Hibiscus først, deretter alt det andre


1H 2019 har vært fattig på aktivitet og triggere, som sammen med et labert sentiment i aksjemarkedet har sendt pen-kursen på en ørkenvandring. Når vi nå snur kalenderen ser vi en fyldig liste for resten av året, som dersom resultatene innfrir, kan få fyr på raketten.

1.Spud letebrønnen DHIBM-1 Hibicus updip i juli.
2.Resultater fra Hibiscus i juli/august
3.Boring av 4 produksjonsbrønner på Tortue etter Hibiscus.
4.Letebrønn i Tunisia SAMW-1 (Q4)
5.FID Ruche fase 1 (ila Q4)
6.Valg av prospekt for neste letebrønn(er) på Dussafu. Avhengig av resultat av Hibiscus, muligens Hibiscus N eller Espadon.
7.I følge BWO oppdatering av ressurser/reserver på Ruche ila Q2, må vel komme snart.
8.Tullow deal, kan komme når som helst
9.Så har vi Aje ute i tåkeheimen som en mulig joker.

Men først er det altså Hibiscus updip som gjelder. Hva kan vi vente oss?
Først må vi se Norve i bevegelse. Riggen er hyret inn fra juli i følge BWO så vi
får bare håpe på melding om spud i neste uke.

Hibiscus updip er en 4-veis strukturell felle basert på moderne 3-D seismiske data. En eksisterende brønn (HBIM-1) ble boret downdip av Arco i 1991. Denne brønnen er basert på 2-D seismikk og er feilplassert, men bare så vidt utenfor 4-veis lukningen. Brønnen er klassifisert som tørr, men det er påvist live oil shows i cuttings og i kjerne. Dette er selvsagt meget positivt for lokasjonen updip siden det indikerer at brønnen ligger i migrasjonsruten for olje fra kildekjøkkenet og inn i Hibiscus strukturen.

Gamba er jevnt over et godt reservoir og overliggende salt kan regnes som en god forseglingsbergart. Usikkerheten for prospektet tror jeg er knyttet til størrelse/geometri av strukturen. Hibiscus Gamba ligger sub-salt. Saltlaget har svært ujevn tykkelse og utgjør et seismisk høyhastighetslag. Dette skaper utfordringer for dybdekonverteringen som til sist er svært sensitiv for strukturen siden den har en relativt flatliggende geometri.

Alt i alt har dette prospektet en meget høy POS, minst like bra som Ruche N som hadde rundt 0.7 om jeg ikke husker feil.

Ressurs estimatet er av BWO beregnet til å være i samme størrelsorden som Tortue og Ruche funnene, altså 30-40 mmbbl (2P gross). Dette volumanslaget er implisitt basert på (2P) reserve anslaget for disse funnene.

Det er noe rart med volumtallene for prospektene på Dussafu. Fluefiskeren påpekte for en tid tilbake at prospekt A og B var redusert fra nær 500 mmbbl til hhv 39 og 50 mmbbl, dramatisk nedgang i ressurser.

Se BW Energy investor presentation, 29 mai slide 19 og 20.

http://hugin.info/136844/R/2245394/886968.pdf

Slide 20. Hibiscus updip står her med 12 mmbbl, det tilsvarer omtrent bare en tredel av de prognoserte volumene. Se så prospektkartet (boblekartet) ved siden av. Her ser vi ikke Hibiscus updip, men Mupale og Hibiscus som er to separate prospekter vest for den tørre brønnen HIBM-1. Slide 19. Her er den kartlagte strukturen Hibiscus updip. Det er ikke samsvar med boblekartet på slide 20. Inkonsistens er utrolig irriterende og spesielt når det her er potensielt store verdier i spill. Boblekart kan man aldri stole på, men tall bør og skal samsvare. Når det ikke er tilfelle er det en snikende bekymring.

Gitt at det kommuniserte resursanslaget på 30-40mmbbl (implisitt) gjelder (slide 19), vil det ved suksess kunne gi Pen et løft kursmessig, kanskje vi ser 20 tallet igjen i august…..? Et grovt estimat kan utlegges her dersom noen har en kvalifisert gjetning på verdien av olje i bakken. 30 mmbbl X antatt pris på olje i bakken(??) x 0.0833 (pen andel)/ antall aksjer = ??

