Setter inn mobile fyllestasjoner fra Danmark


https://www.ba.no/nyhet/taxi/miljo/hydrogen-stans-i-bergen-det-er-veldig-kjedelig/s/5-8-1071759

Greenstat sier de setter inn Nels mobile fyllestasjoner fra danmark som en midlertidig løsning.

Det er nel som betalar? Hela historien sluter nog på 100-tals miljoner.
johs007
15.06.2019 kl 09:18 4083

Nei. Et samarbeid mellom UnoX, Greenstat og Fylkeskommunen.
15.06.2019 kl 09:44 3976

Du er så negativ uansett hva som skjer.
At du orker?
Kjøp deg no aksjer i fisk eller olje, så slipper du være så negativ hele tiden.

Mobile fyllestasjoner er ett flott tiltak og viser frem ett produkt mange ikke kjenner til.
Altså en gladnyhet!
Takk til TS for å dele nyheten! 👍🏻👍🏻

Edit: trykkleif
Redigert 15.06.2019 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
refse
15.06.2019 kl 10:34 3934

Hva med å holde ett lite overtrykk med nøytral gass som Nitrogen i rommet hvor NEL utstyret står. Det er ingen overraskelse at Hydrogen brenner.Er klar over at NEL teknologien går ut på brenselceller med Anode-Katode osv. Når f.eks. en crude oil tanker losser ut blir tankene etterfylt med nøytralgass maks 5% O2. Dette blir tatt fra eksosen fra kjelene som driver losse turbinene for lossepumpene. Husker alle eksplosjonene på tankskip i 70 år før inert gas ble krav . Hvorfor eksploderer ikke bensintanken på en bil ved kolisjoner, det er vel fordi gassen(atmosfæren) over bensinen er for rik med hydrocarbon gass og derav for lite O2. Er sikker på at NEL løser dette problemet og at Hydrogen er kommet for å bli. Ja eg har NEL aksjer. Solgte litt over 8 kr., men har kjøpt igjen.
Redigert 15.06.2019 kl 10:40 Du må logge inn for å svare
Jemo
15.06.2019 kl 10:42 3897

Dette må jo være bra for NEL Burde ikke Uno X informere om dette på sine sider, der står det at de ikke skal ha hydrogen på sine stasjoner inntil teknologien er trygg. Det er den vel da hvis de planlegger mobile løsninger.
Ranudo
15.06.2019 kl 10:55 3841

Et klart signal: Det er ikke NEL´s udstyr der har fejlet!

Kjekt med litt elementær lastelære på NEL forum.

Er egentlig et lite område på skalaen gasser kan eksplodere. Alle husker vel LEL og UEL områder.

Jeg kan ikke all verden om NEL systemene, men stemmer det at tankene er trykksatt til opp mot 1000 bar, så er jo skadepotensialet der omtrent like heftig som en eksplosjon.

NRK guttene gjorde en demonstrasjon på å smelle av en varmtvannsbereder som var blendet på rør og sikkerhetsventil. Tanken har relativt stort volum og derved areal. Hva trykk denne kan ha kommet opp i skal jeg ikke spekulere i, men tipper 20-30 bar. Det er tynne plater i den, og det er ikke laget for mer enn 10 bar egentlig.

Sjekk eksplosjonen som forårsakes av vanndamp. Da kan man selv tenke seg hvordan det blir når 1000 bar eksploderer, i bynære områder. Farlig som faen.

Video av tanken til NRK gutta: https://www.youtube.com/watch?v=HS6fImxE9Lo

SS
Ranudo
15.06.2019 kl 11:12 3740

SS :
Der er ifølge NEL IKKE indtruffet en eksplosion af en tank.
Derimod er der opstået en gas lækage, som er antændt i fri luft, hvorved en trykbølge er skabt!

Q: Was there an explosion?

No unit exploded at the site. Based on our current information, hydrogen gas that had leaked caught fire in open air. This created a pressure wave.

(Published: 13 June, 2019)

https://nelhydrogen.com/status-and-qa-regarding-the-kjorbo-incident/

Hallo, dette forstår jeg ikke. Kan NEL menigheten da forklare en SS med særdeles høy kompetanse på eksplosjoner av gass, ettersom jeg ikke forstår menighetens skriverier??

1. Hydrogen gass er som kjent jævlig lett. Om det lekker, så stiger den vel raskt til værs. Det er vi alle enig om. Da blandes dette med mye luft, og man skal fort være i LEL område for gass, som IKKE eksploderer.
Spørsmålet er da, har tanken stått omkranset av et hus eller bygg uten ventilasjon ? Dersom ja, hvor mange kubikk er dette ?
Og hvorfor har da ikke gassen gått til værs slik den burde?? Kan noe svare ?

