NEL - kursmål 19.8 NOK


Når NEL ruller ut nyproduserte stasjoner for NIKOLA og bygger infrastruktur i USA skulle man tro at kursen var langt over 19.8 NOK.

Sør-Korea med sin plan om å bygge ut hydrogen infrastruktur til 19 milliarder innen 2022 som første steg i klimasatsingen mot 2030, der NEL allerede har fått kontrakter.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/06/Soer-Korea-investerer-tungt-i-hydrogen?r=refresh

Riktig, men bortimot alt når det kommer til NEL og Hydrogen.
SS er på kanten til eminent der.

SS

Tror ikke du kan Tegne forsikring for dålig design som exploderar
Framtia
21.06.2019 kl 16:52 1350

Hva fan vet du om det! Ville du fått erstatning for bilen din, dersom du "forsømmer" vedlikehold og derfor får motor brann pga en uforutsett drivstoff lekkasje..!? Selvfølgelig inngår alt av uhell, bare ikke opplagt svindel! Tror ikke svindel var bakgrunnen for Kjørbo ulykken, eller hva tror du "smartass"!??

Ulykken til NEL skyldes ENE OG ALENE at NEL har valgt for svake og spinkle deler, og deler som ikke er rønket og grundig sjekket for sprekker i materialet før det er tatt i bruk. Underveis må slike tanker ultralydssjekkes eller rønkes regelmessig, kanskje hver 3 mnd til 6 mnd for å avdekke svakheter.

NEL har spilt hazzard med folks liv, og stengt en hel by i pinsen !
Skremmende dårlig selvinnsikt i dette selskapet. Shorterne vil få rett. Det er egentlig bare å sette ny short her, og dekke på 2-3 kr.

SS
Framtia
21.06.2019 kl 16:56 1343

Da må jeg erkjenne at du slår meg nok en gang...Du treffer sikkert flere enn to idioter om dagen i snitt også...Har jeg rett!???
Shinkage
21.06.2019 kl 17:00 1334

Bidra? Hva i all verden er det du snakker om?

Er du på piller, eller hva er problemet ditt nå? Du har spurt om dette ørten ganger nå, og den siste gangen svarte jeg deg faktisk. Uten at det resulterte i en eneste jævla kommentar tilbake.

Er det noe galt med deg, eller du driver du med vilje bare å irriterer andre? Jeg ga deg litt cred tidligere for at du var i stand til å hoste opp fornuftige kommentarer, men nå begynner jeg virkelig å tvile.

Svar på spørsmålene dine er:
- PB var ca 3,5 ved starten av 2019
- PE var ca -29,5 ved starten av 2019
- Nå, sånn ca.1.050.677.816 aksjer
- Det vet vel ingen her inne - kanskje på slutten av året, kanskje neste år, kanskje ikke det hele tatt....?
- Nei, er dette virkelig et seriøst spørsmål?
- NEL ble ikke sprengt i Pinsen, det var en fyllestasjon i Sandvika som eksploderte. Jeg tror det i hovedsak har ført til en del mentale traumer for en rekke av deltagerne i dette forumet, deg inkludert.

Så hva er poenget med disse spørsmålene? Er det slik at du tror vi ikke vet dette, eller er det bare umulig for deg å akseptere at noen investerer i et selskap med tanke på potensiell verdi i fremtiden, og ikke på nåværende resultat ift kostnader? Tror du ikke det har skjedd mange ganger før? Du var neppe med på noen av dem.

Kan du nå droppe disse jævla tåpelige spørsmålene nå, og oppføre deg som en voksen person? Eller er ikke det mulig?
Shinkage
21.06.2019 kl 17:06 1317

Dette vet du ikke noe som helst om, som jeg forklarte deg sist du kom med samme lamme argumentasjon. Du tror derimot dette er årsaken.

Skulle det vise seg å være noe i nærheten av det du sier kan du heller sprade rundt som en idiotisk påfugl og skryte av deg selv i etterkant slik du pleier :-).

