IDEX . Det var en bekreftelse på at ting fortsetter som det skal

Slettet bruker
IDEX 22.02.2018 kl 16:40 1991

Idex la også frem kvartalstall torsdag. Analytiker Håvard Nilsson i Carnegie mener både resultatene og oppdateringene rundt den kommende kommersialiseringsprosessen for smarte kort var som ventet.

-Det var en bekreftelse på at ting fortsetter som det skal, med kommersialisering av Mastercard-samarbeidet i andre kvartal og at de holder på med kontaktløse kort. De bytter konsernsjef, men står på den samme strategien ved at de skal ut fra smarttelefoner og fortsetter å satse hardt på smarte kort, og det vil hjelpe litt på kostnadsnivået. Vårt håp er at kortene blir kommersialisert i løpet av året, sier han til TDN Direkt.

I en børsmelding onsdag kveld annonserte Idex at Stan Swearingen tar over som konsernsjef fra 1. april, mens nåværende konsernsjef Hemant Mardia går inn i selskapets strategiske råd.

På kvartalspresentasjonen kunne Swearingen fortelle at han ser frem til å ta selskapet inn i den neste kommersialiseringsfasen, noe han har bred erfaring med, blant annet fra stillinger innen mobilteknologi i Silicon Valley.

Et sentralt spørsmål knyttet til Idex sin satsing på smarte kort er størrelsen på markedet og hvor stor markedsandel selskapet kan ta. I en melding publisert i slutten av januar viste Idex til volumestimater på 350 millioner biometriske kort globalt i 2020. Hvor mange kort Idex kan levere sensorer til avhenger av en rekke forhold, deriblant hvor mye Mastercard og partnerne innen kortintegrering vil etterspørre.

-For vår del har vi fullstendig tro på at smarte kort kommer, men vi vet ikke om det blir millioner eller milliarder. Så vi må se an opptaket og hvor lavt de klarer å få prisen før det blir veldig store volumer, sier Nilsson i Carnegie.

Idex-aksjen steg 0,11 prosent på børsen torsdag.
Redigert 20.01.2021 kl 19:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2018 kl 16:42 1970

Webcast


http://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=77875097
Redigert 20.01.2021 kl 19:41 Du må logge inn for å svare