IOX - Qué pasa?


Tillater meg å flytte over fra annen tråd - antar at de fleste av oss lurer på hva som foregår bak kulissene - que pasa ?

Dette var et svar på et innlegg fra helloween om NORTH og bonds, og som este litt ut........, men som noen kanskje kan ha interesse av diskutere videre. Q1 har passert, og selskapet taper fortsatt penger "as is". Ikke noe nytt i det. Kvartalsrapportene er i grunnen kjedelig lesning så lenge selskapet bruker lang tid på å definere/endre rammene for videre fremdrift i Colombia. Hva har vi i vente ? ANH har nettopp forlenget lisensen. So whats next ?

**************************************

Det NORTH har notert i balansen utgjør ca MUSD 1. I følge Arctic sent i 2018 så var det lite omsetning av bonds i løpet av året, og lite håp om kjøp under pålydende selv på volum. Om vi legger det grunn så har NORTH ikke mer enn 1/30 av pålydende verdi. Ekskl PIK.

Jeg vil påstå at dagens obligasjonseiere sitter i en sterk posisjon når lånet skal refinansieres. Spørsmålet er - til det kjedsommelige - hvem som sitter på begge sider av bordet, og hvor langt tørr de å tøye strikken når det gjelder bytte til direkte eierskap. Selskapet evner jo å betjene et stort lån med relativt høy kupongrente til tross for begrenset prod målt mot det som kan være potensialet, men det spørs om det er det mest interessante for obligasjonseierne når lånet skal refinansieres denne gangen. Det kan også bli vanskeligere for selskapet å betjene renter i en overgangsfase der det må bruke cash på CAPEX på gjenværende forpliktelser på LLA-47, samtidig som selskapet i de siste Q`s også nevner konkrete og nødvendige planer for Puli-C for å unngå ytterligere prod tap.

Old Andes er "offisielt" sluppet inn på eiersiden gjennom lisensene i Argentina. Forlengelsen av LLA-47 er i boks. Vilkår ble ikke nevnt i Q1 og er foreløpig ikke avslørt. Dialogen med SLS derimot har enda ikke endt opp i noe konkret i følge selskapet. Det er snart GF, og innkallingen kommer i løpet av de neste ukene. Det gjenstår fortsatt 10 mill aksjer fra fjorårets vedtak om emisjon. Så tett opp til ny GF så blir neppe denne fullmakten brukt. Det kommer et nytt forslag om emi, og når Old Andes nå har kontroll om +40% så glir nok det forslaget lett gjennom GF med et fraværende retail-publikum. Men, dette er tross alt et nødvendig verktøy å ha i verktøykassa.

Fortsatt en del ull her, og dermed spekulasjoner. Jeg forventer at årets GF nok en gang gir styret fullmakt til å øke kapitalen med 50%. Hvor stor andel som faktisk blir brukt, når og på hvilken måte gjenstår å se. Men det er vel grunn til å tro at styret må ha denne fullmakten på plass før man kan forhandle ferdig med obligasjonseierne. Og da er vi muligens i Q3 før vi får svar på refinansiering av bonds, og dernest melding om avtale med SLS eller annen partner.

For ordens skyld (lek med tall) om vi forutsetter at selskapet må hente inn MNOK 40 i cash til sin andel av CAPEX på de neste 2-3 brønnene samt WDW:

Emi 20% - 17 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 41 - MCAP 242 - cash MNOK 40, ingen konvertering - lite sannsynlig
Emi 30% - 25 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 60 - MCAP 262 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 20 - tvilsomt pga lav konvertering
Emi 40% - 34 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 82 - MCAP 283 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 40 - fortsatt beskjeden konvertering av bonds
Emi 50% - 42 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 101 - MCAP 302 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 60 - muligens mest aktuelt på dette nivået

Alt i alt. Tror det vil være nokså stille fra selskapet frem til medio Q3, men vi kan håpe på nytt om SLS/boring før GF for å sprite opp stemningen og for å gi et boost på inngangsverdiene som jeg har brukt ovenfor. Det er selvfølgelig mye bedre om emi kan settes på vesentlig høyere verdier. Også i forhold til hvor mye en emisjon kan spise av bonds.

