Oslo Grand Prix - Mer effisient enn børsen?


Hei der kjære forumvenner

Jeg har tatt turen til Bjerke for å hente hjem noen millioner nå i helgen. Hvilke bankere har dere å anbefale?

Med vennlig hilsen
Eric Simpson jr - Investor, kunstsamler og spiller til tider hest

Tar en tur bort jeg også.

Bra

Da er hele eliten samlet!

Eric

Litt seint ut på denne

Banker 1 V75 6: Folkebankeren Hickothepooh

Banker 2 V75 4: Unar Bi

Objektet: Frøken Helmine V75 3... Kan bli langt fram for favoritten...

Lykke til og kos deg med kvalitetstrav

mvh aristokraten
Mentor
08.06.2019 kl 15:10 863

Anbefaler bare å se på de flotte hestene. De blir fattige de som spiller på hest. Til slutt blir de lykkelige bare av å få igjen pengene for bongen i en heldig V5 omgang. Sjelden har det vært noe så menneskelig nedbrytende spill som hestetipping. Det måtte i så fall være fotballtipping eller lotto.

Fotballspillere er vel i hvertffall i noen grad sin egen herre og kan styre innsatsen litt selv.
Lottospillere trenger ikke akkurat slite seg ut det vil i allle fall ikke påvirke vinnersjansene.
Værre for hestene. Var på hesteveddeløp i England en gang og syntes ikke det var pent.
En av hestene sprengte seg og døde rett før mål

Ingen dødsfall her foreløpig, men det er nok et par stykker av gamblerne som snart omkommer av hjerteinfarkt etter for mye øl og junk-food.

Hei

I Norge står dyrevelferden høyt, og uten trav/galopp eller sprangridning hadde hesteholdet dødd fullstendig ut. På Bjerke i dag finner du godt bevarte veltrente dyr som har god psyke og god dyrevelferd. I England (regner med du så galopp) bruker de pisk. De hestene blir nok brukt mye hardere enn tilfellet er i Norsk trav.

Det går fint an å kose seg med kvalitetstrav og bruke 100-200 kroner på det uten å bli fattig... bare til informasjon :-)

Typisk Norsk at en hestespiller er helt hjelpeløs og fattig, mens i Sverige er det en allemannsgreie som lotto. Men om noen har bestemt seg for at man blir fattig av litt underholdning i hestespill, så gidder jeg ikke diskutere med de. Selvsagt har hestespill/gambling generelt problemer. Alkohol også, det betyr ikke at alle blir alkoholikere av å ta ett glass.

mvh aristokraten

Folkens og Fredrikstad-tilhengere

Vi jublet høyt for Jeppe Juel, men dessverre ble det alt for mye favoritter som spaserte først over målstreken i dag. Nytt forsøk på jackpot og millioner utføres i morgen.
Mentor
08.06.2019 kl 22:04 763

Så du tar den i sort/hvitt aristokraten? Det er vel alle type mennesker som spiller med helt ulike summer hvis vi fargelegger våre tanker og bruker fantasien. På Bjerkebanen tror jeg det er som før at noen profesjonelle vinner ofte og de andre menneskene bare taper, men drømmer. 200 kr. i uken blir litt over 10k i året hvis man ikke vinner da. Jeg tror den menneskelige natur er slik at spill gir misnøye og den kan få utslag i mer mistrivsel.

Spill gir mistrivsel og som regel tapte drømmer. Det blir en slags sum på menneskets brutte vilje og etterhvert føler det seg maktesløs der drømmene overtar og realismen dyttes ned under kjellerlemmen. Det er jo fint å se de flotte hestene løpe, men sjansene løper ikke fra mennesket på den Bjerkebanen. De er bare ikke der.

Psykologi og trav er en meget sær kombinasjon. Gambling er et sært spill hvor man bare kan ta et nytt lodd neste helg. Folkens, det her ligner litt på aksjemarkedet, det er stort sett de samme folkene som plasserer pengene i skrotaksjer, gang på gang. De løper som gale etter eventyrhistorier som Thin, Element, NSG, APCL og NEL. Resten av markedet akkumulerer opp utbytter og verdiskapning gjennom hyggelige investeringer i Equinor, Yara og Mowi.

