Økonomene hadde besørget oss et varig opphold i steinalderen.


Hadde økonomen hatt rett ville vi aldri kommet oss ut av steinalderen.

Hvordan kan store deler av USA forslummes når The FED Ben Bernanke kan si. 'The U.S. government has a technology, called a printing press (or today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at no cost”

Hvordan kan de mangle noe de selv produsere og som ikke koster noen verdens ting å fremstille?

https://www.youtube.com/watch?v=8nGYkEBDjX8
Redigert 10.06.2019 kl 08:39 Du må logge inn for å svare

Dagens verden er dominert av USAs imperium. Hele den globale produksjonsmåten, at no cost pengesystemet, verdenshandelen, jordbruket, energisystemet og så videre er preget av dette.

https://steigan.no/2017/06/det-gjor-vondt-nar-imperier-brister/


USA har kunnet betale sine enorme militære utgifter gjennom å trykke gjeldsbevis som utenlandske kreditorer som Kina og Japan har kjøpt. Dette er et pyramidespill som ikke er levedyktig. Mange kommentatorer mener at det vil kollapse før slutten av det neste tiåret.

https://steigan.no/2019/03/det-synkende-imperiet-2/

Dette er et retorisk spørsmål. Imperier har det ikke med å avvikle seg. De eksploderer eller imploderer. USA er nå der Romerriket var før sammenbruddet. Landet har ei gjeld det ikke kan betale, som øker eksponentielt. Valutaen er de facto verdiløs, men holdes oppe av militært hegemoni. Landet fører krig på krig, men taper dem alle sammen. Landets egne borgere vil ikke lenger delta i disse krigene, derfor føres de med leiesoldater. Og utfordrerne går forbi USA på område etter område.

EU er ikke hakket bedre en energiørken og en gjelds- dynke. EURO 20-30 lands ødelagte valutaer, slås sammen og blir en noenlunde "sterk" valuta?
Redigert 10.06.2019 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

General og president Ike sa det slik: «Vi må være på vakt mot at det militærindustrielle kompleks tilegner seg uberettiget innflytelse, enten den er traktet etter eller ikke». Han sa mer, i en annen tale. «Jetflyet som dundrer over hodet på oss, koster trekvart million dollar. Det er mer enn en mann tjener i hele sitt liv. Hvilken verden har råd til slikt på lang sikt?» Hele USA eksisterer ved å produsere hva USAs president Dwight D. Eisenhower advarte mot. https://www.aftenposten.no/meninger/i/Lnn69/Farvel-til-vapnene
MERLOT
10.06.2019 kl 08:56 111

Former U.S. President Jimmy Carter said at a Sunday gathering that he shared his experience in dealing with China with President Donald Trump in a recent letter.

He said he told Trump that the United States has spent trillions of dollars on wars in the past years, while China has invested in projects such as high speed rail that benefit its people.
https://www.cbsnews.com/news/jimmy-carter-teaches-first-sunday-school-class-since-hip-surgery-today-2019-06-09/


Diplomati? De siste 40 år har USA skjemt seg selv fullstendig ut, det være seg i Midtøsten, Afrika som Asia. Hjemme hos dem selv er det stater som enda lenger under norm, for levekår med anstendighet, enn hva de har begrunnet bombet og ødelagt stater som langt overgikk, mange av deres egne. Og dette USA klamrer dumme Norge seg til? Det er redaktører i Norge som berømmer USA som å være den mest vellykket flerkulturelle stat/er i historien? Man tror knapt hva man leser. Så bygger de "vellykkede" et gjerde for å stenge ute den del av kontinentets opprinnelige befolkning, som var den "befolkning" hele dette kontinentet i sin tid tilhørte. «Tear down this wall» https://no.wikipedia.org/wiki/Tear_down_this_wall
Redigert 10.06.2019 kl 11:49 Du må logge inn for å svare

Vi er jo alle flakset opp med hva dette Sovjet, med denne Josef Stalin var for noe, men så leser man litt da var ikke dette USA hakket bedre i samme periode? Mulig derfor de ble så gode allierte under denne krigen, også staten vår (som emigrant? var med i? https://tv.nrk.no/program/KMTE30001812
Redigert 11.06.2019 kl 12:41 Du må logge inn for å svare