Elvestuen: Norge blir fossilfritt innen 2050.


haha for en nisse han Elvestuen er. Makan til tullball. Venstre er jo et parti for kloninger så skjønner at han hører hjemme der.
MrPutter
27.06.2019 kl 10:18 1561

Det er vel ikke mange dagene siden Exxon Mobile la sine lisenser til Norsk sokkel ut for salg - Blir ikke mange som vil by på dem nå.....

MrPutter

Politikeren kappes om å være miljøvennlig nå. De ser at de kommende generasjonene ønsker en mer klimavennlig samfunnsutvikling. Dette skjer i alle industrialiserte land. Dette tyder på at det kommer en del tydelige grep i Norges helhetlige hydrogenstrategi som offentliggjøres til høsten. Jeg antar at den kommer nokså tidlig etter sommerferien - i rett tid før valget.
really
27.06.2019 kl 10:56 1457

Dette er vel i tråd med Parisavtalen, EU iniativ, målsetninger for shipping osv. Altså ikke noe som bør overraske noen.
Det som kan overraske er om politikerne har ryggrad til å gjennomføre, ikke bare love noe som er så langt frem at det ikke betyr så mye her og nå.
Nikko
27.06.2019 kl 11:02 1425

-På bensinstasjonen selger de ikke lenger bensin, men hydrogen. Det er fordi store og tunge lastebiler muligens vil trenge noe annet enn strøm for å kjøre lange avstander.
Gravemaskiner, traktorer, og båtmotorer, går heller ikke på bensin eller diesel lenger. Kanskje har til og med ordet «bensinstasjon» forsvunnet."

Det er vel her Rotolyzeren kommer inn: Det produseres hydrogen med solceller på hver eneste gårdsbruk...
Redigert 27.06.2019 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
OldNick
27.06.2019 kl 12:03 1343

Tror det er større sannsynlighet for at Norge blir kvitt Elvestuen før 2050.

Problemet med å erstatte fossilbaserte produkter er at det er for dyrt.
De lavthengende fruktene er stort sett tatt.
Herfra blir det dyrere og dyrere, og da hjelper nesten ikke uansett hvor stort oljefond vi har (som de ser fast bestemt på å tømme).
Grønnskollingene har faktisk ikke annet enn dyrere teknologi og lavere levestandard å tilby opinionen, og det stanser den dagen folk får nok.
Det kommer til å bli mye gule vester ute igatene i Europa etterhvert.

Man må ikke glemme årsak og virkning her.

Dersom CO2 er årsaken til den økende temperaturen vi ser, så er fakta følgende:

CO2-utslippene globalt vokste med 2% i fjor. Vi bør fremover forvente ca. +1%/år i" uoverskuelig fremtid" (dvs. i mer enn et 10-år)
Norge produserer 0.1% av globale utslipp.
Europa: ca. 10%
USA: ca. 15%
Kina: ca. 28%
India: ca. 7.5%

Og når India nå i det neste 10-året skal opp på det utviklingsnivået som Kina var på for 15 år siden, da energi-etterspørselen tok av med +10%/år (og CO2-utslippene fulgte etter fordi det hovedsakelig var basert på kull), så må vi forvente samme "revolusjon" der også. Deretter kommer andre asiatiske u-land og Afrika, og ingen av disse vil kunne avansere uten tilgang på kontinuerlig energi, det lar seg bare ikke gjøre med sol- og vind-kraft, disse uforutsigelige og blir derfor marginale.

Vi bør sende disse steikende klimaaktivistene til Kina. Der ligger utfordringen, ikke i Norge eller Vest-Europa.

Det blir ingen fundamental endring på dette før verden ser at det kun er atomkraft som kan erstatte kull- og gass-kraft.
Redigert 27.06.2019 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
MrPutter
27.06.2019 kl 12:17 1296

OldNik

Du må lese deg litt opp på hva som skjer utenfor denne andedammen og trekke nesen ut av XL-arket ditt

Denne vil gi deg et greit svar på hvor verden ønsker å gå.
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-03-23/now-china-wants-to-lead-the-world-in-hydrogen-fuel-cells

Du har helt rett i en ting og det er faktumet at lille Norge er en mikroskopisk spiller på denne banen. Men vi må følge etter for om vi ikke gjør det så vil sikkert jorda bestå alikevel, men vi kommer til å stå igjen som raka fant med millarder av oljefat som ingen vil ha

MrPutter

Fantastisk! Burde vært 2030, men det tar jo litt tid å fase ut olje, så 2050 får være godkjent. Nå ble kloden glad.
Odi.1
27.06.2019 kl 12:30 1252

En Ekstremist i posisjon som lever ett boble liv uten å ha benene på klodene.
Fyren er jo helt banal, og fyll gjerne på med denne Venstre Ekstremisten Breivik , dem lever i ett Politisk Sleike rom uten kontakt med realitetene.


Rød/Grønn , Blå/Blå eller Blå/Grønn , det er samme ulla , helt hinsides virkeligheten.

Lo godt i går når NHO Erna Solberg oppfordret alle Bedrifter å Kontakte NAV for å hente personell , " det er ikke nødvendig å hente arbeidskraft i utlandet " , var APELLEN, hahahaha hun kan faen meg aldri ha prøvet å RINGE TIL NAV FOR EN FORNUFTIG SAMTALE :))


Magisk!!! Aksjen ligger å vaker litt før oppdatering, men så smeller det opp igjen. Ketsjup-effekt vil vi se opp mot 9-10 kr i denne omgang.
really
27.06.2019 kl 14:43 1129

Nå er det neppe mulig å oppnå det artikkelen beskriver innen 2050,det tar tid å bygge infrastrukturen som skal til.
men sannsynligvis selges det ikke gammeldagse ICE motorer lenger. Bilene går stort sett på batteri, evt med hydrogenforlenger, mens tyngre kjøretøy går på hydrogen, om ting utvikler seg som det ser ut i dag.