Eric

Hei

Mente ikke å være sort/hvitt. Og man skal ha respekt for at mennesker kan falle utfor både i spill og andre avhengighetsskapende ting. Synes bare mange har litt "dømmende" syn på hestespill. Og tro det eller ei, jeg kan glede meg vilt over en god ekvipasje i banen uten å bruke 50 øre. Kanskje fordi jeg er vokst opp med en far som eide travere når jeg var liten.

Men visst det ikke er lov å sette noen spill i anledning Oslo Grand Prix uten å få en "advarende pekefinger" så kan jeg ikke hjelpes:-). Jeg spiller ikke etter millioner, men prøver selvsagt å generere meg en liten pluss.

Og litt på siden så satt alle mine tips idag:-). Kanskje noen spilte Frøken helmine til 8 ganger flesket? Jeg gjorde meg iallefall 3000 i pluss idag ser jeg (nettopp kommet hjem fra festivitas).

Aksjer spill investeringer: aldri aldri aldri sett mer enn du har råd til å tape. Så vil det helst gå bra.

Mvh aristokraten.
Redigert 09.06.2019 kl 01:49 Du må logge inn for å svare
Mentor
09.06.2019 kl 18:07 638

Flotte hester og Bjerkebanen kan være fin den også. I dag var det bare et kommersielt opplegg hvis oppgave er å loppe pengene av folk. De som ikke spilte i dag er vinnerne.

OGP vinneren Vitruvio hadde nok ikke alle tenkt på og med et skrell i første løp av V75 vant ingen her noe. Kanskje 45 kroner (trøstepremie) i beste fall, men så hadde de spilt for så meget mye mer.

Aksjer er så meget lettere å vinne på. Selv har jeg ikke spilt på hester siden 1990. Vant mye tre ganger, tapte litt mange ganger, sammenlagt bortkastet tid
Hammers
09.06.2019 kl 19:51 614

Merkelig holdning at alle som er interessert i hestesport/spill er spilleavhengige.
Mytene skal liksom ha det til at dette bare er noen slabbedasker som nærmest alltid spille seg frå gård og grunn.

Jeg synes hestesport er svært underholdende og morsomt, spennende, irriterende og gledesspredende.
Jeg skriver løpsreferater i RT's nye sider og spiller en liten bong nå og da.
Småpremiene tikker stadig inn, men det blir for lite i det lange løp. Moro lell!

Under dagens storløp spilte jeg ikke. Alt for mange ukjente utlendinger deltok, og da er det nesten umulig å ranke hestene.
Da er det kun ren underholdning for min del.

Hilsen Hammers.....med hus, hage og bil......og absolutt ingen slabbedask!
Redigert 09.06.2019 kl 19:52 Du må logge inn for å svare
Mentor
09.06.2019 kl 20:15 608

Poenget er vel heller hvem som behandler spillet som en business? Setter opp et regnskap over tap og gevinster over en tid. Først da kan man uttale seg. De fleste inkl. Hammers ville blitt lange i trynet når de ser resultatet av sin spilling over tid. De som spiller på hester skal ha gode grunner for å gjøre det.
Mentor
09.06.2019 kl 20:58 590

Det EricSimpson, aristokraten og Hammers heller ikke nevner eller glemmer å nevne er at spilleselskapet Rikstoto forsyner seg og tar 40% av pengene spillerne spiller for i V75. De gir noen penger til hesteierne i premier, men administrasjonen lever fett og bruker mye på reklame som kommer med muligheten for å vinne på et spill der for hver 100 kr du spiller er 40 kr allerede tapt. Det er dårlige odds. Da må du spille med de 60 og bedre enn alle de andre på travbanen. Klarer du det? Jeg skal si deg det at du er en idiot som i det hele tatt befinner seg der.
Hammers
09.06.2019 kl 20:58 590

Det du nevner er ikke spesielt utpreget for de som liker trav. KUN en myte. Virker som om du LIKER myter!