Hvilken vurdering NORTH har gjort av dette får vi ikke vite noe om, men selskapet tok posisjon en eller annen gang i løpet av Q4/2018. Så allerede da må jo selskapet ha sett en eller annen oppside, eller ha gjort en avtale der bonds kun er en del av en større sammenheng, og der sluttresultatet må være mye mer spennende enn å sitte på kupongrenta i +12 måneder. Og finnes det flere slike aktører som NORTH i obligasjonslånet, eller er resten mer eller mindre kontrollert av Old Andes ?

Edit:

**************************************

Obligasjonslånet kan refinansieres på flere måter; som en forlengelse "as is", som en forlengelse med endret kupongrente med eller uten ny ramme; eller som en variant av disse der en emisjon spiser av pålydende verdi. At selskapet kan refinansiere på annen måte med et nytt lån er nok ikke mulig uten at store deler av bonds tas ut i en konvertering. Hva det endelige resultatet blir til slutt gjenstår å se, men det er lite trolig at Old Andes deltok i den siste emisjon uten at man har kontroll på utfallet. Det kan bety to ting, at det allerede foreligger en avtale, eller at Old Andes har den nødvendige kontrollen i obligasjonseiermøtet når denne beslutningen skal tas uten risiko for utvanning av egne interesser.

Konspiratorisk eller ikke; det kan ikke være noen tvil om at Old Andes har kontroll på bonds, og sitter på begge sider av bordet. Enten direkte kontroll, eller ved at man har kontroll på andre deltakere- som f.eks NORTH - gjennom avtaler om hva som skal skje videre.

**************************************

Forlengelsen fra ANH var nok en viktig forutsetning. Ikke bare i forhold til refinansiering av bonds, men sannsynligvis også for SLS eller ny partner på gjenværende forpliktelser. Det er vel en rimelig forutsetningen at en partner må vite at selskapet kan innfri sine forpliktelser ovenfor ANH, og at investeringene som gjøres faktisk kan nedbetales innen rimelig tid med minst mulig risiko. Så når selskapet skriver at det er pågående diskusjoner, så skal dette kanskje leses mer som "vi venter på nødvendige avklaringer med ANH og bonds". Nå vet vi at ANH har sagt sitt. Jeg antar at det også omfatter enighet om garantier, så da bør det kun være refinansieringen som må på plass før SLS eller annen part tar frem pennen og signerer.

*************************************

Neste forfall på bonds er medio juli. GF er 27. juni. Det er antakelig i løpet av denne perioden at refinansieringen kommer på plass. Nyheter om boring kommer neppe før dette er avklart.

*************************************
Redigert 02.06.2019 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
NullBull
12.06.2019 kl 21:00 4965

Noen som skal på generalforsamling? Spør fra meg hvorfor selgerne i Argentina heller ville ha cash og iox aksjer. Dette fremstår som venner som handler med hverandre, uten samvittighet for hvite fjes på andre siden av jorden. Selgerne fikk cash og mer likvididitet via aksjene. Vi fikk forpliktelser i et selskap som allerede mangler penger. Tror dette vennegrepet har vært planlagt lenge, men vet ikke mer enn andre her.
bæærnt
12.06.2019 kl 21:28 4910

At det har vært planlagt for lenge siden har jeg absolutt ingen tvil om. Jeg sliter mer med hvorfor, og hvor det ender til slutt.

Vi tar i mot alle økning ☺økte vel greit sist måned også.
Men nå må det vel snart komme en avklaring om hvor/når vi skal starte opp på lla-47.
Tipper vi får en avtale med BH før boringen starter.

Spot on nullbull. Det er slik de har byttet på å tappe selskapet siden Rød ble avsatt av de som samarbeider. Han måtte i fengsel, men altså ikke svindlerne som gjør dette lovlig i etterkant. Derfor gikk jeg ut av papiret for 3-4 år siden. Jeg ville ikke tro det, men alle tegnene og mistankene ble sterkere og mer tydelige for meg, da hoppet jeg av. De kan feks. ha en god strategi nå med å få aksjekursen lengst mulig ned før de slår til, eller muligens blir det kredittkortrente til bonderne igjen. Ingen tvil om at det er mye stygge saker i kulissene her. Som Bæærnt er inne på er det merkverdig lav produksjon på dagens høye oljepris og flere andre "merkelige" hendelser.
bæærnt
13.06.2019 kl 07:14 4626

Flott økning ? Må innrømme at jeg sliter litt med begrepet boe/d i prod rapporten. Det jeg kan lese direkte av rapporten er at bopd (olje) er 2 fat mindre/døgn sammenlignet med april. Økningen i boe/d er det imidlertid verre å forstå noe av. Jeg antar at økningen viser at produksjon av gass har økt, men den sier ikke noe konkret om hvor mye eller hvor økningen kommer fra. Puli-C eller fra servicekontrakten med Hocol ?

