Avance Gas klarer ikke å løfte seg, noe tynger selskapet ned


Jeg tror det er flere med meg som undres om det er noe negativt i gjære som noen av de store vet som vi andre ikke vet; det ville i så fall forklare tilbakeholdenheten vi ser i aksjeprisingen om dagen.

Vi må ikke være blinde for det, men ærlig spørre oss HVORFOR aksjen ikke stiger, men altså derimot har falt fra over 28 kroner til mellom 22 og 23 kr. Sånt skjer som regel ikke uten en god grunn, og i hvert fall ikke på tilsynelatende stigende rater. Vi snakker mange prosenter nedtur her som vi ikke fatter. Så i stedet for å ergre oss fordi vi amatørene mener kursen burde vært bedre mens det går akkurat motsatt vei, bør vi være åpne for at kanskje det er en grunn til at de profesjonelle kjøpere uteblir nå og skyr å investere i aksjen. Riktignok tror jeg ofte jeg har rett og andre feil, men når det er penger å tjene pleier alle å komme løpende - det gjør de ikke i dette tilfellet. Markedet viser gjennom den elendige interessen for - og prisingen av - aksjen at jeg må ta feil når jeg tror utsiktene for Avance Gas er bedre enn på lenge. De profesjonelle ville sett dette tydeligere og tidligere enn meg og andre hobby-aksjonærer og kastet seg over for å ta sin del av kaken og enda litt til i så fall. Dette gjør de ikke. Og jeg - og sikkert mange med meg - skjønner at det nok er en hake her, noe vi ikke evner å se, noe som lurer i farvannet, noe som ikke er så bra for fremtidsutsiktene til selskapet likevel.

Jeg vet at de profesjonelle har bedre forbindelser, bedre verktøy, lengre og bredere erfaring og bedre oversikt enn hva jeg selv har, og derfor i de aller fleste tilfeller vil se muligheter og farer der jeg ikke ser dem før det er for sent - dette på godt og vondt og i alle aksjer. Av den grunn frastår jeg å kjøpe meg mer inn i Avance Gas nå selv om det virker fristende. Noen ganger er en pris for god til å være sann, og det er jeg sikker på at det er i dette tilfellet. Å tro på gratis penger og en gratis lunsj sluttet jeg med for lenge siden. Jeg tror det er alt for tidlig å friskmelde Avance Gas på dette tidspunktet. Men jeg sitter tålmodig med det jeg har og regner med at jeg må være med på enda en nedtur før ting blir bedre. Ja, jeg vet hva ratene sier, det burde løftet aksjen, men gjør det altså ikke. Avance Gas klarer ikke å løfte seg, noe tynger selskapet ned fortsatt. Det ER en grunn for det - garantert!
Redigert 26.06.2019 kl 21:25 Du må logge inn for å svare
mgprs
26.06.2019 kl 21:42 4165

Oppegående innlegg Plutokrat.
Nedgraderingen fra Dnb var veldig utslagsgivende for fallet vi har sett de siste dagene, og hele momentumet er borte i aksjen.
Noen vet mer enn menige mann her inne. Shorten ble ikke dekket inn når kursen gikk fra 24 til 27+
Hvor ligger hunden begravd ? Eller er det bare noen store aktører som styrer denne som de vil.... Time will show.
Nanoq
26.06.2019 kl 21:49 4133

BW LPG og Dorian burde jo også ha utviklet seg mye bedre med de flotte ratene

tror ikke dette er selskapsspesifikt (Avance), men skyldes mye frykt i markedet for globale makroøkonomiske utfordringer og politiske konflikter (USA/Iran/Kina).

En sektorrotasjon ut av global transport/shipping fra institusjonelle investorer kan være en god del av forklaringen. Her vil selv LPG-shippingaksjer bli trukket med ned selv om de ikke burde bli ramt.BW LPG (som jeg forøvrig også har aksjer i) har gjort det dobbelt så bra, både om man ser på prosent for siste måned og siste år.

