Hydro kan stå overfor et enormt erstatningsansvar

Liso2
NHY 24.02.2018 kl 21:01 118465

Hydro-eid selskap anklages for giftutslipp i Brasil

Drikkevannet til mennesker to kilometer unna raffineriet skal ha blitt ødelagt av giftige utslipp. Brasilianske myndigheter krever handling.
https://www.aftenposten.no/verden/i/EojGJK/Hydro-eid-selskap-anklages-for-giftutslipp-i-Brasil

Regningen kan bli enorm og kursfallet ditto
Nikko
11.02.2019 kl 08:27 2375

Vil du være med, så heng på :-)
08:18 NHY: Disclosure of Shareholdings - Norsk Hydro ASA https://newsweb.oslobors.no/message/469150
TakeThat
11.02.2019 kl 09:01 2325

Flagging....nå tas det tak for å ordne opp i sysakene...supert
TakeThat
11.02.2019 kl 09:01 2345

Bra med folk som tar ansvar !!
Liso2
12.02.2019 kl 18:29 2187

Hydro ypper til mer bråk i Brasil.
Hydro saksøker forsker i Brasil Han var fanebæreren for utslippsanklagene mot Hydro i Brasil. Nå svarer Norges aluminiumskjempe med å saksøke forksningssjefen Marcelo Lima. Nå svarer Ministério Público
I en pressemelding mandag avviser Ministério Público på føderalt nivå at det er hold i Alunortes anklager mot Lima. Også denne meldingen henviser til beskyldninger om falske påstander og ærekrenkelser.

Organet fungerer som en blanding av en statsadvokat og sivilombudsmann, - og nå går altså Hydro til krig mot disse. Galskap! SELG HYDRO NÅ !
Redigert 12.02.2019 kl 18:32 Du må logge inn for å svare
Nikko
12.02.2019 kl 18:42 2184

Jeg synes de viser mer handlekraft enn på lenge og er nå svært positiv til selskapet.
Mitt råd er: KJØP HYDRO NÅ!!!

handlingslammet ubrukelig daukjøtt hele gjengen!

typisk et bra selskap som risikerer å gå konkurs pga søppelledelse.

skal dessverre langt under 30kr og fortsetter dette lengre så går dritten under 20kr
Liso2
16.02.2019 kl 11:25 1961

DAGENS DN
Slik regnet Hydro-milliardene bort
Du og jeg og staten har det siste året tapt 15,2 milliarder kroner på investeringen i Hydro. Denne tidslinjen viser hvordan pengene rant bort.
1 min
Publisert: 15.02.19 — 19.54
Oppdatert: 15 timer siden
Et kraftig regnvær overveldet Alunortes vannbehandlingssystem og førte til oversvømmelser. Dette var starten på den verste stormen i Hydros historie. Et kraftig regnvær overveldet Alunortes vannbehandlingssystem og førte til oversvømmelser. Dette var starten på den verste stormen i Hydros historie.
Christian Bjerknes
Lørdag er det nøyaktig ett år siden et kraftig regnvær nordøst i Brasil førte til oversvømmelser ved Hydros Alunorte-anlegg. Uværet var starten på det mest stormfulle året i Hydros historie.
Siden den første dråpen falt i midten av februar i fjor har Hydro-aksjen falt nær 40 prosent, og markedsverdien av selskapet har krympet med rundt 45 milliarder kroner.
Den norske stat eier drøyt 34 prosent av aksjene i det tradisjonsrike industrikonsernet. Du og jeg har dermed på papiret tapt over 15 milliarder kroner på kursfallet det siste året.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De første kronene forsvant den 17. februar i fjor da ledelsen ved Alunorte valgte å sende ubehandlet regnvann ut i Pará-elven. Beslutningen ble tatt fordi regnværet hadde overveldet fabrikkens vannbehandlingsanlegg. Vannet bygget seg raskt opp, og truet med å finne andre veier ut av anlegget.
Slik ble regnværet at mareritt for Hydro og selskapets aksjonærer:

