Største aksjonær i IDEX i kjempetrøbbel


STORFOND STANSER INNLØSING: Woodford stanser nå innløsninger fra sitt drøye NOK 40 milliarder store aksjefond etter svake resultater og innløsninger over flere år. En frys på innløsning ble innført når en større aktør ba om tilbakebetaling av nærmere NOK 2,7 milliarder. Woodford eier nærmere 25 prosent av Thin Film som er på kapitaljakt og 28 prosent av Idex – tunge posisjoner som det synes svært vanskelig å komme seg ut av med tanke på likviditeten. Idex steg raskt 16 prosent på fredag – siste noteringsdag i mai – på en måte som fikk flere aktører inne på Xtrainvestor til å spekulere i en «pump» for at noen ville vise bedre forvaltningsresultater for måneden. Kursen falt da også kraftig tilbake på mandag. Her finner du vår Idex-kanal https://www.xtrainvestor.com/channel/idex

IDEX vil nok straks reprises mot peers... Da snakker vi et fall på 85% til 43øre

Blir vel litt som å sitte med 2 og 6 i poker og satse penger på at man kanskje kan få street. Funker som regel ikke.

Så har de fått en større ordre i det siste, det vitner om at mer kan komme? Vi venter på to konkrete. En Kina og en Mexico med MC. I Q3.

Edit: UK er også på overtid?
Redigert 07.09.2019 kl 16:59 Du må logge inn for å svare

Hvor mye bidrar den store de har fått til kassen?
Reserven
07.09.2019 kl 19:03 1228

Takk for rådet som jeg ignorer. Mest fordi jeg IKKE er short, men tro gjerne noe annet hvis du ønsker, kunne ikke interessert meg mindre.

Reserven: så hvorfor skriver du om en aksje du ikke har interesse av verken long eller short? Nei, forresten denne galeien med personfokusering får du meg ikke inn på. Håper du har det bra på en lørdagskveld?
Ordren er på noen mill målt i USD, og det er den største noensinne. Ikke det vi venter på, men fortsatt et signal om at noe mer er på gang. Enten skjer det nå, ellers så aldri...
Reserven
08.09.2019 kl 00:30 1130

 
Back in Black:  "Reserven: så hvorfor skriver du om en aksje du ikke har interesse av verken long eller short?"

Forklarte jeg i dette innlegget:
https://finansavisen.no/forum/thread/46049/view/862097

Problemet ditt er at du ønsker at andre ukritisk skal tro på alt du skriver, mens du selv nekter å tro på det andre skriver, spesielt det som ikke passer deg.

----- ----- ----- ----- ----- -----

Back in Black:  "Nei, forresten denne galeien med personfokusering får du meg ikke inn på."

Men du bedriver jo personfokusering i nesten hvert eneste innlegg du skriver, ved å fokusere på personene bak kritiske innlegg. Senest ved i neste setning å spørre: "Håper du har det bra på en lørdagskveld?"

Istedenfor å skrive noe dokumentarbart positivt om IDEX.

----- ----- ----- ----- ----- -----

Back in Black:  "Håper du har det bra på en lørdagskveld?"

Takk, aldeles utmerket.
Som pensjonist skiller lørdag og søndag seg ikke nevneverdig ut fra andre ukedager, bortsett ifra at jeg ikke sjekker aksjekurser.

----- ----- ----- ----- ----- -----

Back in Black:
"Ordren er på noen mill målt i USD, og det er den største noensinne. Ikke det vi venter på, men fortsatt et signal om at noe mer er på gang."

At ordren på noen millioner USD er "et signal om at noe mer er på gang" vet du ingen ting om.

IDEX har ALLTID børsmeldt hver minste leveranse av sensorer. Så hadde IDEX startet å levere sensorer til "major global information and technology company", så hadde de børsmeldt det. Når IDEX ikke har gjort det, har de ennå ikke levert noen sensorer iht avtalen børsmeldt i
https://newsweb.oslobors.no/message/475500

Børsmeldingen sier at sensorene skal leveres over de neste 3 årene, og at leveransene starter i 2019-H2 som det fortsatt er 4 måneder igjen av.

IDEX-haussere spekulerer i at kunden er Bloomberg. Isåfall har «Bloomberg» mer enn nok data til enkelt og hurtig å regne ut at IDEX er konkurs om 4 måneder, mm de klarer å hente ytterligere finansiering, og da finansiering for minimum 3 år, slik at «Bloomberg» er sikker på at de får levert alle sensorene, samt kan få oppfølging, support, kundestøtte, og byttet ut evt feilvare. Med 1-2 års garantitid må IDEX egentlig kunne garantere at de er finansiert ut 2024.

