Trump tar beslag i Irans bankinnskudd og øvrige fordringer.

Slettet bruker
MUMLE 25.06.2019 kl 07:49 543

Ren mafia virksomhet, slik Venezuela er blitt gjenstand for.

I løpet av noen få uker stjal Washington mesteparten av Venezuelas utenlandske tilgodehavende, slik de gjorde med Irak i 2003, med Iran i 2005 og med Libya i 2011. Disse pengene har aldri blitt betalt tilbake til sine rette eiere, med unntak av Iran da de forhandlet om atomavtalen. NB ....

Stat og mafia er 2 greiner vokst ut av samme trerot.

Smedley Butler tok i en tale et oppgjør med sin fortid som generalmajor i US-marine corps. Han mente å kunne lære de lokale gangsterne i USAs storbyer litt av hvert. I motsetning til gangster-bossene som hadde sine by-distrikter hvor de kjempet om kontrollen, hadde han kjempet på er for USAs kontroll på flere kontinenter. https://www.goodreads.com/author/quotes/115545.Smedley_D_Butler
Slettet bruker
25.06.2019 kl 07:51 538

“I spent thirty-three years and four months in active military service as a member of this country's most agile military force, the Marine Corps. I served in all commissioned ranks from Second Lieutenant to Major-General. And during that period, I spent most of my time being a high class muscle-man for Big Business, for Wall Street and for the Bankers. In short, I was a racketeer, a gangster for capitalism.”
― Smedley Butler
Slettet bruker
25.06.2019 kl 12:18 498

Ingen "isme" idioter som ser noe galt i dette?
atnorhe
25.06.2019 kl 12:52 489

Order out of chaos. Bolton neocon strategi. Kodeord for invasjon regimeskifte= Amerikansk innsatt leder med påfølgende "demokratisk" valg, Amerikansk støttet regjering= borgerkrig store amerikanske tap, flyktningstrømmer mot Europa Tyskland tar i mot, forhandlinger, Iransk religiøst parti tar over, USA trekker seg ut, tusener falne titusener såret/invalid, nye trilliarder gjeld alt i løpet av 20 år.

mission completed
Slettet bruker
25.06.2019 kl 15:48 469

Har Havfruen mistet siste rest av forstand? Hun åpnet nettop ny lukket avdeling og presterte å skrive følgende:

"Schumer og Pelosi's krigsdans ble abrupt avverget av en 'prudent' POTUS, slik Irans utenriksminister uttrykte det! ;-)
Hun kan ikke være rett navla om hun gir demokratene skylden for at Trump fører landet på randen av krig gang etter gang. "
Til slutt går det til helvete.

Forøvrig har Iran krisen ført til en liten splittelse blant FOX's stjernegalleri.
Tucker Carlsson sa privat til Trump at å gå til krig mot Iran er galskap mens Hannity argumenterer for krig. Det gjorde han jo også for Irak krigen i sin tid.
Slettet bruker
25.06.2019 kl 15:49 468

The Trump Doctrine:
1. Create crisis
2. Propose horrific solution to fake crisis
3. Lie about fake crisis a lot
4. Pull back horrible solution at the last minute
5. Declare fake crisis solved
atnorhe
25.06.2019 kl 16:52 456

Lytter Trump til Tucker Carlson i fremtiden også, når neocon Bolton vil ha krig for Israel, er det håp om å unngå en ny katastrofe, men han har mange invasjoner igjen han vil ha gjennomført.

Den fyren er en farlig smart warmonger, og handler på vegne av Israel. Pompeo er ikke i samme klasse, men som tidligere CIA sjef har han antagelig vært med på mye fandenskap, og er sikkert lett å overtale.
Hvordan trump klarer seg mot disse to i fremtiden skal bli morsomt å se, men foreløpig har han tatt første stikk, og leder 1-0
Slettet bruker
25.06.2019 kl 16:58 452

Nå er det Trump som har plassert Bolton der han er og det var han som drev valgkamp om å bryte Iran avtalen lenge før Bolton kom inn i bildet, så det blir tullete å ta ansvaret bort fra Trump.
Slettet bruker
25.06.2019 kl 18:33 442

Krisen begynner i Venezuela, og landet har selv skyld i den.