Ellers tror jeg du kan ha mye rett i det du sier om en sektorrotasjon kan ha en finger med i spillet her.
kodenavn
26.06.2019 kl 21:57 4093

Jeg har lest dine innlegg Plutokrat, og synes de har en merkelig bias. Det er nesten så en kunne tro du prøver å prate ned kursen på en utspekulert måte.
Den samme kursutviklingen har vi sett i BWLPG og Dorian, så det er ikke noe spesielt for Avance.
Jeg følger godt med på LPG-aksjene, og klarer ikke se noen sannsynlige skjær i sjøen.
Noen ganger er bare aksjer eller sektorer ekstremt feilpriset, men det retter seg.
LPG-aksjene dobler seg innen høsten hvis ikke noe helt spesielt skjer.
26.06.2019 kl 22:00 4084

DnB skremte vettet av flere. Dette i kombinasjon med dårlig marked. Som du skriver var den i 28 og gikk rett ned. Nå som ratene holder seg vil den gå rett opp igjen. Slik jeg forstod analysen til DnB forventet de lavere rater i juli, nå tett opptil ser det ikke ut som denne forutsetningen slår til. Med 2,8 prosent avkastning på egenkapitalen i uka vil den stige igjen.

Dorian opp i us igjen:)
Redigert 26.06.2019 kl 22:02 Du må logge inn for å svare
Xito
26.06.2019 kl 22:03 4066

Altså... Det er helt normalt at aksjer går opp og ned. Det er enda mer normalt når det er ekstremt urolige og usikre tider i verdens finansmarkeder slik det er nå. Det er volatile tider nå rett og slett (handelskrig, Brexit, lavere selskapsinntjening i USA, Iran-konflikter samtidig som børser rundt om i verden er på eller nær all time high, med mer, med mer). Det burde de fleste ha fått med seg på dette tidspunktet?

Hvis du ser på Avance og BWLPG i et logaritmisk chart så er det ikke så veldig rart ut. Kursen i BWLPG følger stort sett nøyaktig det samme mønstret og opptrenden fra bunnen. Det vil si KRAFTIG opp, og siden en pull back på 10-15% før den stiger videre. Ser dere ikke denne trenden?

Noen velger altid å ta gevinst på et tidspunkt (ofte algoritmer som trader automatisk på tekniske støttenivåer). Ikke noe rart med det. Disse lpg-var opp rundt 100% i år. HUNDRE prosent. Det er veldig mye uansett det fundamentale. Aksjer går ALDRI i en strak linje opp. Det burde vel de fleste skjønne her inne?

Ser at vi postet omtrent samtidig siste innleggene våre. BW LPG har som du ser av posten min ovenfor gjort det dobbelt så bra som Avance Gas.

Jeg har blitt skeptisk de siste ukene, ja - på vårparten i år var jeg veldig positiv, vi så jo at rateutviklingen gikk rett vei. Ingenting å klage over der, og der er vi sikkert alle helt enige. Det som gjør meg skeptisk er hvorfor rateutviklingen ikke gjenspeiles i kursen, faktisk stikk imot: Ratene går opp, kursen går ned. Det synes jeg er skikkelig muffens! At du og jeg ikke ser hvor uglen i mosen har gjemt seg, betyr ikke at den ikke er der, men at kursen er den som den er når ratene tilsynelatende stiger, er jo noe alle her på forumet er sure, sinte, frustrerte og skuffet for, men ingen tør stille et ærlig spørsmål rundt selv - mest fordi vi ikke liker svaret det medfører.
Redigert 26.06.2019 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
kodenavn
26.06.2019 kl 22:19 4006

Siden nyttår har Avance steget 84 %, BWLPG har steget 60 %
Siden 1. mars har Avance steget 63 %, BWLPG har steget 56 %

