US drone skutt ned. Iran lar seg ikke pille på nesen

atnorhe
20.06.2019 kl 09:00 1939

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/5d0b27330635540012729e4d

Nå blir det påstand mot påstand om hvor Dronen befant seg, og her støtter vesten USA på autopilot, og invasjonen kan starte.
Slettet bruker
21.06.2019 kl 16:16 817

Du synes at det er helt ok,at presteskapet,får a-våpen?
Slettet bruker
21.06.2019 kl 16:41 813

Presteskapet er ikke galninger. USA's krigsindustri får ikke indoktrinere mine tanker om Irans øverste ledelse. Landet har holdt seg stille og rolig fordi USA har ikke hatt anledning til å blande seg direkte inn. I andre arabiske land har vi sett kaos og store ødeleggelser med bombing og bestialske forhold. I Syria har over 50% av hele befolkningen blitt flyktninger. Mye av Irak det samme. Sanksjonene mot Iran er etter min mening for å få istand et opprør mot presteskapet og skape kaos og ødeleggelser slik de globale imperialistene har gjort i alle land.

Presteskapet har holdt IS unna landet sitt og de må også holde USA's aggresjon borte så godt de kan. De må da styre med veldig streng hånd inne i Iran da CIA støtter undergrunnsbevegelser som er mot presteskapet. Det er stabilt og bra inne i Iran i dag, men selvsagt ikke noe demokrati slik som vi kjenner. Midtøsten har aldri hatt noen demokratier, men Iran hadde en mye mer vestlig (og korrupt) levestil fra 1953-1979. Perserne hadde det ikke så bra da heller. Det glemmer de ikke og heller ikke USA sin innblanding i krigen Iran-Irak som var blodig.
Redigert 21.06.2019 kl 16:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.06.2019 kl 17:13 809

Jeg tror jeg aldri har tatt feil om noe på dette forumet. Ikke engang dette.
Slettet bruker
21.06.2019 kl 17:16 808

FNs sikkerhetsråd kan møte Iran på mandag. Hvis det er vilje er det håp. Ingen grunn til å drive på slik den tullete Trumpen og USA's krigsindustri gjør. Iran heller ikke uten skyld. Likevel må det gå an å få til løsninger enn andre på "sandkassenivå".
polemiker
21.06.2019 kl 17:23 805

Du er mer blåst enn tidligere antatt. "Midtøsten har aldri hatt noen demokratier,"

Til din info så har midtøsten ett demokrati og det er Israel. De er omgitt av rabiate muslimer på alle kanter og som ønsker å utslette dem. Spesielt Iran, som har drevet en proxy krig og terror mot Israel i mange tiår. De har finansiert terrororganisasjonene Hamas og Hizbollah, samt gitt dem våpen og utstyr. Nedskyting av israelske fly ville nok ikke vær mulig uten iransk hjelp.
Slettet bruker
21.06.2019 kl 17:36 798

Iran har nok ikke vært så mye delaktig der. Norge har finansiert en del av vestbreddens motstand mot Israel. SA er største bidragsyter, men er fredet da penger kan kjøpe alt i denne verden. Ditt demokratiske Israel er et regime som undertrykker sine naboer så godt de kan. De rakettene palestinske organisasjoner skyter på Israel er ofte hjemmelagede og lite kraftfulle. Israel svarer med profesjonelle militære våpen og blant sivile uskyldige. Israel driver selv terror mener mange. Uansett er hatet like stort på begge sider der. Palestinas støtte fra andre arabiske land er svært liten. Det er samme folkeslag som i Syria. Det vi så der var veldig liten støtte fra arabiske land der også. Ja, det er riktig at Iran hater Israel. De støtter likevel ikke palestinerne da de aldri har hatt noen sans for dette folkeslaget. De er nemlig persere iranerne.
Slettet bruker
21.06.2019 kl 17:45 796

Det er ikke noe verre at Nord-Korea, Pakistan og India har atomvåpen enn at Iran klarer å utvikle dem fullt. Iran er ganske langt fremme i den prosessen. Iranske vitenskapsmenn vil helt sikkert klare det da de har teknologien.

