Setter inn mobile fyllestasjoner fra Danmark


https://www.ba.no/nyhet/taxi/miljo/hydrogen-stans-i-bergen-det-er-veldig-kjedelig/s/5-8-1071759

Greenstat sier de setter inn Nels mobile fyllestasjoner fra danmark som en midlertidig løsning.
15.06.2019 kl 18:50 1978

Fyren eier ikke en aksje.
Det kan du være trygg på.

Sånne folk som time etter time, dag etter dag sitter å troller på ett forum, har ikke penger eller aksjer.

Det er bare folk med masse fritid (eventuelt en innsatt med nettilgang) som holder på slik.

Da jeg maste stod kurs i 9,60 og SS anbefalte short. Torsdag stod det 4,20 i min trader.
Ikke noe dårlig tips det.

Alle mine tips i NEL siste månedene har gått inn, eller har du konkret eksempel på at jeg har feil ? Kursen er jo nær halvert. Ikke SS sin fortjeneste det, men SS har jo forutsett dette før mange andre.

Om ditt VPS er ser like brutal ut som NEL kursen, så forstår jeg at ditt sinne går utover SS. Min skulder er ledig om du trenger litt trøst.

SS

Har et børsfaglig spørsmål til dere, kanskje dere kan hjelpe meg så jeg slipper å mase på kundesenteret til Nordnet, hvor jeg har blitt ufrivillig kunde:

Vet dere om NEL skal betale ut utbytte kommende tid?
Vi som sitter short, må jo betale tilbake utbytte til den vi låner aksjer av, og jeg dekker heller shorten enn å dekke utbytte for å si det sånn.
Noen som vet? Hvor stort blir det eventuelt?
Regner ikke med at eksplosjonen og alt det her vil påvirke utbetalingen ?

SS

https://www.newsinenglish.no/2019/06/14/hydrogen-blast-probe-may-take-months/

Utredningen kan lätt ta månader sier politi. Ja det tror jeg med.

Og då blir det salgsstopp på både hydrogenbil og hydrogen i flera månader. I september, oktober eller november kommer nog resultatet.

Og uansett vad resultatet blir då, även om jag är rimligt sikker på att det er fel på nels teknik, så er det då game over for nel of hydrogenbil.

Tänk dig en kund fråga bilhandlare; men vad sker med hydrogenet, kan det bli salgsstopp igen ?

- nei, sier bilhandlare, bara om det blir en explosion. Og hydrogen kan ikke explodera, så det er lugnt.

- men det exploderade ju i Sandvika?

-ja, Jo, men hydrogen kan ikke explodera. Det er hur sikkert som helst. Så det som skedde i Sandvika ska ikke kunna ske. Så det har egentligen ikke skett kan du si.

- jaha, så bra. Business as usual då?

-ja,! Business as usual
Redigert 15.06.2019 kl 18:55 Du må logge inn for å svare

Spent på hva kremen her svarer på dette !

SS
Nelwin
15.06.2019 kl 18:59 1961

Spennende at du kunne forutse kursfallet. Hvordan kunne du vite om utblåsningen og storsalget allerede på 9,6kr?
Flaks, medvirkende til sabotasje eller innsideinformasjon kalles det, så jeg ville fjernet den fjæren du har satt i hatten på deg selv, asap.
Det enkleste i verden er å forutse et kursfall når en aksje har gått så mye som NEL gikk. Oddsen er på din side i så tilfelle.

Jeg skrev MANDAG, samme dag som nyheten sprakk om 113 millioner aksjer som skulle selges, KLOKKEN 14:30.
Da sa jeg SELG! Alle lo seg fordervet.

Klokken 16.48 lo man ikke lengre. Hva var kursen mandagen jeg snakker om ? Hva ble kursen tirsdagen etter??

Eksplosjonen kunne ingen forutse, men jeg har hevdet lenge at løsningen er for dårlig, og jeg har sagt at dårlige nyheter senker slike bobler desto mer når dårlige nyheter kommer. Det burde alle vite. NEL er og forblir en boble, og skamdyr. Ingen klarer å regne hjem kursen på 9,60 ei heller 4,20. Det blir vel ikke lettere etter siste fadese hvor hundremeterskogens stasjon blåste i lufta, og Kim Jung Un lurte på om Trump styrte med noe, siden det slo ut på flere seismografer rundtom.

SS

hydrogenet er extremt lättantändligt.