Shipping er veldig upopuært i US om dagen, så det er nok et salgspress derfra. Men det tar slutt en dag.
Det er jo grenser for hvor billig man skal selge veldig lønnsomme shippingselskaper.
pasoc
26.06.2019 kl 22:21 3994

De store gutta vil ha alt. Verre er det ikke. Derfor Dnb ødela dette med sin analyse. De manipulatorene der gjør alltid ting for de store. Hemen holding er en glad kjøper i disse dager. Store ulv skal ha det billigst mulig.
Redigert 26.06.2019 kl 22:22 Du må logge inn for å svare

Kursutvikling siste måned:

BW LPG: 17,97%
AVANCE GAS: 9,62%

Kursutvikling siste 12 måneder:

BW LPG: 23,14%
AVANCE GAS: 11,33%

BW LPG har altså steget dobbelt så mange prosentpoeng både om man ser på prosent for siste måned og siste år.

tja, nå har vel ratene gått ned og ikke opp de siste dagene? Så får vi se om de snart snur igjen. I så fall tipper jeg aksjekursene gjør det samme.

Jeg har forståelse for at mange forsøker å selge når ratene er på topp (slik DNB anbefaler), så da er det naturlig at det blir et midlertidig salgspress.


Er det forresten mulig å sjekke om det er de samme personer/selskaper som sitter short i Avance Gas som i BW LPG og Dorian?

Hemen handler neppe mange aksjer. De var nær ved å krysse 20% på slutten av fjoråret, og har enn så lenge ikke meldt om at denne grensen er passert.

Blir uansett en spennende og helt sikkert turbulent uke; Trump kjefter ut også EU og Japan, G20-møte, skuffende tall for norsk økonomi (detaljhandelsbedriftenes omsetningsvolum falt 1,3 prosent fra april til mai i år), oljelagersjokk, oljepris-svingninger, gullprisen spådd opp nye 20% trigget av finansiell usikkerhet og krigsutsikter, USA-Russland samtale, handelskrigen USA-Kina, krigsspenningen USA-Iran... Vi har i hvert fall ikke fått skipene våre torpedert ennå, som enkelte andre.

Aksjen åpner friskt og bra de første minuttene i dag i hvert fall.
Redigert 27.06.2019 kl 09:11 Du må logge inn for å svare
msmekk
27.06.2019 kl 09:22 3495

I Juli blir det Jul i LPG!

Kan i hvert fall se ut til å bli det i olje som i dag trekker hele børsen opp.

Skal bli spennende å se hva for tall USA legger på bordet i dag og hvilket betydning det vil få får børsen der som igjen jo gjerne legger føringer for vår egen.

Nå går det nedover igjen - kursen følger svingningene for Oslo Børs generelt dessverre og står ikke på egne ben. Selskapet mangler egen drivkraft, men trekkes bare med av indeksen dessverre. Dårlig med krutt altså. Det vil bety at straks Oslo Børs er ned, følger Avance Gas mer enn villig med ned også.

Hvis det er slik at de fleste ikke er klar over at det pga. lånet / gjelden ikke blir utbytter før tidligst i Q1 2020, kanskje ikke før i Q2 2020 pga. etterslepet, da lurer jeg på hvor mange dette vil komme som et sjokk på og hva det vil gjøre ytterligere med kursen - det må jo være en skuffelse for mange siden de her inne har blitt forespeilet opptil 32 kr i utbytte, og så blir det ingenting, bare enda en lang nedtur, og så over til dårlige rater når det er off season igjen. Dette er nok grunnen til at de store holder seg unna aksjen; det er ingenting å hente ut der før om lenge og det er en lang periode med ikke annet enn høyrisiko i mellomtiden i de turbulente tidene som generelt rår: våpenkrig, handelskrig og generell finansiell uro.
kodenavn
27.06.2019 kl 10:30 3280

Det spiller ingen rolle når utbyttet kommer. Verdistigning i form av kursstigning eller utbytte er et fett.
Og utbytte kommer etter hvert.
P/E = 1
Slå den.

