Oljeprisen toucher snart 50 tallet

Tyr
03.06.2019 kl 20:35 1013

Hva er det som skjer ?
Tyr
03.06.2019 kl 21:13 956

Dobbelt smell for Norge, både oljepris og dollar er ned.
omans
04.06.2019 kl 00:35 832

På tide å vurdere Bull olje x10 igjen.

Kommet ned som følge av handelskrig, og dermed allerede priser inn lavere etterspørsel fra Kina.
Handelsgrigen blir løst før Trump går igang med valg kampen, og opec++ vil fortsette å styre prisen på stabile nivåer som de kan leve med mhp budsjetter og bærekraft.
I allefall vil de gjøre alt for å regulere tilbud og etterspørsel slik at det harmonerer, kanskje skjer det noe mhp Iran og priser vil skyrocket.

Er faktisk enig med deg omans, Trump vil garantert ikke ha på seg et større krakk i sin periode. Ser muligheter nå i stedet for piss i buksa

Men hva er det som tilsier at Trump kan avslutte handelskrigen når det passer ham før valget? Er det noe som helst som tyder på dette??
omans
05.06.2019 kl 05:16 608

Han finner evt på ting som gjør at handelskrigen ikke får seriøst vanskelige konsekvenser for Amerikansk økonomi, og dermed også børsen.
Så spørsmålet blir derfor skal en investor ta hensyn til handelskrigen når en vurderer en investering?

Trumpen vil alltid prøve finne på noe, slik at han kommer i et godt lys ifm valgkampen. En større nedgang på børs vil også ha en fundamental årsak og økonomien vil være i resesjon.
Da kan han pakke sammen og finne seg ny jobb, først som sist.

Kinamann sitter trygt i sjefsstolen, og er ikke på valg.

Det er godt mulig neste større nedtur har noe med Trump å gjøre, men tror det da kan være ifm at han har bidratt til overoppheting, ikke nedkjøling.


Virkningene av en handelskrig vil først slå ut i økonomien 9-12 måneder etter vedtatte tollsatser mm. Noe kortere for beslutningstakere innenfor industi og handel. det gjelder også andre veien. Ønsker Trump en boost i amerikansk økonomi - bør en handelsavtale være i boks høsten 2019 (for at Trump skal høste fruktene av en fornøyd befolkning og høy sysselseting innen valget.
Redigert 05.06.2019 kl 08:11 Du må logge inn for å svare

Jeg tviler på at han går imot hele kongressen for å få en dårlig avtale. De alle fleste på hjemmebane priser Trump for å være hard mot Kina. USA er også fullt klar over at om de får en avtale med Kina nå så blir det neppe mulig å ta en ny kamp senere om avtalen skulle vert ugunstig. Samtidig med nasjonalisme i oppblomstring i Kina har lederne altfor mye ansikt å tape på hjemmebane til å inngå noen komprimisser så denne handelskrigen er kommet for å bli.