Det holder at hydrogen strömmar över en ojämn yta så som asfalt, så antänds det.

Og det blir värre vid högre tryck. Då måste man tom måla med rätt färg. Är färgytan för ojämn börjar hydrogen brinna.

Över ca 500 bar eller nåt hjälper inte ens det. Om det strömmar ut så räcker det att olika hydrogen moln gnids mot varandra så ska det självantända!
Redigert 15.06.2019 kl 19:10 Du må logge inn for å svare
Nelwin
15.06.2019 kl 19:10 1920

Hydrogen under så høyt trykk selvantenner ved lekkasje da friksjonen som oppstår er nok til å lage gnisten som trengs.
Eksplosjon/utblåsning er forsåvidt potato tomato, jeg tror poenget til selskapet er at det ikke er tanken i seg selv som har eksplodert. Mitt inntrykk er at det er snakk om en lekkasje hvor hydrogenet har selvantent og tanken har tømt seg ekstremt kjapt, på den måten har de nok allerede nå kunne utelukke mange komponenter og med sikkerhet konkludert med det de har gjort til nå.
Det stemmer godt med vitneutsagn om en pipelyd også. Noen skriver at det har vært lynnedslag et par dager i forveien, så dette kan også ha en innvirkende faktor. Kanskje har stasjonen blitt truffet og fått en svakhet i konstruksjonen der lynet traff. Min andre antakelse er at det er snakk om sabotasje.
Jeg kjøpte meg inn på dette kursfallet, for all teknisk logikk hos meg tilsier at noe som har fungert de to siste årene ikke bare blåses i luften ut av det blå, uten en ytre påvirkning som feks et uheldig lynnedslag.
Nelwin
15.06.2019 kl 19:13 1912

Lykke til, til dere som fremdeles har troen på NEL :-)

Nelwin

Jeg skal være litt seriøs nå, og det er ikke ironi.

Selvsagt kan det ha skjedd som Nelwin sier, en skade påført av noe.
Da vil man nok lære av dette, og sikre at det ikke skjer igjen. Videre må man finne løsninger som gjør lekkasje så og si umulig, og dersom lekkasje finner sted mot formodning, så må dette systemet lede gass oppover uten eksplosjoner, men en form for kontrollert avbrenning eller annet lurt.

NEL vil lære av dette, og det blir faktisk en eller flere forbedringer på neste generasjoner. Det kan vi nok alle være enig om. Så får vi vente i spenning på hva den endelige konklusjonen blir på dette.

SS

Ja, det er mulig det er lyn, eller en tank eller vad som. Poenget er att det her ikke bara går på nel.

Det er naivt av nel og Si at "dispenser er oskyldig".

Hvis det er tank eller lyn, nel som hhelhetsleverandör har ansvaret. Det vet ni.

Men det er ikke det viktigaste, utan det er att ingen vågar tanka hydrogen längre

Ikke heller från andra stationer.

Spelar ingen roll om det er en terror eller sabotage eller vad som, efter ett stopp på 5 månader er det nog slut på hydrogen i norge
Redigert 15.06.2019 kl 19:19 Du må logge inn for å svare
Jemo
15.06.2019 kl 19:22 1870

Hvorfor kjøpte du ikke inn shorten din på 4,27 SS, du har jo gått glipp av 1,5 per shortaksje😁 Du som liksom er ekspert.

Dette svarte jeg jo på i går.

SS
Redigert 15.06.2019 kl 19:26 Du må logge inn for å svare
Jemo
15.06.2019 kl 19:27 1857

Og da svarte du hva ???

Du må lete, lete lete lete!
Dobbelt bokholderi på HO tror jeg ingen er tjent med!


SS
Jemo
15.06.2019 kl 19:31 1845

Det er ikke NEL som er totalleverandør, det står det lengre opp i tråden, men ja dette var trist for hydrogen, og negativt for NEL på kort sikt. Det viser jo utviklingen av kursen sist uke
Redigert 15.06.2019 kl 19:33 Du må logge inn for å svare

Dersom det er tilfelle har du hatt vanvittig flaks. Det må du faktisk også skjønne. Nå står ikke Nel i 4,2 og du har sikkert ikke dekka opp shorten enda. Men at du ikke klarer å se den arrogansen din med alle disse kommentarene dine. Du påpekte alle som har tapt penger på Nel pga skriverier her på forum. Hva gjør du nå med de som ønsker å få kursen noe tilbake igjen ? Man kan jo ikke forvente at du forstår.

