Kan falle under $50, Russland vil hjelpe Iran med å selge oljeRussia Will Help Iran With Oil If Payment Channel Not Launched, Official Says
https://www.themoscowtimes.com/2019/06/21/russia-will-help-iran-with-oil-if-payment-channel-not-launched-official-says-a66108

-----------------
Takket være Trump og hans fantastiske og kortsiktige verdens strategi fra barnerommet. USA med sin økonomiske makt har truet kinesere, indere, tyrkere, meksikanere, tyskere.............. Dette er slutten på $ dominansen.
Redigert 22.06.2019 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
omans
22.06.2019 kl 10:18 3568

Oppgang i oljepris siste dager er ikke bare relatert til uro ved Hormuz. Det er også håpet om nær forestående løsning i handelskrig usa kina, da etterspørsel vil øke fra Kina med god løsning. Iran usa konflikt er litt opphauset vedr oljepris, antakelig. 50 var til jul, antakelig ikke igjen.

Og hvorfor skulle Russland,gjøre noe så tåpelig?
De er eksportør av olje,og vil altså hjelpe til å få oljeprisen ned?
Ikke f@n,dette er bare rør!
De trenger pengene i russland.
Nanoq
08.08.2019 kl 13:28 2964


Forholdet Iran-Russland fortjener mye mer oppmerksomhet i de vestlig media

denne nyheten fra 4. aug. burde få mange vestlige politikere - ikke minst Trump & Co. - til å skifte fokus, mål og taktikk. På tide at militære trusler og økonomiske blokader blir erstattet av FN-løsninger og diplomati. USA og Vesten kan risikere enorme negative konsekvenser med den førte aggressive Iran-politikken, både militært, politisk og økonomisk.

Russia Gains Stranglehold Over Persian Gulf

By Simon Watkins - Aug 04, 2019, 4:00 PM CDT

In a potentially catastrophic escalation of tensions in the Persian Gulf, Russia plans to use Iran’s ports in Bandar-e-Bushehr and Chabahar as forward military bases for warships and nuclear submarines, guarded by hundreds of Special Forces troops under the guise of ‘military advisers’, and an airbase near Bandar-e-Bushehr as a hub for 35 Sukhoi Su-57 fighter planes OilPrice.com has exclusively been told by senior sources close to the Iranian regime.

Mye mer her:

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Russia-Gains-Stranglehold-Over-Persian-Gulf.html
hango
08.08.2019 kl 13:33 2943

Russland vil hjelpe Iran med å konfrontere vesten, dersom situasjonen skulle eskalere.
Russerne vet at dette kan komme dem tilgode i form av økt oljepris.
Og dersom Trump ikke roer ned egga sine, vil det mest sansynlig smelle til der nede.
Norge blir dratt inn i dette, og bør bidra med sitt nærver i dette "oljespillet"..
Er Norge for feig?
Jeg trur det..
Redigert 08.08.2019 kl 13:36 Du må logge inn for å svare

Ikke glem at Norge er en liten nasjon.
Vi bør holde oss laaaangt unna noen som helst form for krigsdeltakelse.
Det som da kan skje er at vi blir part i dette f@nskapet,og russerne kan komme veltende inn nordfra.Tror du at us vil redde oss da?
Jeg har mine tvil.
Våre såkalte politikere har mistet bakkekontakten for lenge siden,håper bare de ikke klarer å rote det til enda mer.
bellx
08.08.2019 kl 14:18 2845

Sanne ord.Det er noen alt for gale ledere i verden.
MERLOT
11.08.2019 kl 21:35 2607

En ondsinnet fortelling om at russerne vil etablere baser i Iran
fra Michael Stylianou - 08/11/2019


Michael Stylianou *

Noe merkelige nyheter publisert på Oilprice . com hevdet at Russland ville utplassere tropper, krigsskip og jagerfly i Iran. Nyheten ble utgitt av Yahoo . com og Zero- hekken , til tross for at det er en opprørende historie.

