Øye for øye, tann for tann metoden?
Det er i grunnen samme dilemma som med Krekar. Han herjet i samme område men kunne ikke utleveres pga av risikoen for dødstraff. Slik er norsk lov.

Mener du at vi skal hente hjem alle norske statsborgere som begår kriminelle handlinger i utlandet og dømme dem her? Syntes du det er galt at det sitter mange nordmenn fengslet i det store utland nå?. Er jo det som er praksisen nå og det bør vel forsette sånn inkludert disse IS kvinnene. Kan ikke se at vi skal gjøre unntak for dem. De reiste ned dit og var fullt klar over forholdene der. Har de deltatt i kriminelle handlinger skal de selvsagt dømmes for dem i de landene de har oppholdt seg. Er klar over at rettsvesenet ikke holder "norsk standard" men det visste disse kvinnene også. Hva de får av straff veit vi ikke men at de får lange straffer og noe kanskje dødsstraff er vel ikke ett dårlig tips. De fortjener hver år bak murene. Barna er jeg enig i måten "pole" foreslår.....

Du drar stadig frem ABB i tråden ser jeg. Syntes du vi skulle sendt han til Saudi og dømt han der? Da ville han jo fått den straffen han egentlig fortjener. ABB begikk sin grufulle handling(er) i Norge så selvfølgelig er det riktig han straffes her. Han vil aldri bli en fri mann igjen.De IS kvinnene som har gjort grufulle handlinger vil bare få noen år i norsk fengsel så er de "klare for nye oppdrag". Jeg vil ikke ha de ut i samfunnet igjen. Sorte enker skal en ikke ta lett på. Sett noen eksempler på det.
Load
11.06.2019 kl 16:09 247

Enig med deg her Jomma,
Er det noe disse menneskene beviste når de forlot Norge og joinet is, så er det at de ønsker seg alt annet enn Norsk standard.
Her kan vi mao slå to fluer i en smekk, la de få glede seg over den standarden de faktisk ønsket seg OG slippe den økonomiske belastningen for norske skattebetalere.

Det er ingen grunn til å forskjellsbehandle her, døm folk der ugjerningene begåes.
Sotah
11.06.2019 kl 16:22 243

Da er det bare å trylle frem et massivt rettsapparat og ca 70 000 fengselsceller der de er. Det er sikkert lett. Såvidt jeg veit finnes ingen av delene.
Redigert 11.06.2019 kl 16:22 Du må logge inn for å svare

En celle , 4 vegger og ett tak er såre enkelt å bygge. La dem få stein og mørtel så er de ferdig før vinteren der nede.....
*JBJB`
11.06.2019 kl 17:23 224

Hei Zoten/folkens:))

Og...hehehe - alt som kan begrense kalifatizering er vanskelig for Zoten - det skal han ha...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
atnorhe
11.06.2019 kl 17:23 223

"slik er Norsk lov" Norge må hente hjem de som har begått forbrytelser i et annet land hvis det er risiko for dødsstraff, fordi slik er Norsk lov?
Hvilken paragraf i straffeloven sier det?

Har ikke den fjerneste ide. Let det opp selv. Jeg regner med at det var derfor så store ressurser ble satt inn på å få leiesoldatene i Kongo hjem mens andre nordmenn sitter fengslet med meget lange straffer i lite siviliserte land.

https://www.dagbladet.no/nyheter/46-nordmenn-sitter-fengslet-i-utlandet/69719252

Jomma

"Syntes du vi skulle sendt han til Saudi og dømt han der?"

Etter at jeg argumenterer mot dødstraff og for at alle har rett på en rettferdig rettsak spørr du om jeg vil sende en nordmann i døden i Saudi Arabia? Hva fikk deg til å stille dette tåpelige spørsmålet når jeg nærmest argumenterer stikk motsatt?
Redigert 11.06.2019 kl 17:32 Du må logge inn for å svare

Grunnen til at man ikke bare skal sette i gang massedrap på IS kvinner uten skikkelig rettergang er at det nok er mange forskjellige skjebner blant dem. Alt fra aktive islamister til tvang og plikttro følge av ektemannen. Tvang og undertrykking av kvinner i midtøsten har jo vært et av hovedargumentet mot religionen islam her på dette forumet, så det er rart at man ikke tar det inn i betraktningen når man avsier dødsdommen.