At IDEX klarer å hente NOK 750 millioner, for med dagens burnrate å kunne garantere at de lever ut 2022, eller sågar over 1 milliard kroner for å kunne leve ut 2024, har jeg null tro på. Videre er jeg overbevist om at «Bloomberg» ikke tar noen leveranser fra IDEX og betaler før de er 100% trygge på at IDEX minst lever ut 2022.

Og med mulig konkurs om 4 måneder, samt nær null track-record, er det heller ingen andre som bestiller noe fra IDEX før finansiering for flere år fremover er sikret. Det er noe enhver som har jobbet i seriøse firmaer i privat næringsliv/industri, vet.

Redigert 08.09.2019 kl 00:35 Du må logge inn for å svare

Fornøyelig å få så mye oppmerksomhet, må ha truffet en nerve? Spillet er binært og høy risiko. Selvsagt. God natt, så snakkes vi til uka.
PS: synd du ikke var/er short. Det hadde jo vært svært lønnsomt.
Reserven
08.09.2019 kl 00:51 1121

Du har virkelig STORE problemer med å slutte med personfokuseringen: "må ha truffet en nerve?"

Hva med heller å imøtegå/diskutere mine synspunkter på at «Bloomberg» ikke tar noen leveranser fra IDEX, og at IDEX heller ikke får andre ordre, før finansiering for flere år fremover er sikret?
Gi_Fan
08.09.2019 kl 12:34 1026

Det burde/bør komme en leveranse nå i September på meldingen fra 4/30. Med 4 måneders ledetid skulle Idex være klar til å levere nå.
Det er ikke sikkert at Idex vil melde det. Jeg synes de burde melde salg, for forventingene i markedet er vel 0 salg. Idex kan likevel ha sitt på det tørre uten å melde leveringen for de har jo alltid snakket om store leveranser i nær fremtid i presentasjonene. Men har idex noen gang latt en mulighet for en melding med substans gå fra seg? De er jo mestere i meldinger uten konkret informasjon, men det er ikke noen historikk med konkrete meldinger (for det har vel ikke vært noen slike hendelser). Nå så nær en emisjon tror jeg definitivt det vil bli meldt. Spørsmålet er om de kommer med en tåkemelding i forhold til hva det betyr på topplinje eller ikke.

Har også prøvd å spekulere i hvor stor en slik leveranse kan være. Uten å være regnskapskyndig, så tror jeg at en skulle se verdien av ordre lagt på underleverandører på "prepaid expenses" og "accounts payable". Summen av disse økte med ca 1.3MNOK i Q2, noe som kunne tilsi ca 2.6MNOK om idex kan selge med 50% GM.
Men det er så mye annet som går i disse postene så det er ingen presisjon i et slikt estimat. Dog tror jeg det er klart at det ikke er "million dollar", ikke engang "single", i denne omgang, for da ville økning i forskuddsbetaling og leverandørgjeld vært mer synlig.
Redigert 08.09.2019 kl 12:49 Du må logge inn for å svare

Gi_F: jeg liker måten du tenker på og synser. Jeg liker også å trekke linjene og sannsynliggjøre utfall. Spørsmålet vi bør stille oss er: hva inneholder neste børsmelding? Vi forventer en oppdatering i september som jeg har vært inne på mange ganger. Vi får se om den flotte oppgangen fra fredag fortsetter i morgen?.. Forventningsrally? Jeg tenker ja.

well I work in finance and disagree with you. If you check back to the capital raise there was clear competition between investors to invest more (the raise was at 25% premium to the shares stock price if you remember). Woodford accounted for the majority of that but it shows he had competition and had to pay up for his allocation. SHOULD certification go well (and it is by no means a certainty) then the demand will be high for any further capital increase. I personally think the capital increase will have to happen but if certification is successful then I expect the stock price to be significantly higher than the current level so dilution won't be much of an issue (I don't agree that three years worth of funding will be sought as you suggest!). What surprises me is that insiders that we know of (bear in mind not ALL employees are classified as insiders and thus don't have to report their shareholding activity) are purchasing currently which suggests a confidence level that there may not be a capital raise and of course they have greater knowledge than anyone on these forums. Interesting times.

Regarding this order from a global payment provider: I think the revenue number 8s going to be comparatively small and not too significant.

I think the significance of it is is rather that somebody the size of Bloomberg or Thomson Reuters have done their due diligence on the available technology and chosen Idex's solution.