Israel har trolig atomvåpen (ikke innrømmet) og da kan Iran ha det. MAD bør kunne gjelde der som i forholdet USA-Russland. MAD er mutually assured destruction,
og det grusomme prinsippet "gjensidig garantert utslettelse" bygger på. Det er ikke hyggelig, men slik er nå verden skrudd sammen.
atnorhe
21.06.2019 kl 17:47 795

USA og Israel-lobbyistene vil strupe Irans økonomi totalt, og det er de i ferd med å klare. Iran er desperat, da de er helt avhengig av å selge olje, og nå kan Bolton og resten av neo con lobbyistene sitte helt rolig og vente på at de gjør en tabbe.
Da må Trump svare, og de får sin etterlengtede krig presentert som støtte til "demokratiforkjempere" og freedom Loving Iranien People.



polemiker
21.06.2019 kl 17:56 790

Iran heller ikke uten skyld :-)

Du har litt trøbbel med å skjule din nesegruse beundring for presteskapet i Iran, men du prøver da i alle fall. Er kanskje ikke kommunistisk ideologi som er drivkraften din alikevel. De fleste kommunister jeg kjenner eller har diskutert med har en helt annen edruelig holdning til dette diktaturet.

Har forøvrig ingenting i mot persere generelt. De er i en absolutt særklasse når det gjelder muslimer. I motsetning til sine fettere sunnimuslimene som generelt sett er dårlig integrert, dårlig språk, utdannelse, innavl og topper alt som er av kriminalstatistikken, er perserne arbeidsomme, smarte og godt integrerte. Dette folket hadde absolutt fortjent å leve i et fritt demokrati, men det tror jeg dessverre ikke er mulig. Det beste de kan håpe på er et sekulært diktatur i en eller annen form.
Slettet bruker
21.06.2019 kl 18:25 777

"We were cocked & loaded to retaliate last night on 3 different sights [sic] when I asked, how many will die. 150 people, sir, was the answer from a General. 10 minutes before the strike I stopped it, not proportionate to shooting down an unmanned drone."
DT
Slettet bruker
21.06.2019 kl 19:13 766

Helt greit pole. Du er en av de moderate her inne med bra innlegg. Visst er persere høyt opp så skalaen blant midtøstens folk. Det er regionens stormakt selv om det er relativt i forhold til USA. Iran har ikke mer hær og utstyr enn til forsvar. Til tross for prestestyre er det en viss modernisering og skolering innad i Iran. Det er en mer moderne islamsk stat enn mange. Kulturelt ligger Iran høyt opp blant verdens borgere. Det skulle bare mangle da verdens sivilisasjon startet her og i Irak. På iranske universitet går det kvinner og de er faktisk i flertall blant studentene. Helsevesenet er sterkt subsidiert i Iran og relativt billig. Drivstoff likeså. Prestestyret gir altså sin befolkning noen goder for alle. Det er sikkert å feriere i Iran og også bo der.

Iranere er høflige, dannede, gjestfrie og mennesker med et gjerne godt utseende. Nordmenn har mye å lære av iranere. Jeg vil ikke at Trump bare skal bombe dem etter eget utfall. Sanksjonene må opphøre også mener jeg. Befolkningen får nytte av høyere inntekter fra olje da det som før nevnt er fornuftige subsidier. Verden er godt tjent med et stabilt Iran. Ja, det er ikke demokrati, men selv i demokratier er ikke virkeligheten så ideell.
Slettet bruker
22.06.2019 kl 01:29 746

USA sier dronen var i internasjonalt luftrom, men en drone er ikke der om den skal spionere. Iran sier den var over deres luftrom. Iran ikke verdens mest troverdige stat. USA er ikke så mye å tro på de heller. De invaderte nabolandet Irak med påstanden om masseødeleggelsesvåpen. Vi kjenner alle den fasiten.

Iran kan ikke invaderes selv etter bombing. Da vil tapene til amerikanske styrker bli store og mye større enn noengang. Trump må slutte med bløffingen. Israel må akseptere Iran vil få atomvåpen. Det er ikke det samme som de bruker det. Tvert om vil det roe situasjonen.

Grunnen til at alt dette skjer nå er sanksjonene og at Iran er mye nærmere til å ha utviklet fullt ferdig atomvåpen.

Eksperter sier rundt 7, juni d.å. er kritisk tid. Hvis ikke sanksjonene lettes vil Iran øke sitt atomprogram. De har menneskelig kapital nok og anrikningen er bare snakk om tid.