Synes at Utøya-terroristen sin tilknytning til FRP har fått alt for lite oppmerksomhet

Akkurat det er irrelevant og stigmatiserende, men jeg får litt hakeslepp over hvor tabubelagt det har blitt å snakke om saken.

Når en leser det du skriver om han(ABB) så får en jo inntrykk av at han slapp for lettvint. Du kommer jo med han så fort det skrives noe negativt om din kjære islamvenner.
Ellers registrerer jeg du ikke har en kommentar til resten av innlegget mitt. :)

Hva er det du dør etter å få kommentert? Jeg vet ikke om det hjelper så mye når du misforstår alt jeg skriver og kaller muslimer mine "kjære islamvenner". Du skjønner overhodet ikke at jeg argumenterer utfra rettferdighets prinsippet om at kollektiv avstraffelse ikke er noen god løsning. Vi gjorde tildels den tabben med tyskertøsene etter andre verdenskrig og skulle vi fulgt rettningslinjene som noen skisserer her på forumet burde vi vel strengt tatt tatt livet av alle nazister etter andre verdens krig.
Load
12.06.2019 kl 10:43 174

I et demokrati, hvis vi skal driste oss til og kalle det vi har her i Norge et ekte demokrati, burde ikke folket ha noe de skulle ha sagt om disse terroristene skal hentes til Norge og leve på skattebetalerenes regning, også slippes ut blandt vanlige folk etter endt soning?
Jeg tenker et ekte demokrati ville avgjort en slik handling ved en folkeavstemming.
Det er ikke bråsikkert at folk flest ønsker seg denne løsningen.
For hvilke interesser er det våre eminente politikere egentlig er valgt til å fremme?

Jeg regner med at du stemmer FRP. De har vel 10-15% av folket bak seg. Det er ikke gitt at dine synspunkter ville vunnet gjennom om vi hadde et direktedemokrati.

Kunne faktisk vært interessant å fått gjort en undersøkelse på hvor mange av muslimene her i landet som faktisk støtter AP og venstresiden i at disse IS krigerne skal få komme tilbake til Norge. Om jeg skal tippe, er det neppe mer enn 20-25% av dem som faktisk støtter IS terroristene.

Muslimer flest vet altså inderlig godt hva dette er for slags folk og vil nok ikke ha dem inn i landet igjen. Mange av dem har da også nettopp flyktet fra denne gjengen. Frister vel kanskje ikke så mye å møte dem igjen i trappeoppgangen?

Dette bryr naturligvis ikke Støringer seg om. De er mest opptatt av å fremstå som "gode" og "humane". De tror at de er forpliktet av internasjonale avtaler, menneskerettigheter osv., men det er de slettes ikke. De får riktignok noe støtte fra sosialistaktivister i FN systemet, men de har ingen autoritet ovenfor norsk sikkerhetspolitikk (ennå).

Jeg tror derfor det er et solid flertall i Norge som ikke ønsker at disse folka skal returnere til Norge noen gang. Foreldreløse barn eller om begge foreldrene blir fengslet på lange fengselsstraffer og barna uomtvistelig kan betraktes som "norske", burde vel også være greit. Forutsetningen da er at de adopteres bort til folk som ikke er religiøse (i alle fall ikke muslimer).

I Sverige kommer de vel nå opp i en kinkig sak hvor bestemora til disse 7 ungene til avdøde Skråmo og datteren hennes er hentet tilbake. Hun er nå blitt avslørt i å ha radikalisert sin datter og har aktiv jobbet med rekruttering til IS. Om det var hun som lokket/rekrutterte Skråmo, vites ikke, men er vel sannsynlig. Hun er blitt avslørt i å ha jobbet aktivt med å skaffe Skråmo en kone nr. 2 som skulle sendes fra Sverige.

Disse svenskene er jo fullstendig bløte i toppen, så det skulle vel ikke sjokkere meg om de overlater hele eller deler av denne ungeflokken til henne. De har sikkert noen lover som gjør at hun kan kreve det. Da kan de få noen ferske selvmordsbombere der borte om noen år.