Frp taper velgere, men ledelsen sier OK

Mikkel-engel
26.06.2019 kl 10:04 479

Frp taper som kjent velgere. Ledelsen gjør likevel ingen ting for å snu utviklingen. Forklaringen er enkel: 1. Ledelsen har andre interesser enn partiet. 2. Det er bare lokalvalg.

1. Ledelsen har andre interesser enn partiet
Politikk er blitt en karrierevei. Avgåtte stortingspolitikere og statsråder får gjerne gode jobber andre steder: De kan bli fylkesmenn, sentralbanksjef (Siv tar visstnok sikte på denne stillingen), PR-ansatte, ledere av statlige direktorat osv.

Betingelsen er at de ikke ødelegger sitt rykte med å bli "uansvarlige", dvs. gå ut av regjeringen, krangle med Erna, legge seg ut med UDI/UNE osv. Eksemplet Carl I. Hagen skremmer. Han var "uansvarlig", og hadde derfor ingen ting å gå til etter stortinget. Ikke Nobelkomiteen, ikke et fylkesmannsembete, ikke et eneste verv noe sted.

2. Det er bare lokalvalg
Selv et massivt tap i lokalvalgene til høsten vil ikke ramme stortingspolitikerne, statsrådene og den øvrige ledelsen. De sitter trygt fram til stortingsvalget om to år. Mange regner med at en sterk valgkamp i 2021 kan berge stortingsplassene.

At de lokale Frp-erne taper posisjoner, har strengt tatt ikke noe å si. Lokalsamfunnet betyr lite for ledelsen. Ledelsen kjører sitt eget løp.

Redigert 26.06.2019 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.06.2019 kl 10:22 473

FRP har bare godt av å tape velgere når de ikke er 100% imot bompenger. Det er kun åndssvake parti som ikke er 100% imot bompenger.
Daniel_K
26.06.2019 kl 10:50 462

Frepp er nye Venstre :-)
Fjordgubben
26.06.2019 kl 11:39 449

Politikk har vært og er en serie kompromisser.

Kun et parti som oppnår mer enn 50% i valg har råd til å kjøre 100% uten et eneste kompromiss.

Så lenge FrP kun har 15% av velgerne bak seg vil det selvsagt bli mange kompromisser.

At velgerne krever at FrP ikke skal kompromisse mht bompenger er så, men det er ikke logisk.

For hadde FrP krevd dette hadde de aldri fått delta i regjeringen, og de hadde fremdeles tapt hver eneste avstemning om finansiering av nye veier, og da hadde man hatt enda flere bomfinansierte veiprosjekter, er det ønskelig??


Men klart; de fleste mennesker er ikke spesielt smarte så ikke overraskende at FrP taper stemmer.

AP-folk er enda dummere, for de klager over at FrP «står bak» alle bomringene, uten å kritisere eget parti som stemmer for alle disse bomprosjektene hver gang det skal stemmes i Stortinget uten å protestere.

Konklusjonen er at de fleste mennesker ikke akkurat er smarte.
Redigert 26.06.2019 kl 11:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.06.2019 kl 11:43 448

Jeg er fullt klar over det du, Fjordgubben. Men jeg mener at et parti ikke har livets rett om det inngår kompromisser på bompenger. Enten er man helt imot bompenger og inngår ingen kompromisser, eller så legger man ned partiet.
Redigert 26.06.2019 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
26.06.2019 kl 11:47 446

Jaha, så du mener at FrP IKKE skal inngå et eneste kompromiss mht bompenger, selv om dette fører til at det blir flere bomprosjekter, og at de eksisterende vil få høyere takster??

Litt av en logikk.


Dersom alle skulle hatt den innstillingen kunne man like godt lagt ned alle partier, og Stortinget i samme slengen.

Finnes ikke et eneste politisk parti som ikke er villig til å inngå kompromiss når det er påkrevd, iallfall ikke i en demokratisk setting.

Men greit, man kan altså legge ned FrP, og få inn et parti med kun en ting på agendaen, som f.eks dette partiet som er mot bompenger, de vil ikke klare å få gjennom noe mer enn FrP, faktisk mye mindre fordi de vil bli ignorert, pluss at selvsagt alle de andre sakene FrP har på agendaen også vil bli ignorert fordi FrP ikke lenger eksisterer som parti.

Hørt om realpolitikk?
Redigert 26.06.2019 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
Mikkel-engel
26.06.2019 kl 11:51 444

Mitt poeng, Fjordgubben, er at Frp ikke inngår kompromisser, men legger seg tett opp til Høyre for å unngå stempelet "uansvarlig". Det er ikke lenger et mål å få gjennomført programmet. Selv om Frp taper velgere, vil ledelsen vinne på det når det gjelder karriere etterpå.
Fjordgubben
26.06.2019 kl 11:58 440

Og mitt poeng er at du har et poeng, men at man alltid må se på alternativet før man velger bort noe.

Man kan kreve at FrP er mer kompromissløse mht bompenger, men hvor realistisk er det, når FrP kun har 15% av stemmene, og når 85% av Stortinget er av stikk motsatt oppfatning?