Gitt at ikke oljeprisen eller verden forøvrig går ad unda, burde det neste halvåret bli litt mere spennende for Pen aksjonærene enn det har vært hittil i år. Lykke til.
Gjest 79
18.07.2019 kl 17:44 2517

Gjest 79
I går kl 14:19
855
Norve ligger i Kamerun oppdatert Findship for 6-7 minutter siden
:-)


Fluefiskeren
I går kl 16:48
748
Det er jo det jeg og andre har sagt helt tiden. Poenget er at denne linken sier at den er i Gabon med status operational og med BWO som operatør. Derav denne for forvirringen.

https://www.infield.com/rigs/norve-jackup-61027


Fluefiskeren
I dag kl 10:03
409
He-he

Dette begynner å bli morsomt. Ikke vet jeg, men magefølelsen min sier at denne er korrekt. Altså at de er igang på Dussafu. De finner neppe på dette av seg selv. Marinetraffic har jeg sett mye rart fra før. Findship har jeg ingen erfaring fra.

https://www.infield.com/rigs/norve-jackup-61027

Skal se de la igjen transponderen da de dro fra Kamerun. 🤣🤣 🇬🇦 🇨🇲

:-)

Ehhhhh

Står det der at Domus har rett og at alt annet er bare surr? Det er jo rett og slett en løgn.

Ser du har vært kastet ut av forumet før.

At vi må skrive side opp og side ned og spekulere på hvor den hersens boreriggen ligger er jo helt meningsløst. Hadde de meldt om spud hadde vi vist dette. Er riggen fortsatt i Kamerun er de pliktig å sende ut børsmelding om forsinkelse da dette er kurssensitiv informasjon. Nå må de faktisk komme på banen ellers vurderer jeg å anmelde de til børsen for mangelfull informasjon.
Gjest 79
18.07.2019 kl 18:14 2476

Jeg bare kopierer fra tråden lenger opp.
Hvis du hverken stoler på Marine Traffic eller Finship så da er det bare igjen e-posten til Domus.
Holder meg kun til fakta.
:-)

Han sa at han sendte en e-post til Borr Drilling, men jeg har ikke sett at han har lagt ut noe svar.

Avslutter herved diskusjonen med deg
Domus
18.07.2019 kl 19:04 2432

Ei heller svar fra Borr...
Alby
19.07.2019 kl 08:17 2265


Kan det være problemer med riggen ?

Hermine, er du ikke på HO.? Kan du ta en telefon til Celine og be henne spør Trøim.

Innlegget er slettet av Trond.heim
piff
19.07.2019 kl 11:18 2125

Må si selskapet og dens styre er flink til og tildele seg selv goder. Klapper hverandre på skulderen og fornøyd.
Men og få Aje solgt hører en ikke noe til.
bmw5
19.07.2019 kl 11:37 2093

Det er nå 3 tug`s rundt Adolo,
mimsa
19.07.2019 kl 12:18 2044

Det går jo så det suser med PEN for dagen. Den er opp 0.12% i dag til kr16.10. Merk dere tallet 16.10. Ja, det er jo den samme som emisjonskurs for 9 månder siden. Her slår kjendisfaktoren ut i full blomst. Nedtellingen kan begynne. Det er kun 4 dager igjen til den 100% sikre mega-triggeren Polion kunne garantere oss. Kjøpte litt for jeg har en voldsom tillit til Polion. Så langt ikke det heilt store, men det kommer vel, for Polion har sagt det.
oto1
19.07.2019 kl 12:25 2034

Det er helt unødvendig å spekulere i hvor riggen befinner seg.

AIS transpondere sender ut egen posisjon basert på tilkoblet GPS antenne.

Og AIS mottakere tilkoblet et nettverk sender infoen videre til nettverket (f. eks MarineTraffic).