Under overskriften: Russland får kvelertak over Persiabukta: Russland får kvalt grep i Persiske golf, rapporterte The Post:

"I en potensielt katastrofal opptrapping i spenninger i Persiske gulfen, planlegger Russland å bruke de iranske havnene i Bandar-e-Boushehr og Habbahar som avanserte baser for krigsskip og atomubåter, bevoktet av hundrevis av ubåter," "Og en flybase i nærheten av Bandar-e-Bushehr som base for 35 Sukhoi 35 og Sukhoi 57 jagerfly ,som rapportert (på nettstedet) av "Oil Price.com" seniorkilder nær det iranske regimet. Den neste runden av felles militære øvelser i det indiske hav og Hormuz-stredet vil markere begynnelsen av feltet (russisk) militær ekspansjon i Iran, gitt at den russiske militæret ville tillate Iran å bruke de fasilitetene på Bandar-e-Bouscher og i Habbahar. Avhengig av styrken til den interne og eksterne reaksjonen på denne utviklingen, kan den russiske militæren og spesialstyrkene holde seg der og øke i antall i løpet av de neste femti årene.

Hvor skal jeg begynne?

Den persiske golfen er en innsjø med en gjennomsnittlig dybde på mindre enn 50 meter. Det er et sted man bare kunne bruke ørsmå dverger under vann .
Sukhoi Su-57 jagerfly er ennå ikke produsert. De som flyr nå er i testen og har ennå ikke de nødvendige nye motorene. Russland bestilte nylig den første Su-57-batch, men de første leveransene vil være i 2022-24. 35 fly av denne typen kan være tilgjengelige i løpet av et tiår . Og når de er klare, vil de beskytte Manna Russland fra NATO og ikke noen iranske oljebrønner.
Den Spetsnaz ( heller Spetnaz) er dyre trente spesialstyrker. De utfører ikke grunnvaktoppgaver.
Den Grunnloven av Iran forbyr stasjonering av utenlandske soldater. Artikkel 146 er tydelig i dette:
Det er forbudt å etablere en utenlandsk base i Iran, selv for fredelige formål.

I august 2016 ble det russiske og iranske militæret enige om å installere en forsyningsbase for Su-22M3-bombefly som ble brukt i Syria i Irans Hamadan . Noen dager etter at utviklingen ble kjent ble avtalen satt på sidelinjen.

22. august krevde Teheran opphør av militært samarbeid og hindret russerne i å bruke basene. En av grunnene til denne fantastiske hendelsesendringen var den politiske konflikten i Iran, da forsvarsminister-general Hossein Degan ble beskyldt for å "blande seg inn i huset" og ha krenket landets grunnlov.

5) "Den neste runden med felles militære øvelser mellom Iran og Russland i Det indiske hav og Ormuzsundet" vil være den FØRSTE . Og spesiell avtale var påkrevd. Derfor er det nyheter.

MOSKVA, 5. AUGUST, AKT. Teheran regner med å holde felles marineøvelser med Russland i år og forberedelsene vil begynne innen kort tid, sa den iranske flåtekommandanten Admiral Hossein Hanzadi mandag .

" Tidligere signerte vi en avtale (om fellesøvelser) med det russiske væpnede styrker og med den russiske flåtekommandoen. Snart vil forberedelsene og planleggingen av øvelsene, som vil finne sted i løpet av året, begynne snart, "satte Fars byrå siterte Admiral Hanzadi.

I slutten av juli besøkte sjefen for den iranske flåten Russland. Uttalte den iranske byrået tRNA at iranske-russiske turnere en snart å finne sted i den nordlige delen av Det indiske hav, inkludert Hormuz-stredet.

En "iransk-russisk relasjonsekspert" kommenterte: Ariane Tabatabai @ArianeTabatabai - 21:34 UTC · 5. august 2019:

" Iranske medier rapporterer at Iran og Russland signerte en militær samarbeidsavtale.

Detaljene om samarbeidet er ikke gitt ut, men det er første gang en slik avtale oppnås mellom de to landene.

Det er " første gang en slik avtale er inngått mellom de to landene" , bare hvis man ignorerer den felles militære samarbeidsavtalen mellom Russland og Iran, undertegnet i januar 2015, samt den andre som ble inngått i august 2017. Den nye avtalen er bare den første ved at den sørger for felles militær trening.

Det ser ut til at " ekspertene " som jobber for vestlige " tenketanker " og noen spaltister med mystiske "seniorkilder nær det iranske regimet" ikke er de best informerte menneskene når det kommer til Iran.