BeskrivelseHydrogen, tidligere kalt vannstoff, er et grunnstoff med kjemisk symbol H og atomnummer 1. Ved standard temperatur og trykk er den en fargeløs, luktfri, ikke-metallisk, enverdig, særdeles brennbar to-atomig gass. Med en molar masse på bare 1,00794 g/mol, er hydrogen det letteste grunnstoffet av alle. Wikipedia
Atommasse: 1,00784 u
Tetthet: 0,0899 kg/m³


2. Om det er lekkasje, og gassen står i et stort tett hus, så smeller det bare i området mellom LEL og UEL.
Er dette huset feilkonstruert siden det ikke slipper gassen ? Dersom det da smeller, så må jo huset ha vert stort siden det førte til en så sinsyk trykkbølge.
Det får jeg ikke til å stemme, og jeg tror trykkbølgen må ha stammet fra en tank som smeller på 1000 bar. Og påfølgende antenning (selvantenning).

Uansett hvilke scenarioer en velger, så skal ingen av delene skje, hverken tank som eksploderer, eller lekkasjer som fører til eksplosjoner.
Man ser jo Propanfyllestasjoner rundtom, de står fritt til med mye lufting. Ingen av disse har eksplodert, selv om de har hatt lekkasjer. Den i bergen var mye plaget med det, og ble til slutt fjernet. Ingen "lyn" tok disse heller, slik menigheten babler om !

Så vær litt mer konkret, hva skjedde egentlig, om ikke tanken har eksplodert, og da vil jeg vite hvorfor Hydrogen gassen som må ha lekket klarer å lage et slikt trykk.

Ser helst jeg får svaret av noen uten NEL aksjer, som prøver å gjøre alt for å snakke opp sin egen posisjon.

SS
Redigert 15.06.2019 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
Jemo
15.06.2019 kl 11:34 3629

Vi får nok svarene snart SS, men som du sikkert også skjønner så ser det ikke ut til å være feil på teknologien til NEL, siden Uno X går for NELs mobile løsninger.

Hydrogen-stans i Uno X

Daglig leder i UnoX, Jens Haugland, opplyser at selskapet har tatt ekstra sikkerhetsgrep for å være på den sikre siden inntil årsaken til eksplosjonen på Østlandet er klarlagt.

– Derfor er det per nå ikke aktuelt for oss å etablere nye hydrogenutsalg i Bergen. Vi jobber med å tømme stasjonen ved Åsane for hydrogen, og holder hele stasjonen stengt til dette er gjort, Haugland.

Klart det er NEL sitt problem, og alle feil med noe NEL leverer er NEL sitt ansvar.

Sparte NEL noen kroner på å velde DET utstyret de gjorde?
Burde de ha valgt andre mer solide deler og utstyr, eller valgte blårussen noe billigere i håp om at det skulle holde?

Som nevnt i går, Boeing må svare for alt når underleverandørers deler svikter. Sånn blir det for NEL også.

Noe har eksplodert hinnsides, og det er jeg spent på hva er.
Jemo
15.06.2019 kl 11:40 3578

Ja som jeg sa over her er det dette som står på sidene til Uno X, og det bør de nå endre hvis de har planer om å tilby hydrogen fra NEL sine mobile løsninger👍
Redigert 15.06.2019 kl 11:40 Du må logge inn for å svare
Ranudo
15.06.2019 kl 11:41 3574

SS

Er det fordi du ikke forstår engelsk?
Hydrogen gas lækage blev antændt i fri luft!

Q: Was there an explosion?

No unit exploded at the site. Based on our current information, HYDROGEN GAS THAT HAD LEAKED CAUGHT FIRE IN OPEN AIR. This created a pressure wave.

(Published: 13 June, 2019)

https://nelhydrogen.com/status-and-qa-regarding-the-kjorbo-incident/
15.06.2019 kl 11:47 3549

Har ikke kunnskapene, en IQ på bare 99, men har NEL aksjer. Svarer likevel :-) Søkte på nytt, men fant ikke igjen med engang, noe jeg leste i forrige uke. En eller annen norsk professor, tror det var i TU, uttalte at Hydrogen under trykk som lekker, kan antennes når den blir blandet med luft. En av vitnene til ulykken, sa jo også i en eller annen avis, at hun hørte en sterk vislende lyd, før det smalt.

jeg var ikke tilstedet inne på stasjonen når det smalt. Vi får nok en forklaring til uka men er selfølgelig enig at dette MÅ ikke skje igjen. Man lærer heldigvis etter en sånn ulykke og forbedrer teknikken og løsningene.
Jemo
15.06.2019 kl 11:51 3527

Ja du har helt rett i at denne ulykken var et problem for NEL og alle som leverer utstyr til hydrogen løsninger. Men når det nå viser seg at NEL sin teknologi er "frikjent" så er vel det bra for NEL. NEL Har vel ikke ansvaret for hva andre leverandører har levert og godkjent?

En lekkasje skal ikke få en flaske til å eksplodere.

Man kan fint åpne en industriflaske med propan og sette fyr på tuten og brenne den av på minutter. Flaska eksploderer ikke, pga mettet gass inne i flaska.