Som vanlig leveres produksjon rapport, men hvor økningen kommer fra det er bare å gjette. Det er quiz med Iox hele tida.

April 2019 March 2019
Boe/d* Bopd * Boe/d* Bopd *
1836 1332 1701 1342
May 2019 April 2019
Boe/d* Bopd * Boe/d* Bopd *
1912 1330 1836 1332


Vi får håpe dette er trenden :)
bæærnt
13.06.2019 kl 08:32 4459

Ja, men hva slags trend ? Økning fra Puli-C er jo en god trend. Evt økning som kommer fra service for Hocol er jo ikke så interessant.
Mdg1
13.06.2019 kl 08:53 4391

Mindre olje og mer gass ser det ut til. Olje ned fra 1332 - 1330. Ekvivalenter opp fra 1836 - 1912. Hvor mye de får betalt for gassen er det vel ingen som vet, men jeg har tippet ca 15-25$ pr oljeekvivalent er vel et bra tips.
bæærnt
13.06.2019 kl 09:05 4349

Gass ligger på på USD 17-18. Servicekontrakten med Hocol ligger på USD 10 eller deromkring.

Tror ikke det er Servicekontrakten.Er vel Puli de har jobbet med :)
bæærnt
13.06.2019 kl 09:16 4312

Gassanlegget up and running........det hadde jo vært noe.

Hehe..Er lov å håpe.Men det er vel vært nevnt i flere rapporter at de jobber kontinuerlig med å øke flowen på Puli-c.
Mener å ha lest at de skulle bore noen brønner også på Puli?
Smisen
13.06.2019 kl 11:01 4318

Det går unna, kjøp å salg på 16 kroner totalt i dag
13.06.2019 kl 12:06 4214

Carsten1972 skrev ?????????
Er såvidt våken, men ikke i form, og har sett dette for første gang, så håper jeg blir unnskylt for sen kommentar. Er sterkt imponert
og glad over det som er foreslått. Det kom svært overraskende. Vi snakkes.
drillpro
13.06.2019 kl 12:10 4209

Noen måtte jo ødelegge den fine oppgangen idag med over 5 % og rekord omsetning på hele 50 aksjer..Skal si det er stor interesse..:-) Men det kommer...snart...

De bruker å utføre det de sier, heldigvis. Liten omsetning, men trenden er uansett opp ..... Blir nok økt omsetning Når forhåpentligvis godmeldingen(e) kommer om videre borefase,finansiering m.m Ventemodus nå, men fint med økt produksjon igjen.

Noen som har oversikt over når vi kan vente nyheter?
Kjenner jeg blir lei av informasjonstørken.

Nesten ufattelig at det går an, skulle starte å bore i fjor, og så har vi enda ikke fått en dato.

Ja blir spennende og se om de rekker å få opp noen nye brønner før jeg blir pensjonist!( Ca 15 år : )
De forhaster seg ikke, og er livredd for å informere markedet om stort sett alt som kanskje kunne roet ned aksjonærer. Men dum som jeg er sitter jeg
helt stille år etter år og håper noe skjer den positive veien. Er innom ca 1 gang i uka og titter, som er mer en nok.

Feriepengene er kommet på kontoen, så kjøpte noen aksjer i dag også. Kl. 10.16 kjøpte jeg litt over 6k aksjer, men ser at på børsen, står det at det blei gjennemført et kjøp på 4895 stk. Er det en skjult selger siden det ikke kommer opp korrekte tall??

