LIBRA !


Tror det kan lønne seg å følge med her! Tunge aktører!
Ggnom
21.06.2019 kl 14:04 983

Libra er en "stable coin", ingenting å satse på mtp investering. I tillegg til Facebooks noe tvilsom historie i forhold til oppbevaring av personlig data, tror jeg jeg ville unngått å bruke kryptovalutaen deres i og med at alle transaksjoner du gjør vil bli lagret for alltid. Styr unna!

Har du lest litt da? Jeg syns det var mye bedre enn forventet: https://libra.org/en-US/white-paper/
Det er ikke en stable coin pegget mot en eksklusiv valuta (som feks usd), men den kan på sikt pegges mot hva som helst. Kanskje også metaller og annen krypto for den sags skyld. Målet er at den skal være stabil. Det vil også si at den skal være stabil mot inflasjon, tenk litt på det. Sier ikke det er en potensiell investering per nå, men for generell crypto adoption, syns jeg faktisk facebook knallet til her. De kommer til å få mye pes i tiden som kommer, det er helt sikkert. Jeg syns det var veldig kult av facebook å ta dette steget (nei, jeg liker ikke facebook heller, men det er ikke hva det handler om). Her handler det om 1.7b un-banked som plutselig får en mulighet + et vindu inn i kryptoverden for vanlige brukere.

Kommer jeg til å kjøpe libra? Nope! Men jeg liker veien dette går...

Her er en bra spøk fra en utvikler som fant en bug i libra og hvordan man fikset det:
https://github.com/libra/libra/pull/83
Libra er open source som det meste annen crypto, her har han "fikset" koden deres med å overskrive kjernekoden med btc :-)
ACK = Acknowledged (code accepted)
LGTM = Looks good to me (code accepted)

Syns dette faktisk er helt topp! Facebook, kjør på med Libra! Dette kommer til å sette fokus på alt det andre som er mer spennende og det er jo det det handler om, eller hva?

Skål og god helg :)
pengex
21.06.2019 kl 18:35 927

Er det noe av verdier som backer opp coinen da?

Det står litt her: https://libra.org/en-US/about-currency-reserve/#the_reserve

Poenget er ikke at Libra i seg selv er spennende, men om du liker ideene krypto står for så vil Libra i min mening være en døråpner inn i resten av kryptoverden. Jeg hadde ventet meg noe mye mer kjedelig fra facebook for eksempel en peg direkte til usd og at de må garantere for beløpet som utstedes i libra.
Men etter å ha lest litt, så tror jeg at libra kan være backed by hva som helst (bare det er "stabilt") og at facebook kun vil ha 1% av stemmene. Det står at de ønsker 100 investorer og at de alle skal ha 1% stemme. Eller har jeg missforstått noe? Det er jo noen tunge investorer så langt, (visa, uber, etc) vil ikke dette bare være vinn vinn for resten av krypto da? Jeg kan ikke skjønne noe annet... Eller hva?

Binance har en god oversikt her.
https://info.binance.com/en/research/marketresearch/libra.html
Redigert 21.06.2019 kl 19:23 Du må logge inn for å svare

Libra vil kunne gjøre rent bord innen krypto. Facebook har et par milliarder brukere...

Max

Libra er "dollar" Bitcoin er "gull"... Libra er ikke crypto. Men digitale Facebook "penger" og man må "stole på" facebook. Bitcoin har man ingen å "stole" på en seg selv!
Redigert 25.06.2019 kl 13:17 Du må logge inn for å svare
JosefK
25.06.2019 kl 23:08 701


Det hadde vært helt fint om det ble et «gateway drug» for hvermannsen. Foruten det er det kjedelig, stabil valuta backet opp av store selskap som hverken har omtanke for ansatte eller brukere. Jeg kikker på hva som skjer og håper det lokker bestemor og tanter inn i krypto land.