Innsidekjøp av rykende fersk CFO og nytt styremedlem. Ganske betydelig også, er jo ikke penger ut av vinduet. De vil være med når det smeller tenker jeg. De andre har jo tildelinger på millioner av aksjer. Problemet er at mye av det er out of money på kurs 1,65 er det vel?.. Skyggen som utgjøres av et mulig stort nedsalg av Woodford skaper naturligvis usikkerhet. Men hva vet vi egentlig? Det kan være noen tar over aksjeposten? At så mange aksjer skal omsettes over børs tror jeg lite på. De venter nok som oss på gjennombruddsmelding og da med økt interesse vil de finne en større aktør som vil være med videre. Det er også åpning for at de blir sittende en stund fremover?
Redigert 08.09.2019 kl 16:01 Du må logge inn for å svare

Innsidekjøpet tok kjapt slutt da de fikk beskjed om at det ble sett på som forsøk på kursmanipulasjon.

ha! evidence please. It would be all over OSE's news service. Please provide the link!! :)
Gi_Fan
08.09.2019 kl 18:27 917

Om det er betydlig eller ikke kommer vel an på hvem som handler.
Edit, litt lite oversikt på telefon. Men at Stephen Skaggs har inside handler på MUSD i Atmel og Coherent og har neppe satset huset sitt på 450k Idex, dog ikke så store beløp som jeg feilaktig skrev (om noen leste det)
Redigert 08.09.2019 kl 18:34 Du må logge inn for å svare

Forskjell på å risikere huset og regelrett kaste pengene ut av vinduet? Synes det er bra jeg at nyansatte ledere kjøper aksjer og har stake in the game.
Gi_Fan
08.09.2019 kl 18:40 907

Might be correct. But, working in technology, I find it very strange that Bloomberg or Thomson Reuters place an order on Idex. They would basically have zero competence in buying electronics parts. The orders would normally come from the company actually building the end product, or even a sub system assembler (BSC module). I am not saying that it's it's something fishy with the order, but it is certainly extraordinary.
Additionally, for the technical merits, it the rumors are correct, this would be a battery powered card (at least the rumors I have seen is that it's not a payment card, but it's some kind of token generator for access to services and those would obviously need a battery).
Gi_Fan
08.09.2019 kl 18:47 902

Jeg er helt enig at innsidekjøp aldri negativt, i alle fall om det ikke lukter kurs-pleie som endel av de tidligere i samme selskap. Og det var jo en tåpelig måte å handle på om motivet var å tjene penger, eller var det slik at troen hans øket dag for dag? Nok til å bestemme seg for å kjøpe 50k til, ikke mer, ikke mindre.
Om han hadde visst at det ikke var håp, at det ikke blir noe raskt voksende BSC marked og at Idex er dårlig utrustet til å konkurrere om det skulle komme, så ville det være å kaste penger ut av vinduet. Men han tror kanskje på Stan han også, Stan er en god historie forteller og har med de fleste riktige ordene.
Redigert 08.09.2019 kl 18:48 Du må logge inn for å svare

Det er ganske drøyt å påstå at en ny CFO og nytt styremedlem skal stå for kursmanipulasjon med en gang de er ansatt? Så vil det snart vise seg om Stanley er verdt pengene. Nettverk og bakgrunn har han.

Er ikle drøyt, når man kjøper 50k aksjer om dagen fremfor å ta det i ett jafs

Men blir spennende å se i morgen om BNP paribas fortsetter å selge.
Sente
08.09.2019 kl 21:17 844

I agree somewhat.
With reference to the press release, the deal is "upgrade their existing biometric security solutions.". So Idex is selling more then just the sensors/modules as I understand it.
However, I would expect "Bloomberg" to make the order from Feitian, or some other company, that actually makes the cards and NFC readers.
Also, I wonder if this is related:
https://twitter.com/IDEXBiometrics/status/1146466513316171777
"Congratulations to the IDEX Software Engineering team for successfully completing the recent release for our financial services provider client!"

you have said on here that they were told that buying stock is an attempt at price manipulation. It is a crazy statement , especially as it went on for many days. So I'm asking you for evidence to support that statement. Should be very easy to do. the local regulator will have sent out a notice.

Where is the link please? you don't want to look as though you are making things up do you?
Gi_Fan
09.09.2019 kl 07:36 756

Det ville henge mer på greip om det var en utviklingskontrakt. Det har jeg opplevd flere ganger at har blitt sponset av sluttkunde for produktene, men de bruker å holde seg langt unna elektronikk-produksjon og komponentkjøp.

En litt artig kommentar til q2 er at de i presentasjonen sin (slide 15) skriver at de vil ha "OPEX levels Expected to be stable for remainder of 2019. Stable organization size expected". Den var ved q2 negativ 63mNok.. Dvs at de implisitt forventer å gå tom for cash jan.2020. MEN likevel guider de på conf call at de er positive til sin tidligere plan om break even ila 2019. Hehe. Er litt stakkarslig.

De har også en figur i presentasjonen som viser 5 mrd units med fingersensor i 2023, men i bunnen av presentasjonen er dette endret til 2021.
ArtDude
09.09.2019 kl 11:06 658

Nå er det en pågående sertifisering i Kina. Innen utgangen av september skal den være ferdig. Hva om den kommer med godt utfall ?

Og. Woodford har som strategi å sitte på undervurderte aksjer. Selv om han skal selge seg ut av illikvide. Hva om det er strategi å sitte i Idex. At han ikke er innelåst uten exitmuligheter, men avventer markedet. At han avviser exitmuligheter, for å sitte på oppidepotensialet. Posten han sitter på er betydelig, og representerer en strategisk mulighet.

Vi er enig i at kassen er tom før utgangen av 1. Q -2020. Idex har hatt anledning til å trimme kostnadssiden. Trimming av kostnader, er reduserte vekstmuligheter og markedsandeler når dette tar av. Og, idex mener det tar av NÅ og fremover.


Verdenslederen mener det alltid tar av, både FØR, NÅ og fremover.

Mulig de egentlig snakker om utgiftene.

BNP Paribas kan tydeligvis ikke komme seg fort nok ut. Vil vel prøve å klare det før emi.
Gi_Fan
09.09.2019 kl 19:06 540

BNP Paribas er vel Abu Dhabi. De kom seg jo etterhvert helt ut av thin som den 2 institusjonelle investoren (etter First som gjorde det raskt og effektivt og reddet i alle fall litt av fondseiernes penger). Kanskje de ønsker å komme seg ut av idex før det kommer så langt som til øre priser. Ser jo langt igjen ut dit nå, men en høst uten meldinger med substans og et emisjonsforsøk som mislykkes så går det ganske fort
asap3
09.09.2019 kl 21:05 166

Innlegget er slettet av asap3
asap3
09.09.2019 kl 22:53 97

Innlegget er slettet av asap3

Et utdrag fra:
16.09.2019:   https://ftalphaville.ft.com/2019/09/16/1568627662000/BenevolentAI-gets-cut-in-half

BenevolentAI gets cut in half

«BenevolentAI, the tech company backed by Neil Woodford, is set to see its valuation halved in its latest funding round, reported the Sunday Times yesterday.

Valued at $2bn in April 2018 after it raised $115m, it is reported BenevolentAI is expecting its latest valuation to come in at just $1bn, following an investment from Singaporean sovereign wealth fund Temasek.

FT Alphaville analysis suggested that just under a fifth of BenevolentAI’s shares were owned by Woodford’s Equity Income Fund and the Patient Capital Trust, as of 16 September 2018.

Investors who will be taking a bath include the two Woodford investment vehicles, Goldman Sachs, Dragons’ Den’s Richard Farleigh, and various entities linked to Minnesota’s Evenstad family, who privately own Upsher-Smith Laboratories.»


----- ----- ----- ----- ----- -----

Woodford er god til å plukke taperaksjer.

Woodford har satset store penger på en type selskap, og nå viser det seg at de feiler en etter en.

Et utdrag fra:
09.08.2019:   https://www.ft.com/content/ff03c868-b850-11e9-8a88-aa6628ac896c

Woodford equity fund tops list of UK underachievers

«Neil Woodford’s stricken Equity Income fund has been named as the worst-performing UK fund in a list of serial underachievers, capping a dismal period for the former star stockpicker that culminated in the gating of his flagship investment vehicle.

The inclusion of the £3.7bn fund in online investment company Bestinvest’s twice yearly “Spot the Dog” report will sit badly with investors whose money remains locked inside it. Woodford Investment Management froze trading in the fund on June 3 after a surge in redemption requests in response to poor performance led to a liquidity crunch.

According to Bestinvest, investors who remain in the fund have chalked up a 20 per cent loss in real terms over the three years to the end of June, with an initial investment of £100 being reduced to just £80 after the reinvestment of any dividends.

The fund, which is skewed towards out-of-favour UK stocks and has also suffered due to bad bets on companies such as Provident Financial and Prothena, delivered the worst performance of the 59 “dog” funds on the Bestinvest list, having lagged behind the wider market by 38 per cent over the period.»


----- ----- ----- ----- ----- -----

De 2 største IDEX aksjonærene, Woodford og Invesco, topper listen over dårligste UK fonds-forvaltere siste 3 år (screenshot fra artikkelen over):
http://vxz.eu/2019-08-09__FT__Ten-biggest_'dog'-funds
Redigert 16.09.2019 kl 23:57 Du må logge inn for å svare