Please bidra med noe mer fornuftig, og ikke bare gammelt oppgulp.
Redigert 21.06.2019 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
21.06.2019 kl 17:16 1298

SS bare for deg ..!
Dette er injurisk og bare ment å skade omdømmet til selskapet. Strengt tatt kan du til og med ta juridiske tiltak for noe sånt, eller i det minste det er det jeg antar. Å si at Nel var involvert i skylden, er åpenbart nok. Ærekrenkelse kan virkelig skade deg bør vite.
Admi må endelig være aktiv her og tømme og slette alt dette avfallet og gi denne brukeren en brukerlås for alltid. Fryktelig og tidkrevende for null informasjon ...
Hva var de fortsatt hyggelige tider med tigeren .. som trolig har ennå ikke å bryte ut av buret hans ...
Shinkage
21.06.2019 kl 17:16 1299

Nei, det er ikke lett å regne seg til kursmål på 19,80 innen noen nær fremtid. Da må nok mye skje.

På et tidspunkt der kursen til NEL skulle ligge på så mye som 19,80 så måtte PB være lavere og PE nærme seg 0 på en troverdig måte. Så jeg tror heller ikke vi ser noen kurs på 19,80 i nærmeste fremtid.

Stadig flere nye kontrakter med økt omsetning og jevn forbedring av resultatet kan derimot gi en kurstigning, selv om PB og PE fremdeles ikke vil tilsi at selskapet var priset riktig i din bok.

Er du fornøyd nå? Noe konkret tall vet du jo godt at det ikke er mulig å gi.
Redigert 21.06.2019 kl 17:18 Du må logge inn for å svare

La oss være saklige gutter, og jenter.
Admin har gitt meg føringer på hva som er akseptabelt og ikke, og jeg sjikanerer ingen, og jeg spammer IKKE!
De fleste her både sjikanerer, og spammer, men jeg gidder ikke rapportere, det blir for ynkelig, men kanskje jeg skulle gjort det. NEL gjengen er for det meste en svært frekk og ufordragelig gjeng, med noen få unntak.

Jeg bidrar med min kompetanse, som ligger skyhøyt over de aller fleste her sin kompetanse når det kommer til gassinfrastruktur.
Dog må jeg innrømme at trykk på 700-900 bar også ligger over min kompetanse, men det betyr bare at det er enda mer farlig, enda mer barierer må sikre systemer, og man må kontrollere mye mer.

Hva trår dere sprakk da, som ga en så stor lekkasje? Tror dere en "kuleventil" var årsaken ?
Vær litt konkrete, dere som tror dere er eksperter fordi dere kjøpte NEL aksjer på 9 kr ?
Hva tror dere, og begrunn dette, var det som lakk ?

SS
Redigert 21.06.2019 kl 17:25 Du må logge inn for å svare
21.06.2019 kl 17:29 1266

du er en fin liten dverg ..., ville bare takke meg for denne flotte underholdningsverdien i dette forumet .... Jeg ler fortsatt bort ...
Du bør virkelig se etter forskjellige tidsfordriv enn å fylle et helt forum med masse søppel og spam. Men takk allikevel.
safe99
21.06.2019 kl 17:32 1261

Skipssjefen har bare et mål med alle sine tulleinnlegg, og det er å få kursen ned. Han er kun en Shorter som leker seg, og som higer etter oppmerksomhet. Han velger å stå på- og stå på- i håp om en nedgang. Hvor mye Hegnar Forum kan "styre" dette er vel kanskje ca. 1-2% - hva vet jeg. Selvsagt ønsker han at flest mulig folk svarer ham- om dette er drittsvar eller positive betyr ingenting for ham. Han lyver konsekvent. Ikke i jobb. Men har selvsagt også kunnskaper. Driver mye nå i NEL, men har drevet med det samme skuespillet andre steder.
21.06.2019 kl 17:45 1235

du bør ta bort "håndverket" ...jeg håper du får en fett klage fra NEL for bakvaskelse og løgn-propaganda hver dag.., boy, dummbass.. Du bør forstå dette språket ..! Så "send" deg ut av NEL forum, snarest..

NEL ledelsen ville trolig ansatt meg om de leste disse trådene.
Kanskje jeg skal sende Løkke en mail, og vise til mine innlegg, og foreslå en konsulentsommerjobb på faktura til 1990 pr time, pluss moms.

Hva tenker aksjonærene om det? På tide man får ryddet litt i prosedyrer, internkontroll, og ikke minst rissikostyring. Videre kan jeg nok hjelpe dem litt med infrastrukturen.

Noen her som har direkte kontakt med Løkke, og kan henvise til SS sine innlegg?

SS

Men dere, nå er det litt hakk i plata igjen, ingenting konstruktivt fra NEL leiren. Gidder ikke bruke tredje helg på svada opplegg her nå.

Over og ut.