Svar: veldig lite realistisk.

Så at folk nå vender FrP ryggen er ris til egen bak, man kutter greinen man sitter på, man «cuts of the nose to spite the face» som britene sier.

Ikke akkurat smart....

Man kan sammenligne dette med en person som blir torturert to ganger daglig, som ikke liker det og som protesterer, men når han får valget mellom å fortsette torturen to ganger daglig så blir han stilt overfor et valg mellom å fortsette torturen han får eller å velge å bli torturert tre ganger daglig, og så sier han at han er så forbannet over å bli torturert to ganger daglig at han nå velger å bli torturert tre ganger daglig, så enkelt kan det sies.

Å velge bort FrP betyr at du egentlig velger noe som er enda verre, godt valg!
Redigert 26.06.2019 kl 12:15 Du må logge inn for å svare
Mikkel-engel
26.06.2019 kl 13:02 425

Dersom du har rett, Fjordgubben, vil vi se det på to måter: a) Frp forandrer IKKE politikk fram mot valget om to år, jf. at handlingsrommet vil være det samme da som nå, og b) Ledelsen i Frp kommer IKKE til å søke seg til andre lukrative stillinger etter hvert. I stedet vil de - også utenfor stortinget - fortsette å kjempe for partiets politikk.

Om jeg har rett, vil vi omvendt se at Frp vinteren 2021 plutselig får gjennomslag for en rekke gode saker i regjeringen for da viser det seg handlingsrommet er blitt større, og at Siv og andre stortingspolitikere søker seg jobb som f. eks. sentralbanksjef, fylkesmann osv.
Skall
26.06.2019 kl 13:02 423

Godt skrevet!
Frps ledelse svikter totalt i å kommunisere med velgerne!
Velgerne må informeres om hva Frp oppnår og minnes om at de jobber for Frps primærpolitikk,men at de med 15% selvsagt ikke greier å vinne disse sakene hvor de står helt alene både i regjeringen og på Stortinget.Frp,som har tiltro til markedet, svikter totalt i egen markedsføring!
Partier som kun jobber mot bompenger er det umulig å stemme på da ingen vet hvilken politikk de vil stemme for eller mot i de 99% av sakene som ikke er bompenger.
Å stemme på Frp har en viktig bonus,og det er å frustrere de andre partiene,media og andre PK’ere.Ingen partier greuer det tilnærmet like bra som Frp.
Det er en ekstra bonus ved å stemme på Frp!
Fjordgubben
26.06.2019 kl 13:09 420

Jaha, de scenariene der henger ikke på greip, ingen logisk sammenheng.

Jeg ser det slik: FrP fortsetter som nå, forsøker å presse men får lite gjennomslag, men får tross alt gjennom noe slik at endel FrP politikk blir gjennomført, mao en repetisjon av slik vi har sett de siste årene.

Dersom dette fører til at FrP blir nærmest utradert på Stortinget vil dette kun føre til at enda mindre FrP-politikk blir gjennomført etter neste valg.

Alternativt at FrP setter hardt mot hardt og går ut av regjeringen, noe som fører til at veldig lite FrP politikk blir gjennomført.

Alternativt at velgerne likevel ikke forlater FrP og de får omtrent samme resultat som før, med resultat at FrP får gjennom noe av sin politikk, akkurat som før.

At de andre partiene vil gi etter ser jeg på som svært lite sannsynlig, skulle dette skje vil selvsagt FrP få maksimal uttelling ut fra sitt ståsted.

Nøkkelen ligger for fremtiden hos de andre partiene, slik det har vært fram til nå.

85% er som kjent helvetes mye mer enn 15%.
Redigert 26.06.2019 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
Genuine
26.06.2019 kl 14:02 405

Frps innflytelse er liten,men den er der.Om Frp gpr av og igjen blir et opposisjonsparti på Stortinget vil de ikke få noen innflytelse.
Etter flere tiår i opposisjon på Stortinget vet frepperne dette godt.Det sier seg selv at når regjeringen skal finne en felles politikk hvor V og Krf inngår og har for mye makt,blir det lite ren Frp-politikk.
Uten Frp i regjeringen glir politikken mot venstre.Høyre,V og Krf nøler ikke med å gå mot venstre,men med Frp i regjeringen trekkes politikken litt mot Frp og ikke litt mot venstresida.
Dette bør vi huske når vi frustrerer oss over den usynlige partileder Siv,nestledere vi ikke ser promotere partiet og usynlige saker Frp kanskje kan ha påvirket uten at vi vet noe om det.
Fluefiskeren
26.06.2019 kl 16:39 392

Synes du dette var særlig saklig skrevet? Du ødelegger bare for deg selv og saken du kjemper for.
Betonghue
26.06.2019 kl 17:26 382

Daniel Kuk er det nye AKP-ML! Stor i kjeften, hjerne som en amøbe! Ikke mye smart denne sosialisten...... !
Slettet bruker
26.06.2019 kl 18:03 376

Neste valg blir det nok FrP på Daniel, Fluefiskeren, Sotah, mfl.

Vi andre får stemme Liberalistene. Norges eneste høyreparti.