IOX - Qué pasa?


Tillater meg å flytte over fra annen tråd - antar at de fleste av oss lurer på hva som foregår bak kulissene - que pasa ?

Dette var et svar på et innlegg fra helloween om NORTH og bonds, og som este litt ut........, men som noen kanskje kan ha interesse av diskutere videre. Q1 har passert, og selskapet taper fortsatt penger "as is". Ikke noe nytt i det. Kvartalsrapportene er i grunnen kjedelig lesning så lenge selskapet bruker lang tid på å definere/endre rammene for videre fremdrift i Colombia. Hva har vi i vente ? ANH har nettopp forlenget lisensen. So whats next ?

**************************************

Det NORTH har notert i balansen utgjør ca MUSD 1. I følge Arctic sent i 2018 så var det lite omsetning av bonds i løpet av året, og lite håp om kjøp under pålydende selv på volum. Om vi legger det grunn så har NORTH ikke mer enn 1/30 av pålydende verdi. Ekskl PIK.

Jeg vil påstå at dagens obligasjonseiere sitter i en sterk posisjon når lånet skal refinansieres. Spørsmålet er - til det kjedsommelige - hvem som sitter på begge sider av bordet, og hvor langt tørr de å tøye strikken når det gjelder bytte til direkte eierskap. Selskapet evner jo å betjene et stort lån med relativt høy kupongrente til tross for begrenset prod målt mot det som kan være potensialet, men det spørs om det er det mest interessante for obligasjonseierne når lånet skal refinansieres denne gangen. Det kan også bli vanskeligere for selskapet å betjene renter i en overgangsfase der det må bruke cash på CAPEX på gjenværende forpliktelser på LLA-47, samtidig som selskapet i de siste Q`s også nevner konkrete og nødvendige planer for Puli-C for å unngå ytterligere prod tap.

Old Andes er "offisielt" sluppet inn på eiersiden gjennom lisensene i Argentina. Forlengelsen av LLA-47 er i boks. Vilkår ble ikke nevnt i Q1 og er foreløpig ikke avslørt. Dialogen med SLS derimot har enda ikke endt opp i noe konkret i følge selskapet. Det er snart GF, og innkallingen kommer i løpet av de neste ukene. Det gjenstår fortsatt 10 mill aksjer fra fjorårets vedtak om emisjon. Så tett opp til ny GF så blir neppe denne fullmakten brukt. Det kommer et nytt forslag om emi, og når Old Andes nå har kontroll om +40% så glir nok det forslaget lett gjennom GF med et fraværende retail-publikum. Men, dette er tross alt et nødvendig verktøy å ha i verktøykassa.

Fortsatt en del ull her, og dermed spekulasjoner. Jeg forventer at årets GF nok en gang gir styret fullmakt til å øke kapitalen med 50%. Hvor stor andel som faktisk blir brukt, når og på hvilken måte gjenstår å se. Men det er vel grunn til å tro at styret må ha denne fullmakten på plass før man kan forhandle ferdig med obligasjonseierne. Og da er vi muligens i Q3 før vi får svar på refinansiering av bonds, og dernest melding om avtale med SLS eller annen partner.

For ordens skyld (lek med tall) om vi forutsetter at selskapet må hente inn MNOK 40 i cash til sin andel av CAPEX på de neste 2-3 brønnene samt WDW:

Emi 20% - 17 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 41 - MCAP 242 - cash MNOK 40, ingen konvertering - lite sannsynlig
Emi 30% - 25 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 60 - MCAP 262 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 20 - tvilsomt pga lav konvertering
Emi 40% - 34 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 82 - MCAP 283 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 40 - fortsatt beskjeden konvertering av bonds
Emi 50% - 42 mill nye aksjer - 20% rabatt på 3 blank - ny EK MNOK 101 - MCAP 302 - cash MNOK 40, konvertering MNOK 60 - muligens mest aktuelt på dette nivået

Alt i alt. Tror det vil være nokså stille fra selskapet frem til medio Q3, men vi kan håpe på nytt om SLS/boring før GF for å sprite opp stemningen og for å gi et boost på inngangsverdiene som jeg har brukt ovenfor. Det er selvfølgelig mye bedre om emi kan settes på vesentlig høyere verdier. Også i forhold til hvor mye en emisjon kan spise av bonds.