SS
dotcom
21.06.2019 kl 18:00 1197

Nå bør flere ta et skritt tilbake slik at de ser hva SS driver med.
Dette er ren trolling.
Ikke for trollet. :)
21.06.2019 kl 18:00 1194

null horisont og intelligens, vet du forskjellen mellom PEM og alkalisk elektrolyse? neppe
du er en basher som bare kjenner pump og dump, boy..skam deg..
J B God
21.06.2019 kl 18:08 1176

Hehe..gidder ikke bruke tid...på svada... du er jo en av de som bruker mest tid....en av de som har flest innlegg...for å redde oss som er så dumme at vi tror på at NEL har en fremtid...
21.06.2019 kl 18:13 1162

gå inn in dine diesel-aggregate, der er du i gode hender ...og bare kom ut igjen når du har deg informert om hydrogenproduksjon, elektrolysatorer .. skremmende hver dag for å lese om din inkompetanse og hounding over NEL .. ! boy...

Hvis det er dårlig vedlikehold som er skylden då ligger nel pyrt till.

Hvis det er felaktig design så må nel ta smällen. Enligt norsk lov så kan ikke den enskilde ingenjör som designar bli skadestånd skyldig
21.06.2019 kl 18:38 1130

over og ut,!! basher.., skriver alle basher hvis de får problemer, så lett komst du ikke her ut av ditt nummeret.. Jeg har rapportert deg til Admin. Du får se, hva det betyr, en gang for alt, det er slutten av alt for deg.., boy
du tror altid du kan overtar NEL-formumet ?!, NEI er for stor for deg, du dverg..Jeg studsar lite på det faktum att hydrogenet, dess atom är så liten, att den tar sig genom stål.

Vad som sker vid 700bar över tid tror jag man har liten erfarenhet av. Titan har også problem med hydrogenet.

Kan det vara så att atomerna borrar sig genom mer og mer. Så att det till slut blir en spricka i materialet. Kanske man måste gjuta tankarna i ett enda korn som man gör med propeller.

Jeg tror att svetsar og det har man säkert kontroll på med röntgen og infärgning.

Men standarder er lagade för tankar som ska hålla melk, vann, olje, bensin, gass vid lave/moderate trykk.

Tror ikke det er tatt höjde för en gas som går rett genom materialet i forskjellige vessel standards.

Möjligen i de asiatiska, de er lite vansklgere sa nel en gång.
Ska bli intressant att läsa rapporten
Redigert 21.06.2019 kl 18:44 Du må logge inn for å svare
Shinkage
21.06.2019 kl 18:49 1107

Ja, la oss være litt saklige.

Du svarer omtrent kun til de som du påstår sjikanerer deg, og de innlegg som kommer med saklige argumenter og spørsmål tilbake overser du elegant. Det er da faktisk betimelig å spørre om du har noen som helst seriøs agenda.

Og du spammer så definitivt når du gjentar de samme spørsmålene om og om igjen. Du har fått både svar og spørsmål tilbake, men likevel fortsetter du å stille samme spørsmål (på samme måte) gang etter gang. Jeg tror faktisk ikke det finnes noe veldig mye bedre definisjon på spam enn det.

Det er mange rare kommentarer her inne, uten tvil, men jeg tror ikke jeg har sett mange innlegg utover dine der noen påstår at de er eksperter. De skriver kanskje på en måte som gir inntrykk av at de tror de er eksperter, men du er ganske alene om å nesten regelrett påstå at du er det. Undersøkelsene er ikke ferdige, og verken du, Tigern eller noen av de andre dyrene i hakkebakkeskogen (eller 100-meterskogen for den del) vet svaret på dette.

Du føler muligens at du med din bakgrunn har bedre grunnlag for å spekulere, men du vet det uansett ikke. Det kan være feilaktig montering av ellers helt kurant og sikkert utstyr, det kan være en defekt ventil og selvsagt også muligens en eller annen dårlig design som må endres. Tiden vil vise - og påvirke kursen i kortere eller lengre periode.

Så, la meg prøve igjen.

PB er 3.5 og PE er -29,5. Hvorfor har dette betydning nå dersom begrunnelsen for å investerere i NEL er fordi man har tro på at PB og PE en gang i fremtiden vil ha verdier som gjør at du er den siste som vil våge å stille spørsmålet om hva verdiene er?

Dette er et saklig og betimelig spørsmål. Er det mulig å snart få et normalt svar på dette?