Man har KUNNSKAPSSPILL og man har IDIOTSPILL som KUN baserer seg på flaks/uflaks (kuler som kommer trillende).
For meg som bedriver litt av førstnevnte er det MASSEVIS av underholdning i tillegg til litt spenning.
Underholding i både studeringen før løp og hva som skjer under dem.
Hvordan verdsetter du underholdningen sett opp mot f.eks en kinogjengers pengebruk, eller bruken til de som går på byen?

For meg er småspill en ren prioritering. Eks;
- Jeg drar på Harry-tur hver uke og sparer massevis av penger på det. Deretter legges NOE av det innsparte tilbake hos Rikstoto.
- I utgangspunktet en vinn/tap situasjon. Men noen ganger vinner man.....og da er det vinn/vinn + massevis av moro i tillegg!

- Dette i motsetning til en som bor slik at f.eks slike turer ikke går - og som samtidig har en eller annen dyr utgiftspost.
- En tap/tap situasjon.....uansett hvordan man snur på flisa.

Hilsen Hammers......som en gang var med på en bong (1av3 på bongen) på Biri som tok halve kassa, som en gang vant 54.000 på en bong til 16, som en gang hadde en samlebong til kr 20-30 som tok noen og 20.000, osv, osv....!
Kunnskapsspill er noe HELT annet en sjansespill. Det koser man seg med og man blir "litt klokere" for hvert løp.
En UPROBLEMATISK hobby for de fleste, men så er det alltid noen som bidrar til MYTENE.

Den feiteste laksen glapp forresten like før den ble landet.
V5 på BT: Hadde de 4 første løpene. Satt igjen m/10 av 12 startende i siste. 11-valget vant - og premien på 240.000 glapp. Sjokkerende.
Redigert 09.06.2019 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
Mentor
09.06.2019 kl 21:08 586

Hvorfor klarer heller ikke du Hammers å legge sammen alle de små summene du har tapt og som ikke ble noe annet enn absolutte tap. Blir summen for uhyggelig? Hvor er det regnskapet? Din oppstilling over tap og vinn?

Harry-handel er bra og det er fint du bor nær grensen, men sorry mac Hammers det har ingen verdens ting med pengespill å gjøre og pengene du sparer der er vel bedre brukt i aksjefond? Hvis du er flink kanskje enkelte aksjer? Eller bare noen gode klær og fotformsko?
Redigert 09.06.2019 kl 22:24 Du må logge inn for å svare
Hammers
09.06.2019 kl 22:31 552

Jeg fører ikke regnskap over slikt, men les hva jeg skriver.
Har man en større fortjeneste ETT sted kan man avsette noe til andre morsomme ting.

Det blir som båteieren som sikkert ikke fører regnskap over hva "skuta" egentlig koster eller bileieren som heller ikke fører regnskap. Alt handler ikke om penger og max profitt.
Mye handler om hyggen med det man VELGER å bruke sine penger på.

Hilsen Hammers......UTEN båt og rikere enn noen gang - til tross for litt småskala hestespill.
Redigert 09.06.2019 kl 22:32 Du må logge inn for å svare
09.06.2019 kl 22:40 546

Har ikke behov for å spille på hester, selv om jeg har gjort det da vi bodde nær en travbane. i Bærum Jeg bare så en hest som var fin og spilte på den, og vant. Men vi flyttet og siden har jeg ikke spilt.
Mentor
09.06.2019 kl 23:04 532

Veldig bra Stella. Ja, varmblodshester kan være veldig flotte. Kyniske mennesker vet dette og vet å gjøre penger på dem. Det har de gjort hele tiden i historien.

Jeg belyser skyggesidene av travspill og de er for de fleste tap. Det er det som er mest alminnelig. Tap de ikke kommer fra og spiller for å få igjen. Det er ikke lett. Jeg vant V5 på Bjerkebanen og det var siste gang jeg spilte. Husker det ble 28.000 i 1990, men jeg hadde tapt mange små summer før det. Tror jeg fikk igjen pengene for en lang tids spilling dog. Min far etterlyste et regnskap og jeg kunne ikke gi gode tall. Så derfor sluttet jeg mens leken ennå var god. Dessuten og her kommer en advarsel. Selv de som har vunnet en god slump penger mot alle odds på hester kan finne på å spille dem bort igjen.