Norve ligger her: http://prntscr.com/oh8fyl

End of discussion.
Reflect
19.07.2019 kl 12:44 2004

BWO sa i sin Q1 presentasjon at borestart var i juli., ennå noen dager igjen. Men, lite kostnadseffektivt å mobilisere dersom ikke alt utstyret er på plass for å bore produksjonsbrønnene I fortsettelsen.

Er det noe å irritere seg over da? På APCL sine sider spekuleres det mye på når en rigg som borer for Total er ferdig.

Det er sannelig ikke mye skriverier på PEN trådene. Det er forsåvidt greit det. Man må ikke skrive om alt, men det hender og har hendt særdeles lite i selskapet. Det er imidlertid et diskusjonsforum hvor det burde være lov til å diskutere det man vil når det er selskapsrelatert.


Det er stor sjanse for at den er i Kamerun ja, men «ferdig snakka» er litt vel flåsete når den samtidig også ligger i Gabon

https://www.infield.com/rigs/norve-jackup-61027

Ikke så rart det blir samtaleemne. Ikke sant Oto-1? Men jeg skal la det ligge nå. Vi får heller la være å skrive noe om dette da.


Redigert 19.07.2019 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
oto1
19.07.2019 kl 15:01 1907

At man spekulerer i når en rigg er ferdigboret ser jeg ikke på som rart i det hele tatt.

Men at man spekulerer i hvor en rigg befinner seg når man har nylige AIS data, det blir for dumt.

Jeg kan starte en nettside og si at Norve befinner seg i Norge, men det gjør den altså ikke.

Noen som har en kommentar til dagens melding fra selskapet?
oto1
19.07.2019 kl 15:55 1849

Ja.

All den tid de har gitt 327.000 aksjer til ledende ansatte, til en verdi på ca 5,23 mill NOK så må lønningene i utgangspunktet være usedvanlig dårlige.

Ehh, nei.

Jeg visste ikke engang hva RSU var, men enig. Dette høres ut som en gavepakke til de det gjelder.

Man kan bli så matt og forundret at man kan miste munn og mæle. Når jeg så meldingen var det en slik følelse som inntraff. Hva skal man si til noe slikt. Her får de en gavepakke på flere millioner rett i fanget. For hva? Hva har selskapet gjort i år eller for den saks skyld det siste året som gjør at de fortjener en slik gave fra oss aksjonærer (og la det ikke være noe tvil om at det er jeg og alle andre eksisterende aksjonærer som må ta denne regningen). Mitt svar er ingen ting. De siste ni månedene har det ikke vært en eneste melding med skikkelig substans. Bare svada svada svada om hva som skal komme. De har nå sunget på samme salme om og om igjen. Copy paste.

Med slike gavepakker har ledelsen heller ingen incentiv til å bruke av sine hardt opptjente midler til å sitte å samme båt som oss. Ja, de får aksjer, men det er stor forskjell på å få og å kjøpe. Har du brukt egne penger stikker committment og dedikasjon så uendelig mye dypere enn å få aksjer for ingen ting.

Den skikkelig ugne følelsen av at ledelsen, med styrets velsignelse, skor seg på aksjonærenes bekostning kom tilbake med full styrke. Er klar over at gavepakken (utrolig nok) har blitt godkjent i GF etter innspill fra styret. Kanskje på tide med et lite opprør igjen for å sette skapet på plass nok en gang? De har tydeligvis glemt at det ligger muskler bak dagens aksjonær masse.
Redigert 19.07.2019 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Treet
19.07.2019 kl 16:48 1791

Ikke uvanlig at at ansatte får aksjer på denne måten. Avtalen er godkjent av GF. Motivet er å drive kursen opp. Så får vi satse på at greed is good i styre og administrasjon blir en viktig drivkraft også for å berike oss andre.

Hvorfor skal det drive kursen opp? Er det ikke tvert om? Blir ikke hver enkelt aksje mindre verdt?
Redigert 19.07.2019 kl 17:14 Du må logge inn for å svare

Det er nesten tragisk å måtte innrømme det, men for at oljeprisen skal ha særlig effekt av uroligheter, geopolitikk og feider - må det mer til enn at et par tankere sprenges i lufta eller anholdes. Ikke særlig som biter på oljeprisen. Markedet har skjønt at det er plenty inntil videre. Det er nok dette forhold og ikke den til enhver tid gjeldnde oljepris, som primært ligger bak O&Gs selskapenes svake utvikling. Oppriktig talt - det finnes unntak som differensierer. Ta f.eks. EQNR som halte i land en megakontrakt til havs New York og intensjonsavtale med Sør-Korea.

