Hurra for MDG, SV og AP i Oslo!


Når de rødgrønne med MDG i spissen begynte å gjøre store endringer i Oslo spådde mange bilfanatikere handelsstanden nord og ned. Nå foreligger tallene, og her kommer det godt frem at flere vokser bra!

Da har jeg et nytt godt råd til MDG: fortsett den gode jobben sammen med AP og SV! For ikke nok med at luften blir renere, det er nå enklere og triveligere å ferdes i byen!

https://e24.no/makro-og-politikk/mdg-vil-fjerne-flere-parkeringsplasser-etter-ferske-tall-dette-er-bare-begynnelsen/24637991

Sjelden godt godt standpunkt å finne her på HO. Rart ikke klima fornekterene ( stutum ) ennå ikke har gått i strupen på deg. Sover ennå ?

Fjellgutten, hva er en klimafornekter for deg? En som benekter at klimaet er i endring eller en som aksepterer at klimaet er i endring, men holder det usannsynlig at endringene er menneskeskapte? Mener du de er menneskeskapte? I så fall, hvordan forklarer du de tidligere tiders vel så store variasjoner med vedvarende istider, varme perioder, veldig høyt havnivå i forhold til nå etc.? Forurensning ønsker vel alle "vanlige" folk å begrense, men i litt ulik grad ut fra ulempe-nyttetanker. Det er en annen sak.
Zorin
12.06.2019 kl 09:58 668

At naturen konstant endrer seg er ingen uenig i. Problemet er at før i tiden skjedde svingninger i vær svært gradvis. Gjerne over hundrevis - eller tusenvis av år. Nå skjer endringene innen en menneskegenerasjon eller to! Bie-/Innsektdød, med sterk nedgang i fugleliv. Større og hyppigere variasjon i temperatur og vinder. Flom og tørke. Vintrene er kortere men våtere. Og så har vi resten av verden. Flere land i Afrika er på grensen av å bli ubeboelig. Ikke på grunn av at forurensingen der har nødvendigvis vært verre enn resten av verden, men rett og slett fordi forutsetningene deres var svært elendige til å begynne med! Men det stopper ikke der. California i USA bl.a. opplever spredning i ørken og grunnvann som forsvinner. De har bl.a. eksperimentert med å fylle vannbassenger med sorte baller for å stoppe fordampingen av vannet. Og det sprer seg videre - til europa - for eks. Spania og Italia å sørlige frankrike. Tyskland merker også svingninger kraftig, med temperatur ala Norge om vinteren men med 30 grader om senvåren og sommeren! Klimaendringene skjer. De er menneskeskapte. Og hvis vi ønsker at barna våre skal ha en god verden og ta vokse opp i, er pokker med det minste vi kan gjøre å ta vare på den. Og høre på dem istedet for å latterliggjøre dem, der de demonstrerer for bedre klima og miljø!
Redigert 12.06.2019 kl 10:07 Du må logge inn for å svare
Luna
12.06.2019 kl 10:19 644

Så godt å se at fornuft og kunnskap sakte sprer seg i samfunnet. Nå kan man til og med finne gode poster på HO som forklarer forskjellen på naturlige og menneskeskapte klimaendringer.
MDG har en god og gjennomtenkt politikk med mennesker i sentrum , ikke biler. Det gjelder å lese partprogrammet og ikke propagandasider fra motstanderne. På samme måte som du ikke lærer fakta om klimakrisen hos fornekterne.
Odi.1
12.06.2019 kl 10:28 622

Meget hyggelig lesning.

Nå kan regjeringen fjerne CA 60 % av inntektene fra resten av landet som går til OSLO fra Olje Og Gassproduksjonen.

Meget bra, regner med Erna og Siv allerede er i gang med dette viktige arbeidet.

Miljø og klima skal vi sette i høysete.

Da må det også en LOV til for å forby Vindmøller , dette HASTER!
Redigert 12.06.2019 kl 10:30 Du må logge inn for å svare

Oppsiktsvekkende tall. Nå har vi dag etter dag, uke etter uke og måned etter måned blitt pepret med påstander som altså ikke viser seg å holde mål. Lan f.eks. ble ønsket død.

Jeg tror likevel sentrumsbutikkene vil slite i årene fremover. Ikke pga lite parkeringsplasser, men rett og slett pga. stadig økende netthandel.

Til opplysning: 4% av CO2 i atmosfæren er menneskeskapt. Dessuten er ikke CO2 giftig - det er faktisk en livsnødvendig gass. Blandt annet for planteliv. Klimadebatten er svært unyansert og har sporet av - bærer preg av fanatisme - nesten religiøse tendenser, og det er skremmende. Vitenskapsfolk som er skeptiske til at menneskene bidrar stort til klimaendringer må også bli hørt - bare da får vi en edruelig debatt.

Løsningen på energi vil i fremtiden uansett ligge i fusjonskraft (nei, ikke havind). Fusjon, men dere MDGere vet vel knapt hva det er..

Forandringer skjer og miljøet må man ta vare på. Likevel er vel ikke CO2 nødvendigvis hovedårsaken til de problemene du lister opp.
- "Bie-/Innsektdød, med sterk nedgang i fugleliv." Overbefolkning?
- "Flere land i Afrika er på grensen av å bli ubeboelig" Overbefolkning? Siden jeg ble født på 60 tallet har Afrikas befolkning 3-doblet seg. Tydlig at folk trives bra der.
- "California i USA bl.a. opplever spredning i ørken og grunnvann som forsvinner" Definitivt overbefolkning og utarming av landet, hvor en varm og tørr periode
gjør dem sårbare.
-"Klimaendringene skjer. De er menneskeskapte." Veldig bastant, men mulig du har rett. Likevel har mange (som meg) insett at det globale samfunnet må bli underlagt et diktaturisk enevelde dersom man skal tvinge CO2 utslippene ned med noe som monner. Altså må vi bare tilpasse oss mulige variasjoner. Tror dette er det minste av to onder.

zorin, du føyer deg inn i rekken av mange som fremsetter påstander jeg tviler på du har dekning for. Hvor har du det eks.vis fra at klimaendringer nå skjer raskere enn før i historien?

Share it

Det trodde jeg de fleste visste. Det leser man direkte ut av kjerneboringer i Antarktis og på Grønland. Ingen tvil der.

Rumleskaft

Jo, kjernekraft vha. fusjon er veldig spennende. Man har snakket om og prøvd dette i atskillige tiår. Problemet er at man må ha en temperatur på flere 100 millioner grader for å få prossessen til å gå. Intet materiale tåler selvsagt det. Derfor jobber man med ekstremt kraftige magnetfelt for å
holde på brenselet.

Denne gir en bra forklaring:

https://www.tu.no/artikler/mit-vi-skal-lage-verdens-forste-fusjonskraftverk/432773

Det er vel tvilsomt at kun MDG har manglende kunnskaper om dette av de politiske partiene. Har f. eks. aldri sett FrP snakke om dette.

Til slutt. Det snakkes mye om kaldfusjon. Glem det.
Redigert 12.06.2019 kl 11:29 Du må logge inn for å svare

Det der er gammelt nytt. Nisse.

Selvfølgelig er det det tassebass. Det viser bare hvor vanskelig det er.