Nåja, jeg foretrekker å få utbytter uten å selge en eneste aksje framfor å måtte selge dem for å tjene på dem, og jeg tror jeg har de fleste med meg der.
pasoc
27.06.2019 kl 11:35 3188

Seadrill stiger jo sykt om dagen, er det fordi at det blir mer utbytte der ?
Verdivurderinger på børsen er helt fjern etter min mening.
Sitter i Avance og vil eie den lenge nå. Det virker som det er en uinteressant aksje for meglere og da blir det stabilt sideleie selv om det er kanoninntjening.
Horribelt men sant!
Ratene østover eksploderer som følge av persiaspørsmålet, men kursen her står i ro eller synker.
Personlig tror jeg ikke at ratene vil komme under 30 000 på flere år, jeg tror det vil ligge på omkring 40 000 dollar og er ikke det god butikk vet ikke jeg.
Dagens inntjening er bare helt vill!
Redigert 27.06.2019 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Nanoq
27.06.2019 kl 11:46 3164

Med litt rask hoderegning så tjenes dagens markedverdi av selskapet inn på ca. 1 år med dagens rater.

Og gjelda kan betales ned på 2,5 år.
Springer
27.06.2019 kl 19:21 2905

Har Plutokraten fått noen svar etter kursutviklingen for LPG selskaper i dag???

Det gikk opp 85 øre i dag, er det DET de fleste her inne venter på og mener er en klar utvikling, og det på en dag hele Oslo Børs løftet seg.

Alt som peker opp er bra, forstå meg rett, men dette beviser bare at Avance Gas følger de generelle svingningene, ikke at det markerer seg som et selskap som går bra og bedre enn andre på børsen. Det jeg ønsker å se er at prisen på aksjen stiger oftere og mer enn de øvrige aksjene på børsen, at den skiller seg ut og trosser stille og dårlige børsdager ved å stige når andre går i rødt; først da vet vi med sikkerhet at folk investerer i selskapet fordi man mener det er underpriset og fremtiden for det god - i dag ble det kun bevist at folk har en generell tro på børsen akkurat i dag.

De 85 ørene kursen steg i dag kan ingen seriøst mene skyldes at ratene har steget så voldsomt som de har; det ville vært en fornærmelse og betale en slik bragd med 85 øre. Nei, som før sagt: Aksjen mangler egen drivkraft, drivstoffet har rent ut, vinden i seilene har stilnet, propellen står bom stille - kursen til Avance Gas driver bare frem og tilbake med bølgene (les Oslo Børs indeksen).
wassa
27.06.2019 kl 20:03 2795

De siste 10 dagene er Avance ned -6% og Dorian er opp 11%
Nanoq
27.06.2019 kl 20:20 2755

Finansielle derivater koblet til sektorer og det brede aksjemarkedet forklarer mange merkelige kursbevegelser på den korte banen.

På et tidspunkt kommer de reelle verdiene til syne, enten via Q-rapporter eller andre selskapsspesifikke nyheter.

Fullstendig enig med deg i det - i alt.
pasoc
27.06.2019 kl 20:42 2708

Ratene som skulle falle så fort, hvor ble det av ?
Det har falt 3500 dollar siden toppen i forrige uke.
Ratene styrket seg fra i går til dag med noen få hundre dollars.

LPG (KT) LAST POSTED SPOT RATE ($/mt) SPOT TCE RATE ($/day)
VLGC, 44 (AG-Japan) 78.14 66,199

Hvor er det store ratefallet DNB snakker om ?
Ser ut som de taler i tunger i Dnb.

