AXA - DNB og Fredriksen om etikk og moral- Markedsmanipulering!


Det har vert meget tydelig siste månedene hva som foregår i AXA.


DNB er Fredriksens våpendrager mtp kjøp av hans aksjer i AXA.
DNB var garantisten for kursoppgang i AXA i mange år. DNB kjørte anbefalinger i sine ukesportefølger, og anbefalingene kom på løpende bånd. De fikk skriverier i Finansavisen og alt løftet kurs fint opp gang på gang.


Etter at Fredriksen sparket sin "vip" megler, og valgte DNB, så brått opphørte alle anbefalinger, og all kursdrivende informasjo. Alt er satt på "hold" for å ikke drive kurs opp, for det ønsker ikke John Fredriksen, og DNB våger selvsagt ikke å gjøre annet enn Fredriksen har bedt om!
Eneste DNB har beholdt, er kursmålet på 50,- - selv om de jobber mot sitt eget kursmål i praksis.


Man ser at DNB bruker egne aksjer til å dumpe kurs fra 30 den gang, til 17 tallet, og nå fra 24 til 17,40.
Siste 3 ukene ser man at DNB sin algoritne konstant jobber kursen ned, også med sperrer (mange aksjer, hidden)


I hver sluttauksjon dumper de prisen med 20-40 øre, hver dag, men siste par dager har de ikke klart det like godt.

Man ser også at DNB har lånt aksjer av Fredriksen (sammarbeid) 3 uker på rad, ca 300.000 stk. Dette er ikke bra. Og det finnes lover og regler for dette.


Anbefaler alle nå om å sende en epost til de to øverste mailene under, men helst alle, og linke til dette innlegg på Hegnar Forum. NOK er NOK


ah.markets@dnb.no
stockwatch@oslobors.no
tips@hegnar.no
tips@dn.no
tips@e24.no
tips@finansavisen.no
post.okokrim@politiet.no
desken.okokrim@politiet.no


 


Ellers må jeg minne om hva vi fikk på mail av Nordnet i forbindelse med overgang fra Netfonds.
Man kan lure på hvorfor ikke dette følges opp av Markedswath og Oslo børs. Børsen har all info de trenger, og kan enkelt avdekke manipuleringen i sluttauksjon. Børsen vet hvem som kjøper og selger, og de ser hvem som ligger der i ordreboka med urealistiske ordrer.


Det står og at man ikke har lov å drive med shortsalg som følge av manipulering, og ei heller legge ut flere aksjer enn man har til hensikt å selge.
Om man vil shorte, så trenger man ikke konstant legge ut shortordrer i ukesvis, det er manipulering.

Det gjør DNB på vegne av Fredriksen.Viktig informasjon vedrørende handelsregler knyttet til verdipapirer


Meldingen er sendt til samtlige kunder som generell informasjon.


I Norge jobbes det med å innføre tilsvarende regelverk som den europeiske Markedsmisbruksforordningen (MAR) i norsk rett. Nordnet ønsker å informere deg om de viktigste atferdsreglene som må overholdes for å unngå at du handler i strid med både gjeldende og kommende regelverk. Ved handel av verdipapirer (aksjer, derivater m.m.) er følgende eksempler på uønsket handelsatferd.


Markedsmanipulasjon


Markedsmanipulering omfatter i henhold til Markedsmisbruksforordningen (MAR) transaksjoner, handelsordre og atferd som gir og/-eller kan forventes å gi falske og/-eller misvisende signaler om tilbud, etterspørsel eller pris på et finansielt instrument (for eksempel ved handel av aksjer).