I 1993 startet jeg med enkelte aksjer etter det hadde gått bra på aksjefond. Hester ble glemt. Jeg så likevel på OGP i dag på TV. Det var flotte hester, men et tullete løp der lederhestene ble "kjørt i hjel" de første 700 meter fordi farten er for høy. Så ble de slitne og spurtene kom bakfra. Vinneren så faktisk ikke ut som noen vinner før oppløpet på den lange Bjerkebanen, men vinneren var kjempegod.

Bjerkebanen må også i fortsettelsen være uten undertegnede slik den har vært siden 1990.
Redigert 09.06.2019 kl 23:10 Du må logge inn for å svare

Hei

Vel og bra med å belyse skyggesiden. Men det virker for meg at det er umulig for deg å ta det inn at jeg, Hammers med flere fint kan spille hest som hobby uten at gården og grunden forsvinner. Tør påstå at jeg i min omgangskrets er mest gniten MED MEG SELV. Er raus på mange måter med de rundt meg. Andre venner kjøper mer alkohol, de flyr mer privat, de har flottere biler, og mye mer lån. Jeg har råd til å henge meg på, men overhodet ikke lyst. Likevel kan jeg slenge inn en dobbel på oddsen og spille hest i ny og ne.

Og regnskapet du bekymrer deg sånn for er fryktelig enkelt å følge med på da alt spill er registrert. Så tapet eller gevinsten står svært på hvitt. Gjelder både norsk tipping og rikstoto.

Personlig er jeg de siste årene en vinnende spiller, men spiller kjedelig og svært sjeldent V75. Endel V4 DD og sågar plass når omsetningen er stor nok. Men på storløpsdager som denne helgen kan jeg spille V75 eller på Eliteloppet. Spiller ellers mest V4.

Strategien bak det er at den gemene hop går etter de store spillene med de store pengene, og etterhvert som de ryker bruker de 2-3 minutter på å sette opp en V4 som jeg har brukt mer tid på enn brorparten av spillerne. Det er færre løp å konsentrere seg om og det har betalt seg. Overhodet ikke blitt rik, og timelønnen et elendig.. men moro er det.

Hovedhobbyen er dog familien og barna i deres gjøren på karate og håndball:-) og min kone får også masse oppmerksomhet. Og er været fint en dag vinner fjellet mot hest 9 av 10 ganger. Holder meg til helgespill og som nevnt da helst V4.

Mvh aristokraten

Hadde du snakket om casino/automater og den slags (unnskyld uttrykket) faenskap så hadde vi vært helt på linje.

Mvh aristokraten
Mentor
10.06.2019 kl 00:16 506

Hei aristokraten

Jeg spiller bare på børs og finansmarkeder nå. De kan jeg vinne på. Det er riktig av deg å ta med andre spill fordi man der taper vel så mye som på hester. Mange fristelser der ute for svake sjeler i dag. Tråden var om hester og helt urealistisk. Den var mulig ironi.
pengex
10.06.2019 kl 00:25 501

Feiltolkning at man spiller på børs. Børsen er ett investeringsverktøy. Lik hus,gamle biler,antikke vaser osv. Spill er for unger.
Hammers
10.06.2019 kl 00:25 497

Fint og reflektert innlegg - og takk for tipset om V4 framfor V75. Et logisk resonnement, bortsett fra når V4 kommer før V75.
Når man småtipper V75 i småskala blir det uansett for vanskelig. ALT for mange løp man må lykkes i med få garderinger.
Kanskje jeg heller skal prøve litt V4?

Hilsen Hammers
Hammers
10.06.2019 kl 00:29 497

Det er uansett et SPILL - selv om "børs og investeringsverktøy" høres langt mer stuerent ut enn en "bong på travbanen"....???!

Hilsen Hammers