Derfor kan du ta en sprayboks med hårlakk eller lakk og en lighter foran og brenne av.

Eller som NEL guttene likte i min andre tråd, prumpesnakk.
Prump og lighter vet alle funker. Man eksploderer ikke innvendig (mer gass der) om man fyrer av en prump.

Derfor skal ikke en hydrogen tank smelle heller, og de skal tåle alle tenkelige scenarioer. Lekkasje med eksplosjon bør stå høyt på scenario listen.

Noen som vet hvordan nel har tenkt dersom man får lekkasje? Ledes hydrogen gassen fritt opp i friluft?

Klart NEL har det, NEL har plukket og valgt alle komponenter. Og NEL er jo totalleverandøren her.

Toyota leverer biler, og det er Toyota som får svi om biler er feilprodusert og fører til ulykker og død, ikke de mange tusen underleverandører som for eksempel Bosch om enkeltkomponenter sviktet. Toyoya har ansvaret for at alt som monteres i bilen er godt nok, og ikke farlig - herunder dimensjonert nok til bruk og med marginer.

SS
Ranudo
15.06.2019 kl 11:58 3467

SS

Et godt råd:

Lad vær med at udtale dig om sager du ikke har forstand på! Det er pinligt
johs007
15.06.2019 kl 12:03 3443

UnoX har nok sikkerhet og forutsigbarhet i tankene for tiden. Dette fremstår som et tiltak med bilistene i hovedfokus. Etterlengtet for bilbransjen vil jeg tro.
johs007
15.06.2019 kl 12:08 3423

Det er ikke et tiltak fra UnoX men fra Greenstat, hvis det var tvil om det.
Jemo
15.06.2019 kl 12:12 3402

Ok, jeg har ikke tilgang til avisen så refererte bare til det du skrev over, men hvor skal disse mobile løsningen settes?

Dette er ikke mulig. Hydrogen som lekker kan ikke ta fyr:

Hydrogen is lighter than air and diffuses rapidly — 3.8 times faster than natural gas — which means that when released, it dilutes quickly into a nonflammable concentration.

Hydrogen rises two times faster than helium and six times faster than natural gas at a speed of almost 45 mph (65.6 feet/second). Therefore, unless a roof, a poorly ventilated room, or some other structure contains the rising gas, the laws of physics prevent hydrogen from lingering near a leak
Redigert 15.06.2019 kl 12:14 Du må logge inn for å svare

Hva har da eksplodert? Gass som ikke fikk gå rett til værs som verdens letteste gass?

Fortell meg hva som har skjedd da, når det slår ut på seismografer 30 km unna, flere også.

Og airbager i biler blåses. Da er det noe steingale som hadde skjedd.

Noen skrev i media om sprekk i tank, hva var det ?

Gidder ikke bruke tid på folk uten noen utdanning og erfaring med slikt, som kun gjentar seg selv pga røde egne NEL VPS.

SS

Enig med deg SS.

Max

BA avisen skriver om masse naboer som nå lager helvete for å få disse stasjonene bort fra husene sine. Også nabolag.

Blir mye støy nå omkring dette her. For farlig til å stå i bebyggelser dette.
Jemo
15.06.2019 kl 12:16 3367

Hvis det er en gnist/flamme ved lekkasjen så har det vel ikke noe å si hvor raskt det stiger, eller hva mener du med dette max.

Max Payne skrev Enig med deg SS. Max
MP;

godt å høre.
Dette blir for dumt av Menigheten.

Jemo
15.06.2019 kl 12:17 3347

Max Payne skrev Enig med deg SS. Max
Ok, du er enig SS. Da skjønner jeg hvor du står. Lykke til👍

En ev. lekkasje burde ha blitt fanget opp av sensorer:

Hydrogen is odorless, colorless, and tasteless, so human senses won’t detect a leak. However, given hydrogen’s tendency to rise quickly, a hydrogen leak indoors would briefly collect on the ceiling and eventually move toward the corners. For that and other reasons, industry often uses hydrogen sensors to help detect hydrogen leaks and has maintained a high safety record using them for decades.

Max
Ranudo
15.06.2019 kl 12:18 3336

Max

Nu er der i tilfældet Sandvika ikke tale om hydrogen, der står og siver langsomt! Som et vidne berettede efterfølgende, lød der en høj hvislen inde hydrogenet blev antændt!
Og i det tilfælde med en ekstrem udstrømning af volumen og hastighed af gas, kan hydrogen selvantænde i fri atmosfærisk luft!

Dette er stemmer overhodet ikke:

Furthermore, there is very little likelihood that hydrogen will explode in open air due to its tendency to rise quickly. This is the opposite of what we find for heavier gases such as propane or gasoline fumes, which hover near the ground, creating a greater danger for explosion.

Max
Ranudo
15.06.2019 kl 12:23 3314

Max

Lad vær med at tro at du kan Google dig til alt!

Du skal have styr på forudsætningerne. Og det har du ikke!