Markedsmanipulering betyr således at all handelsatferd som har til formål å forsøke å manipulere handel er forbudt. Alle ordre som er lagt inn på en handelsplass må ha et kommersielt formål i form av reell kjøps- eller salgsinteresse. De neste avsnittene er kun et utvalg av de viktigste eksemplene som kan utgjøre markedsmanipulasjon.Handel med mindre poster med formål om å påvirke «siste pris»


Et handelsmønster som har med formål om å påvirke «siste pris» har fått økt oppmerksomhet fra tilsynsmyndigheter de siste årene. Dette er et handelsmønster hvor aktøren benytter seg av småposter for å manipulere (opp eller ned) det som er oppgitt som «siste pris» for en aksje, derivat eller andre finansielle verdipapirer, og dermed gi villedende signaler med hensyn til pris i markedet.Egenhandel


Som aktør i markedet kan en gjøre seg skyldig i egenhandel (markedsmanipulasjon) dersom en handler med seg selv i markedet via markedsplassen gjennom egne konti(er) eller konti(er) som fremkommer gjennom fullmakter.


For handler som gjennomføres utenfor markedsplassen innebærer det at du som aktør ikke får gjennomføre de selv, men at de skal gjennomføres manuelt. For spørsmål og hjelp angående denne type transaksjon, vennligst kontakt Nordnet Kundeservice (telefon: 23 33 30 23) eller megler (telefon: 23 33 30 23 og tast «1»).Misvisende ordrelegging (Layering/Spoofing)


«Spoofing» er definert som en ordre plassert (kjøp/-og eller salg) med den intensjon om å avbrytes rett før utførelse. «Layering» er en form for «spoofing» der aktøren plasserer flere ordre i markedet med den intensjon om å avbryte de rett før utførelsen.


Overnevnte metoder brukes til å påvirke markedsprisen der aktøren som utfører de har interesse av å påvirke gjeldende pris i sitt favør. Et eksempel er der aktør «X» har interesse av å selge posisjonen sin i selskap «Y», og for å maksimere potensiell gevinst, så kan spoofing og/-eller layering benyttes til å drive prisen opp ved å etablere en misvisende kjøpsinteresse for selskap «Y».


Det er derfor ikke tillatt å plassere ordre uten et kommersielt formål i form av kjøps- eller salgsinteresse.«Pump and Dump» og «Trash and Cash»


Et annet ulovlig handelsmønster er “Pump and Dump”, som innebærer at aktøren som nylig handlet en relativt stor post i et verdipapir, presser prisen opp ved å plassere mindre ordre med økende priser for så å selge (les: dumpe) hele beholdningen til en mer fordelaktig pris. Det motsatte av vil være «Trash and Cash».Innsidehandel


Innsideinformasjon betyr at informasjonen ikke er publisert, og hvis den ble publisert, vil den trolig få innvirkning på prisen til verdipapiret (aksjen), eller derivatet som følger det underliggende verdipapiret.


Innsidehandel betyr at en person som har tilgang til – eller kunnskap om innsideinformasjon (informasjon som ikke er kjent for allmenheten), og handler basert på informasjonen aktøren besitter til sin fordel gjennom kjøp og/-eller salg. Bruk av intern informasjon ved å trekke tilbake eller endre en allerede plassert handelsordre knyttet til verdipapirene som informasjonen vedrører, anses også som innsidehandel. Hvis en aktør har lagt ordren før innsideinformasjonen ble kjent og deretter fjerner ordren etter å ha fått tilgang på informasjonen som kan ha en negativ innvirkning på prisen, så anses dette for å være i konflikt med gjeldene lover og regler knyttet til verdipapirhandel.


Det er heller ikke tillatt å utlevere innsideinformasjon, eller å anbefale noen å kjøpe eller selge verdipapirer på bakgrunn av viten om intern informasjon som ikke er offentlig kjent.


Vi vil informere om at ovennevnte er eksempler på hva som kan betraktes som markedsmanipulering i henhold til Markedsmisbruksforordningen (MAR). Nordnet forpliktet til å rapportere handlinger vi mistenker at kan være knyttet til innsidehandel eller markedsmanipulering til respektive lands tilsynsmyndigheter.Hilsen Nordnet Kundeservice

Redigert 26.06.2019 kl 19:31 Du må logge inn for å svare

Anbefaler ALLE som sitter i AXA, eller har planer om det, om å sende avgårde mail.
Det er ingen andre måter å gjøre dette på.

