boost på inngangsverdiene som jeg har brukt ovenfor. Det er selvfølgelig mye bedre om emi kan settes på vesentlig høyere verdier. Også i forhold til hvor mye en emisjon kan spise av bonds.

Hvilken vurdering NORTH har gjort av dette får vi ikke vite noe om, men selskapet tok posisjon en eller annen gang i løpet av Q4/2018. Så allerede da må jo selskapet ha sett en eller annen oppside, eller ha gjort en avtale der bonds kun er en del av en større sammenheng, og der sluttresultatet må være mye mer spennende enn å sitte på kupongrenta i +12 måneder. Og finnes det flere slike aktører som NORTH i obligasjonslånet, eller er resten mer eller mindre kontrollert av Old Andes ?

Edit:

**************************************

Obligasjonslånet kan refinansieres på flere måter; som en forlengelse "as is", som en forlengelse med endret kupongrente med eller uten ny ramme; eller som en variant av disse der en emisjon spiser av pålydende verdi. At selskapet kan refinansiere på annen måte med et nytt lån er nok ikke mulig uten at store deler av bonds tas ut i en konvertering. Hva det endelige resultatet blir til slutt gjenstår å se, men det er lite trolig at Old Andes deltok i den siste emisjon uten at man har kontroll på utfallet. Det kan bety to ting, at det allerede foreligger en avtale, eller at Old Andes har den nødvendige kontrollen i obligasjonseiermøtet når denne beslutningen skal tas uten risiko for utvanning av egne interesser.

Konspiratorisk eller ikke; det kan ikke være noen tvil om at Old Andes har kontroll på bonds, og sitter på begge sider av bordet. Enten direkte kontroll, eller ved at man har kontroll på andre deltakere- som f.eks NORTH - gjennom avtaler om hva som skal skje videre.

**************************************

Forlengelsen fra ANH var nok en viktig forutsetning. Ikke bare i forhold til refinansiering av bonds, men sannsynligvis også for SLS eller ny partner på gjenværende forpliktelser. Det er vel en rimelig forutsetningen at en partner må vite at selskapet kan innfri sine forpliktelser ovenfor ANH, og at investeringene som gjøres faktisk kan nedbetales innen rimelig tid med minst mulig risiko. Så når selskapet skriver at det er pågående diskusjoner, så skal dette kanskje leses mer som "vi venter på nødvendige avklaringer med ANH og bonds". Nå vet vi at ANH har sagt sitt. Jeg antar at det også omfatter enighet om garantier, så da bør det kun være refinansieringen som må på plass før SLS eller annen part tar frem pennen og signerer.

*************************************

Neste forfall på bonds er medio juli. GF er 27. juni. Det er antakelig i løpet av denne perioden at refinansieringen kommer på plass. Nyheter om boring kommer neppe før dette er avklart.

*************************************
Redigert 02.06.2019 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
gunnarius
02.06.2019 kl 11:59 12197

Meget nyttig bidrag du bringer til torgs bæærnt!

Forumet - og da særlig aksjonærene - skal være glad for at de har deg som en korrigerende faktor vs. yppersteprest Ransen, som synes bedrive villfarelse i beste mening.

Selskapet har tydeligvis forsøkt med en boost i aksjekursen ved å lokke med assets i Argentina. Men hvem skal egentlig betale for gildet?

Enig i ditt resonnement.

Man får således trolig funding Argentina i samme slengen som det blir en endelig avklaring "gamle assets". Kanskje, men ikke nødvendigvis.

Uansett, det synes ligge an til et regimeskifte på eiersiden som sannsynligvis medfører en utvanning av aksjonærene. I hvilket omfang er ukjent, ettersom det er usikkert hvordan og hvor høyt selskapets assets skal prises, samt den rettslige ståda vs. SLS og myndighetene - les regulatoriske forhold.

Her kommer det garantert til å skje ting & tang i den nærmeste tid, som neppe entydig vil favorisere de nåværende aksjonærene her på berget. Det behøver heller ikke bety full kollaps. Det kommer an på nåværende storeiere og obl.eierne.

bæærnt, for de som kan tenke selv, dvs. evner å kle på seg selv om morningen - har du trolig spart for vesentlig tap ved å stille opp et realistisk scenario.