BWO meddelte i mai Corporate Exploration på s. 7 - Dussafu Exploration at det var planlagt trigger som følger: Hibiscus updip spud in July.

http://hugin.info/136844/R/2245394/886968.pdf

Med hva som nå foreligger som avklart, må først Norve lette anker og forlate Kamerun. Derfor tror jeg på to muligheter i neste uke: Enten så melder Dussafu JV selv om progress, alternativt så forlater Norve Kamerun med destinasjon Gabon.

Uansett, ser ikke så alvorlig på om det skulle bli noen ukers utsettelse vs. hva som er meldt som planlagt. Markedet liker ikke usikkerhet og med hva som nå er skapt av tvil for Dussafu, jf. progress og Norve, kombinert med hva som p.t. foreligger som uavklart med Tullow. Tror på ingen måte at det er nødvendig å male fanden på veggen. Men inntil videre kan f.eks. EQNR være et mellomstoppested. Synes aksjen bør ha noe å gå på, til tross analytikerene allerede har varslet et svakere Q2 enn Q1.

Når det gjelder å snu kappen etter vinden, så er ikke bildet så entydig at rene og dediserte O&G selskap med siktemål det fossile, har legitim grunn til å satse entydig. Mener selv at skiferen med fanebæreren Permian ikke rammes kun av distribusjon, kapital eller decline. Det ligger noe annet i bunn, som faktisk kan ramme amerikanerne selv på sikt. Vil ikke gjøre meg til miljøaktivist. Men det skjer så uendelig mye på energisiden som ikke snevert kan begrenses til hva vi snakker om, ref. PEN, BW Energy etc.

EQNR fremstår som tidsriktig og bør bli belønnet om litt.

https://www.tu.no/artikler/equinors-planer-i-sor-korea-kan-fa-ned-kostnadene-for-havvind/469641

For de av dere som ønsker dypere kjennskap til hvordan Total, BP, Shell, Equinor osv. tenker/agerer om fremtiden - se følgende:

https://iopscience.iop.org/article/10.1088/2516-1083/ab2503
.
Redigert 19.07.2019 kl 20:38 Du må logge inn for å svare
oto1
19.07.2019 kl 20:12 1718

Treet

Det er svært uvanlig at ansatte får aksjer til pålydende ( i dette tilfellet 5 øre), og der selskapet i tillegg må punge ut med cash for å betale skatten til mottakeren..

Jeg er ikke imot opsjoner som kan innløses om selskapet gjør det bra og aksjekursen stiger fra tildelingstid.

De "seriøse" selskapene kjøper i så fall samme aksjer i markedet på tildelingspunkt, og gjerne under opsjonskurs, slik at belastningen for aksjonærene blir nær null.
Samtidig som de ansstte får kjøpe aksjer til redusert pris om selskaoet gjør det bra og aksjekursen stiger i innløskingstiden.

I tilfellet PEN så har jeg tidligere vært i diskusjon angående RSU'er som for meg virket uforståelig at ledelsen ble tildelt i perioden aksjekursen var i nærmest fritt fall.

Fikk aldri noen god forklaring på kriteriene for innløsning, og registrerer at PEN fortsetter med dette tullet.

Sånn skal det gjøres: https://newsweb.oslobors.no/message/473961
Er aksjekursen over 55 om 3 år kan de innløse. Hvis ikke kan de bare ha det så godt..
Ingen spørsmål. Markedet bestemmer om de har gjort en god jobb eller ikke, og bwo har sikret tilsvarende aksjer til omtrent samme kurs inkludert renter.

