SOFF - misforståelser om short


https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/06/Kjendisinvestor-flaadd-av-elektriker

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0003080608

Det er to som shorter SOFF av et visst omfang og begge har økt sine posisjoner under rallyet som kom etter at ble skipselektrikeren hadde kjøpt aksjer i selskapet.

De to shorterne har med andre ord snittet opp, som er det motsatte av det longere gjør når de snitter ned på fallende kurser. Shortere ønsker selvsagt mest mulig for aksjene de skal selge, hvilket de jo har til felles med longere.

Det er med andre ord ikke slik at shortere må dekke inn på stigende kurser, særlig ikke når et idiotrally byr på slike muligheter til ta ut mer høyde i shorten. Men de bør ha kreditten og egenkapitalen i orden ellers blir de tvangskjøpt, altså det motsatte av tvangssalg som longere kan oppleve om kursene stuper på belånte aksjer.


Det er oppskrift nummer 1 på å tape alle pengene sine. Don't fight the market. Tar man feil, kommer man seg ut fort som fy. Å snitte ned og ned og ned fører til enorme tap, snakker av erfaring.

Vil ikke Siem berge SOFF. må han da kjøpe aksjer mon tro som en del av dealen?
Met1976
28.06.2019 kl 13:04 990

Merkelig uttrykk media brukte på den saken der- Siem har ingen interesse av å "berge" SOFF-det han sa var at under riktige forutsetninger kunne han være interessert i å investere.
28.06.2019 kl 13:26 961

JF Norges rikeste med en formue på 113 Mrd. KIR på 5.plass med 40 Mrd. KS nr 40 med 6,4 Mrd. Hvorfor i alle dager skulle Kjell og John trenge hjelp fra Siem ? Jeg tror nok heller Siem har en våt drøm om å komme inn i det gode selskap.
hstray
28.06.2019 kl 19:48 839

Tror ingen vil ha hjelp av Siem.. Forhandlingene kort fortalt: dagens ledelse av Solstad ser at balansen ikke er bærekraftig, selv ikke i ett svært mye bedre marked enn dagens. Svært mange av skipene til Solstad, bla store deler av Deepsea skipene har ligget i kaldt opplag i 4 år. Solstad har konkludert for lengst at de ikke vil gjennomføre en dyr klassing for å få skip ut i spot markedet.
Solstads største eiere tilbyr å gå inn med betydelig midler i en emisjon mot at banker/ sikrede kreditorer og obligasjonseiere/usikrede lån tar Store avskrivninger på lån. Bankene sier nei, og begrunner det med at de ikke skal tape en krone før aksjonærer og obligasjonseiere her tapt alt. Og slik går forhandlingene. Siste status er at fristet er utsatt til slutten av oktober hvor man håper at markedet har tatt seg opp så mye at Solstad kan betjene alle renter og lån. Røkke og Jf er tydelig på at de ikke får inn med en krone før banker og obligasjonseiere har bidratt godt. Hadde selskap vært mindre med mindre gjeld, og andre eiere enn Røkke og Fredriksen som er norgest mest innflytelsesrike næringsliv personer. Så hadde bankene tatt grep.. Konklusjon er at her kommer ingen løsning. JF og Røkke sitter med gode kort mot bankene som de benytter
Nubie
28.06.2019 kl 20:25 794

2 BIG 2 FAIL😂
kontra
28.06.2019 kl 23:04 687

Antar du har belegg for innholdet, slik du ordlegger deg. Uforståelig at partene lar sive ut denne type sensitive opplysninger uten å informere resten av aksjemarkedet.