Redigert 02.06.2019 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
kaunis
02.06.2019 kl 14:48 12077

Problemstillingene til bæærnt er reelle, men det er så mange baller i luften og kansje bare en av dem gir svaret, så hvem av disse skal taes ned.Jeg har hevdet at emi er det som kan være tingen.Haken her er hvem som skal være med å besteme ting omkring en emi?. Vet vi hvem som sitter på flertallet og har vi peiling på hvem som er på lag og som støtter hverandre?. Kan OB en innfries etterpå eller kapital nok blir tilført til forfallene fremover , er ting på plass. Er det noen som kan plage selskspet med spørsmålsmailer? VI VIL VITE!
klaesp
02.06.2019 kl 19:16 11947

Kommer det en avtale og en plan for videre drilling med evt partner så vil kursen gå rett til himmels og det vil da være mulig å hente kapital via en emisjon.

Innlegget er slettet av Fjelltopp1
hauka
02.06.2019 kl 20:17 11860

Tenker forlengelsen på ett år, løser drøftingene med SLS meget snart. Tipper det kommer en plan i god tid før GF. En brønn annenhver måned kan bli utfallet..

La oss vise fransk mål respekt og skrive det korrekt;
Det bør vere slik;
Qu' est ce que se passe?
bæærnt
03.06.2019 kl 07:15 11415

ok, om det passer herren. Mitt språkøre er skralt, og noen lingvist blir jeg nok aldri. Men vi befinner jo oss i det spanske landskapet, og slik Manuel i Fawlty Towers nokså måpende ville ha uttalt seg. Que ?
bæærnt
03.06.2019 kl 07:30 11367

Kan forøvrig tilføye at topp50 er som å se på maling tørke.
drillpro
03.06.2019 kl 07:45 11316

Hvor mange aksjer er det på bunn 50?
Fjelltopp1
03.06.2019 kl 08:24 11179

Snakket med IR. Det at setnininga om usikkerheten i forbindelse med forfall bonds var uthevet, var en grafisk glipp og vil bli rettet opp i.
Liffo
03.06.2019 kl 08:39 11116

Bæærnt, kor ser du den lista, er det liste etter 3.5.19 Og takk for alt gravearbeid og reflekterte innlegg du har?
bæærnt
03.06.2019 kl 08:42 11092

Lista er en betalingstjeneste fra OSE. Den oppdateres ukentlig etter close onsdag, og legges ut fra VPS den påfølgende mandagen. Aksjer fra emisjonen er enda ikke registrert.
Liffo
03.06.2019 kl 08:44 11073

Bæærnt Takker?
Dieseldahl
03.06.2019 kl 11:23 10862

Casino børsen har snudd til +. Iox er selvfølgelig i minus. Da er vel egentlig alt i orden.
Mdg1
03.06.2019 kl 11:25 10852

Kan Iox falle ned til under 2 igjen? Boring blir det ikke i 2019 og det er helt tyst om lånet. Jeg ser ikke helt hva som skal hindre aksjen i å synke videre?
03.06.2019 kl 11:30 10827

Hvem vet?
YNWA250505
03.06.2019 kl 12:48 10707

Det kan hun seff ikke si. Det blir det samme som om vi sier det kan fort bli boret 5 nye brønner i 2019. 1 pr mnd er null stress.

Mdg1 er 100% negativ til IOX så noe annet er ikke å forvente fra den kanten....selv om hun er uvitende.

Tror heller ikke det blir noe boring i år, hvorfor jobbe med/søke om utsettelse hvis planen er å bore snarlig. Er mange her med rosa skylapper eller en annen agenda. Det å kalle et underskudd på Nok 15 mill for lite basert på selskapet omsetning og cash flow sier sitt.
qestador
03.06.2019 kl 14:31 10490

Husker jeg feil eller var det 10 brønner som skulle bores i følge lisensen ????
Mdg1
03.06.2019 kl 15:09 10402

Det er bare drømmere som tror det blir boring i 2019. Kan kanskje komme avtale om boring i 2019, men tviler på det også jeg. Ting drar ut i det evige med Iox.
bergsmofs
03.06.2019 kl 15:52 10318

så det bor en liten drømmer i deg også !??
benreddik
03.06.2019 kl 15:55 10282

Og dette skal en altså høre fra Mdg1, som sitter som aksjonær i Wen,tidligere wrl. Et rævvvva selskap som har stått i ro i snart 10 år med tanke på aksjekursen.
Og som i tilleg opererer i Afrika....hahahaha...går det an å tråkke mer feil enn Mdg1 gjør. Ja dette fikk opp lattermusklene.

