Venstre vil ikke vike mht bompenger


https://www.vg.no/i/LA95y4


Venstre nekter selvsagt å gå med på å kutte i bomringer, på tross av dette er det som vanlig FrP som får kritikken når folk skal fordele skyld i bompengesaken.


Dersom FrP skal beholde de fleste av sine velgere må de sette hardt mot hardt; legge skylden på Høyre og mellompartiene og forsøke å presse disse til å gi etter. De vil selvsagt ikke vike en tomme, med resultat at FrP atter en gang må gi seg, eller de må ut av regjeringen.

Selv om dette på sikt vil føre til enda flere bompengeprosjekter og enda lavere statlige bidrag og en politikk som dreies mot venstre så er dette den eneste muligheten FrP har til å redde FrP som et politisk parti.

Men tviler på at Siv har baller til å gjøre dette, hun vil gi etter, og fortsatt ha tittelen minister, men prisen er at de ender opp med under 10% av stemmene i neste valg, muligens helt ned i 5%.

nekkejk
03.06.2019 kl 12:55 151

Med andre ord en vinn-vinn-situasjon:
Enten blir vi kvitt Frp i regjering nå, eller så får de et katastrofevalg om to år.

Det partiet passer best til å sitte i kroken sin å bjeffe.
Har ingen ting i regjering å gjøre. Da blir de avslørt.
Bare eventyrløfter i programmet.
Akkurat som Bompengepartiet. Lover gull og grønne skoger i bøtter og spann. Løfter som det ikke er mulig å innfri når man er i posisjon.
Dumme naut stemmer på dem likevel.

Dumme naut stemmer på dem likevel.
Det er nok bedre å dra opp beina og følge med strømmen ja, være litt hjernevasket og uten egne meninger liksom. Det er nok det sikreste.

Forholdet er nok i hovedsak at Frp har slukt flere kameler i denne regjeringen enn hva grasrota i partiet ikke lenger tålte mer av. Markeringsbehovet i bompengesirkuset kommer klarere til overflaten i disse tider og er kanskje en sjanse til å rette opp skuta. Hva Venstre og Krf foretar seg i sakens anledning gjør neppe særlig inntrykk på Frpsympatisører. Hvilken situasjon koalisjonen vil havne blir jo spennende, dersom landsmøtet i Frp kommer med et ultimatum til Erna.