SS
26.06.2019 kl 11:49 2491

Flott tiltak dette må ikke dysses ned.

Man må bare sende inn, ellers lar DNB dette skure og gå, og ingenting skjer.
AXA hadde vert på 30 kr om ikke DNB manipulerte på oppdrag for Fredriksen.

SS
arnterik
26.06.2019 kl 11:57 2462

Meget bra av skipssjefen , dette er jo totalt uakseptabelt at de lurer investorer til å selge
Kursen er totalt manipulert av Fredriksen slik at han som drukner i penger skal tjene mere på bekostning av alle små aksjonær. Nok er nok
huffa
26.06.2019 kl 12:01 2449Bra jobba.
Har flere ganger lagt ut tråder på HO som omhandler det samme som du tar opp.

Hvilken rolle Nordea (kursmål 32,-) har spilt, er jeg noe usikker på. Dette kursmålet kom for lenge siden.
Hvilket grunnlag DNB / Nordea bygget kursmålene på, er meg en gåte.

Er det noen flere som bruker Nordea investor på forumet ?
Sanntidskursen blir ikke oppdatert - varslet om dette for en uke siden. Føler meg derfor som et lett bytte for robotene.
De skulle se på saken, men ingen ting har skjedd.

SS - du har startet et godt tiltak.

Huff, huff.

Godt å høre, jeg gjør dette UTEN å eie AXA nå.
Jeg reagerer på at serøse DNB kan falle for fristelsen av å bryte norsk lov, og at Børsen som har alle opplysninger om handel bare sitter å ser på dette.

Børsen må reagere. Men den viktigste jobben om dette skal stoppes, er at DU sender kopi av første innlegg på de mailadresser som oppgitt.
Bare kopier og lim, og send.

Tar deg maks 1 minutt.

SS
Iniest
26.06.2019 kl 12:12 2405

Sendte mail nå, håper vi får svar.

HAHAHAHA... Av alle idiotiske tråder på HO, så tror jeg denne tar kaka...

Nå skal man ikke glemme at Mr. Negativ satt med B2H ned fra 21 kr til solgte med tap 8 kr nylig, så det tar man med en STOOOOR klype salt.
Du er bitter, og det må ikke folk her bry seg om.
Om Mr.Negativ ikke ser dette i AXA, så er man totalt blind, og mangler fullstendig erfaring med børs og AXA.


SS
huffa
26.06.2019 kl 12:18 2383

SS

Øko-krim bør vel også få en gjenpart.

Huff, huff.

Ja finn tips mailen til økokrim, og så sender dere alt på nytt igjen, inkl til Økokrim.
Det gjør ingenting om de får denne to ganger.

SS

Økokrim lagt til i lista over. Send alt igjen!

Redigert 26.06.2019 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
steffand
26.06.2019 kl 13:18 2286

kjempe bra :) eg har sent på mail til alle
steffand
26.06.2019 kl 13:19 2281

godt jobba skipssjefen
Funderer
26.06.2019 kl 14:04 2189

Ingen , jeg gjentar ingen vil kjøpe Axa . Tilogmed selveste innkasso oraklet holder seg unna . Snart kr 15

Funderer, det er bare skremsel som vanlig fra deg, som tross alt også har skrevet imot alle mine innlegg i B2H siden vinteren 2017_18.
Du tapte hele veien ned fra 21 kr hvor jeg sa salg, og du hørte på andre enn SS, ja andre som har tørket bort fra Forum nå som kursen gikk i 8 kr, og du tok exit.
Nå kommer din frustrasjon ut i form av å prøve å fyre SS opp med slike innlegg i AXA.

Jeg anbefaler alle her til å rapportere Funderer for spam, for det er likt hver gang, selv om kursen går oppover til 24 kr.