Mens store deler av Latin-Amerika i 1970-årene led under militærdiktatur, dominerte det sosialdemokratiske partiet AD under ledelse av Carlos Andrés Pérez i Venezuela. For OPEC-landet betydde oljekrisen i 1973 enda større inntekter, og i 1975 nasjonaliserte Pérez' regjering jernverkene og året etter oljevirksomheten. Det statlige oljeselskapet Petróleos de Venezuela S.A. (PDVSA) har siden vært hjørnesteinsbedriften i et nett av statsbedrifter.

Oljekrisen i 1979 føyet Venezuela til rekken av gjeldstyngede land i Latin-Amerika. Regjeringene til Luis Herrera Campins fra COPEI (1979–84) og Jaime Lusinchi fra AD (1984–89) var preget av strukturtilpasningsreformer etter retningslinjer fra Det internasjonale valutafond (IMF), noe som førte til en kraftig reduksjon av offentlige tjenester, kraftig prisstigning, økt arbeidsledighet og fattigdom.
El Caracazo
Da folk demonstrerte mot økte transportpriser i 1989, sendte president Pérez politi og militæret ut i gatene. Flere hundre, kanskje tusener, ble drept i opptøyene som ble kalt "El Caracazo".
El Caracazo av Jose Cohen/AP/NTB Scanpix. Gjengitt med tillatelse

I valgkampen i forkant av presidentvalget i 1989 lovte Pérez å skrinlegge ytterlige IMF-dikterte reformer. I stedet hadde han gjort en hemmelig avtale med fondet om ytterlige reformer, som trådde i kraft 28. februar 1989. Dette førte til et spontant opprør kalt «El Caracazo», utløst av at prisen på offentlig transport steg over natten som en følge av at prisene på bensin ble kraftig hevet.

Opprøret startet blant en gruppe busspassasjerer i satelittbyen Guarenas utenfor Caracas grytidlig på morgenen 29. februar, og spredde seg raskt til Caracas og andre store byer. Pérez' regjering og borgermesteren i Caracas, Antonio Ledezma, sendte ut politiet og hæren for å stoppe opprøret i de fattige bydelene. Militæret skjøt uhemmet med skarpt, og et sted mellom 300 og 3000 mennesker ble drept – det eksakte tallet er aldri blitt kjent.
Politisk kaos i 1990-årene
Flere hundre, kanskje flere tusen, mennesker ble drept av politi og militæret under opptøyene i februar 1989. Den brutale volden under "El Caracazo" ble et viktig vendepunkt i Venezuelas historie.
Drepte under El Caracazo. AP/NTB Scanpix. Gjengitt med tillatelse

I et historisk perspektiv er El Caracazo-opprøret regnet som et vendepunkt i Venezuelas historie. For de fattige var det et sjokk å bli utsatt for vold av slike proporsjoner, noe som førte til at de politiske elitene og det politiske systemet ble ansett som illegitime. Mange soldater, som selv kom fra en fattig bakgrunn, var opprørt over å bli sendt ut for å drepe «sine egne». I tillegg var også Pérez' regjering beskyldt for utstrakt korrupsjon og deltagelse i kriminell virksomhet. I 1992 ble regjeringen utsatt for et kuppforsøk fra en fløy av militæret, ledet av Hugo Chávez. Kuppet var mislykket, men forsøket, og Hugo Chávez selv, oppnådde stor popularitet.

Pérez var på defensiven og kjempet hardt for å opprettholde sin politiske integritet. Men et nytt kuppforsøk i november 1992 førte til styrkede krav om at Pérez måtte gå av og stilles for retten for korrupsjon. Pérez ble avsatt i 1993 og erstattet med senatoren Ramón José Velásquez, som fungerte som interimpresident frem til valget senere samme året.