Redigert 19.07.2019 kl 20:53 Du må logge inn for å svare

Den store kontrakten Equinor fikk utenfor New York gjaldt vel havvind.

https://www.equinor.com/en/news/2019-new-york-offshore-wind-bid.html


Og da vi ved et stort usikkerhetstegn, nemlig det grønne skiftet. Jeg har skjøvet det fra meg fordi jeg regnet det som helt urealistisk at volumet kunne bli så stort at det kunne påvirke oljeprisen grunnet høye kostnader. Prisen på fornybar energi har imidlertid rast de senere årene og ventes om et par år å være billigere enn kull og gass. Dette kan få betydning for hvor høye olje og gasspriser det er mulig å oppnå selv om det er en ekstrem kraftig befolkningseksplosjon vi både ser nå, og forsåvidt har sett en lenge.

Jeg tror tiden for å kun trekke på skuldrene og smile når fornybart blir nevnt er over.


Kjetil Malkenes Hovland

(E24) Publisert: 13:23 - 20.01.2018, Oppdatert: 13:23 - 20.01.2018

Det påpeker det internasjonale fornybarbyrået Irena i en fersk rapport. Byrået ble satt opp i 2009 for å støtte opp under omleggingen til en mer bærekraftig fremtid for energiforsyningen, og har 170 medlemsland.

– Trenden er klar: innen 2020 kan man vente at de viktigste formene for fornybar kraftproduksjon har snittkostnader på linje med de billigste formene for fossil energi, skriver Irena-sjef Adnan Z. Amin i rapporten.

https://e24.no/energi/fornybar-energi/kostnadsfallet-fortsetter-snart-er-fornybar-billigst/24236843
Redigert 19.07.2019 kl 21:03 Du må logge inn for å svare
Alby
19.07.2019 kl 22:46 1600


To nye tankere er blitt tatt av Iran. Bare tidsspørsmål om hvor når det smeller i Gulfen.
Alby
21.07.2019 kl 10:47 1371


Jeg ser at Norve har lettet anker, hvor mange dager vil det ta for å komme på plass på Dussafu ?

Alby,

Se mitt siste innlegg på den andre tråden.

Gunnarius

Så ikke denne før nå. Klipper inn mitt estimat fra den andre tråden. Forutsetning 4 knop i snitt

Fluefiskeren
I dag kl 11:13
17
Ved en snittfart på 4 knop så skal den bruke 4 dager og 16 timer fra Limbe i Kamerun til Gamba i Gabon og litt mer til Dussafu. Skal vi si fremme til helgen og spud helgen etter der igjen hvis den ikke har noen stopp underveis og snitt på 4 knop? Da snakker vi om primo august.

https://sea-distances.org/
Redigert 21.07.2019 kl 11:40 Du må logge inn for å svare
bmw5
22.07.2019 kl 09:15 1180

Er det et drivverdig funn i Hibiscus vil aksjen stige opp mot 30 kr, deretter skal det bores 4 produksjons brønner.
Alby
22.07.2019 kl 09:25 1155


bmw5

Det ble vel tidligere nevnt at det var 70 75 % muligheter for funn. Det sem blir spennende da, er størrelsen.
bmw5
22.07.2019 kl 09:33 1138

Stort kan det bli Alby. Pen er på vei til å bli større enn en oljebygg

Det blir spennende. Det som er så fint med EEA på Dussafu er COS. Det finnes felt som er langt større enn summen av feltene på EAA, men PEN treffer jo på alt. Først med Harvest Natural Resources og nå med BWO. Det er lett å ta ting for gitt videre, men det bør vi være forsiktig med. Kan ikke huske å ha sett noen COS for Hibiscus, men den er nok over 50 %. Så har vi Espadon og prospekt 18 hvor COS antakelig også er veldig høy. Det har vært lite snakk om den siste, men den ligger altså midt i mellom Torture og Ruche.

Jeg tror vi kan ha mye spenning og gode nyheter i årene framover. Det har vært kjedelig lenge nå, men nå begynner det snart. Ingen decline på Tortue så langt synes det som. Det blir spennende om de neste fire produksjonsbrønnene på Tortue påvirker fase1 brønnene. For meg virker det logisk at de vil redusere flowen, men det kan sikkert andre si mere om enn meg. Det vil vel også bli aktuelt med injeksjonsbrønner etter vært. Da blir det vel snakk om å pumpe ned vann for å øke trykket da det jo meg bekjent ikke er funnet gass på Tortue.