Redigert 21.06.2019 kl 18:53 Du må logge inn for å svare
21.06.2019 kl 19:04 1084

..deres kan velge.., inakseptabelt, siden to uker må jeg lese om baiting om NEL, hvis det ikke stopper med en gang, vil jeg varsle mandag Økokrim.
Nok er nok., morsomt var i går, deretter vil det gjorde vondt..


Du kan be Økokrim kontakte SS på skipssjefenknm@gmail.com

24/7

SS

Skinken;

Jeg synes du er en seriøs og grei kar, så mine innlegg henvender seg ikke til deg. Du skriver lange og tunge innlegg, og jeg føler jeg leser det samme om igjen og om igjen. Mye repeat og samme spørsmål.
Det blir lett til at man ikke orker å svare på det samme uke etter uke. Er det klipp og lim?

Flott at du forsvarer innleggene til denne forstyrra Rich66. Imponerende faktisk.

SS

Hehe, nå var du morsom SS. Jeg gjentar meg selv, men ikke du?

Spørsmålet jeg stilte deg har jeg kun stilt én gang før, og da svarte du ikke. Da er det på sin plass å kunne gjenta spørsmålet vil jeg tro.

Nei, det er ikke klipp og lim. Jeg har faktisk lært meg å skrive ganske så brukbart norsk (eller engelsk). Kanskje det hadde vært en idé å lese innlegg også dersom man skal være i et diskusjonsforum, ikke bare svare på den kortfattede drittslengingen, eller hva?

Hva er det jeg forsvarer? Jeg har ikke lest noen av innleggene til Rich66, så jeg vet ikke hva det er du sikter til. Jeg har sett noen av ordene han bruker, og derfor gidder jeg ikke lese innleggene.

Jeg har derimot lest noen av påstandene dine, om hvor trakkasert du mener du er, samtidig som du selv bare er seriøs. Det er det jeg svarer på. Hva det måtte føre til av slutninger du trekker om mine meninger ift andres innlegg må nok stå for din egen regning. Jeg kan visst derimot konkludere nå med at du tar deg bryderiet å svare ham hver gang, mens du samtidig gir inntrykk av at du svarer meg på det samme uke etter uke. Det er overhodet ikke tilfelle.

Spørsmålet jeg har stilt (som du ikke har besvart - å påstå noe annet ville vært usant) er ganske så essensielt i hele spørsmålet om for eller mot NEL-investering. "Lange og tunge innlegg" burde vel heller ikke være noen utfording for deg. Du har jo gjentatte ganger påstått at du er mer ekspert på dette enn de fleste her inne.
Redigert 21.06.2019 kl 19:55 Du må logge inn for å svare

Nå bør man være forsiktig med hva man sier!!! Selv om man sitter anonym her, så kan man bli straffedømt, for usannheter og ærekrenkelser.

Man blir ikke straffet for å komme med teorier omkring NEL, og hva som skjedde. Noen av oss har mer kompetanse enn den jevne NEL aksjonær som tror han er berettiget å synse pga aksjekjøp til 9,60 NOK.

Jeg skal stå rak i ryggen for alle mine tanker skrevet om NEL. Det utrolige som aldri skulle hendt, hendte i pinsen.
Det er på nivå med Boeing sine MAX8 fly, slik er det bare. En fadese uten sidestykke.

Og denne ulykken skal nok koste NEL og aksjonærene dyrt i tiden som kommer, men det er slik det er å være aksjonær. Noen velger det trygge som EQNR, andre NEL.Da må man ta rissikoen med på kjøpet.

SS

Av og til er det du sier så totalt meningsløst at det er vanskelig å fatte hva det er du egentlig har kompetanse på.

Du har jo begynt med de villeste feberfantasier. I MAX 8 ulykkene omkom 346 mennesker, og i Sandvika ble noen vistnok skadet av noen utløste airbager.

Og...., hvilken betydning har det hva slags nivå man kjøpte NEL aksjen på som grunnlag for å mene noe om hva som skjer? Det gir jo absolutt ingen mening. Jeg har kjøpt NEL aksjer fra lavest 3,20 til høyeste 9,30. Det siste kjøpet skulle jeg gjerne vært foruten akkurat nå, og jeg klarte også å trykke på kjøp-knappen mindre enn 2 minutter før nedturen startet. De andre kjøpene har jeg tjent OK på.

Som du sier - investerer man i en aksje som NEL må man være forberedt på risikoen. Sånn er livet, og jeg har valgt å sitte stille enn så lenge, heller enn å ta tapet. Etter å ha lest hva du har skrevet de siste dagene blir jeg faktisk mindre bekymret over mitt valg, da det dessverre er veldig lite ekspert-aktig preg over dine uttalelser.