I rævvva selskapet wen tar ikke ting tid eller hva Mdg1, og som har hatt en ledelse som har holdt aksjonærene for løgn i årevis.
Prøv
03.06.2019 kl 16:05 10242

Sitter rolig å venter. Oppturen kommer igjen. Benytter heller muligheten til å kjøpe litt flere aksjer no:)
YNWA250505
03.06.2019 kl 16:14 10205

15 millioner eller 5 mill pr måned i minus er ikke noe å snakke om. Det er ca 300 fat olje pr dag. Bare å tenke seg til hva IOX vil tjene av penger når de får opp 3-5 nye produserende brønner. Alt fra 500-2000 fat pr dag pr brønn. Vi sier 500 og kun 3 nye brønner. Det er 1500 fat pr dag. ca 45000 fat pr mnd. $65. ca 25 millioner kr pr mnd i inntekt. Ja seff er det utgifter ,men det gir en liten pekepinn på hva IOX kan tjene. Finner de en brønn eller 2 som kan produsere 2000 fat pr dag så er kr 20 pr aksje billig. Men klart om vi blir tatt kraftig i toern av disse slemme Sør-Amerikanerne så kan vi tape alt.

Bæærnt
Takk for deling av lister å at du deler tanker i forb.med eierskap m.m
Viktige brikker som har stor betydning for eiere av aksjer i IOX. Jeg satser på at det noe å vinne for meg også,uansett modell. Men Risiko finnes for at det ikke er i favør mitt lille eierskap. Den som tør vente får se. Håper at ledelse å eiere /bondholdere ønsker at alle skal øke sine verdier. De har uttalt at de er i god dialog med långiver(e) Håper på oppstart å ny aktivitet.....
drillpro
04.06.2019 kl 06:13 9611

Det var ett positivt blaff i slutt handlen igår, må det bare fortsette idag..

Ja jeg fikk padde sjokk.
Nå må det skje noe ?
Akte
04.06.2019 kl 08:35 9430

Tror vi ser 3,50 kort efter åbningen
bæærnt
04.06.2019 kl 08:45 9381

Det vil forundre meg om vi kan se oppgang uten at selskapet kommer med nye avklaringer. Frem til så skjer så vil usikkerheten fortsatt ligge som en klamp om foten på papiret.

Noen vet alltid mer en andre vettu
bæærnt
04.06.2019 kl 09:03 9296

I så fall så har vedkommende vært fraværende i nokså lang tid:)

han vet at det ikke har vært lurt å kjøpe IOX hehehehe.
Ransen
04.06.2019 kl 09:14 9212

Saken handler vel om at aksjen ikke har noe å gjøre på 3 tallet. Ncap på knappe 200 mill er å regne som micro. Det er i alles interesse, også bond å vise muskler i form av selskapsverdi når det skal forhandles med myndighetene. Slik er det i norden, og slik er det i søramerika.
Her er store lån som forfaller, men det er også store utvinnbare verdier i bakken. Ingen, verken småaksjonærer, bonds eller nye storeiere er tjent med å hale ut tiden til etterspørselen etter olje blir så lav at Opec åpner kranene for fullt. Oljepris på 15-20 dollar fatet er ensbetydende med 0 utvinning i latinamerika. Dette kan bli et faktum innenfor 5-10 år, men også tidligere.
Redigert 04.06.2019 kl 09:15 Du må logge inn for å svare
bæærnt
04.06.2019 kl 09:22 9180

Alt er relativt, men det finnes ingen spesielle grunner til at vi skal ligge noe særlig over der vi er idag. Finnes ikke noe rasjonale for det slik selskapet er skrudd sammen pt.
Ransen
04.06.2019 kl 09:46 9105

Sammenlignet med andre knøtter i noenlunde samme situasjon så mener jeg at IOX ligger noe under, evt at andre ligger for høyt.
Reprisingen kommer nok sammen med avklaringer, så jeg er ikke urolig...
Tror vi må ta inn over oss at det ikke er bevisst disse forsinkelsene. Selskapet jobber på spreng med de ressursene de har tilgjengelig.
bæærnt
04.06.2019 kl 10:00 9065

Noen var i det minste sikker på at selskapet ville være i akkurat denne situasjonen allerede for 2 år siden. Det er i det minste min hypotese. Og for all del - basert på det man viste den gang, så var det muligens ikke annet å forvente.
Ransen
04.06.2019 kl 15:30 8770

Da kan forlengelsen av bondlånet og oppdatert boreplan meldes til markedet