Hvilken vurdering NORTH har gjort av dette får vi ikke vite noe om, men selskapet tok posisjon en eller annen gang i løpet av Q4/2018. Så allerede da må jo selskapet ha sett en eller annen oppside, eller ha gjort en avtale der bonds kun er en del av en større sammenheng, og der sluttresultatet må være mye mer spennende enn å sitte på kupongrenta i +12 måneder. Og finnes det flere slike aktører som NORTH i obligasjonslånet, eller er resten mer eller mindre kontrollert av Old Andes ?

Edit:

**************************************

Obligasjonslånet kan refinansieres på flere måter; som en forlengelse "as is", som en forlengelse med endret kupongrente med eller uten ny ramme; eller som en variant av disse der en emisjon spiser av pålydende verdi. At selskapet kan refinansiere på annen måte med et nytt lån er nok ikke mulig uten at store deler av bonds tas ut i en konvertering. Hva det endelige resultatet blir til slutt gjenstår å se, men det er lite trolig at Old Andes deltok i den siste emisjon uten at man har kontroll på utfallet. Det kan bety to ting, at det allerede foreligger en avtale, eller at Old Andes har den nødvendige kontrollen i obligasjonseiermøtet når denne beslutningen skal tas uten risiko for utvanning av egne interesser.

Konspiratorisk eller ikke; det kan ikke være noen tvil om at Old Andes har kontroll på bonds, og sitter på begge sider av bordet. Enten direkte kontroll, eller ved at man har kontroll på andre deltakere- som f.eks NORTH - gjennom avtaler om hva som skal skje videre.

**************************************

Forlengelsen fra ANH var nok en viktig forutsetning. Ikke bare i forhold til refinansiering av bonds, men sannsynligvis også for SLS eller ny partner på gjenværende forpliktelser. Det er vel en rimelig forutsetningen at en partner må vite at selskapet kan innfri sine forpliktelser ovenfor ANH, og at investeringene som gjøres faktisk kan nedbetales innen rimelig tid med minst mulig risiko. Så når selskapet skriver at det er pågående diskusjoner, så skal dette kanskje leses mer som "vi venter på nødvendige avklaringer med ANH og bonds". Nå vet vi at ANH har sagt sitt. Jeg antar at det også omfatter enighet om garantier, så da bør det kun være refinansieringen som må på plass før SLS eller annen part tar frem pennen og signerer.

*************************************

Neste forfall på bonds er medio juli. GF er 27. juni. Det er antakelig i løpet av denne perioden at refinansieringen kommer på plass. Nyheter om boring kommer neppe før dette er avklart.

*************************************
Redigert 02.06.2019 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
bæærnt
26.06.2019 kl 10:54 2811

Det er jo ingen konspirasjon. Det er en reell mulighet og et alternativ. Noen tror at det er overveiende sannsynlig, mens andre utelukker det som en mulig vei videre. Er vel ikke verre enn det. Pr idag som er det ingen av oss som vet hvor det ender. Men at bonds må refinansieres på et eller annet vis derom hersker det ingen tvil.
bæærnt
26.06.2019 kl 10:56 2805

Hva viser du til her ? Seismikk eller tolkning av 3D ?
hauka
26.06.2019 kl 11:16 2737

Gjelder leverandøren Argentina, så bør jo dette være de 0.5 + 0.5 musd som ble meldt med Argentina avtale (work over).