Om jeg dekker 4,20 eller 5,20 eller 6,20 spiller egentlig ingen rolle.

Og nei, jeg gidder IKKE skrive svar på ting jeg svarte på i går. Stikkordet er NORDNET!!

La oss avslutte nå, jeg har jo moderert meg litt, og da må vel de fleste her være fornøyd.
Så kan vi hente tråden frem igjen når konklusjonen foreligger.

SS
Jemo
15.06.2019 kl 19:39 1817

Fakta er jo at SS har gått glipp av 1,5 per aksje på sin short nå, han sier selv på AXA tråden at han kun sitter med NEL short og penger.
Jemo
15.06.2019 kl 19:46 1796

Du har jo selv gått ut sagt at vi som ikke solgte på 9+ handlet feil og ikke hadde peiling. Da må jeg kunne påpeke når du gjør det samme, altså misser 1,5 per short. For meg spiller det heller ingen rolle når du dekker deg inn, gjør det gjerne i 12,- 😁
Redigert 15.06.2019 kl 19:48 Du må logge inn for å svare
Shinkage
15.06.2019 kl 19:48 1793

Nei, NEL skal nok ikke betale ut utbytte. For å betale ut utbytte må man nesten ha et positivt resultat. Så, svaret er altså ikke noe utbytte, eller null i utbytte - velg selv. Når er du sikkert fornøyd, men hva er poenget med dette spørsmålet?

Jeg tror faktisk de fleste på forumet for lengst har forstått at man ikke kan regne hjem verdien på NEL på nåværende tidspunkt. Jeg, og åpenbart mange andre, har fremdeles kjøpt NEL aksjer (før eksplosjonen), fordi jeg har tro på at selskapet kan bli mye verdt på sikt. Er man villig til å ta den risikoen bør man kjøpe seg inn på et tidlig tidspunkt mens aksjen er billig, og ikke etter at en eventuell suksess er et faktum. Det tror jeg også de fleste forstår

Du har ikke tro på at NEL har en fremtid - det er helt greit, og ditt privilegium. Du kan få rett og du kan ta feil. Om det er en boble eller ikke vet du derimot ingenting om. Det er bare noe svada du og vennene dine i 100-meterskogen prøver å presentere som en slags sannhet bare dere har skjønt. En slags masturbering av eget ego, på lik linje med tilsvarende type utbrudd i den «andre leiren».

Hadde jeg visst om nedsalget og eksplosjonen hadde jeg definitivt avventet den siste investeringen i NEL, da det selvsagt øker risikoen utover det jeg først hadde akseptert. Det har jeg ikke noe problem med å innrømme, men det har absolutt ingenting med NELs nåværende verdi eller økonomiske resultater å gjøre.

At eksplosjonen teoretisk sett kan føre til hindringer for hydrogensatsingen er selvsagt tilstede, akkurat som Boeing ulykkene vil føre til en aversjon mot å fly noe som heter MAX 8 i fremtiden. Denne effekten og frykten er derimot ikke alltid rasjonell eller reell. At Hydrogen er farlig har alle visst, og at det ikke ville skje noen ulykker i utviklingen av den nye teknologien på dette området burde ingen forvente. Vis meg hvilke teknologiske gjennombrudd i historien som har vært fri for problemer og ulykker.

Ingen på forumet vet noe konkret om årsaken til eksplosjonen ennå, uansett hvor mye dere Googler eller prøver å selge inn egen ekspertise.

P.S. Ditt mest hyggelige og saklige svar i sammenheng med NEL avga du forresten til Nelwin – thumbs up. Kanskje det er håp 😊

Det er håp når man får slike seriøse svar også - fint innlegg uten personangrep.
La oss fortsette i dette sporet.

SS

Kan om eg vil, ser du.

Blir man møtt med fornuft, er det litt enklere å være det igjen.

SS
Jemo
15.06.2019 kl 20:27 1682

Nei du svarer jo aldri på fakta

Shinkage, meget godt skrevet støttes fullt ut. Har selv vært med NEL fra kurs kr 0,60. Har ståltro på at dette går veien for selskapet selv om vi skulle ha vært denne hendelsen foruten. Håndterer styret dette på en profesjonell måte, så kan selskapet komme styrket ut av situasjonen på sikt.
Redigert 15.06.2019 kl 21:30 Du må logge inn for å svare
Shinkage
15.06.2019 kl 22:14 1477

Takk :-)

Dersom du har vært med helt fra 60 øre, er det kanskje mange som burde høre på deg i stedet. Det er imponerende. Du kan dessuten ta det helt rolig, for så lavt har ikke en gang de mest ekstreme dommedagsprofetene spådd kursen (annet enn i noen av sine aller mørkeste øyeblikk).