Så, derfor har jeg et spørsmål til deg, og du bør ikke være redd for å svare akkurat det du mener. Er jeg for dum til å ha en mening om NEL siden jeg har gjort NEL kjøp på 9.30? Ikke vær redd for å fornærme meg - du har carte blanche på dette spørsmålet. Jeg har bedt om det selv, og kommer ikke til å ta meg nær av hva du måtte finne på å si. Jeg er virkelig bare nysgjerrig på å vite akkurat hvor "far out" du er på dette.

Selvsagt må du få lov å mene hva du vil om NEL, men så lenge det du sier er på det nivået du presenterer nå, så ikke forvent å bli tatt seriøst. For øvrig fortsetter du fortsatt bare å gnåle, og er tydeligvis fortsatt uinteressert i å diskutere NEL aksjen som sådan.
Redigert 22.06.2019 kl 00:35 Du må logge inn for å svare
omans
22.06.2019 kl 00:37 760

Det vil antakelig vise seg at smellen i Sanvika var en gavepakke til mange som gikk glipp av oppturen til 9 tallet, de vet det bare ikke helt selv på nuværende tidspkt.

På lengre sikt er det det teknisk strong bull, og 3 analytikere som følger selskapet estimerer kurs i første omgang på snitt 8.65 og høyeste 11.95.

Dnb fulgte i sin tid detnor (akerbp) opp til 60 kroner fra 40, og sa ikke kjøp aksjen nå, da kursmål var nådd.
Redigert 22.06.2019 kl 01:11 Du må logge inn for å svare

Så må jeg i tillegg sette dine vildt overdrevne konspirasjonsteorier opp mot intervjuet jeg nettopp hørte med Markedsdirektøren for Hydrogenteknologi i SINTEF.

Han påpeker at det brenner i 5.000 bensinstasjoner hvert år, og at all håndtering av drivstoff medfører risiko. Videre tar han og andre som jobber med denne typen energikilder selvsagt denne ulykken meget alvorlig, og sier at sikkerheten rundt håndteringen må tilpasses de enkelte drivstoffer sine karakteristika. Videre avslutter han med å svare at satsningen på dette området har så stort momentum, er på ministernivå i minst 25 land og at han derfor ikke kan se at ulykken i Sandvika vil påvirke dette nevneverdig.

Så kan jo den som vil vurdere hvilke uttalelser som høres mest fornuftige og troverdige ut. Jeg trengte ingen betenkningstid på dette.
Redigert 22.06.2019 kl 00:51 Du må logge inn for å svare

Å sammenlikne en eksplosjon i en hydrogentank med branner i bensinpumper er vel ikke helt rettferdig. Bensin og diesel er lett å håndtere, det er stort sett slepphendthet og manglende vedlikehold som forårsaker problemer. Liknende forhold vil skape langt større utfordringer med hydrogenanlegg.

La oss få det på det rene at hydrogen er et utfordrende stoff å håndtere. Man lagrer et lettantennelig stoff under høyt trykk, og må føre det gjennom rør og slanger som aldri vil være 100% tett. HISC forårsaker en gradvis reduksjon i enkelte metallers elastisitet, som i praksis medfører at det blir utfordrende å holde på trykk. Når man øker og senker trykk i sykluser jevnlig over tid, vil det medføre en drastisk reduksjon i trykksatt systemer evne til å holde på det samme trykket. Sammen med det faktum at hydrogengass kan trenge gjennom de fleste barrierer, så tviler jeg rett og slett på at man kan benytte hydrogen som en brukbar energibærer i stor skala uten en meget signifikant økning i vedlikeholdskostnader. Dette elementet kan ikke undervurderes!

Om man får løst det problemet kan dette bli bra, men det står noen viktige materialteknologiske utfordringer i veien, som NEL har ca 0% innvirkning på.

Hører med til historien at jeg har vært bull på NEL lenge, men kursen oppfattes ikke som attraktiv for meg på disse nivåene.
Redigert 22.06.2019 kl 03:52 Du må logge inn for å svare
kvalf
22.06.2019 kl 05:20 638

Nå må vi stenge alle raffeneri og bensinstasjoner også hvis vi skal bruke dine dommedagsprofetier. Store eksplosjoner i Amerikansk raffeneri.

https://www.tv2.no/v/1466336/