Seadrill Probably On Its Way To Another Restructuring


Analyse fra Seeking Alpha. Denne aksjen er ikke for vanlige folk, men for profesjonelle daytradere. Sjansen for tap er meget høy.

https://seekingalpha.com/article/4268087-seadrill-probably-way-another-restructuring


Max
Portefølje: NRC Group, Scanship Holding, Tomra Systems, Scatec Solar, Bonheur og Eolus Vind.
Redigert 13.07.2019 kl 21:32 Du må logge inn for å svare

Minner for øvrig om nytt kursmål fra Carnegie på kr. 25.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/05/Carnegie-tror-Seadrill-gaar-tom-for-penger

Hovedregelen vedr. aksjekjøp er som følger: Aksjer som har falt mye, har potensiale til å falle mer. Aksjer som har steget mye, har potensiale til å stige mer. Dette er bevist ved statistikk. Det er psykologisk fristende å kjøpe aksjer som har falt mye, men det er altså ikke en god strategi, men første skrittet på veien mot å miste alle pengene sine, selv om noen hevder det motsatte.

Max
tuja
10.06.2019 kl 14:57 4146

Minner om Sp1M og Danske bank sitt nye kursmål(mnd-skiftet mai-juni) på 90kr.
Minner om NDR sitt ferske kursmål(slutten av mai) på 227kr.
Minner om Paretos kursmål på 280kr.
Minner om at SDRL er kraftig oversolgt( investech har 14 dagers rsi på 9), og en solid rekyl kan komme når som helst.
Minner om at ett positivt pip iht nyheter av en slik karakter, vil få shortere til å krype over hverandre, ala monumentet i Vigelandsparken.

Happy hunting :)
Redigert 10.06.2019 kl 14:58 Du må logge inn for å svare

Jeg betrakter ikke nevnte kursmål som realistiske gitt dagens situasjon og tror vi kan forvente en nedjustering fra flere analytikere. Viser for øvrig til den meget gode analysen på Seeking Alpha. Tok du deg tid til å lese den? Her er konklusjonen:

The only possibility is that the company can benefit from an active recovery in 2019, which is highly unlikely. Thus, I recommend avoiding the stock unless you are prepared to use it as a trading or day trading instrument. The chance that SDRL will be forced to restructure again is very high, and shorting the stock could potentially be a good idea but risky. SDRL graph is quite brutal, and the situation offers no real potential for any miracle. Assuming that SDRL is heading to virtually zero, we can imagine a falling channel pattern with line resistance around $5.50 (I recommend selling your position at this level).

Dette er altså ikke en aksje som det er passende og/eller etisk forsvarlig å anbefale for vanlige mennesker, men tradere som behersker shorting.

Max
tuja
10.06.2019 kl 15:58 4045

SDRL er shortet langt ned i rennesteinen allerede. Tenker noen snart tar tak i aksjen, og en kommende shortsqueeze er vel snart på trappene. Og til info, så er flere av overnevnte kursmål kommet ETTER at SDRL la ut kv.rapport. Så analytikerne i Sp1M og de andre har allerede justert sine kursmål. Hvorfor er det CAR og Seeking alpha man skal ta høyde for, og ikke de med langt høyere kursmål? Seeking Alpha og CAR er vel betalt og kjøpt av shortermafiaen. Men de fleste oppegående folk vet at når en aksje er kjørt så til de grader ned i gjørma, kommer det alltid en salig rekyl. Og den tror jeg er meget nær.
10.06.2019 kl 16:56 3970

Det tror jeg også, tuja ?
hstray
10.06.2019 kl 17:02 3954

Aksjer som har steget mye har også potensiell til fullstendig kollaps. Da disse aksjene ofte har steget mye pga potensiell inntjening og store forventninger. Slår ikke forventingene til Kan lufta fullstendig gå ut av ballongene. Dette er ofte selskap som er avhengi av emisjoner for drift. Beste eksemplet på en ballong som sprakk til de grader er Rec og Thin film

Det er langt på vei konspiratorisk å innbille seg selv at Carnegie og Seeking Alpha skal være betalt av "shortmafian". Vurderingene er saklige og vel begrunnet. Faktum er at Seadrill taper enorme mengder penger. Det er ikke gitt at markedet vil snu og så lenge vi ikke vet hva som vil skje, er det direkte uetisk å anbefale denne aksjen til vanlige folk og friste med at denne liksom kan doble seg mange ganger. De som har kjøpt denne aksjen får stå for dette for egen regning og ikke forsøke å innbille andre at dette er en god investering.