Jeg kjøpte meg for første gang inn på 3,20, men har tatt ut en del gevinster underveis. Nå er jeg vel som så mange andre i en situasjonen med papirtap på den siste investeringen, og skulle jeg trodd på de mest negative her inne vil alt være tapt om jeg ikke selger ASAP. Problemet er at de ikke er et hakk mer troverdige enn de som de kaller "Menigheten". De maser bare på resultater, utbytte, PB, PE etc, og vil ikke diskutere andre viktige aspekter.

De ekstremt overivrige positive ignorer jeg stort sett fordi de altså blir litt for "religiøst entusiatiske" - denne skal jeg ikke utdype. De ekstremt bedrevitende negative presenterer ikke motforestillingene sine på en seriøs og saklig nok måte til at det har noen større verdi enn innspillene fra den første gruppen. De er i grunn også litt religiøse, men med mer fundamentalistisk karakter. Der kappes det armer og hoder om man ikke er troende.

Det hele minner meg litt om scenen i "Life of Brian" der Jesus mister den ene sandalen, og alle tilhengerne har sin egen mer eller mindre forkvaklede tolkning av hva dette betyr. I filmen var alle på bærtur, og jeg lurer på......
Redigert 15.06.2019 kl 22:16 Du må logge inn for å svare
Jemo
16.06.2019 kl 01:02 1271

Dette er jo også bare sprøt SS. Om du var så heldig å sette shorten på maks kurs 9,77 så vil du nå sitte med en gevinst nå på 69,44% det er ikke nesten 100% . Nå må du lære deg prosentregning. 👨‍🏫🎓
16.06.2019 kl 01:16 1259

Snart skriver du deg inn som sabotør eller sitter på info.
Pass deg nå!

Neimen jøss så flink du var :) naturlig å komme hit til de som ikke solgte og be om annerkjennelse
QBase
16.06.2019 kl 11:06 1035

Alt burde ha ligget til rette for at lekkasje skulle kunne gå til friluft. Se bilde på gulesider kart:

https://kart.gulesider.no/?c=59.887321,10.524328&z=19&l=hybrid&q=%22sandvika%22;mobile;geo

Anlegget ligger (lå) praktisk talt i friluft.

16.06.2019 kl 12:58 939

There you can see the fire walls as a requirement of the fire department, but I'm not sure but I believe the Hydrogen storage tanks could be in a closed container... The Hydrogen gas it is the must safety element regarding to pressure leaks if the gas is released direct to the atmosphere, this gas is lighter than the air so it will disappear while mix with the surrounding air so this means if we install Hydrogen systems in a open areas without the possibility to accumulate gas provining from any possible leak... I use to work with differents type of gas same of liquefaction process, but I can tell you with property that the Hydrogen gas is is not that explosive when we talk about pure H2, Hydrogen has to be mixed with air to be explosive at reasonable proportion so this will never explode inside a pressurised tank filled with only Hydrogen... So my conclusion was a small Hydrogen leak that managed to accumulate inside the storage tanks container and reached the explosive concentration... So lesson learned of this !!!! Must not be any closed container with Hydrogen equipment inside .... Fire walls is ok, it is perfect but the tanks, electrolysers, compressors and the rest of the equipment has to be open to the atmospheric... The we never never never will experimenter any explosión because it is impossible !!!!
16.06.2019 kl 13:02 928

I hope the investigation is handling by real experts that understand the Hydrogen as a chemical element and its properties !!!! Few people in the entire world has 100% knowledges about Hydrogen...

Mobila lösningar blir ikke lika säkra, se på tivolin.

Liker ikke helt idéen att nel ska åka runt som nåt slags nöjesfält og pösa ut lite hydrogen her og der.

En hel del sociala problem brukar tillkomma også, de ansatta bor trångt ,i husvagn eller i utrymmen bakom sjoklade-hjulet.


Jeg hoper nel tenker om. Hvis man nu etablerar sig som nån slags cirkus så blir det vansklig att få seriösa order lengre fram.