Hjemmesiden til avance viser markant bedring i oppnådd rater i juni, dette blir det cash av.
Redigert 27.06.2019 kl 20:46 Du må logge inn for å svare
pasoc
27.06.2019 kl 20:49 2840

Jeg driter i svingningene jeg sitter helst i et selskap der jeg vet det ikke kommer emisjon, etc. Her er utsiktene formidable, derfor er jeg her. Er rimelig irritert på nedgangen fra 28, men slik er livet. Jeg skal sitte til 50 så spiller ingen rolle. Mulig det blir enda lengre får se på utviklingen for 50 er jeg sikker på kommer innen 1 år.
Nanoq
27.06.2019 kl 20:50 2830

Man får aldri sanne og verdifulle opplysninger fra en bank eller megler hvis man ikke betaler for det. Denslags koster - dyrt.

Gratis analyser og anbefalinger tilgjengelig på nettet er bare værktøyer til profittmaksimering - for banken/megleren/deres store betalende kunder.

Altså, her sitter det på forumet en hel masse aksjonærer og syter og klager over at kursen ikke stiger fordi de MENER den BURDE det, fordi de tror at de har sett lyset ingen andre av de som virkelig lever av å plukke gode aksjer har sett og bare syter og syter, klager og klager, dag ut og dag inn.

Er JEG den eneste som faktisk spør hvordan det kan ha seg og hva det er VI ikke ser som de profesjonelle har sett?

Jeg sitter ikke inne med en fasit på hvorfor kursen ikke går opp, men står og stanger eller faller fra 28 kr til 22 kr; jeg SØKER svar for å få klarhet i det - for en grunn er det selvsagt, ikke bare jævlig uflaks liksom. Jeg har ingen annen teori enn at det er noe her vi som mener kursen burde vært høyere har oversett; for jeg er 100% sikker på at det er vi amatørene som driter oss ut og ikke de profesjonelle som avstår fra å kaste seg over aksjen dersom det er et slik kuppkjøp som alle her inne skal ha det til.

BW LPG har som før nevnt gjort det dobbelt så bra som AVANCE GAS både om man ser over 1 års periode og 1 måneds periode. At BW LPG i dag ikke steg 85 øre når Avance Gas gjorde det, betyr vel bare at markedet mener at selskapet står høyt nok priset som det er og at Avance Gas manglet 85 øre på å nå hva selskapet er verdt pr. idag. Jeg har aldri vært borte i at to selskaper stiger og synker synkront med hverandre selv om de er i samme bransje; jeg skjønner ikke hva for forskjell 85 øre skal innvirke på hverken teori eller praksis. Jeg er inne i Avance Gas for litt mer enn 85 øre når jeg mener kursen burde vært 50 kr; men skjønner at det ville vært en supertabbe å kjøpt til høyere verdi enn hva aksjen er priset til i dag - FOR DET ER JO BEVISELIG INGEN SOM ER VILLIGE TIL Å BETALE DET - og da er det en grunn til det, ellers har alle kloke hoder, alle investorer, alle storaksjonærer, alle spekulanter tatt ferie fra PC'ene sine de siste månedene eller glemt å sjekke hvordan det står til med Avance Gas. Nei, noe annet stikker under - jeg tror muligens det kan være det som vi har vært inne på, blant annet at det ikke blir utbytter før tidligst i Q1 2020, eller mer sannsynlig først i Q2 2020, og at mange tenker - og de kan ha rett - at kursene innen da er meget lave igjen, ikke minst fordi at ratene og kursen bestandig har svingt med årstidene. Derfor venter de til lånet er nedbetalt, ser hva ratene er da, og gjør eventuelt sin investering da på noe mer håndfast enn nå. Alt for mange har brent seg på Avance Gas tidligere til at de våger løpe noen ny risiko og kanskje oppleve det samme igjen. Noen er vel ferdige med aksjen for godt vil jeg også tro, kanskje mest grunnet den elendige guidingen mens aksjen stupte ca 140 kr !