Tenker det er flere som kjøper i disse feriepengertider. Risiko er det, men det er så lite som skal til for at kursen kan dobles. Tvi tvi😉
Redigert 14.06.2019 kl 10:44 Du må logge inn for å svare

Det skal ikke rare nyheten her i positiv forstand, før den vil reagere opp. Har selv kjøpt en del tusen,siste mnd. Under kr. 3. Lavt snitt på 2,80 Håper at IOX kommer igang med ny aktivitet snart. Tror at vi er klokere på de spørsmålene etter GF i slutten av mnd. Venteperiode nå ..... 🦟🦟 la humla suse 🐝 snart😀
Warom
14.06.2019 kl 11:18 3395

Det er en selger i ett annet marked(som du da ikke får opp, men jeg får).
Du ser det her sammen med det du da skal betale for de aksjene(når du mottar sluttseddel etter close)

https://goi.nf/?hsowzyowlqnq
Vikingen
14.06.2019 kl 11:18 3398

Det bliver spændende at se hvad der kommer til at ske fremover.
Tager man de positive briller på - så må der være interesse for IOX ellers var det forhåbentlig kommet frem at de ikke forhandlede med nogen.
Tager man de negative briller på - så tager det frygtelig lang tid og det indikere måske at det ikke er en guldmine IOX sidder med - selvom nogen godt vil få det til at lyde sådan.
Jeg har ingen aktier pt. - men over kraftigt om man skal købe IOX igen.....

Hentet fra nyheter fra Colombia nå siste dager:
«Gas service for Casanare
Wednesday, June 12th, 2019 CATEGORY: GAS
Usefulness:
Casanare’s government will install gas networks in the department’s rural areas.»
Så det gir forsåvidt mening i forhold til det som er kommunisert ut tidligere. Lokalt gas salg. Behovet i områdene i Colombia, for gass, er stort å økende.

Videre også er myndigehetene i Colombia, positiv i forhold til at kommende måneder, vil boring å nye rigger, øke ......
Å parex oppdaterer markedet : «Parex resources (TSX: PXT) provided an operational update, highlighting a discovery in the Une and Guadalupe formations.

Så får vi håpe at IOX er blant de innrapporterte som skal bore ...... Å at det finnes godt med olje i de formasjonene de skal bore i .... Var så godt igang nå med godt nytt i området ved LLa 47. Så her er mer ....
«Ecopetrol strikes light oil with Capachos onshore well
Colombian state-controlled oil company Ecopetrol and partner Parex Resources have hit oil at an exploration well in the Capachos onshore tract in the department of Arauca. The Andina Norte-1 exploration well flowed an average of 2785 barrels per day of oil

Go helg😀
Redigert 14.06.2019 kl 15:44 Du må logge inn for å svare

Håper det begynner å skje noe snart.
God helg!
hauka
14.06.2019 kl 22:01 2971

Fyllte litt ekstra i dag, nesten halve omsetningen.. Satser på en godmelding snart 😎

Ser sprek ut nå :)
Noe på gang?
bæærnt
20.06.2019 kl 12:59 2543

Jøss, her ble jeg forstyrret i arbeidet i noen minutter, og så ble det sus i serken.

liten salgsvilje, får håpe det holder seg.
henrikpa
20.06.2019 kl 13:19 2457

Noen som fikk igjen litt på skatten da mon tro?

Restskatt....5 sifret beløp 🙈
bæærnt
23.06.2019 kl 10:25 1959

1H-2019 har snart passert. Foreløpig ingen melding om avtale med SLS eller ny partner. Da blir det dessverre litt vanskelig å forestille seg boring (Malevo og/eller Altair) i 2019 om vi tar hensyn til at forberedelser, engineering og tillatelser også tar tid. Så hva kommer først, avklaring av bonds eller avtale om Malevo/Altair ? Har lite tro på at ICEP finansierer ny brønn på Altair uten partner. Det er kanskje behov for enda en endring i avtalen med SLS ? Og det haster etter siste melding om ANH, men som muligens er fornøyd om konkrete planer meldes inn før utløp av fristen i august.

For satse på godt oppe på fire-tallet i løpet av uka.
robkal
24.06.2019 kl 12:12 1412

Vi får nå se.. blir spist nedover nå så:(
Får håpe på god nyheter i uka..
Ransen
24.06.2019 kl 17:37 1218

Du må ikke henge deg opp i den handelen du ser i dag. Dette er småløker som leker seg og som knapt vet hva selskapet driver med.
Vent heller til meldingen om bekreftelsen på at ting har ordnet seg, som selskapet rapporterer.

Fikk et langt og offensivt svar fra IR i dag. På engelsk av alle ting.

Det høres bra ut, noe som kan deles her? Jeg sendte også en E-mail å etterspurte prod.rapporten, som var forsinket. Stilte noen spørsmål om videre utvukling også. Ikke fått svar, men kanskje det ble for sensitivt, og eller at vi er nær info uansett til markedet ?