Fjelltopp1 skrev Tolkingen.
Mariano Podesta
Ingeniero en Andes Energia plc
Argentina
Står det å lese på CV/ linkdIn,Er nåværende leder (kan det se ut som/ ?) i Fedmul S.A, som nå er betalt med aksjer. Så det er nær relasjon til gamle Andes/ nå Phoenix recources. Vet ikke helt hva dette selskapet leverer, men kanskje geologiske/seismiske. US ? Dette er ihvertfall et steg mot aktivitet i Argentina. De finner løsninger for å utvikle IOX videre, det er nødvendig med partnere å finansiering. Tenker at dette er nødvendig å positivt. Håper at nær fremtid forteller oss hvor positivt dette. Det skjer ihvertfall noe å dette er kommunisert ut i markedet, at vil skje (Hovedtrekkene i videre utvikling)
Redigert 26.06.2019 kl 12:40 Du må logge inn for å svare
26.06.2019 kl 13:31 2473

Det var kjekt.
stark
26.06.2019 kl 14:47 2357

Selvom mange her skriver, at det er en positiv melding, så er jeg da fint tilfreds med, at markedet tager det nærmest ligegyldigt/afslappet.

Det er jo trods alt ca. 10 mill nye aktier.

.....og hvad sker der i morgen på GF?
Redigert 26.06.2019 kl 14:48 Du må logge inn for å svare

Olja stiger godt på stort fall i div.lager, IOX reagerte helt ok på børsen idag med nyheten om økt aksjekapital for nedbetaling til nye eiere. Så nå kommer det inn større eiere å kan bidra fremover. Det har jo de fleste av oss ønsket å sett. De arbeider også i forhold til sitt handlingsprogram. Det ser ikke ut som fientlig overtakelse dette ...
GF i morgen så får vi se hvilke nyheter som kommer nå videre ?
Ulrik1
26.06.2019 kl 21:04 1968

I morgen får vi vite hvor mye mer de ønsker å rumpekjøre de tålmodige aksjonærene. Noen står allerede klar med buksa på knærne og salig venter å tror at det kommer noe godt.
hauka
26.06.2019 kl 22:17 1843

Fått bekreftet at Fedmul sine tjenester er utført i Colombia. Gjelder dette geologiske tjenester på Lla-47, så ser vi tegningen når de tar aksjer fremfor cash . Dette blir bra !
omvo
26.06.2019 kl 22:26 1819

Høres lovende ut! 👍
Økte beholdningen min i dag også.
Blir spennende å få rapport fra gf.

Vi får nok ikkje en ekstra rapport fra GF. Kun at punkta der, etter all sannsynlighet, blir godkjent.
hauka
27.06.2019 kl 08:07 1459

IR bekreftet at det hele gjaldt Colombia.
kaunis
27.06.2019 kl 08:19 1421

Det vi i alle fall kan fastslå er, ledelsen/styret har hele tiden arbeidet systematisk og fremtidsrettet og har fått mange ting på plass. Bæærnt har hele tiden ligget på den lavest mulige tilliten til ledelsen som har ført til veldig lav tro på selskapet. No har vi fått så mange gode meldinger på en fin fremgang i mange saker som har vært rene marerittet etter bæærnt sin vurdering. Men det hele er bare mangel på tolmodighet og posetivitet, da legger vi den historien død. IOX vil med en oljepris
rundt dagens, og med middels godt resultat i de neste boringene kunne bringe store verdier til aksjonærene. Men ingen ting er 100% sikkert, og aksjonærene i IOX må som alle andre aksjonærer i oljeselskaper, ta høyde for at en lav oljepris ikke er posetivt for inntjeningen.
hauka
27.06.2019 kl 08:30 1378

Kan vel aldri sammenliknes helt, men budrunder på nye lisenser i lla avsluttes i disse dager. Hvordan er prisnivået i forhold til den tiden Iox inngikk avtaler ?
bæærnt
27.06.2019 kl 08:46 1298

Mange gode meldinger ? Har ikke sett et eneste klart og tydelig tegn de siste to årene på at selskapet har kontroll på virksomheten i Colombia. Med unntak av COR-6 så er det meste et eneste stort og langt røykteppe. Og før refinansiering av bonds er i mål så deler jeg ikke ut stilkarakterer.
Redigert 27.06.2019 kl 08:52 Du må logge inn for å svare
BTGM
27.06.2019 kl 09:31 1141

Rapporten ligger på hjemmesiden til interoil.no

BTGM