Forbrukslån pr. Nordmann


Leste at vi samlet nå har 117 milliarder i forbrukslån. La oss si det er ca. 3 000 000 nordmenn som kan ta opp slike lån. Da er det omtrent 40 000 pr person i gjennomsnitt.

Er det skremmende?
clanz
16.06.2019 kl 11:09 874

Snittet er ikke skremmende.... men du kan vel fint anta at halvparten av disse er smarte nok til å unngå forbrukslån nesten helt. Og da snakker vi snitt på 80 000 kr.... og så er spørsmålet hvordan distribusjonen er for disse. Det vet ingen.

Disse lånene burde vært forbudt
Eller regulert med lavere rente
Uansett når noen ikke betaler så er det jo lov for hvordan bankene skal opptrer.
Uansett bør jo folk lære seg å bruke penger på en smartere måte.

Er man i beit på penger kan man jo lett sette ned skatten på inntekt å få mer utbetalt den måneden man trenger noe ekstra og sette opp skatten igjen å fordele over måneder. Og det er gratis uten rente
Redigert 16.06.2019 kl 11:19 Du må logge inn for å svare

Blir helsikkes mye for AXA og B2H å gjøre i årene fremover.

SS

og hva synes du om huslånbankene,som kaster lån rundt seg til 2-3 millioner.....det står hvertfall ikke i stil med lønnsveksten,-hverken det eller boligprisene....DER snakker vi om boble!


et forbrukslån til 40 - 50 000 går greit for de fleste,-dette med de få som har tatt opp 2 - 3 millioner i forbrukslån er det media har blåst opp som om at DET er standaren for forbrukslånbankene.

se bare igjen idag,-på en søndag.....der er VG i front med nok en "Anti-forbrukslån"-artikkel igjen.


stakkars Gjendem i Monobank må igjen bedyre for journalistene som ringer ham til stadighet om dette at med det nye gjeldsregisteret vil bransjen oppleve et sundt forhold til utlånstap fremover.


blir nå sett på som heksejakt dette nå,-det blir for dumt.


jeg kunne skrevet om så masse om hva som egentligt skulle vært stoppet og gjordt ulovligt her i landet,-men da blir jeg mest sannsynlig kastet ut fra forumet....
Redigert 16.06.2019 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Egentlig en bagatell - oljefondet kan uten problemer dekke denne uten at det såvidt synes.

Mye mer tankevekkende at USA fundamentalt er KONKURS:

https://www.usdebtclock.org/

Og derfor kommer aldri rentene til at bli noe klart høyere...