Krakk - Nedturen mot det store krakket starter i februar 2020


Grafer går i feil retning i forhold til hverandre, flere bobler nærmer seg bristepunktet, økende geopolitiske spenninger, Feds resesjonsmodell hinter kraftig om faren for en relativt nært forestående resesjon, handelskrig, tilbakekjøp av egne aksjer hos selskapene eskalerer, store svingninger i oljeprisen, sentralbankenes virkemidler er i stor grad brukt opp osv.

Nokså høyt prisede aksjer går på en skjør grunn. Flere selskaper er mer som rene luftslott å regne mtp. prisingen og ingen plussresultater å vise til, bare gjeld og skuffelser, men i sin desperasjon etter profitt så jager investorer etter det som skal mest opp i kurs uten å se an risikoen tilstrekkelig. Det lånes penger over en lav sko for å kjøpe aksjer, og menneskenaturen utfolder seg. Når den idioten av en nabo har blitt rik på aksjer, så skal alle i nabolaget ha aksjer. En fin miks av misunnelse, irritasjon og griskhet kan få kjøpsknappen til å bli varm.

Det er altså en hel del mørke skyer der, men før nedturen mot det store krakket kommer, så kan det faktisk bli en real fest med det siste store rallyet før nedturen starter. Børsene kan virkelig komme til å gå opp i himmelen og enda høyere, med komfortable investorer som glemmer av at alt kan slå sprekker, men klarer man å hoppe av i tide så kan det bli meget profitabelt.

Nedturen vil starte med en del volalitet og frykt i februar 2020, og mediene kaster som vanlig bensin på bålet, men de aller fleste vil se an den første reaksjonen ned som en kortvarig korreksjon. De som hopper av i frykt kjøper seg inn igjen, men så kommer det flere reaksjoner ned etter hvert som går dypere. Svært mange har bestemt seg for å sitte stille i båten på forhånd, men det vil kreve for mye for mange å være tøffe i trynet når det virkelig tærer på. Mange er belånte og må tvangsselge med tårer i øyekrokene. Mange vil prøve å kompensere realiserte tap ved å prøve å kjøpe seg inn enda lengre ned seinere, men nedturen fortsetter bare. Det er riktig så mange investorer rundt om, både små og store, som må selge. Tusenvis av fond må selge unna aksjer fordi fondskundene selger unna andeler, bare for å ta et eksempel. Kjøperne ser ingen grunn til å bli noe annet enn pripne, med god grunn, og børsene går enda lengre ned. Svært mange investorer er fortsatt mer eller mindre uvillig med på nedturen som de ikke trodde skulle bli så lang og dyp. De er på sett og vis fastlåst til tragedien, eller renselsen for markedet sin del. Det kjennes, og det kjennes tungt, og det er mye stygg slitasje rundt om.

Det blir en meget skitten valgkamp i USA hvor det tegnes et dystert framtidsbilde dersom motstanderne får makta, og det får flere tunge investorer til å ta den endelige beslutningen om å selge seg ut av aksjemarkedet (i enda større grad). En slags påminnelse fra politikerne om at det ikke blir stort å hente på aksjer uansett framover, bortsett fra innen... Å ja da... Shorting...

Så... En høstdag i 2020 med de aller mørkeste skyene over børsene, så raser prosentene ned i det store krakket, langt ned i dypet. Den utløsende skrekkelige faktoren er igjen en bankkollaps i USA, som denne gangen skyldes store samlede utlån til selskaper som ikke har oppnådd tilstrekkelig evne til tilbakebetaling eller som har mistet den i stor grad som følge av virkninger fra handelskrigen, og med det en tsunami av konkurser. Etter et par handelsdager nås det absolutte bunnpunktet i krakket i siste halvdel av oktober. De styggeste fallene blir selvfølgelig i de aksjene som det er minst substans i, og flere aksjer vil rett og slett bli eliminert som følge av børskrakket.

