President Trump sist på liste over presidenter


President Trump endte opp som nummer 44 på en liste med rangering av USAs presidenter som ble publisert nå nylig. Vurderingen ble foretatt av 170 medlemmer av APSA American Political Scientist Association. Jeg diskuterte temaet på det gamle forumet.

https://en.wikipedia.org/wiki/Historical_rankings_of_presidents_of_the_United_States#Scholar_survey_results

Det som trekker ned er trolig alle de problemene han skyver foran seg og som ikke blir løst. Presidenter blir normalt vurdert etter "personlige kvaliteter som f.eks. lederskap og evne til å løse problemer som bringer landet i riktig retning". Da hjelper det lite å ha høye mål eller å markedsføre seg selv.

Jeg brukte budsjettet som et eksempel.
* "Spending bill" fra april til september fungerte OK.
* "Spending bill" fra september til desember var en god kriseløsning.
* Alle de etterfølgende, kortvarige løsningene har vært dårlige.

Ideen om at man skal beholde alle kort på bordet slik at de kan brukes i forhandlinger fører til at man skyver problemer foran seg uten å løse dem. Man hadde uløste problemer som f.eks. DACA og CHIP som hele tiden ble skjøvet frem i tid og som stadig måtte reforhandles med få ukers mellomrom. Det er ikke meningen at man skal drive på en sånn måte i statsledelse. Da har man ansvaret for statlige institusjoner som er avhengige av langsiktige betingelser. Man kan f.eks. ikke bestille hangarskip hvis man kun har oversikt 3 uker frem i tid.

Nå har militære ledere og andre valgt å si fra at de ikke kan akseptere flere kortsiktige budsjetter og stadige trusler om "government shutdown". Budsjettåret går fra 1. oktober til 30. september året etter. Man fremforhandler vanligvis 2 år i slengen for å få et mer langsiktig budsjett. Denne gangen brukte man 5 måneder mer enn beregnet på å krangle om "småting" som DACA og CHIP -- fordi presidenten ønsket å ha mange forhandlingskort på bordet.

Det er en haug av ting som trekker ned for president Trump. Han har brukt veldig mye tid på "personlige problemer" -- både ting han ønsker å rette fokus på og ting han ønsker å lede fokus bort fra.
* Størrelsen på folkemengden.
* "Voter fraud"
* Innvandringsforbudet og den motstanden han møtte.
* Michael Flynn.
* Jeff Sessions' inhabilitet.
* "Obama overvåket Trump Tower".
* Russland-saken (en haug av ting)
* Susan Rice.
* Oppsigelsen av James Comey.
* Special Counsel Robert Mueller.
* Kneling når nasjonalsangen spilles.
* Puerto Rico.
* Midlertidige sikkerhetsklareringer.
* osv.

Det aller meste av dette er selvfremkalte problemer (eller innbilte problemer i noen tilfeller). Problemene har ofte "smittet nedover i systemet" slik at de også påvirker andre -- dvs. at andre også blir opptatt av de samme tingene og somler bort tid.

Den nyeste lista er fra APSA American Political Scientist Association. Det var 170 medlemmer som deltok i undersøkelsen.

Den forrige undersøkelsen fra 2017 ble foretatt av C-Span. Det var 91 "Presidental Historians" som deltok i den undersøkelsen. De vurderte 10 kriterier som hver kunne gi 1-10 poeng. Det vil si at hver kunne gi opptil 100 poeng.

Abbreviations (C-Span)
PP = Public persuasion
CL = Crisis leadership
EM = Economic management
MA = Moral authority
IR = International relations
AS = Administrative skills
RC = Relations with Congress
VSA = Vision/Setting an agenda
PEJ = Pursued equal justice for all
PCT = Performance within context of times
O = Overall

President Trump imponerer ikke på noen av disse områdene. Presidenter blir normalt vurdert på "personlige kvaliteter" som f.eks. leder-evner som brukes til å løse problemer og som bringer landet i riktig retning. Det hele blir justert for tids-epoker.


Morten X
hvor er du når jeg trenger å se deg krympet?
Ra ta tatt deg sammen?
atnorhe
25.03.2019 kl 21:18 416

Og så i dag,på Trump sin store dag? Tilfeldig? neppe:)
Redigert 25.03.2019 kl 21:18 Du må logge inn for å svare
dirken
25.03.2019 kl 21:34 409

Harding var visstnok en veldig populær president da han levde. Nå rankes han blant de dårligste på disse listene dine. Ting kan snu, og det er vel uansett ettertiden som bestemmer noens ettermæle.
Redigert 25.03.2019 kl 21:35 Du må logge inn for å svare

Jeg har bestemt meg allerede for trump.
Det står jeg for i fremtiden.
Nuka
26.03.2019 kl 09:52 374

Det er bare fordi du liker å være vriompeis !
børst
26.03.2019 kl 09:58 371

Demokratene har gjort alt som står i deres makt for å sabotere Trumps presidentskap. Og det begynte med "The Steel Dossiere", drittpakken som ble laget på bestilling fra Hillary Clinton. Nå vet vi at hele "Russiagate" var basert på fabrikerte og falske anklager. Og det var heller ikke hold i det som kom opp som en konsekvens av "Russiagate", at Trump skal ha hindret etterforskningen av ham.
Redigert 26.03.2019 kl 09:59 Du må logge inn for å svare

Jeg leste kun topic overskriften (President Trump sist på liste over presidenter) og var et øyeblikk redd for at USA nå skulle gå over til diktatur og at Trump hadde utnevnt seg selv til riksmarskalk, verdensfader eller noe annet sprøtt.

Håper trump rykker opp til nest sist etter total extortion.

Nrk VG skriver ikke om alt det snille han gjør.
https://www.breitbart.com/politics/2019/03/28/donald-trump-promises-to-fund-the-special-olympics/
Trump said. “I’ve been to the Special Olympics, I think it’s incredible, and I just authorized funding. I heard about it this morning. I have overridden my people. We’re funding the Special Olympics.”

Mulig utdanningsminister Betsy devos kan stille i neste special olympics etter at Trump kastet henne under bussen.

Hvis trump rykker opp til nest sist, DA