SS
Funderer
26.06.2019 kl 14:46 2092

Neimen Kapteinsabeltan da . Husker ikke hvordan jeg fikk greie på det , hmmm var kansje du som sa det , du har ett snitt i Axa på 24 nå ? Du har så mange aksjer at du blir for tung vis du prøver snitte ned , var det ikke slik a ?
Funderer
26.06.2019 kl 14:56 2062

Kun omsatt 61.000. aksjer i dag jo , var ikke klar over at det var så lite , fy fanken
blygen
26.06.2019 kl 15:00 2052

Ser for meg at kursen stiger utover uken og året....longsitterguten :)

Funderer; Jaja, du får tro hva du vil, men jeg vet at du kødder her - du har fin humor. Men andre her vet ikke hvilken historikk meg og deg har lang tid tilbake på forum.

Pr i dag frister lite meg å trade i, og det jeg desidert har tjent mest på over tid er axa. Men etter at DNB og Feiten kom, så er alt blitt totalt uforutsigbart.
Før kunne man glede seg over å kjøpe med RSI under 30, eller når DNB klinte ut sin anbefaling på Hegnar.no -da gikk kursen alltid 10-15%, av og til over 20% på kort tid.
RSI over 70 - SELG. Feilet aldri, helt til DNB og Feiten slo seg i sammen. På kynisk måte nå lopper småsparere, som nå er så loppet at man ser på aksjelisten at de ikke har mer å selge. Da vet man at bunnen er der, og man kan kjøpe igjen.

Så jeg ønsker med hovedinnlegg å prøve å sette en stopper for DNB sin markedsdominans, som de bruker kynisk på ulovlig måte. Jeg antar reglene Nordnet ber oss om å følge, også gjelder Geveran og DNB.

Jo flere som sender mail, desto bedre, og det gjør ingenting om du sender med flere mailkontoer.

SS
Funderer
26.06.2019 kl 15:37 2019

Skjønner , konemor er på kongress igjen vet du , sier ho hvertfall , så kjeder meg vettu . Jeg kjøper nok snart litt Axa , liker aksjen , men blir kun inn og ut . Selv om du ofte er en dus... og jeg ønsker å reise til Bægen for å pynte litt på tryne ditt så syns jeg du beriker forumet , både med humor og trading taktikk . Samme hva man kjøper om det er biler , båter el aksjer så er det en fordel å ha de så kort som mulig . Oj konemor ringer , slutt her :)

Funderer;

Som i mange andre tilfeller, er raskt inn, og raskt ut - veldig godt, ehhh, kjekt.
Bare spør konemor, på kongressen :-)

SS
26.06.2019 kl 16:22 1936

Skal vi tro at dette får noen konsekvenser ! dette burde vel noen ha reagert på for lenge siden, men at den manipuleres , klart ja...

ja de klarte å dumpe aksjen med 2,15% i dag... makan helt utrolig... hvor sinnsykt dette er.. får håpe noen reagerer på det du skrev
Redigert 26.06.2019 kl 16:27 Du må logge inn for å svare

Det er slik at de store får holde på, og de legger igjen så mye penger at Oslo Børs må bite slikt i seg.
Det blir som bukken som passer havresekken.

MW skulle blitt styrt av myndigheter, med FULL tilgang til børsens info i sanntid, og langt tilbake.