På twitter nå:

IRANIAN INTELLIGENCE MINISTRY OFFICIAL SAYS 17 CIA-TRAINED SPIES IDENTIFIED, SOME SENTENCED TO DEATH - FARS NEWS AGENCY

HFI Research pleier å ha peiling, tror på vesentlig lagertrekk denne uke:

https://twitter.com/HFI_Research

Analysts at the investment bank see a short term boost for prices into the third quarter of 2019.
Say there are transient risks to the upside
– prior forecast of $66/barrel (Brent) raised to $74-$76
Looking for demand to improve:

https://fonecable.com/2019/07/22/news-goldman-sachs-oil-price-forecast-for-q3-2019-bumped-higher-july-22-2019-at-0225am/

Med så mye spenning relatert Iran vil trolig oljeprisen være under økende prispress - iallefall for Q3.

Innrømmer gladelig at med Norve på vei til Gabon og fremdrift følges på Dussafu, så ses dette som et forløsende scenario. Fremdeles hefter den endelige meldingen om Tullow, som jeg mistenkte hadde noe med treneringen av Norve å gjøre. Men nå med Norve under seilas, får Tullow komme når det kommer. Dussafu, ser bra ut og olja også inntil videre.

Redigert 22.07.2019 kl 09:55 Du må logge inn for å svare

Vaalco trekker seg ut av Angola og satser videre i Gabon.

Cary Bounds, VAALCO’s CEO, commented, “We are extremely pleased to have fulfilled all the terms of our Settlement «Agreement to exit Angola and we offer our sincere gratitude to the National Concessionaire for their pragmatic approach to helping us reach this material milestone. Finalizing the Settlement Agreement has removed considerable uncertainty over the financial impact of exiting Angola. As we prepare for our upcoming drilling campaign offshore Gabon, we are at an exciting juncture for the company and remain wholly focused on delivering profitable growth and meaningful value for our shareholders.”

https://www.petroleumafrica.com/vaalco-pays-4-5-million-in-angola-exit/
Redigert 22.07.2019 kl 10:06 Du må logge inn for å svare

Bare en liten oppfølging av Gunnarius sitt innlegg

«Iran: Vi har arrestert 17 CIA-agenter
Iranske myndigheter har arrestert 17 personer som de anklager for å være agenter for den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA.»

https://www.nrk.no/

Liker ikke situasjonen i det hele tatt, men kan fort bety en høy oljepris.
bmw5
22.07.2019 kl 11:38 998

For lenge siden, før man fant drivverdig olje i dussafu blev det boret en letebrønn i nærheten av Hibiscus og dengang etter 2D seismikk. Brønnen viste i kuttings hydrokarboner, men ikke drivverdig. Denne gangen borer man etter 3D seismikk og av den grunn bedre treffsikkert med denne letebrønnen. Derfor mener jeg det er ca 65.70% for et drivverdig funn i Hibiscus. Fluefiskeren er bedre på dussafu historie enn jeg, så kanskje han kan kommentere om jeg husker feil.
Vekst
22.07.2019 kl 11:40 1006


Fra en kamerat som jobber på rigg:

I forhold til tid (fra slepebåten ankommer destinasjon), i Nordsjøen, så går det en plass mellom 12-36 timer med ankerhåndtering. (Avhengig av oppankringsmønster) Og i mellomtiden da, gjør vi oss klar på boredekk og tar inn hullåpner. Så cirka 5-8 timer etter vi er ferdig oppankret er man i gang. Dette kommer selvfølgelig an på havdypet da. Nå snakker eg om ca 200-300m havdyp.


Det er riktig. HBIM-1ble boret i 1991 av ARCO basert på 2D-seismikk.
Redigert 22.07.2019 kl 12:02 Du må logge inn for å svare

Da er det veldig forskjellig fra det som gjaldt for produksjonsbrønnen ifølge

Time will tell
Redigert 22.07.2019 kl 12:07 Du må logge inn for å svare