Max
tuja
10.06.2019 kl 18:31 3840

Og vice versa. Hvorfor er din tilnærming den rette, og ikke analysehus som NDR, Danske bank, PAS og Sp1M?

Jeg viser til to analyser som advarer mot Seadrill. Jeg har ikke kommet med konspiratoriske påstander om at andre analytikere skal være kjøpt og betalt, men ganske enkelt bidratt til å opplyse om hvilken risiko som er knyttet til Seadrill aksjen. Jeg anbefaler folk som vurderer denne aksjen å lese alle tilgjengelige analyser og få et så balansert bilde av situasjonen som mulig. Å ta til ordet for å utelukke analytikere som ikke passer inn i din personlige vurderinger, kan ikke være seriøst ment. Eller?

Max
tuja
10.06.2019 kl 18:57 3771

Du prøver å forsvare din shortposisjon. Er det så mye bedre? SDRL er allerede straffet hardt, med en nedgang(short) på nærmere 60% på få uker. Kanskje det nå er en bunn i nærheten, og aksjen rekylerer kraftig. Da er jo din tilnærming plutselig verdt null, zero, nada. Kanskje man skal se seg selv i speilet.

max payne

Er det mer seriøst å komme med med 1 uke gamle artikler opprettet på egen tråd som om det skulle være en nyhet..?
Etter du antagelig solgte deg ut i slutten av april...har du jo nærmest spammet Shareville med eder og galle om sdrl..!!!
Er jo greit at du håper på billigst inngang...men slutt å kritiser andre for at de synes det lukter av hele stuntet til Car og deres med travere...
Det er jo direkte barnslig og krampeaktig å beskylle andre for haussing,fordi de synes at aksjen er alvorlig billig etter fall på 50 - 60 % på få dager...
Litt mer seriøst..Hva synes du om at Car "støvsuger" markedet for det de selv kaller "markedets billigste riggaksjer på 90 kr i desember 18 (og de selv har regnet seg til nav kr 210,i samme aksjen) for så 5 måneder senere mene at aksjen er og regne som en "konkurs kandidat)...?
Mvh.
tuja
10.06.2019 kl 19:05 3741


SDRL,Danske bank oppgraderer til 90 kr
Falco1
SDRL
24.05.2019 kl 11:20 4461
« Tilbake
TDN Finans Delayed
SeadrillRealtidskurs
Endring-4.75%Siste50,10 NOK
Kjøp
Selg
Les mer
SDRL:DANSKE BANK OPPGRADERER TIL KJØP, GJENTAR KURSMÅL 90

08:57
Oslo (TDN Direkt): Danske Bank Markets oppgraderer anbefalingen på Seadrill-aksjen til kjøp fra hold, og gjentar tidligere kursmål på 90 kroner, ifølge en oppdatering torsdag.

Årsaken til oppgraderingen skyldes det seneste kursfallet i aksjen.

Seadrill falt 23 prosent på New York-børsen i går og endte ned 19 prosent i Oslo.

Danske Bank anser Seadrill som en opsjon på en innhenting i offshore boremarkedet, og anser verdsettelsen som attraktiv da fundamentale forhold ikke har endret seg siden forrige oppdatering.

Nordea Markets skriver i en oppdatering at de tror Seadrills ordrebok ligger an til å vokse, og at det, gitt hvor en er i syklusen, kun er et spørsmål om tid før prismakten vender tilbake.

Med oljepriser som handler over kontant breakeven for oljeselskaper, og oljereserver som faller grunnet underinvestering og lave leterater, ser det ut som scenen er satt for økt offshore-aktivitet, skriver Nordea.