SS
26.06.2019 kl 16:32 1910

De som står bak fortjener å få. En stor gøggeklase rett i ansiktet, Dere svin for noe møkka menn Dere er, svake mennesker. Spørsmål om Dere hadde turt å sett meg rett i ansiktet.
26.06.2019 kl 16:37 1893

Et så godt 1kvartal 2019 nå ligger kursen på usle 18.10 menns største aksjonær gjennomført 23store handler på snart 24mnd. Mellom 28kr og 18kr dette griseri vil jeg si tar første plassen så lenge jeg har holdt på med aksjer. Værste mann i klassen er i mine øyne DnB markedet.
26.06.2019 kl 16:38 1892

Dette gjelder jo Oslo Børs generell, ikke bare i Axa
Oslo Børs er manipulert og drevet av Kriminelle ., dette har jeg sagt flere ganger
26.06.2019 kl 16:39 1888

Enig så enig

Er det virkelig mange aksjer på OSE hvor største EIER, og da mener jeg i ordets rette forstand (størst og feitest) driter og pisser i eget reir, og medaksjonærer på en slik måte som Fredriksen gjør?

Ved å bruke norges største selskap for børshandel, DNB, og levere ut egne aksjer som dem med millonprogrammer (algoritmer) senker kursen fra dag til dag, og særlig i sluttauksjon for å sikre nedgang på mest mulig kynisk måte?

Nå som Feiten ikke får flere aksjer via børs, for sist uke så krympa volumet til 65.000 stk nettosolgte aksjer fra 51 og nedover, hvor skal han da hente sine milllioner av aksjer for å komme i mål med å kjøpe AXA av børs?
Småsparerne har ikke mer å selge, for de som er smarte av disse, de har slettet sine ordrer. Da må kursen opp for at feiten skal få mer aksjer. 13 mill warrantser ligger der på 32,50 i oktober.

Derfor stiller jeg meg undrende til DNB nå, som heller bør selge sine egne aksjer til Feiten direkte for 18,80 som kursen var i går, og ikke gi dem bort med algoritmer.
Det er dette som gjør meg sikker på at DNB er instruert til å drive på med markedsmanipulering over tid i AXA.

SS
Redigert 26.06.2019 kl 17:03 Du må logge inn for å svare

Sendt jeg og. Hør fra dere om dere får svar fra noen av de. Spennende og bra tiltak!

Hva er poenget?
Skal man se bort fra gammel morro og la de slippe unna betaling av sin egen dumskap?
Ingen er født som gjeldsslave. Man velger det selv, og da skal Inkasso bransjen kreve dette inn. Så enkelt er det.

Norge har alt for gode ordninger med gjeldsordninger med mer, så man har ingenting å klage over.

SS

poenget er at politikerene kan endre fortjenesten for innkreving, dette er vel noe eu også kan ta opp til debatt igjen, er det noe eu sjef juncker ikke liker så er det for høy gjeld..

debatten burde vel diskutere hvor stor er muligheten for at det kommer innstramminger?
Redigert 26.06.2019 kl 22:29 Du må logge inn for å svare

Mye som er hypotetisk. Fantasien setter ingen grenser.
Kanskje Junker bare skal ettergi den da. Da blir det sikkert enkelt å låne penger i fremtiden om de som låner ut knepper igjen.

Mye dumt man skal lese på Hegnar Forum.

SS

hvis det reguleres inn, vil de som kan betjene lån få lån og de som ikke kan, får ikke lån
make sence to me... men hva vet jeg
Redigert 26.06.2019 kl 22:36 Du må logge inn for å svare

Gir det vekst i verden å strupe utlån?

SS

gir det vekst hvis gjeldsberget blir for stort?

Gjelden de tar gir butikk for de som låner ut (alle går da i pluss).

Det gir kjøpekraft og varehandel.

Det gir inkassobyråer jobb og omsetning.

Alternativet er jo helt utelukket å kutte. Du virker helt virkelighetsfjern. Rødt medlem?

SS
Redigert 26.06.2019 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
Teddy
26.06.2019 kl 22:54 1378

Får krumkakerjern d som han vil, blir det butikkdød i bøtter og spann.

om jeg får det som jeg vil hehe :) jeg tar opp debatten fordi det bekymrer meg at det stadig går til debatt og at flere og flere politikere tar opp spørsmålet om innstramminger..
jeg har sittet i axa før og lurer på om jeg skal inn igjen eller ikke...