Valget ble vunnet av Rafael Caldera (president 1969–1974), som 1991 brøt med COPEI og stiftet partiet Convergencia (C). Calderas regjering, som tok over 1994, ble rammet av den samme økonomiske krisen som hadde preget den foregående regjeringen. På få måneder gjennomgikk valutaenheten bolívar en devaluering på 80 prosent som følge av at en av landets største banker, Banco Latino, gikk konkurs. Oljeinntektene ble drastisk redusert og Venezuela opplevde den verste økonomiske krisen i landets moderne historie. I gatene var det vedvarende demonstrasjoner.

I juni 1994 innførte regjeringen priskontroll for å dempe opptøyene, statlig kontroll over bankvesenet, utvidet myndighet til politiet til å foreta arrestasjoner og gjennomføre fengslinger, og visse restriksjoner på bevegelsesfriheten innenlands. Disse restriksjonene ble opphevet i 1995.
Hugo Chávez og valget i 1998

Etter kuppforsøket i 1992 satt Hugo Chávez i fengsel. 1994 ble han benådet av Rafael Caldera, som ville tjene på Chávez' folkelige popularitet. Chávez opprettet det politiske partiet Bevegelsen for Den femte republikk (Movimiento Quinta Republica, MVR), og i 1998 vant han presidentvalget med 56 prosent av stemmene, og AD og COPEI sitt 40-årige politiske hegemoni tok slutt. Chávez' valgseier innledet en helt ny politisk æra i Venezuela.
Slettet bruker
25.06.2019 kl 18:36 441

Tucker Carlson 2026
Slettet bruker
25.06.2019 kl 21:10 429

IMF overlever på tigget midler. Dette låner de til høy rente. (Til fattige stater og folk. Se til Argentina et land fra naturen hånd søkkrik, men fullstendig ødelagt av udugelig politikere, økonomer og bankfolk) EU og USA er ikke hakket bedre.

Pengefondet IMF ble sendt hit for å gi oss et nådeskudd, sa Orbán. Han betegnet det som et hell at Fidesz overtok makten i landet. For vi har lært oss hullets første lov: Hvis du er nede i det, så slutt å grave videre. Så vi sendte IMF pent hjem, sa Orbán.

https://www.abcnyheter.no/penger/makrookonomi/2013/08/13/179729/ungarn-har-betalt-tilbake-alle-sine-imf-lan-fristen

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/12/14/195188035/orban-europa-ma-avslutte-den-liberale-epoken-og-gjenopprette-demokrati
Slettet bruker
25.06.2019 kl 21:13 429

Argentina har tidligere innlevert søksmål mot USA til den internasjonale domstolen Haag i Nederland. Det er hedgefondene, som i praksis har sendt Argentina ut i en ny statsbankerott, har fått blant argentinere flest til å kalle dem «gribber» etter åtseldyret som lever av å spise av kadavre. IMF har vært over hele verden i lang tid og utnyttet og ødelagt land. De tvinger land i enorm gjeld for å samle inn penger for City Bank og andre store banker på oppdrag fra de tidligere kolonimakter som Storbritannia og Nederland + USA. IMF gjør dette vel vitende om at disse landene aldri kan betale den kolossale gjelden. Utpressing som en del av planen å gjøre de landene de utgir seg for å hjelpe slått konkurs.

Å få slått konkurs disse landenes med sine bedrifter og folkene med, holder de renten høy for de velstående og tapper økonomien. De forlanger utålelig kutt i utdanning og helsetjenester, og krever høye skatter og avgifter. Når slavene ikke lenger kan betale – akkurat som IMF visste de ikke kunne – så kommer de inn og krever eiendom og ressurser veldig billig: De privatiserer disse landenes banker, bedrifter og naturressurser. De har startet denne prosessen på Island Hells og i Latvia. (Funn av olje reddet Norge) IMF har gjort dette i Argentina, Bolivia, Colombia, Panama, India og mange andre land i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Nå har mange av disse landene såkalt 3dje verdens land status: Armod og fattigdom etter koloniseringen og IMF utpressingene. IMF bør bli lagt ned. IMF er nå i ferd med å ødelegge Hellas Island og Latvia. (Funn av olje reddet Norge) Vi vil ikke leve i vårt land som slaver. Vi vil ikke betale den ulovlige ICESAVE.
Slettet bruker
25.06.2019 kl 21:17 429