Hvert av de ovennevnte fem punktene viser at nyheten er tull og at forfatteren ikke har noen anelse om militære eller strategiske spørsmål. Det er ikke overraskende at resten av artikkelen i Oilprice er like søppel som første ledd. Mystiske kilder som nedvurderer det Iran , mangelfull kunnskap om fakta og deres hypotetiske tolkninger ikke gjøre en pålitelig informasjon.

Iran og Russland har til tider hatt vanskelige forhold. I 2010 signerte daværende president Medvedev sanksjonene mot Iran som FNs sikkerhetsråd besluttet på med anledning av USA. Forbindelsene mellom I og Russland frøs etter det. De ble forynget av det intensive samarbeidet fra de to landene under krigen i Syria . Men forholdene er ikke nærme nok til å tillate en russisk base i Iran.

Iran trenger våpen og Russland liker å selge dem. Dette handler om det. Det kan være noen vanlige gymnastikker, men disse er symbolsk og utgjør ikke en allianse . Iran er veldig stolt av sin uavhengighet og parlamentet ville ikke gå med på en allianse når Russland ikke vil være overordnet. Bare et amerikansk angrep på Iran ville endre det bildet.

Det er ikke vanskelig å se emnet ordentlig. Du trenger bare å gruble på spørsmålet: En russisk base i Persiabukta ?

For å gjøre hva?
https://iskra.gr/k%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1/

Hvis Russland hjelper Iran med å selge sin olje til Kina, kan jo oljeprisen falle som en stein mot 30 dollar?

Max
MERLOT
11.08.2019 kl 22:45 2433

Tidlig i 2017 dannet OPEC, Russland og noen andre store oljeprodusenter (kalt OPEC +) en pakt for samlet å redusere produksjonen.

Les deg opp.
MERLOT
11.08.2019 kl 22:49 2410

http://www.prestigefis.com/HOT-TOPIC-How-Geopolitical-Tensions-May-Affect-Oil-Prices-and-the-Economy.c9423.htm

Bra artikkel som beskriver en del av hva som styrer oljeprisen.

"Nå som USA er mindre avhengige av utenlandsk olje, kan innenlandske drivstoffpriser vise seg å være mindre følsomme for geopolitiske hendelser enn de var tidligere. Likevel vil oljeprisene trolig fortsette å svinge når hendelsene utspiller seg, og en alvorlig opptrapping i konflikten kan føre til en pigg som kan ha større konsekvenser for økonomien og investorene."

Men artikkelen glemmer å nevne en ting som gjør US sårbar når det gjelder oljeprisen.........hurricanes.

https://www.kcrg.com/content/news/NOAA-updates-the-hurricane-season-forecast-533196831.html
Scientists at NOAA are now predicting that there will be 10-17 named storms, in which 5-9 of those could become hurricanes. They also said that 2-4 of those could be major hurricanes. A major hurricane is classified as a Category 3, 4, or 5.
tjommie
12.08.2019 kl 16:26 2181

Hva skyldes den lave spreaden mellom WTI og Brent om dagen?

valuta spesielt og litt marked samt regional fryktindex
MERLOT
13.08.2019 kl 18:01 1891

Nærmere 80 på Brent er det spådd av noen med matematiske modeller ut i september. 🙄....kanskje, rar verden.
Barthoma
13.08.2019 kl 18:14 1842

Tydelig opp og ut av bear stadiet, vi får se neste uker hva som kommer på Twitter 😂
MERLOT
13.08.2019 kl 19:03 1779

ExxonMobil plans £1.6bn sale of North Sea oil and gas stakes

One industry source said: “Whoever buys Exxon’s fields will need to have deep pockets.”

https://www.theguardian.com/business/2019/aug/13/exxonmobil-plans-16bn-sale-of-north-sea-oil-and-gas-stakes
pipelort
13.08.2019 kl 19:57 1715

Jeg tror det er duket for saftig oppgang pga. at dette tar brodden av Kinas potensielle boikott av amerikansk olje, ettersom Trump "letter" på toll-sløret. Hva tenker dere? Jeg tror kanskje Trump begynte å bli litt engstelig..
Barthoma
13.08.2019 kl 21:06 1644

Antar Donald nå begynner skjønne at han vil bli best husket for å være presidenten som sendte USA og verden inn i en giga resesjon hvis ikke han justerer seg på plass rimelig kjapt.
Vi får se, Donald er utilregnelig dessverre , så her kan alt skje.
Rockall
17.08.2019 kl 15:46 1412