Skritt i riktig retning
I fjor vår regnet Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg med at Alunorte-problemene kunne bli løst i løpet av noen uker eller måneder. Nå tør han ikke lenger spå når krisen er over.
Det siste året er det imidlertid meldt om mange skritt i riktig retning. Hydro har annonsert ulike tiltak verdt over 1,3 milliarder kroner, og undertegnet to viktige avtaler med lokale myndigheter i Pará.
Les også:
Hydro:– Det er klart at nå er det ganske stor usikkerhet
dn+
I tillegg til en rekke sosiale tiltak som matkuponger og andre investeringer i samfunnsutvikling i Barcarena-området har Hydro investert en halv milliard kroner i et nytt vannbehandlingssystem.
Mangler klarsignal
Nylig kom meldingen om at lokale miljømyndigheter gir Hydro «grønt lys» til å starte opp full produksjon ved Alunorte. Men Hydro mangler fortsatt den formelle rettsavgjørelsen om å løfte restriksjonene.
Les også:
Hydro:– Det er klart at nå er det ganske stor usikkerhet
dn+
Regnsesongen kom i januar tilbake som et mareritt for Brasil, og kanskje også for Hydro. Et gruvedeponi ble for fuktig og raste ut i en dødbringende elv av gjørme ved en Vale-gruve i Brumadinho, sørøst i Brasil. Over 160 personer er bekreftet omkommet, mens flere hundre fortsatt er savnet.
For Hydros del er frykten nå at ulykken vil gjøre det mer politisk krevende for brasilianske myndigheter å gi Hydro klarsignal til å øke produksjonen ved Alunorte. (Vilkår)
Liso2
22.02.2019 kl 10:59 1767

Brasil-forsker frifunnet i Hydro-søksmål
En føderal dommer i Brasil har frifunnet forskeren Marcelo Lima etter at den norske aluminiumsgiganten tok ut søksmål for falske påstander og ærekrenkelse.
Hydro dømmes til å betale saksomkostninger og får en ny ripe i lakken.
TakeThat
22.02.2019 kl 11:12 1757

Dette handler kanskje kun om en ting; for lite penger til de rette folkene. Vet ikke norske bedrifter om dette eller er de så inkompetent at kunnskap om dette er fraværende??
Redigert 22.02.2019 kl 11:13 Du må logge inn for å svare
TakeThat
22.02.2019 kl 11:12 5013

Lær av Yara og Telenor. Og garantert mange andre norske toppselskap.
Sinai
23.02.2019 kl 02:24 4975

Det Hydro gjør er bra. Jo mer tiden går jo mindre skade ;) er alltid sånn. De kan heller ikke bare kaste penger på politikkerne der. Da vil de bare ha mer og mer.
Liso2
24.02.2019 kl 23:27 4825

På tide å se om man kan selge seg ut av Brasil ?
Liso2
04.03.2019 kl 22:15 4674

Og så kom det nye mistanker om utslipp fra Hydro i Brasil:
Den 27. februar meldte Ministerio Publico ifølge TDN Direkt at Hydro Alunortes bauksittdeponi 1, DRS-1, har blitt inspisert av den brasilianske miljømyndigheten Semas sammen med brannmenn og sivilgarden, etter rapporter fra lokalsamfunnet i byen Barcarena om at vannet i Murucupi-elven etter et regnfall var uvanlig rødt sammenlignet med hva som er normalt for en regnfull dag.

Miljømyndiheten Semas har sammen med brannmenn og sivilgarden undersøkt saken på oppdrag fra Ministerio Publico, men ikke avlagt endelig rapport.
baikal12
04.03.2019 kl 22:21 4657

I de siste ukene har Alunorte planlagt en rekke besøk til den eksterne offentligheten med sikte på å styrke alle forpliktelser til sikkerhet og miljø. Formålet med besøkene er å styrke dialogen med publikum og svare på spørsmål fra publikum om hvordan bedriften håndterer sitt avfall og utslipp, og raffineriet opererer trygt og ansvarlig.

Under besøkene, ble publikum introdusert til drift av fast avfall Innskudd (DRS) og behandling av industrielt avløpsvann Station (ETEI) raffineriet, fremhever forskjellene mellom dammer og innskudd, samt deres forbedringsprosjekter, herunder rehabilitering av DRS 1 og vannforvaltning.