Banan-monarki. Argentina gjorde med sin Peso mot dollar, og med hvilket resultat? Norge i depresjonens trettiår hadde bakgrunn i det samme. Da het det Fastkurs og pari, mot gull. Men hva skapte bankkrisen og gjeldsoffer i Norge på 1990 tallet? Det var fastkurs NOK/EKY mot EURO, og vi var ikke med i EU engang? Du snakker om kjeltringer statsmafia.
http://ektepenger.wordpress.com/2013/02/10/argentina-kollapser-igjen/
http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article2754369.ece
Biggy
25.06.2019 kl 21:17 426

Trump-haterne har utelukkende svartmalt ALT vedr. Trump hver dag i over fire år nå,så deres troverdighet er ødelagt.
Daglige rop om ulv gjør at det er umulig å ta haterne på alvor.
Dumt når det virkelig er krise og grunn til å kritisere Trump!
Kanskje nå?
Slettet bruker
26.06.2019 kl 20:41 399

Det er da ikke mye glupt å true med utslettelse av hele stater med 20-30 talls millioner mennesker. Og det fra FN talerstol, men så fikk han så hatten passet av utenriksministeren fra Nord Korea. Og de måtte sitte å høre på alt han sa, for de hadde selv satt standarden.
Slettet bruker
26.06.2019 kl 20:46 398

islamske terrorrstater pol pottetett osv må innse at dagene er talte. Har du steigan link lei deg for pol pott enda?
Redigert 26.06.2019 kl 20:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.06.2019 kl 10:03 382

Verden er på randen til krig, igjen. Og igjen. Og, ja, igjen – enda en gang. Og så er vi ikke på randen lenger… men, vent, det er mer! Selvsagt er det mer, det er det alltid. Grupper av kampfly fra USA er på vei i full fart mot Nord-Korea… eller ikke.

De farer rundt uten mål, ikke en gang i nærheten av Nord-Korea, men på en veldig truende måte. Så møtes Trump og Kim Jong Un, kommer flott ut av det med hverandre, signerer et stykke papir som ikke betyr noe som helst og forlater hverandre som venner. Nå farer kampflyene rundt atskillig mindre truende.

Så møtes Trump og Un igjen, for å signere på et annet meningsløst papir, men da lar John Bolten munnen løpe av med seg og avtalen går i vasken. Trump og Un fortsetter imidlertid å utveksle kjærlighetsbrev, så bromansen er ikke død. Uansett, krig mellom USA og Nord-Korea er ikke bare umulig å vinne, men utenkelig: Sør-Koreas hovedstad ligger innenfor rekkevidden til nord-koreansk artilleri og alle USAs militærbaser i regionen er innenfor rekkevidden til nord-koreanske raketter. Krig med Nord-Korea er definitivt ikke aktuelt.
https://steigan.no/2019/06/du-blir-trollet/
Slettet bruker
27.06.2019 kl 10:06 380

Hvis et land ikke respekterer avtalene de allerede har signert, hvorfor bry seg med å forhandle fram flere avtaler med dem? (Det var et retorisk spørsmål.) Iran erklærer at siden USA ikke respekterer avtalen, kommer ikke Iran til å gjøre det heller. Noen oljetankskip blir ødelagt og USA forsøker å legge skylden på Iran, men ingen tror på USA. Og så blir et par oljetankere til ødelagt, og USA forsøker å gi Iran skylden igjen, men ingen tror på USA, igjen.

Og så sender USA en drone inn i iransk luftrom, fulgt av et rekognoseringsfly med internasjonalt mannskap om bord, i håp om at Iran gjør den feilen å skyte ned rekognoseringsflyet. Men Iran skyter ned dronen og den faller ned på grunna, i iransk farvann, i stedet for i dypt, internasjonalt farvann, slik USA hevder det skjedde, men ingen tror på det.

Iran fisker kjapt dronen opp av vannet og viser stolt fram vraket av den ikke lenger topp hemmelige dronen. Amerikanerne spinner en fortelling om at de kommer til å angripe Iran, men avblåser i siste øyeblikk. https://steigan.no/2019/06/du-blir-trollet/