Og det sitter en del gretne gamle gubber og mimrer om den gangen en bil var 4 hjul med motor og gromlyd.
Redigert 27.06.2019 kl 14:44 Du må logge inn for å svare
OZZY
27.06.2019 kl 15:08 1105

vi vet Elvestuen er for Hydrogen. Nå må Hydrogennettverket bygges ut i Hele Norge slik at Hydrogenbiler blir et reelt valg for alle i Norge og ikke bare for de som bor i nærheten av en stasjon.

Ja, utrolig så treg regjeringen er på dette. Infrastruktur nå!
Mentor
27.06.2019 kl 17:07 1000

Forbud mot bruk og eie av alle fossile kjøretøy innen 2050. Ta penisforlengeren fra de gretne gamle gubbene er det beste en byråkrat kan oppleve i sin tid i byrået.

Når vi når 2050 er elbilen en det var en gang. Allerede i 2025 innser politikerne den unødvendige sløsingen med ressurser til batteriene i elbilen, og det kommer restriksjoner.
I 2050 har man kommet så langt at vi har hydrogen drone-bil.

Håper de unge leser forslaget fra Elvestuen og ikke tar utdanning innen olje. Å investere noe særlig i oljerelatert blir også raskt
uaktuelt. En god del utenlandske investorer ser medundring på Norge, som er i fremste rekke når det gjelder å
ødelegge fremtiden for oljeindustrien, noe som f.t. er Norges viktigste inntektskilde. Oljefondet har f.eks. skapt mye
omtale i internasjonale medier med sitt vedtak om å redusere investeringer i oljerelatert. Norge, som for en stor del har levd
av oljen, går foran med et "godt eksempel". At oljen vår med tilhørende aktivitet blir verdiløs om 30 år (mye av det lenge før),
vil ha enorme økonomiske konsekvenser. Det er meget tvilsomt om vi noengang får oppleve igjen det økonomiske oppsvinget
vi har hatt siden oljen ble oppdaget. Dette er selvfølgelig noe politikerne bør ha in mente når de vedtar slike ambisiøse mål.
En mulig halvering av levestandarden, vil, sikkert for mange være sunt (vi bør uansett ikke ha så god råd,
da alt forbruk er miljøskadelig ifølge mange fanatikere), men kom ikke å si at dette ikke er dramatisk.
Vi kan leve av oljefondet sier du, men det kan jo gå tapt på dagen, dersom en skikkelig finansiell krise inntreffer.
Håper politikerne vurderer alle sider, før de fatter et slikt dramatisk vedtak, det bør ikke bare være miljøvernerne
som har talerett, selv om det f.t. er så politisk korrekt å høre bare på de.
Redigert 27.06.2019 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
really
27.06.2019 kl 20:50 678

Tror du undervurderer teknologisk utvikling. Det er få områder det forskes mer på enn batterier og de problemene du peker på er sannsynligvis eliminert lenge før vi kommer dit.
Odi.1
27.06.2019 kl 21:04 659

Olje og gass vil være bærende industri energi i 100 år og vel så det til, dere lever på fantasi planeten.
Energi behovet Øker og Øker , samtidig blir dette med Hydrogen , KjøttMøller og Solenergi for lite til å klare omstilling for en hel verden, at det sitter noen Rosa Bloggere trygt og godt , feite og mindre fine i Oslo ,og lever i sine egne miljøbobler , bryr ikke resten av verden seg ett dugg om.

Kull vil minst være bærende energi til 2065 , det som kan være med å begrense fossil energi , er Atom Kraftverk.
EU skal nå snart å votere over om ATOM skal bli "Grønn -Energi "
Dette forstår ikke grauthodene i Venstre og MDG mf, at det er nærmest UNIKT med Så mye Vannkraft som Norge og Vestlandet har.

Om Norge stenger av den betydelige inntektskilden sin, popper det bare opp flere 100 / 1000 vis nye olje og gass leverandører med mye mindre krav til produksjonen, og sikkerheten en det Vestlandet, og olje næringen vår har.
OldNick
28.06.2019 kl 10:10 507

Det kom en interessant meningsmåling fra USA i går.

Amerikanerne er positive til tiltak mot drivhus gasser, så lenge det ikke koster dem noe :-)
(Ja hvem er ikke det?)

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-climatechange/americans-demand-climate-action-reuters-poll-idUSKCN1TR15W?utm_

Men, koste det vil det.

demokratiske presidentkandidater har sine egne overslag, som er altfor lave (det er politikernes vei, de underbudsjetterer kraftig, og krever heller skattebetalerne etterpå når det er for sent å snu).

I går kom også et anerkjent analyseselskap WoodMackenzie med en rapport hvr de prøver å tallfeste hvor mye det vil koste å gjøre kraftsektoren utslippsfri (og det er bare kraftsektoren). US$4 700 mrd. vil det koste de neste 20 årene, det er ca. 5 oljefond det.

https://www.reuters.com/article/us-usa-carbon-report/weaning-u-s-power-sector-off-fossil-fuels-would-cost-4-7-trillion-study-idUSKCN1TS0GX

Har amerikanerne råd til det?
Nei, sannsynligvis ikke. Først skal de jo eliminere det føderale budsjettunderskuddet som jo er $1000 mrd. hvert år nå før de kan begynne på å ta "den andre regningen". Monumentale ufordringer. Med 4 nye Trump-år vil ikke mye bli gjort på drivhusgass-siden, får håpe de kan begynne å redusere budsjettunderskuddet ihvertfall.