Norges Bank hever renten – varsler nytt hopp før nyttår


Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt videre opp i løpet av året, sier Olsen i en pressemelding.

Rentehoppet betyr at sentralbanken har satt opp styringsrenten tre ganger siden september i fjor. Styringsrenten har nå nådd sitt høyeste nivå på fire år.

(Renteoppgangen her til lands har vært ventet, ettersom norsk økonomi for lengst har hentet seg inn igjen etter oljenedturen. Veksten er god, arbeidsledigheten lav, kapasitetsutnyttelsen over normalen og prisveksten noe høy.) Dette er da bare svada

Den norske sentralbanken antydet torsdag at renten kan bli satt opp noe hurtigere enn tidligere varslet.
https://www.abcnyheter.no/penger/privatokonomi/2019/06/20/195587630/norges-bank-hever-renten-varsler-nytt-hopp-for-nyttar

Renteøkninger har isolert sett alltid en negativ effekt på boligprisene. Og det er fullt mulig det kommer en fjerde renteøkning til høsten. Det er uunngåelig at dette får en negativ effekt på boligprisene, sier sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret til ABC Nyheter.

https://www.abcnyheter.no/penger/privatokonomi/2019/06/20/195587363/dette-vil-okt-rente-bety-for-boligmarkedet
Olebole
20.06.2019 kl 11:19 2378

Hva tror dere skjer med renten hvis det blir full krig med USA-Iran der de bomber oljeinstalasjoner i området?

Nå ødela jo Iran nettop en drone til ca 1 milliard kroner. Vanskelig å se at USA ikke vil svare, og da bomber Iran oljefelt i Irak eller Saudi Arabia.

Hva skjer da med renten hvis oljeprisen skyter i været?

+ bompenger, så stivner hele verden i sjokk. I Norge er ingen som ser seg råd til å fylle bensin, slik de får kjørt til eller "på arbeid", hvem her i Norge som det måtte gjøre? Lærerinnen og nu stasminister mad in noway Erna Solberg, er stor på mer enn en måte. Som nyvalgt partiformann i partiet Høyre sa hun i sin tiltredes tale. "Det virker jo helt urimelig, at jeg som selv aldri har gjort et eneste dagsverk i hele mitt liv, nå skal gi råd om verdiskapning"?

Regjeringen anser satsingen på grønn skipsfart som en viktig del av klimapolitikken.
– Vi kutter utslipp hjemme, vi styrker næringen og vi bidrar til å utvikle ny og klimavennlig teknologi som kan eksporteres globalt, sier statsminister Erna Solberg (H) om handlingsplanen som ble lagt fram torsdag.

Norge/nordmenn betaler milliarder til NATO FN EU EØS for slike hønsehoder som henne selv, (som hennes forgjenger før henne.) På nytt må betale ved å lytte til det våset som de gjengir i offentlig finansierte medier. NB. Som vi også må betale lisensavgift for å lytte på?

https://www.nettavisen.no/okonomi/regjeringen-vil-halvere-utslippene-fra-skipsfart/3423802378.html
Redigert 20.06.2019 kl 12:21 Du må logge inn for å svare

Fra Graut til Naut. Man laster kua Dagros for promping og økt CO2 utslipp der hun står på jordet og tygger drøv på sitt gress. Det er kun 3 % metangass som kom ut fra den åpningen, resten kom ut ved kuas rauting. Det har Dagros til felles med flere, uten at jeg her vil nevne navn.
MERLOT
20.06.2019 kl 12:33 2268

Gurkemeie fra India kan fikse det der lett mener SV og Lysbakken.
1kg Gurkemeie pr. Dagros hver dag.

Bare å bestille skipslaster fra India.
At skipene pøser ut ti ganger mer CO2 ved transporten enn hva Dagros mindre raper er underordnet.

Dette er en farlig verden vi lever i, og vi går inn i denne potensielle krisen med rekordhøyt utbud av boliger, rekordhøy gjeld, og i en situasjon hvor hvis det går galt, så er det ikke mye hjelp å få fra finanspolitikken eller pengepolitikken. Jeg tror og håper det er det sentralbanken tenker på: den enorme usikkerheten fremover. Og hva vi kan gjøre hvis det går galt.
https://e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-norges-bank/eika-sjefoekonom-ta-rentebanen-med-en-stor-klype-salt/24644457
2HB
22.06.2019 kl 20:21 2005

Ved nyttårstider ligger renta garantert på 6-7 %. Jeg skal klare meg, men det vil gå mye på havregryn og vann i min familie.

Norges bank vil øke renten ved enhver passende anledning. Grunnen er paradoksalt nok at det er store behov for rentekutt neste år. Det er lettere å få til med positiv rente.

En Lånefinansiert boligpris stigning er også en skattbar formue. Eiendomsskatt er skatt på gjeld = lånte penger. Glem ikke at dobbelt så mye er 100 %. Hvorfor er normalt å ha 2-4 % rente nå, når det for noen år siden ikke var unormalt med en rente på 15-20 %? Når tid blir det unormale” normalt” vis a versa. Var Norge ikke normal på denne tiden? Vi blir jo fortsatt ledet/styrt av de samme partier og personer i ledelsen, om ikke deres sønner og døtre, slik som i Nord Korea og stater sør for Sahara. Stater vi bedyrer ikke liker å bli sammenlignet med, men er til det fulle innfridd å være her i klovneriket vårt. Vi med rettsstaten Storting og regjering som står bak elendigheten med reformer skatt og rentetullet sitt! Et skamløst fordekt pyramidespill som går de forbudte slottsmaskinene en høy gang. Norge er det umulige blitt mulig, her i kongeriket er det unormale, helt normalt.

De som tror at eksponentiell vekst kan holde på til evig tid må enten være fullstendig gal eller en økonom." Albert A. Bartlett, fysiker. Og det har han helt rett i. Kongeriket Norge har flust opp av begge deler.

Definisjonen på galskap er å gjenta om og om igjen noe som ikke fungerer i den tro at det plutselig skal gi et annet resultat. Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. Einstein.

Røklagt utedass og reirskiting i Det norske hus! Om arkitekter/ingeniører, kjemi, laboranter, bygg og murmester med sine yrkesutøver hadde brukt målenheten kg/meterstokken som politikere med sine økonomieksperter leker seg med den norske krone/valuta. Da ville septiken vært plassert på taket og røkføringsløpet i kjelleren. Opp/ned boliger, i en opp/ned stat.


Renten som grunnlag for det moderne slaveri.

Det finnes 2 typer mennesker det er «rovdyr og byttedyr» spis eller bli spist. Demokratiet: I det gamle Athen var 10 % frie menn og 90 % slaver.
Demokratiet: I Norge 1814 var ca. 4-6 % som hadde stemmerett, etter 2300 år manglet det 40-60 % her i Norge hva de hadde oppnådd i gamle Aten. Hva resten hadde er ikke godt å si, men de rømte landet i mengder og for fote.

http://vegtamborson.123hjemmeside.no/204133662/5367781/posting/renten-som-grunnlag-for-det-moderne-slaveri

Morgen nyhetene i dag uttrykte Audun Lysbakken fra SV. (20 år på etterskudd) bekymring for at ungdommen (de som ikke havnet i abortbøtten,) ikke kommer seg inn på boligmarkedet? Det kan "ungdommen" av i dag ta med stoisk ro. Med henvisning til mine innlegg over.

Trine Skei Grande traff atmosfæren i Norges nasjonalforsamling når hun sa. Hun så på Libya krigen som en unik mulighet til å vise verden hvilke verdier «vi» står for. Dagrun fra KRF var fulgte opp. http://morgenbladet.no/debatt/2011/sannheten_om_libyakrigen

Og det var dette de så noe galt med?

I Libya regjere nå barbariet, men den norske demokratisk «folkevalgte» i kongedømme Norge «barbarikloning» Jens Stoltenberg har sagt at han ville gjort det samme en gang til. https://steigan.no/2018/10/nato-leder-jens-stoltenberg-knuser-gjerne-libya-igjen/


Redigert 25.06.2019 kl 10:26 Du må logge inn for å svare

Med friskt mot går vi inn i trellens dype søvn. Den er selvforskyldt og kan vare i langt mer enn 400 år. Per-Aslak Ertresvåg

https://www.riksavisen.no/god-natt-da-mor-norge/

https://www.derimot.no/norge-selges-bit-for-bit-drommen-alle-grenser-skal-vekk/

Det som er betenkelig her er lokkeprisen leiligheten bir lagt ut for? under 5 mil for en herskapelig 120 kvm leilighet sentralt i Oslo med 2 balkonger? Sleipe Lysbakken opptrer som en profesjonell bolighai sammen med megleren sin.
børst
25.06.2019 kl 20:28 1551

Jeg brukte https://laanekalkulatoren.no og regnet ut hva en renteøkning på 1 %-poeng, fra 2.5% til 3,5%, innebærer for et lån på 3,5 millioner over 20 år. Det gir 1701 kroner pr. måned i økte utgifter. På kort sikt vil dette utvilsomt føre til en nedgang i boligprisene. Men folk får jo lønnstillegg på opp mot 3% nå, slik at det vil ikke ta mange år før lønnsøkninger opphever de økte utgftene som følge av renteøkningene.

Har man 600.000 i lønn og får 3% lønnstillegg, er det 1500 kr. pr. måned.
Redigert 25.06.2019 kl 20:34 Du må logge inn for å svare

Ja og de 1500 i lønnspålegg blir slukt av bompenger og inflasjon

Det du blir innbilt å få, tar de tre ganger tilbake et annet sted. "It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning." Henry Ford.

Det Norske folk må i tillegg til å bli skattet ihjel også forholde oss til ca 700 lover og 19.000 forskrifter som regulerer vår hverdag. Vi har altså endt opp som ihjelskattede og detaljregulerte slaver her i vårt eget kongedømme, demokrati og folkestyre.

De ti bud inneholder 25 ord. Den amerikanske uavhengighetserklæringen 200 ord. EU direktiver for høns og fjørfeoppdrett hele 200 000 ord.


Det er helt naturlig. Ord er mye billigere idag. Da er det helt som forventet at etterspørselen er større.

høns og fjørfeoppdrett hele 200 000 ord. Skulle bare mangle..........Og så kan de fleste ikke lese?

Forskjellen på Norge og øvrige u-land, det er at her i Norge kan analfabeter både lese og skrive.

Uland har en lei tendens til Hovedstads bygging og fortetting. Norge følger blindt etter...
Redigert 21.07.2019 kl 00:24 Du må logge inn for å svare
MERLOT
07.10.2019 kl 21:56 685

https://www.questia.com/newspaper/1G1-230753057/curry-spices-a-cure-for-windy-sheep-farm-animals
https://www.abcnyheter.no/nyheter/2010/07/29/114415/karri-kutter-ku-gasser

"Figures held by Defra show that in 2009 there was an estimated 30m sheep in the UK each producing around 20 litres of methane a day.

As well as the environmental implications, producing methane gas also causes the sheep to lose about 12% of its food energy to methane, meaning its milk and meat yield will be lower."........mener Mohammad Mehedi Hasan og Dr Abdul Shakoor Chaudhry.

Også er det nok bra for eksporten av indiske krydder til Europa.....

Norske journalister slukte agnet rått.