Teknisk og ellers duka for fall til/ved 50 dollar fatet:
https://www.dn.no/olje/oljeprisen/norsk-sokkel/dnb-markets/doble-bekymringer-senker-oljeprisen-apen-avgrunn-ned-til-50-dollarlinjen/2-1-650136

En dag eller tre med noen desimaler opp hjelper ikke. Tror vi ser 50-dollaren innen tre ukers tid, maks. Passer fint inn også med videre korrigering ned av Oslo Børs.
Redigert 17.08.2019 kl 15:47 Du må logge inn for å svare
_K2_
17.08.2019 kl 16:26 1374

Hmm. De tre siste årene har olja steget, tildels mye, fra midten av august til midten av oktober.
Hurricane season. Handelskrigen er jo motvind, men Kina tok nettopp rentegrep for å støtte industrien.
Det blåser ikke mindre enn før, tipper trenden med sesongmessig stigning gjentar seg.
MERLOT
17.08.2019 kl 16:46 1340

Den amerikanske råoljeproduksjonen avtar med 32% etter hvert som oljeprodusentene begynner å evakuere når tropiske sykloner er på vei mot Mexicogulfen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

While the hurricane season extends from June 1 through to November 30, the period from the last weeks August through to October marks the prime time for tropical storms and hurricanes in the Atlantic basin.
The sharpest increase in activity usually comes between August 20 and September 11.
Accuweather meteorologists are monitoring changing conditions in the Atlantic basin which could see an increase in tropical activity in the coming weeks.
https://www.express.co.uk/news/world/1166765/hurricane-warning-atlantic-hurricane-season-next-storm-tracker
Redigert 17.08.2019 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
MERLOT
17.08.2019 kl 21:03 1251

China’s biggest energy company is backing away from direct purchases of Venezuelan crude as the Trump administration tightens sanctions against the South American nation.

China National Petroleum Corp. has canceled plans to load about 5 million barrels worth of Venezuelan oil onto ships this month in the aftermath of the latest executive order by President Donald Trump, according to people with knowledge of the situation who asked not to be identified discussing proprietary information.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-16/major-china-buyer-shuns-venezuela-oil-loadings-on-u-s-sanctions
MERLOT
18.08.2019 kl 17:46 1094

Abu Dhabi: An ease up in the US-China trade war could see oil prices moving up after US president Donald Trump announced a delay in tariffs, analysts said.

“The trade war between the US and China remains one of the main drivers behind global growth concerns. This in turn impacts the demand prospects for growth-dependent commodities ranging from crude oil and industrial metals to some agricultural products,” said Ole S. Hansen, head of Commodity Strategy, Saxo Bank.
https://gulfnews.com/business/oil-markets-react-positively-to-ease-in-us-china-trade-tensions-1.65878363
MERLOT
20.08.2019 kl 22:56 764

Crude inventories fell by 3.5 million barrels in the week to August 16 to 439.8 million, compared with analysts’ expectations for a decrease of 1.9 million barrels. Crude stocks at the Cushing, Oklahoma, delivery hub fell by 2.8 million barrels, API said.

Refinery crude runs rose by 117,000 barrels per day, API data showed.

Gasoline stocks fell by 403,000 barrels, compared with analysts’ expectations in a Reuters poll for a 169,000-barrel gain.

Distillate fuels stockpiles, which include diesel and heating oil, rose by 1.8 million barrels, compared with expectations for a 314,000-barrel gain, the API data showed.

U.S. crude imports fell last week by 233,000 bpd to 7.5 million bpd.
https://www.reuters.com/article/us-crude-oil-stocks/u-s-crude-oil-stocks-fall-3-5-million-barrels-api-idUSKCN1VA26R
MERLOT
21.08.2019 kl 16:36 645

U.S. crude oil inventories fell more than expected last week, putting an end to two consecutive weeks of surprise builds, according to official data released on Wednesday.

The Energy Information Administration said in its regular weekly report that crude oil inventories decreased by 2.73 million barrels in the week to August 16.

That was compared to forecasts for a stockpile draw of 1.89 million barrels, after a gain of 1.58 million barrels in the previous week.
MERLOT
21.08.2019 kl 16:45 640

https://www.yr.no/sted/USA/Texas/Austin/langtidsvarsel.html
Også hetebølge i Texas og omkringliggende som påvirker energiprisene og også oljeprisen.