Det som forundrer meg er hvorfor det er så mange her som bruker krefter på å klage over kursen og så nærmest hopper i stolen av glede over 85 øre opp etter at vi har gått ca. 6 kroner ned på noen dager, 130 kr ned siden Avance Gas var et selskap som betalte gode utbytter. Det virker jo som nesten alle her inne faktisk jubler over 85 øre opp og mener at nå løsner det og skal være en forklaring på alt - på hva da?

Det hadde vært mer interessant å diskutere selskapet om flere her inne faktisk forsøkte og vri hjernen sin for å finne ut av hva det kan være som tynger selskapet, hva det kan være som gjør at så mange skyr aksjen at den ikke vil gå.
pasoc
27.06.2019 kl 21:57 2680

Dnb ser dalende rater fremover og har formidlet det til markedet.
Vel jeg har lært meg til at det motsatte av det DNB sier er ofte lurt.
kodenavn
27.06.2019 kl 22:21 2618

Hvem er det du prøver å psyke Plutokrat ? Jeg hører du sier du har aksjer, men det rimer dårlig med det du skriver.

Den merkelige kursutviklingen kan være så enkel som at et par større amerikanske fond vekter seg ned i shipping.
Jeg tror LPG-aksjene snart kommer sterkt tilbake. Og i mellomtiden fosser millionene inn.

Og jeg har sett tilsvarende merkelig kursutvikling i andre aksjer før, rett før de har doblet.
27.06.2019 kl 22:28 2600

Kodenavn,
Enig. Ingen idioter skriver slike meldinger som er aksjonær. Da er du sånn passe smart for å si det mildt.

Når det er sagt gikk vel aksjen intra til 28, mens start var på 27,2 om jeg ikke husker feil. Differansen mellom ca 24 i dag og 27,2 er normal svingninger i avance. Og i de aller fleste case jeg har vært i så går ikke kursen rett opp. Noen tar gevinst etter ca 100 prosent økning.

At kursen er lav har jeg utnyttet. Solgte endel på 25,5 og kjøpte de inn i går. Har nå mye aksjer - og da mener jeg mye.


Okay, du mener jeg ikke har aksjer i Avance Gas fordi jeg tør å spørre spørsmålet om hvorfor aksjekursen stiger når ratene gjør det?

Du er en merkelig aksjonær om du IKKE gjør det, synes nå jeg!

Feilen her inne er at dersom man stiller et spørsmål ved noe, så regnes man som negativ fordi man ikke er hjerneblåst positiv til aksjen man eier. Man må av og til tåle å høre ting man ikke liker å høre; jeg SETTER ikke den elendige kursen som er nå, jeg søker kun etter GRUNNEN til at den ikke stiger - for dere andre har jo ikke funnet den, bare klagd over at kursen ikke stiger, og det er lite konstruktivt, og heller ikke særlig smart om man investerer penger i aksjer.

Mine beste venner er ikke de som prater meg etter munnen, men som kan belyse andre sider av en sak for meg, gjøre meg oppmerksom på ting jeg ikke er klar over, hjelper meg så jeg ikke begår stygge tabber, gjør meg bedre - jeg mistenker dem ikke for å prøve å gjøre meg liten eller trakassere meg av den grunn. Men jeg kan gjerne prate dere etter munnen om det får dere til å føle dere så mye bedre: "LØP OG KJØP AVANCE GAS, TIL UKEN GÅR AKSJEN TIL HIMMELS, 50 KR MINST PÅ MANDAG, 100 KR AKSJEN OM 14 DAGER. FAEN SÅ RIKE VI SKAL BLI ALLE SAMMEN!". ...sånn, føler dere dere mye bedre nå? Får jeg lov til å bli trodd for å være aksjonær igjen?
27.06.2019 kl 22:38 2558

Herregud, aksjen har gått fra ca 12. Det er fortsatt mye igjen. Tolmodighet:)
kodenavn
27.06.2019 kl 22:41 2542

Jeg tror ikke du er aksjonær. Du bruker for mye energi på å snakke negativt om aksjen. Se tilbake på dine egne innlegg.