Dreper Askøy kommune sine innbyggere med vannet ?

Ludwigo
07.06.2019 kl 11:22 720

https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/70jGMK/Frykter-smittefarlig-vann-pa-Askoy

Askøy har store vedlikeholdsetterslep på vann og avløp. Dette er niende kokevarsel på to år. Dette er bare ett eksempel på at landets infrastruktur råtner på rot, mens hele oljefondet vil gå med til å betale trygder til migranter. I mellomtiden dør norske ettåringer pga. eldgammel vannforsyningsinfrastruktur.

Det virker likevel som om dette er et spesielt eksempel, noe må være galt. At det er dårlig rør er ingenting nytt men hva gjør det så lille i nettopp dette samfunnet?

Kommunereformen har nok blitt for dyr

De har lært av Bergen kommune.
Fru Giardia Svarte diket dronning (var i Sudan) ble både helse og forsvarsminister Anne Gretne Strøm-Eriksen (Eks. Byrådsleder i Bergen.) Som leder ble kommunens vedlikeholdsplikt” tjenesteforsømte” med det resultat at byens innbyggere satt og skjet i sitt eget drikkevann. Mange ble forgiftet døde og flere fikk alvorlige helseplager. Hun svindlet de samme innbyggere, med for mye innkrevd skatt og avgifter for vann og renovasjon.

(Tok ikke bare betalt for driten, men revisjonen avdekket, at de hadde tatt for mye betalt også).

Trikk og skinnegang som bergenserne lempet på byfjorden for over 40 år siden, fikk hun tilbake i by gatene. Hun stappet byens eldre full av drittmat samt påført byen økonomi- budsjettmessige milliard i underskudd/tap. Solgt Bergen Lysverker og realisert verdiene for pensjoner og sluttpakker, for seg og sine, men hun ble ikke straffet for noe. Derimot ble hun nominert sikker plass på stortinget, i demokratiets og ”folkestyret” navn? NB. den norske versjonen av demokratiet.

Om dette hadde skjedd i Amerika eller et annet sivilisert stater og land, da ville vedkommende blitt "buret" inne. Men til hennes forsvar i sin nye stilling kan det sies! Det ene "fjolset" har avløst det andre……
MERLOT
07.06.2019 kl 17:55 682

Bare bra at slostrilen får drukne i driten sin.
Spreng ned broen dokkers også så vi slipper å se de jævla striletrynene dokkers.

Hva er problemet, få Stortinget til å stemme over en såkalt «pakke» (ja det er en såkalt gave) staten «gir» typisk 10%, og 90% finansieres med bompenger, med høy rente selvsagt, oljefondet skal også ha sine inntekter.

Er vel mulig å spikre opp en bomring til, da dette er et såkalt «nødvendig tiltak», tenk på et tall, f.eks 5 milliarder, pøs på med disse pengene til nødvendige investeringer, ta typisk 50 kroner pr passering ut og inn, og 75 kroner når det er såkalt «rushtid», strekk bompengebetalingene over 20-30 år og problemet er løst.

Askøyværingene får rent vann og alle er fornøyde utenom de som stemmer FrP men det er jo bare et lite mindretall så det er ikke noe å bekymre seg over.
Redigert 07.06.2019 kl 18:49 Du må logge inn for å svare
convert
07.06.2019 kl 19:58 655

Hvordan er det mulig? Det er vel massevis av offentlig ansatte i Askøy kommune. Folk som jobber med å sjekke ting som f.eks. vannkvalitet. Likevel sender de dritten rett hjem til folks tappekraner. For en jævla skam. Skulle tro det var sosialist-kommune, men det er vel like ille overalt.

Over heile Noreg finn du gamle vassrøyr. Om desse sprekk kan i verste fall kloakk kome seg inn i drikkevatnet. Mykje vatn passerer også ulike høgdebasseng. Også ved desse anlegga kan reint vatn bli ureint.

Ho viser til at vassleidningsnettet i Noreg er gamalt og slite fleire stader, og at gamle røyr må skiftast ut. Fleire stader rundt om i landet kan vassrøyr stamme frå 1800-talet, og faren for sprekkar veks jo eldre røyra er.

https://www.nrk.no/norge/desse-sarbare-punkta-passerer-vatnet-pa-sin-veg-heim-til-deg-1.14580917


Råvare rike Norge (også rik på tullinger,) greier ikke å holde vedlike de enkleste offentlige oppgaver.

