Dobler rekkevidden på elbiler Super-batteriet er klart neste år

Slettet bruker
15.06.2019 kl 11:17 895

Dobler rekkevidden på elbiler
Super-batteriet er klart neste år
Neste sommer lover Toyota å lansere elbil-batteriet som gir dobbel rekkevidde og betraktelig kortere ladetiden.

https://www.dinside.no/motor/super-batteriet-er-klart-neste-ar/71180027

https://www.toyota.no/world-of-toyota/articles-news-events/2018/superbatteri.json


Toyota har ikke vært i fremste rekke i elbil-racet. Nå framskynder imidlertid den japanske bilprodusenten sine plane planer med fem år.

Her er de billigste elbilene
Her er de billigste elbilene
Under en pressekonferanse i Tokyo, sist fredag, sa Shigeki Terashi, som har det øverste ansvaret for forskning og utvikling i Toyota, at målet nå er å selge 5,5 millioner elektrifiserte biler i 2025 – ikke i 2030 som tidligere uttalt planlagt.

Så mange som én million av disse kan bli rene elbiler. Dinside skrev akkurat om Toyotas ti elbiler, som skal komme i løpet av kort tid.

BATTERI-REVOLUSJON: - Vi vil ha klart et nytt, revolusjonerende batteri i tide til sommer-OL i Tokyo neste sommer, sa Toyotas forsknings- og utviklingssjef Shigeki Terashi på en konferanse i Tokyo i forrige uke

Sentralt i disse planene står et nytt «solide-state»-batteri, som ifølge Terashi vil være klart allerede til sommer-OL i Tokyo neste år. I stedet for flytende elektrolytter, består innmaten i et slikt batteri av en fast form.

Nøyaktig hva, vet vi ennå ikke. Flere andre jobber med å utvikle slike batterier, og alt fra en spesiell type glass til mineralet granat kan være mulig innmat.

Batteriet til Toyota skal ha opp mot tre ganger høyere energitetthet, og gir dermed langt større rekkevidde og lades betydelig raskere enn dagens batterier.

Et slikt batteri som erstatning for dagens litium-ion-batterier, kan gjøre elbilen populær for alle.


Redigert 19.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare