Fingerprint exploderade- vart var du?


Selv åker jeg buss og pengar rinner in.

Fingerprint tar kortmarknaden

https://mobile.twitter.com/Linxens/status/1135515748976287745


Grattis FPC! Fantastisk gjennombrudd på kortmarkedet idag. Fing gikk bare 10 prosent i første omgang, men det er en ok start.
Så Fingerprint er leverandør til Linxens, som igjen skal lage kort for Deutsche Bank fremover. En kjempeavtale! Prøvde å finne ut kundemassen til DB, men er iallefall i 58 land og verdens 15nde største. https://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Bank
De har minst 30 millioner kunder ifølge noe eldre statistikk fra 2014. Må nesten være flere en det?

Så hittil har de sikret tilgang til kundemasse i Italia 11 mill, UK(RBS)14, og da DB med mulig 30 mill eller mer. Om researchen holder.
De når sikkert 100 mill+ iår om dette fortsetter. Flere biometrics selskap får sine ordrer snart. Et kjempemarked. Visa+Mastercard, ca 1.5 mrd kort.

Mange vil nok inn i FPC fremover.
Redigert 03.06.2019 kl 23:36 Du må logge inn for å svare

Avtalen med Linxens har et enormt potensiale. Det er et virkelig stort selskap. https://www.linxens.com/facts-and-figures
Fing er en klar doblingskandidat. Betalingskort kommer på toppen av eksisterende produksjon og utvikling. Der har de en fordel vis a vis Idex m.fl at de kan bruke av den kunnskapen og cashflow. Investorene undervurderer fortsatt biometriks bransjen. De som leser og setter seg inn i fremtidsutsiktene, ser at dette er kun i startgropa her. Fing blir et av de store industriselskapene i Norden.
Redigert 04.06.2019 kl 09:36 Du må logge inn for å svare

2019-05-15 09:18:01 CET
FINGERPRINT: TROR PÅ FORTS POSITIV TREND I BRUTTOMARGINAL - VD
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fingerprint Cards bedömer att bruttomarginalen ska kunna fortsätta att visa en viss förbättring successivt framöver.

Det säger bolagets vd Christian Fredrikson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi ger inte någon prognos för det andra kvartalet, men vi tror på en fortsatt liten förbättring på bruttomarginalen. Verksamheten stabiliseras", säger han.

Under det första kvartalet ökade bruttomarginalen till 23 procent (15), främst drivet av bolagets nya generation kapacitiva sensor FPC1511.

Siktar ni fortfarande på en bruttomarginal över 30 procent på sikt?

"Ja, det är vår ambition. Det ska du ha som ledare inom industrin. Men vi är långt ifrån det nu med 23 procent."

Christian Fredrikson sammanfattar det första kvartalet med att bolaget är "på rätt väg".

"Nu syns det att vi är tillbaka med tillväxt trots att marknaden inte växer och att bruttomarginalen går är rätt håll", säger han.

Har ni tagit marknadsandelar första kvartalet?

"Jo, om man tittar på volymerna måste vi ha en uppåtgående trend i marknadsandelarna. Orderingången är fortsatt bra för oss och den nya sensorn tickar på bra inom kapacitiva sensorer", säger han.

Christian Fredrikson uppger att hela mobiltelefonmarknaden sjönk 5 procent under 2018 och med ytterligare 4 procent under första kvartalet i år.

"För mobilbranschen är det tufft. Men vi har lyckats växa i en sjunkande bransch och våra kunder klarar sig lite bättre än marknaden. Det har också fortsatt att vara så i början av det andra kvartalet", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt