H og Frp burde vurdere å kaste ut V og KRF

Thinky
05.06.2019 kl 23:39 1139

http://www.pollofpolls.no/?cmd=Stortinget&do=visallesnitt

V og KRF har tilsammen 6,2 % på stortingsgallupen for juni 2019.

Disse livsfjerne småpartiene ligger an til å bli helt marginalisert eller falle helt ut
av Stortinget i 2021. I en regjering skal man vise samarbeidsånd. V og KRF snakker om tegneserier og livsfjernhet.
De to blå partiene bygger landet. Nå kan muligheten være inne til å ta disse to småpartiene ut av regjeringen. Og
starte arbeidet med å fylle opp H og Frp med velgere i tomrommet etter marginalisert eller slettede V og KRF ved
2021 korsveien. Slik at H og Frp ikke trenger noen utjevningsmandater fra disse.
Andre partier på Stortinget burde bifalle de blåblås nye samferdselspolitikk. Høyre og Frp må kommunisere mer
med hele Norge om en god fremtidig samferdselspolitikk. Frp har Norge i ryggen på denne saken. En stor majoritet
av hele folket er enig i Frps bompenge- og anti veiprisingspolitikk.


Redigert 05.06.2019 kl 23:44 Du må logge inn for å svare
alph
06.06.2019 kl 00:01 1118

Skulle vært politisk rådgiver du vettu, smarten.
Thinky
06.06.2019 kl 00:29 1103

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Frp ikke lenger er landets tredje største parti i meningsmålingen fra NRK og Aftenposten. Det riktige er at de ikke lenger er landets fjerde største parti. Partiet er ifølge målingen femte størst. Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og MDG får alle større oppslutning. Dette ble endret 5. juni 2019 klokken 23.26.
_____________________________________________
Dette skriver VG nå. Mens på stortingsgallupen for Juni 2019 er Frp større enn MDG og Rødt tilsammen.
VG opptrer misvisende.
Odi.1
06.06.2019 kl 07:32 1062

" VG opptrer misvisende. "Før forrige Stortingsvalg kom VG med 8-9 % Målinger på FRP ,under en uke før valget. VG er en åpenbar GIGANTISK TROLL Fabrikk, som de kaller det i Russland.

Tror du det er VG som svarer på gallupen? Du skriver som du har vett til. Men det er klart: Har du gått "Livets skole" og stemmer Frp, så kan man vel ikke vente mer.
Odi.1
06.06.2019 kl 07:44 1045

Det en må håpe på ved neste Stortingsvalg, SP har ribbet AP inn til Gåsehuden , og ERNA får snakket fornuft med Slagsmål, H-Frp og Sp har stort sett mest lik politikk ute i praktisk handling, rundt hele landet.

Flere og flere i SP ser at dem må gi etter til Ytterliggående Ekstremistiske Grupper som MDG og SV , med ett AP samarbeid.
Odi.1
06.06.2019 kl 08:05 1024

Når begynner spørsmålene fra Journalister til SP ledelsen ,om hvordan dem vil klare å takle samarbeid med ytterliggående ekstremist partiet MDG?

V-Krf er også de egentlige ytterliggående og ekstremistiske partiene, Journalister har i årtider misvisende fått velgere til å tro at dette er sentrumspartier, men er i realiteten partiene som er mest ytterliggående og ekstremistiske.

Det er så avslørende med Politiske Journalister , de har kuppet ett helt virke, og viktig samfunnsoppgave med sine Politiske agendaer som Journalister.

Trojansk Hester ble det omtalt som i oldtiden.
Redigert 06.06.2019 kl 08:06 Du må logge inn for å svare
nima
06.06.2019 kl 08:11 1014

I forbindelse med Giske saken så er vel VG avslørt som den mest useriøse avis her i landet. Jeg har sluttet å kjøpe VG, Rotte jornalister

H, frp og sp burde gå sammen ja
Men de burde faktisk forbedre politikken sin slik at folk vil stemme på dem.
Sånt piss som skatt på rabatter på jobben er ting folk får føle på kroppen, og det betyr absolutt ikke en dritt for staten med de inntektene.
Ikke bare er det mer skatt, men det blir også meningsløst byråkrati av slikt tull.
Og det er helt meningsløst at ansatte må handle hos konkurrenter for å slippe skatt, eller at man skal betale for å ta tog/ buss til dit man skal overta styringen av vogna.
Det er vel ingen noen gang som har vært missunnelig på en lokfører eller bussjåfør pga dette, det blir vel ikke engang sett på som gratis transport av folk flest.

De som styrer burde være opptatt av at det de gjennomfører skal gjøre ting bedre og lettere for folk flest. Ikke værre og vanskeligere da det er helt meningsløst i verdens rikeste land.
Odi.1
06.06.2019 kl 08:23 997

For ikke å snakke om forbindelsen MANN Vg og DAME Ap som hadde "Kaniner" i kulissene.

Disse Politiske Journalistene er meget truende til Demokratiet i Norge.

0 Debatt foregår om hvordan dette skal snu, En må jo absolutt begynne med Journalist Skolene, en total gjennomgang av hva som foregår ,og har foregått i årtier... Sovjet og Kina hadde noe tilsvarende for å lære opp de viktigeste brikkene i spillet ,Politisk.

Her var det mye smarte innlegg. H og FRP er AVHENGIG av støtte fra V og KRF. FRP kan selvfølgelig sette hardt mot hardt, og trekke seg ut av regjeringen på bompengesaken. Men FRP er igjen avkledd, som de ble det da innvandringsproblematikk stod på som verst. Makt er viktigere enn å holde valgløfter. Populister. Sannheten er at man ser velgerne er gått lei, og de fleste som nå støtter bompengepartiene er tidligere FRP-velgere.

Å tro at et parti som har hovedfokus på levelige forhold i hele landet, skulle kunne samarbeide med sentraliseringspartiene H og FRP, viser fullstendig mangel på forståelse. Ønsketenkning. Et gammelt uttrykk sier: Som man reder, ligger man. FRP har fått oppslutning gjennom populisme, valg saker som engasjerte folk i tiden. Når man svikter velgerne, får det konsekvenser. De lekker velgere i alle retninger. Erna har dessverre en håpløs oppgave foran seg. Til nå har hun fått velgere misfornøyd med de andre tre partiene. H kunne kanskje samarbeidet med SP og KRF, men da måtte de skrinlegge sin distriktsfiendtlige linje. Mulig de har klart å desentralisere nok i inneværende periode, slik at det lar seg gjøre?
Odi.1
06.06.2019 kl 09:12 958


Storskog invasjonen har AP og Støre hele ansvaret for, som gikk ut sammen med Løven om at hele Afrika var velkommen til duk og dekket bord.
Det er bare inn å se når de står å trampeklapper i takt på AP Landsmøtet når de over bød hverandre i hvor mange TI Tusener de skulle slippe inn grensene UTEN KONTROLL eller noen som helst Ansvarlige.

FRP med LISTHAUG tok ett ordentlig tak i LOV verket , NOE AP hadde forsømt , og ignorert i årevis , men fått plenty med advarsler.

Skal jeg være enig med noe, så er det at FRP skulle gått av når opposisjonen kom med Svada på stortinget om å beklage helt reel AP Politikk .

Dette må SIV ta ansvaret for!

FN PAKTEN HØYRE og AP er enige om , er også ett "SIV" nederlag, hun skulle absolutt ha forlatt regjeringen på det spørsmålet.

Ser en FRP på Stortinget , så stemte de i MOT dette , men åpenbare ekstremister forstår ikke noe så fundamentalt.

Ser en tilbake på FRP, har de fått igjen enormt for kun 16 % .

Fylker og Kommuner ville uten FRP sin innflytelse blitt slått i sammen, HØYRE og AP har kjørt på med dette i åresvis
Zorin
06.06.2019 kl 09:21 943

Hva meningsmålingene i juni 2019 sier er egentlig irellevant. Og det bør FrP være glad for!

Uansett så bør det vel heller være H,V og KrF som kaster ut FrP. Rett og slett fordi de vil bryte en inngått samarbeidsavtale. Det bør være konsekvnser for å bryte avtaler. I næringslivet er det store sjanser for at et slikt brudd ville medført erstatningsansvar, med en viss mulighet for å bli saksøkt.
Redigert 06.06.2019 kl 09:21 Du må logge inn for å svare
alph
06.06.2019 kl 09:25 937

Hvis de har fått til enormt mye for 16% - hvorfor må de ha krisemøte da?

Er det dere velgere det er noe galt med?

Godt spørsmål. FRP-velgerne er ofte sammenlignet med Trump-velgerne. Ikke uten grunn. Stemmer ut fra populistiske saker, men glemmer helheten. Trump lovet å få liv i kull-industrien. Musikk i ørene på gamle gruvearbeidere. Mange av dem slet med helseproblemer etter årene i gruvene. Trump lovet samtidig å fjerne Obama-care. Det var gjennom denne ordningen de fikk livsnødvendig helsehjelp. Så de endte med å stemme på sin egen dødsdom. I virkelighetens verden er helheten essensiell, men ikke alle evner å skjønne det.

Når det er sagt, viser bompengeopprøret at enkeltsaker er viktig for mange personer. Men makan til ansvarsfraskrivelse man nå ser fra FRP, tror jeg man ikke har sett tidligere. De har sittet med de to viktigste ministerpostene på området siden de kom i regjering, samferdsel og finans. I tillegg er politikken som føres forankret i Granavolden-erklæringen. Men nærmer seg valg, og man tror man skal sikre seg de 25% stemmene man opplever bompengepartiene kan oppnå i byer som Bergen. Populisme på sitt værste.
Odi.1
06.06.2019 kl 12:01 893

Obama var tidenes katastrofe for USA, hele USA ser også dette, alt av industri lå som ørken etter den idiotiske politikken han klarte å levere.

Frp har hele tiden vært i mot BP , så det er ikke noe populistisk over hode , det som er populistisk er nå Stør hopper til å skal fjerne alle bommer dem selv har fått satt opp rundt i landet, dette vil han gjennomføre med 100% Overvåkning på alle Bilister i NORGE 24/7 -365
Problemet er ikke ukjent , frp må administrere idioters politikk , det utkommer stort sett fra OSLO som er blitt ett Kommunist rike på bekostning av resten av landet. Arbeiderpartiet har satt Ekstremister inn i ledende posisjoner der , samtidig KUN forsyner seg av andre sine penger fra resten av landet som de bruker som 3 åringer i en IS butikk.

Veien
06.06.2019 kl 20:49 849

Veiprising skal vi ikke ha. Hvor er det veiprising i Europa eller i verden ?
Bilistene betaler mer enn nok gjennom en drøss med andre avgifter og moms.
Bl.a. drivstoffavgift. Blir ikke veiprising ren smør på flesk her ? Det må holde
med drivstoffavgift.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/lAQ53L/Hvorfor-i-all-verden-skal-Oljefondet-spares-til-kommende-generasjoner--Carl-I-Hagen
Her er jeg egentlig på Hagens synspunkt. Frp bør rydde en god del i dette nå, og ikke skyve det ut i tid. Ting som monner bør foreligge
innen 19 juni. Utsett evt. de 3 prosjektene, om ikke god nok løsning finnes nå.
Er Sivs plan liksom å komme opp med statsbudsjettslekkasjer i august og september ? Sånt nytter ikke. Trykket må settes på nå før ferien.
Jeg er ikke inne i hvordan puslespillet ser ut, men ett alternativ er at staten betaler bompengedelen for de 3 prosjektene.

Og veiers utforming, design, arrondering, sluttfinish, bomdriftskostnader, rentekostnader osv. er slett ikke uvesentlig.
Her kan det være en del slakk og dårlige løsninger som må strammes inn og strammes opp.
Skattefradrag er ikke veien å gå. Det er bare byråkrati og energitap.

Frp forsøker å få ned en bompengebelastning som har eller er i ferd med å løpe løpsk i Norge.
De som belastes bompenger, belastes SAMTIDIG VERDENS HØYESTE SAMLEDE BILAVGIFTER forøvrig.

Et stort flertall av det norske folk, antagelig 70 - 80 %, er enig i dette. Folket mener at dette har eller er i ferd
med å gå for langt nå. Dessuten har staten i høyeste grad råd til å investere i samferdselsinfrastruktur i Norge.

Et parti som Venstre med 1,5 % på gallupen, og som eksisterer med 8 istedenfor 2 mandater takket være
taktiske Høyrevelgere, burde gå veldig veldig stille i dørene nå. De burde egentlig kaste seg på knærne å
be om pent vær.

Ja vi skal forbedre luften i de store byene, bygge noen sykkelveier, bygge noen gangveier, noen T-baner osv.
Men samtidig skal bompenger og bilavgiftsbelastning bringes ned. Og mer av statsbudsjettet bør flyttes over
på samferdselsinvesteringer. Kutte over hele linjen, for å bygge infrastruktur. Dessuten kan det taes litt fra
statens bufferfond utland. Det er mange kreative varianter for å finne inndekning. Kutte kampfly til 97 mrd.
for eksempel. Rommet for inndekning er kjempestort. Kutt 50 mrd. i en overoppblåst helsesektor. Kutt prosjekter
som ikke er så lønnsomme.