Besøkende hadde også mulighet til å se nøye prøver av bauxitt, hydrat, alumina og selve prosessresten. "Vi har mange lokalsamfunn som har besøkt oss, han har frivillige medarbeidere som arbeider i lokalsamfunn og kontinuerlig vi har team som jobber rundt dem til å bygge et enda bedre forhold," sier Carlos Eduardo Neves, direktør for forretningsområdet operasjoner Bauksitt & Alumina Hydro .

På tur, kan besøkende finne styrken av avfallet som produseres av raffineriet, som har opp til 78% tørrstoff, et resultat gjort mulig av filter trykk-teknologi, som også gir mer robusthet og sikkerhet for perioden kraftig regnvær, vanlig i regionen .

Bom Futuro Community, en av de nærmest DRS1

Bom Futuro-fellesskapet er et av de nærmeste selskapets første fastavfallsdeponeringsområde og var på raffineriet 28. februar. Gruppen av syv personer deltok i presentasjonene på avfallshåndteringens dynamikk, møtte pressfilterteknologien og detaljene i Alunorts vannforvaltning og behandlingssystem. bilder av overvåkningskretsen til bassenger, med henvisning til begynnelsen av den siste 25. og tidlig 26. denne måneden, da kraftig regnvær ble registrert ble også vist. Bildene tjente til å demonstrere og klargjøre til beboerne at bassenget BC07, nærmest der de bor, forblir stabilt og med frie kantenivåer trygge selv etter regnet registrert.

For samfunnet leder av Bom Futuro, Maria Cardoso, bedre kjent som Mara, som har vært på andre tider i Alunorte er viktig det stadig tettere forholdet til Alunorte og bringe flere og flere mennesker fra samfunnet for å lære om virksomheten. "Jeg gikk til renseanlegget, hvor jeg så prosessvannet som føres til elva, er helt annerledes enn vi trodde, og jeg er veldig glad," Mara avsluttet.

Ulike offentlighet - Siden 2018 har det vært en intens dialog med ulike publikum. I februar i år har vært sju familiebesøk, vurderer slektninger av både ansatte og innleide, fire forskjellige fylker: Barcarena, Abaetetuba, Belém og Ananindeua. I tillegg til rundt 80 ledere og representanter for 23 Barcarena samfunn ble invitert til å besøke bedriften i løpet av helgen 16 og 17 februar, da fullført ett år av kraftig regnvær som falt i regionen i 2018.

Pressen fikk også anledning til å delta i programmet, ha muligheten til å registrere bilder av driften og intervjue deres representanter på besøk som deltok om lag 30 journalister fra 13 forskjellige kjøretøy, både Barcarena som i Betlehem. Etter denne første runden, besøkene fortsetter i mars måned for å vurdere innbyggerne i de nærliggende samfunn og nærliggende byer.

https://www.hydro.com/pt-BR/a-hydro-no-brasil/Imprensa/Noticias/2019/alunorte-de-portas-abertas-para-mostrar-a-seguranca-das-suas-operacoes/
Liso2
07.03.2019 kl 20:28 4446

Da ser støtten ut til å ryke og NHY gå mot ny bunn. Ser ikke støtte før 28 nå
Liso2
08.03.2019 kl 14:30 4314

Dette kom raskt og brutalt. Dundrer ned mot 28
hango
08.03.2019 kl 15:17 4266

Du må først se hva kursen stenger på, før du kan si at det er et brudd!
Her tror jeg man bør kjøpe før godmeldingen kommer..
Laster opp en del på 33,65
Redigert 08.03.2019 kl 15:18 Du må logge inn for å svare
so
08.03.2019 kl 15:28 4284

Du ser fall, jeg ser etablering av dobbel bunn.
Liso2
15.03.2019 kl 20:08 4112

Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg satt rekord i ødeleggelse av aksjonærverdier i 2018. For dette fikk han utbetalt 15,2 millioner kroner. 1,7 millioner av dette var ren bonus for hans utrolige prestasjon i å ødelegge aksjonærverdier. Hydro må ha verdens største idioter som aksjonærer
Liso2
16.03.2019 kl 16:22 3958

Tidspunktet for når forbudene ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil kan oppheves er fortsatt usikkert, skriver Norsk Hydro i sin årsrapport, ifølge TDN Direkt.