"Når 7. juli kommer, vil Iran trolig gjøre det de har sagt de vil gjøre. Og da vil Irans motstandere, USA og Israel, vite å utnytte dette,"
Slettet bruker
22.06.2019 kl 02:13 743

Ikke bare er de smarte og arbeidsomme disse perserne, de har noen utrolig vakre kvinner også.
Slettet bruker
22.06.2019 kl 02:18 741

Og dette mener du var dumt av Trump, han burde ha drept 150 mennesker som hevn?
Fjordgubben
22.06.2019 kl 02:19 739

For en gangs skyld enig ned mentor. Er ikke noen fan av Iran, men alt er relativt.

Dersom Iran får atomvåpen tror jeg det vil være positivt, og bidra til å roe ned situasjonen, Iran ønsker fred, det bør de få.
Stephen
22.06.2019 kl 09:01 716

For Us military jo, det er de som styrer gps, og det er de som legger inn en feilmargin så ikke de skal få en midt i fleisen selv . Ergo treffe nøyaktig selv ikke bli truffet midt i xxxxx av fiender. Så får heller Raymond 98 bomme med et par meter når han navigerer til hytta.

Mvh. Stephen
polemiker
22.06.2019 kl 12:21 698

Har det tilta for deg også nå da. Hvordan dere kommer frem til at det å utstyre et regime som er styrt av en Ayatollah som får sine instruksjoner fra en steindau terrorist som levde for 1400 år siden er for meg fullstendig uforståelig.

Landet er styrt og tuftet på den islamske ideologien. Når muslimer sier at de ønsker fred så er det en liten hake ved det. I deres terminologi blir det fred når de har okkupert land de er i konflikt med og islam er innført som styreform. Før det er det deres rett og plikt å terrorisere, drepe og sabotere alle land som er styrt av de vantro. Dette er det altså ikke noe hokus pokus å finne ut av. Det er bare å lese seg opp i koranen og se med egne øyne hva de bedriver.
Fluefiskeren
22.06.2019 kl 12:32 694

«Trump truer Iran: – Det vil bli en utslettelse dere aldri har sett før»

Trump truer Iran på det verste fordi USA ikke lenger vil forholde seg til avtalen mellom de to land. Amerikanere er noe for
seg selv.

https://www.tv2.no/nyheter/10685003?ref=strossle&ref2=widget
atnorhe
22.06.2019 kl 12:40 692

Tremendous successs
Slettet bruker
22.06.2019 kl 14:43 675

I gamle dager var det Iran som brukte å true USA på den måten Trump truer Iran. Truer han med å bruke atomvåpen eller er det bare hans sedvanlige overdrivelser? Jeg håper og tror på det siste.
Slettet bruker
22.06.2019 kl 14:46 674

Når angrep pg okkuperte Iran sist et annet land?
I midtøsten så er det den sekulære diktatoren Saddam Hussein og Israel som har stått for okkupasjoner de siste 50 årene.
Slettet bruker
22.06.2019 kl 14:57 673

Fox News Anchor Chris Wallace Says Trump’s Story About Iran Strike ‘Doesn’t Hold Together’

https://www.mediaite.com/tv/fox-news-anchor-chris-wallace-suggests-trump-is-lying-about-iran-strike-it-doesnt-hold-together/

Dette tror jeg de fleste skjønner. WP har også bekreftet, etter intervju av 25 involverte personer, at Trump tidlig i prosessen ble briefet om forventede dødstall.
Fox news sammenligner med kritikken Obama fikk etter hans red line disaster i Syria. Da ble han kritisert fra alle hold, spesielt republikanere, inkludert Trump, at han utviste svakhet og usikkerhet.
Slettet bruker
22.06.2019 kl 15:05 672

Tror nok Obama hadde blitt kritisert for å være en svak leder om han hadde ombestemt seg slik Trump gjorde. Det merkelige nå er jo at det er de på venstresiden som hadde kritisert Obama for å ha angrepet, som nå kritiserer Trump for å være feig - mens de som hadde kritisert Obama om han hadde gjort det Trump gjorde, nå forsvarer at Trump ombestemte seg.

Politikk og politisk debatt har blitt en slags idiotisk sportsbegivenhet hvor du holder med laget ditt nesten uansett.
Redigert 22.06.2019 kl 15:06 Du må logge inn for å svare