HH, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Nei, jeg håper ikke på en billig inngang her. Jeg mener risikoen er for stor og jeg er overrasket over hvor mye penger de brenner. Artikkelen fra Seeking Alpha er knapt en uke gammel og jeg kan ikke se at den er lagt ut på forumet her. Jeg tror uansett ikke min tråd vil kunne påvirke kursen, men kanskje den kan bidra til et mer opplyst valg hos de som vurderer denne aksjen.

Max
p8
10.06.2019 kl 19:25 3672

Jeg syns også det er høy risk i seadrill, men jeg mener artikkelen er dårlig. Hvorfor ble ikke den laget rett etter restruktureringen. Det har vel egentlig ikke skjedd så mye med Seadrill siden de restrukturerte. Markedet er i bedring, og det er forventet at det skal ta tid og det er en grunn til at Seadrill har fått kuttet gjeld samt utsatt betaling av gjeld.
tuja
10.06.2019 kl 19:43 3627

NDR ser en syklus som går mot bedre tider. Kan vel ikke sies bedre:

"Nordea Markets skriver i en oppdatering at de tror Seadrills ordrebok ligger an til å vokse, og at det, gitt hvor en er i syklusen, kun er et spørsmål om tid før prismakten vender tilbake.

Med oljepriser som handler over kontant breakeven for oljeselskaper, og oljereserver som faller grunnet underinvestering og lave leterater, ser det ut som scenen er satt for økt offshore-aktivitet, skriver Nordea."

Jo det har skjedd veldig mye det siste året. Kursen har sunket 85 % fra ATH på 216 til rett over 30 kroner. Seadrill tapte rundt 2,5 millliarder kroner i Q1. Det var vel få som trodde det for et år siden.

Det er mange mennesker som har mistet pengene sine. Det er ikke bra.

Max
p8
10.06.2019 kl 20:43 3547

Jeg snakker om det fundamentale og ikke aksjekurs. Inntjening og kontrakter er sånn som jeg har forventet det. 2019 blir et elendig år.

max payne

Det varmer alltid godt om hjertet når gode mennesker som deg..bruker masssssssse tid på div forum for å skrive negativt om eks sdrl bare for å skåne oss andre håpløse fra fortapelsen...!!!
Klomp i halsen og masse gode tanker sendes deg og dine likesinna som vil alle så godt...!
Mvh.

Takk for det El Gordo. Alltid hyggelig med gode tanker:)

Max
11.06.2019 kl 08:11 3275

Kursen er styrt av shortere. Punktum! Fundamentalt er dette støttet av få positive nyheter, en ledelse som er mer passive enn en avsideliggende kiosk og elendige økonomiske resultater. Sistnevnte burde ikke være en overraskelse ettersom seadrill hele tiden har snakket om at det tar seg opp i andre halvdel av 2019 og tidlig 2020. I så måte er det vel tvilen til at dette faktisk skjer som hindrer en rekyl. Derfor er det av ytterst stor viktighet at det kommer noen reelle og gode kontrakter som underbygger det ledelsen hele tiden har sagt - det vil ta seg kraftig opp. Uansett er aksjen oversolgt. En liten opptur vil få shorterne nervøse og aksjen kan gå mye og svært fort. Spennende!

Geilo: Har du lest analysen på Seeking Alpha som vurderer regnskapet til Seadrill og markedsutsiktene?

Aksjen er ned 2,51 % i skrivende stund. Dette er en risikabel aksje å eie.

Max

Gelio

Stor sannsynlighet at det var max som stakk av med aksjene du solgte i morges...
Mvh.
Matsern
11.06.2019 kl 18:57 2985

Inntektene innenfor streamerseismikk er heller ikke noe å juble av. PGS taper en halv milliard i kvartalet. Polarcus taper penger selv med nære 100% booking i Q1. De er ikke fullbooket hele 2019 heller. Meglerhusene har feil nok en gang med sine høye kursmål.

Det et alt for tidlig med rigg. Først kommer oppturen i seismikk, så kommer oppturen i rigg. Begynn å snuse på rigg i 2021. Innen den tid, har det vært flere emisjoner i Borr Drilling og Seadrill

Takk for innspill, Matsern.
Følger opp med justerte oljeprisanslag for 2019. Morgan Stanley kutter oljeprisanslaget med 10 dollar: "The bank also lowered its oil demand growth forecast for 2019 from 1.2 million barrels per day (bpd) to 1.0 million bpd, subsequently lowering its Brent price forecast for the second half of 2019 to $65-$70 per barrel, from $75-$80"
https://uk.reuters.com/article/uk-research-crude-morganstanley/morgan-stanley-sees-lower-oil-prices-on-trade-woes-economic-slowdown-idUKKCN1T70P6

Her gjelder det å være forsiktig. Ingen grunn til å få bindinger til et selskap. Hvis de ikke leverer, så er det ingen grunn å fortsette eierskapet.

Max

Obs, obs, stor risiko. Ned snart 11 % i dag. Ny analyse fra Bloomberg sier at 2020 kan bli en ny nedtur for oljemarkedet: https://e24.no/pluss/energi/bloomberg-derfor-kan-oljemarkedet-i-2020-kan-fort-bli-en-nedtur/24639226
Kan legge ut artikkelen for de som vil lese fra E24+
Max
tuja
12.06.2019 kl 12:37 2700

Obs obs, for f.... Kursen er da slaktet fra A til Å. Har sjelden sett værre.

Mulig Norge vil få en real nedtur innenfor oljesektoren. Mindre inntekter for staten også.
Vi får alle komme oss inn i offentlig sektor, som skole, sykehus, politiet eller i administrasjonen for å nevne noen av flere offentlige instanser. Trygge arbeidsplasser, og så sies det at vi har behov for så mange mange flere. Oljesektoren er alt for usikker i fremtiden. Arbeidsplasser vil igjen ryke en etter en innenfor offshore og oljenæringen forøvrig. På vei til en ny kraftig nedtur for olje Norge ser det ut som !!!!!!

Det er ikke til å unngå at Seadrill må restrukturere og gjøre noe med den store gjelden.
Redigert 12.06.2019 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
Kaksi
12.06.2019 kl 14:20 2517

Ser ut som det blir gjeldsrunde nr. 2, Solstad og Dof feks er igang med runde 2.
Går det som forrige gang i Seadrill blir det ny massiv utvanning.
Tom25
12.06.2019 kl 14:29 2481

Jeg tror sdrl skal opp igjen og kraftig den gangen
Redigert 12.06.2019 kl 15:13 Du må logge inn for å svare
Kaksi
12.06.2019 kl 14:46 2451

Hvem vet, tror det var ca 60 øre forrige gang

Aksjen er nå ned 13 % siden jeg la ut denne tråden for en uke siden.

Max

Så flink du er max...
Tipper du løftet tråden fordi det ble meldt en kontrakt..eller..?
Mvh.
Falco1
17.06.2019 kl 14:24 2054

Kommer mange kontrakter nå utover så ikke rart noen er nervøse her:-)

OBS OBS Equinor ønsker seg en ny type rigg bemannet med robotteknologi. Derav det voldsomme fallet i dag:
"Utviklingen kan sees i sammenheng med Equinors «Rig for the future»-konferanse i forrige uke. Equinor ønsker seg lette rigger med vesentlig mer robotteknologi enn i dag. Energigiganten vil at riggene skal kunne bemannes med så lite som 50 mann, mot normen i dag på 100+.

For å kunne utvinne inntektsbringende olje i fremtiden uttalte Equinor-topp Per Haaland under konferansen at det reelt ikke er mange moderne rigger som er klare for jobber på norsk sokkel. Equinor vil ikke bestille nybygg av sjettegenerasjons borerigger til norsk sokkel som blant annet Seadrill har mange av"

Det spørs om Seadrill er posisjonert for denne nye type rigger som kreves for å holde kostnadene nede.

Max
abbos
24.06.2019 kl 14:34 1800

Slike rigger er det vel ikke mange som kan tilby idag ?

13.40
Rart hvordan rottene plutselig kryper ut fra hullene sine..for å spre frykt med dårlige hypoteser på røde dager...
Enkelte mennesker kan selge sin egen mor for å hole til seg noen skarve kroner...
Mvh.
Falco1
24.06.2019 kl 16:27 1686

Gikk over 37 kr fredag, neste gang over 100 ikke rart shorterne er desperate. For dette vil gå i rekord fart når det begynner og de vil tape alt.