På tidspunktet for godkjenning av rapporten, vises det ifølge nyhetsbyrået til at den statlige domstolens påbud om produksjonsbegrensning ved Alunorte og også forbudet mot bruk av DRS2 gjelder fortsatt, som er både sivil- og strafferettslig.

Om forbudene blir opphevet, forventes det at det vil ta rundt to måneder å komme opp på 75-85 prosent av Alunortes beregnede kapasitet.
16.03.2019 kl 17:38 3923

Nå er det prisa inn oppstart i 2020. Så alt før det blir som julaften å regne.
Liso2
18.03.2019 kl 08:59 3722

Og så måtte sjefen gå. : Hydro melder mandag morgen at Hilde Merete Aasheim (61) er utnevnt til ny konsernsjef for Norsk Hydro asa. Aasheim etterfølger Svein Richard Brandtzæg (61),
Liso2
19.03.2019 kl 10:30 3665

I en melding tirsdag skriver Hydro at selskapet natt til tirsdag ble utsatt for et omfattende cyber-angrep som påvirker driften i flere av selskapets forretningsområder.
Hydro skifter til manuell drift så langt det er mulig. Selskapet arbeider for å nøytralisere angrepet, men kjenner hittil ikke det fulle omfanget av situasjonen.
Flere anlegg er stengt
– Angrepet ble først oppdaget i natt norsk tid. Våre IT-folk oppdaget at det var noe mistenkelig aktivitet på våre serverer, og problemet spredte seg etter hvert til flere deler av organisasjonen. Vi så oss derfor nødt til å varsle markedet, sier informasjonssjef Erik Brynildsbakken i Hydro.
Kostnadene kan stige kraftig

Pareto Securities skriver ifølge TDN Direkt i en oppdatering at det ikke er noen stor effekt innen primærmetall så langt. Kostnadene vil imidlertid trolig stige kraftig med lavere effektivitet.

Meglerhuset påpeker at innen valsede produkter er IT-systemene nede, mens innen ekstruderte produkter er påvirkningen kraftig, både geografisk og driftsmessig.

Liso2
20.03.2019 kl 13:55 3551

Brasil med nye krav om at Hydro støtter lokalsamfunn

Brasilianske statsadvokater krever at Hydro betaler støtte til lokalsamfunn som er berørt av et 244 kilometer langt rør mellom Hydros anlegg i landet.


Artikkel av: NTB
20. mars 2019 - 08.08


De brasilianske statsadvokatene i Ministério Público mener at Hydros lisenstillatelse utløp i 2014 for bruk av et 244 kilometer langt rør mellom to av Hydros anlegg i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

Røret brukes til frakt av bauksitt.

Statsadvokatene krever at Hydro betaler store pengesummer til personer som er berørt av byggingen av det lange røret, for å kompensere for avskoging, konsekvenser for vannkilder og fiske.

Hydro har hittil ikke kommentert saken overfor DN.

Selskapet Hydro har hatt en hektisk uke. Mandag ble det kjent at Hilde Merete Aasheim skal overta som konsernsjef etter Svein Richard Brantzæg. Natt til tirsdag ble konsernet rammet av et omfattende dataangrep.

(©NTB)
TakeThat
20.03.2019 kl 15:25 3505

Fy faen de er ikke lite frekk det der korrupte fanskapet der nede i UggaBugga land
Nexa
20.03.2019 kl 16:31 3513

På tide å akseptere fakta, deg var ingen giftige utslipp fra Hydro Alunorte.
Ministerio Publico har konkludert, det som gjenstår er formaliteter.
MP frykter erstatningskrav fra Hydro, i det minste må bøtene betales tilbake.
MP utspil om rørlediningen må ses i sammenheng, de vil demonstrere at de har makt, men i dette tilfelle kan de bare komme med forslag. DN artikkelen er feil, MP krever ikke de foreslår.
pipelort
20.03.2019 kl 20:04 3440

Man skal ikke se bort i fra at cyberangrepet er mer alvorlig enn antatt. Dette kan tynge NHY en tid fremover. Vet anleggene kjøres manuelt, noe som ikke er ideelt mtp. å drive effektivt..
Redigert 20.03.2019 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Nexa
20.03.2019 kl 21:04 3399