140 år gamle drikkevannsrør
Folkehelseinstituttet er bekyret for mage og tarmsykdommer – først om 200 år kan ledningsnettet i Norge være skiftet ut, ifølge anslag.

https://www.nrk.no/ostfold/140-ar-gamle-drikkevannsror-1.7138378

Spør deres kommune hvor mange asbest vannrør de besitter....
08.06.2019 kl 22:19 596

Er de helt handlingslammet på Askøy? Kan de ikke gi beskjed til folk at de må koke vannet? Det er det første de må gjøre.
Jeg så at en baby var blitt syk, som de trodde var fra drikkevannet. De må da kunne ta vannprøver hver dag, helt til faren
er over.
HP17
08.06.2019 kl 22:28 591

Skandalen på Askøy vokser!

Dette oljefondet vi besittet , ja vi kan miste dette på børs og valuta problemer.

Den beste måten å bruke litt av fondet er infrastruktur. Telenett , kraftnett , kraftstasjoner ,vann og avløp. Veier , Pluss bygge opp gull reserven igjen.

Dette vil alltid være et lands beste investering...
Melvind
08.06.2019 kl 23:19 580

Vel, hva kan man forvente av en AP-ordfører?

MERLOT: hva er greien med at så mange bergensere hater Askøyfolk? Hva er årsaken til at voksne folk med utdanning gjør det?

10% av befolkningen er syke og kommunen har mista kontrollen.

På tide å internere befolkningen på øya til situasjonen er normalisert. Nå reiser disse rundt og driter ned stevner og messer av alle slag i hele Norge.
convert
09.06.2019 kl 17:59 540

De relativt små kommunene får alltid de dårligste politikerne, de dårligste fagfolkene, de dårligste lederne. Slik er det mulig at man ikke har testet drikkevannet på årevis, men sender det ut til folk uten å kjenne kvaliteten. Hvordan er det mulig?
Mentor
09.06.2019 kl 19:24 530

Miljøet er stresset helt til ytterkantene. Vannet blir forgiftet, villaksen dør i elvene, villsvin har fått pest, biene er borte, været er i ubalanse for tørt eller vått. Dette er klare tegn på at mennesket også vil bli rammet i mye større skala enn vi har sett hvis vi ikke gjør grep og lar miljøet få pusterom igjen. Det betyr en helt annen livsstil.
.777.
09.06.2019 kl 19:38 529

Men befolkningsvekst er viktig?
triki
09.06.2019 kl 22:13 511

Han som var på dagsrevyen synes jeg en ærlig kar, han kom ikke med noen bortforklaringer som de ellers pleier å komme med
En merkelig sak, at vannforsyning som er viktig er unnlatt oppfølgning med prøver.

Wow, du skulle vært i politikken, eller er det det du er? Det finnes liksom ikke grenser for hva bomringen skal betale for.

Bare frpere som er imot bomringer, snakk om å Være akterutseilt.

Jeg tror det kan være noe i det med spregningen i nærheten. Burde videofilme inne i røret i dette området. Og sjekke om det er
noen smittekilde i nærheten av dette området.
Det fins videofilmingsutstyr som filmer i rør. Det er har eksistert i omlag 40 år.

Askøy ligger på østsiden av Hjeltefjorden , den med større forlisrate enn Bermudatriangelet.......

Kvikksølv,uran ytterst og en bok kan skrives om alt innafor. Naturen tar opp i seg det utroligste ....

Det bør få vann og avløpetaten på børs, slik det blir orden på dette. Jeg mener det var noe slikt, de fikk gjort i Bergen.

Reirskiting.
I 2002 skulle de bygge nytt vannanlegg. 17 år seinere er det fremdeles ikke på plass. Askøy har vraket flere planer om nye vann- og avløpsanlegg fordi folk skulle slippe å betale så høye avgifter? Utrolig hva de kan svare.

Denne nye demningen ved Askevatnet sto klar i 2017, og kostet 40 millioner mer enn planlagt. De mange andre investeringene som trengs før vannet blir Askøys nye hovedrikkevannskilde, er utsatt til 2026.

Eldre bebyggelse med dårlig avløpsledninger ligger over, drikkevann kilden.

Nå har lavere skatter vert mantra selv på Askøy , drit i vannproblemene og alt annet. Drite gjør de ,hele øyen drites ned ......

Vet du hvordan nivået på kommunale avgifter har utviklet seg på Askøy? Vannforsyning skal i kommunenorge finansiereres etter selvkost prinsippet via de kommunale avgiftene. Om mer investeringer trengs skal avgiftene settes opp og omvendt.

edit - Ser at OS delvis svarte på mitt spørsmål. Planer har altså blitt utsatt pga feige politikere.
Redigert 12.06.2019 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
HanVann
22.06.2019 kl 22:05 358

Gultrd er du uten iver?