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/naMbgB/Stor-stotte-til-Frps-onske-om-a-bruke-mer-oljepenger-for-a-finansiere-samferdselsprosjekter

Et flertall på 52 % vil øke samferdselsinvesteringene uten å bruke bompenger eller veiprising. Mange
synes statens bufferfond utland er et nærliggende alternativ. Denne prosent kommer til å øke fremover.
I denne transformasjonsoperasjonen Norge nå er i, er det viktig å endre ting litt rolig og kontrollert.
Det er godt om rom for å løse utfordringene på gode måter. Kvalitet i arbeidet.
Det kan kuttes litt her og der i hele statsbudsjettet, brukes litt bufferfondmidler, øremerke bilavgifter, det er budsjettert beløp på dette fra før osv.
Veiprising skal vi ikke ha i Norge.

Samferdselsinvesteringer gir mye tilbake.
Redigert 08.06.2019 kl 18:43 Du må logge inn for å svare
Strek
08.06.2019 kl 18:48 771

Selvsagt hadde det vært fint om småpartiene ble kastet ut av regjeringen,ts,men hvilke partier skal Høyre og Frp da få flertall sammen med?
Venstresiden er enda mer ekstreme mht. bompenger og innvandring enn Krf og V,så er det ønskelig?
Kun et større Frp som sammen med Høyre får flertall vil gi oss mer politikk som Frp og Høyre enes om.Det ville være bedre enn at Krf og V må
til for å få flertall.
Da Høyre og Frp var ferske i regjeringen sammen etter valget i 2013 førte de en mye bedre politikk og hadde mer entusiasme og bedre visjoner
enn nå når Krf og V deltar.

FrP og Høyre leverer jo ikke. Hadde de levert, så vil ikke Bompartiet blitt rekordstore på noen uker og måneder. Det er jo en parodi.

Max

Om H + Frp tar V og KRF ut av regjeringen, så kommer en slik 72 mandats regjering til å få de 13 resterende stemmene fra nettopp
V og KRF. Fordi at disse partier har bekjent seg som borgerlige partier. Og Venstre spesielt har som sagt 6 av sine 8 mandater i
kraft av at Høyrevelgere stemte taktisk, for å utløse 6 utjevningsmandater. Den rød siden tør ikke å felle regjeringen, ei heller
tør V og KRF å gjøre det. V og KRF ligger syltynt an. Spesielt Venstre, som nå befinner seg i overhengende fare for å bli kastet
helt ut av Stortinget om 2 år. Kanskje man går for å redde KRF, og skyve Venstre helt ut. Så KRF kan vise lojalitet. Venstre
må oppføre seg, ellers er de gone.
Det norske folk dreier seg nå. De vil ikke ha alle disse bompengene og bilavgiftene når staten er søkkrik. Mye kan skje mot 2021.
Det er ingen garanti for at AP slipper til. Bompengemotstandspartiene, H og Frp kan f.eks. få flertall i 2021.

Vi prøver å gjøre de bedre.
Og så håper vi på høye prosenter til bompengereduksjonspartiene.

Nå er det kommunevalget som gjelder først i september, og det blir muligens et protestvalg mot de etablerte partiene som ikke holder det den lover, FRP for eksempel som stemte for bommpengene de forkynner velgerne at de er i mot

https://www.neitilmerbompenger.no

<pete>
09.06.2019 kl 09:34 658

De 2 søppelpartiene har ikke 6.2% til sammen av stemmene som TS skriver, men 4.2% iflg siste måling.
2,2% stemmer på Krf, mens ynkelige 2% stemmer på V.

Til sammen har de altså knapt nok stemmer til å komme over sperregrensen.

Patetisk at Venstre er i regjering, da så og si ingen av det Norske folk stemmer på dem, utenom en og annen idiot her og der.
Redigert 09.06.2019 kl 09:42 Du må logge inn for å svare

Samferdselen har aldri vært bedre i Norge en nå. Finansene i Norge har aldri vært bedre en nå. De såkalte rike betaler inn mer skatt en de noensinne har gjort til AS Norge. Arbeidsledigheten er på sitt laveste og sysselsettingen er på sitt høyeste og folk som vil får seg en jobb. Det er helt fint at bompengepartiet tar stemmer fra de fleste og ikke bare FRP, med de på laget i 2021 sammen med FRP og Høyre sikrer de flertall og 4 nye år for den beste Regjeringen Norge har hatt. Streng innvandring, lavere skatter for oss alle og skaper masse jobber.

Beste regjering Norge har hatt! Ler og ler og ler. Klarer ikke å stoppe.
09.06.2019 kl 19:21 580

Ja jeg vet ikke, den er nå bedre enn de som har vært før, så det er ikke lett å si hva som har vært bedre