Ser at du får din info fra NRK, de har ikke greie på industri. Produksjonen går som normalt men registrering av hva som er produsert må gjøres manuelt. Hydro har ikke noe produksjonstap.
Evly
20.03.2019 kl 22:07 3348

Utrolig at Vale har fått tillatelse av ministro publico til og drifte anlegget tilknyttet til demningen som kostet 300 mennesker livet, mens Hydro som sannsynligvis har sluppet ut tungmetaller, men under grensen for det som er skadelig for mennesker, har de holdt stengt i ett år.
TakeThat
20.03.2019 kl 22:56 3314

Vi må ikke være naive. Kan vel ha noe med mengder av sedler som blir stappet i lommene på de som styrer kontorene .. dette blir regnet som en vanlig måte å få mere i lønningsposen i mange land. Vet ikke om det er slik her men mange norske selskap har jo fått erfare dette; Telenor, yara, Statoil, osv osv
Nexa
20.03.2019 kl 23:17 3321

Det er er et faktum at Hydro slapp ut noe ubehandlet overvann. Det finnes neppe en eneste by i Brasil som renser overvann og få gjør det i norge også.

Konsetrasjonen av tungmettaler og det lille arealet som Alunorte fanger regnvann fra gjør at utslippet er lite, svært lite i forhold til hvor mye en liten by slipper ut,daglig.
Utslippet er et piss i havet, det blir dumt å si at dette er et utslipp av tungmetaller.

Redigert 20.03.2019 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
Evly
21.03.2019 kl 10:45 3215

Jeg er uenig i at det ikke skal være mulig å skrive tungmetaller med tanke på at det er nettopp dette hele etterforskningen går på. Lima fant tungmetaller over grenseverdien til brasilianske myndigheter og FN, men disse finnes beviselig ikke på Alunorteanlegget derav rettssaken, men det og gå til rettsalen som har betalt for denne rapporten og anmelde forskeren er litt håpløst, ettersom en dom kanskje kunne dekreditert dette organet.
TakeThat
21.03.2019 kl 13:33 3178

Z
Redigert 21.03.2019 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
Liso2
26.03.2019 kl 09:28 3092

Bonusfest for Hydro-toppene tross børsnedtur
På fem år har Hydros konsernledelse dratt inn 285 millioner i totalkompensasjon, hvorav 107 millioner i bonuser – nærmest helt uavhengig av kursutviklingen

Les dagens DN
Liso2
26.03.2019 kl 15:10 3021

Hydro: Anslår kostnad på 300 til 350 millioner kroner etter cyberangrepet så langt. Mer vil det bli for ennu går ikke alle fabrikkene for fullt og mer gjenoppretting gjenstår.
Siden kommer sikker også en regning på nytt og sikrere utstyr. - Ingen taper penger fortere enn Hydro. Her lekker det i alle kanter og bauer mens ledelsen gåtter og flotter seg med mange millioner i bonus.
Liso2
28.03.2019 kl 10:31 2958

Pengene renner ut for Hydro og nå trenger de mer; Norsk Hydro vurderer å utstede et tiårig senior usikret obligasjonslån på 300 millioner euro, tilsvarende 2,9 milliarder kroner, avhengig av markedsforhold, opplyses det i en pressemelding.
Liso2
15.05.2019 kl 14:02 2788

Jeg har sagt det lenge og sier det på nytt. Ikke ta i NHY før 28. Brytes 28 blir det 24, men jeg begynner så smått å kjøpe på 28 tallet
Nexa
15.05.2019 kl 18:21 2736

Det er dessverre bare tøv du kommer med. Du bør nok vurdere ditt eget utsagn, 'brytes 28 blir det 24 men jeg begynner å kjøpe på 28 tallet'. Logikk er ikke den sterkeste side!
Liso2
15.05.2019 kl 20:03 2731

Logikken er at jeg ikke tror 28 brytes og derfor kjøper forsiktig der.
Frykter aksjen kan bryte støtten på 28 og gå mot 24 og vil derfor ha noe tørt krutt i reserve.
Klart nå ?
Redigert 15.05.2019 kl 20:04 Du må logge inn for å svare