Fra februar til bunnpunktet utpå høsten går børsene ned med hele 70%, og det er ikke lite.

Dette er Rockalls krakkprofeti.

*

Ps. Endret overskrift for bedret treffsikkerhet gjennom søkefunksjonen i forumet.
Redigert 03.07.2019 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
Rockall
24.06.2020 kl 16:14 2085

Og angående presidentvalget i USA:
https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/06/24/7541080/presidentvalget-i-usa-oddsen-peker-na-i-favor-av-biden

Noe annet også er en liten dokumentar på Netflix angående kapitalisme, makt og skeivfordelinger i USA, som jeg så nettopp. Høvelig interessant, dog ikke med et alt for overraskende innhold. Husker ikke i farta hva den heter, men det ligger der ennå. Det mest interessante, var inntrykket av at et sinne i folket på grunnlag av håpløshet og følt urettferdighet kan vri seg mer og mer mot de med makt og penger. Inntrykket var også at skeivfordelingen er såpass stor at den potensielt kan ødelegge mye for de aller fleste, inkludert de som klarer seg bra og de som har mye makt og penger per i dag. Skal ikke spinne det for langt, men jeg tror det ligger en viss trykkoker i folket i USA altså.
Rockall
25.06.2020 kl 10:53 1993

Ikke vanskelig "å spå" dyp økonomisk nedtur i 2020 nå, hva..? Ingen blir imponert om "spådommen" går i oppfyllelse...

https://finansavisen.no/nyheter/makro/2020/06/25/7541222/spar-dyp-okonomisk-nedtur-i-2020

Problemet er bare at nedturen kan bli vesentlig dypere enn flere har sett for seg, og både dette og økte smittetall vil kunne utsette rekylen som predikeres for 2021, og det er ikke sikkert at det blir noen rekyl heller, sånn i ordets rette forstand. Det kan hende det blir en sakte opphenting som vil gå i sneglefart krydra med litt smerte, og i så fall er ikke noe sånt en rekyl.

Når har OSEBX i dag (fortsatt intradag) på nytt kikka under 800. Smittetalla øker, oljeprisen faller, handelskrigen er ikke over, presidentvalget i USA kommer mer på agendaen, kanskje begynner sentralbankene etter hvert å miste muskler, og hvem er det som ikke tjener nok penger som kan betale for de store lånene sine..? Lån skal betales tilbake, og da hjelper det ikke at renta er lav. Lån skal betales tilbake!
hofa
25.06.2020 kl 11:21 1976

Så gå dog kontant og forlad aktiemarkedet i stedet for den her evindelige jamren.
Norwege
25.06.2020 kl 12:43 1919

Kan man ikke diskutere om det er muligheter for opp eller nedturer og grunngi dette?
Jeg vil heller si, la være å lese tråder du ikke finner intresante.
Rockall
26.06.2020 kl 08:38 1842

Og det er her flere eksperter kan komme til å ta så feil som det kan bli, at en allerede sjokkert verdensøkonomi bare må komme til å ta nye harde tak mot viruset. Det er like virkelig nå som det var tidligere i år...

https://www.dn.no/marked/wall-street/olav-chen/usa/hoyeste-smittespredning-siden-april-skal-mye-til-a-tro-at-vi-kommer-tilbake-til-tilstandene-vi-hadde-i-mars/2-1-833290

Tar Chen feil..? Vi får se...

Må være en fryktelig trist dag for alle krakk-horene her inne. Dette var ikke dagen deres.

Hva skal dere prate om nå?
Redigert 30.06.2020 kl 01:34 Du må logge inn for å svare
Rockall
30.06.2020 kl 11:52 1504

Vi skal se nå... Om TOM, NEL og SSO, som har overdreven høy prising særlig om man kun ser på dagens prestasjoner, om verdien av disse raser mye sammen... Det vil faktisk bli et bra bidrag til fall og knall ned på generell basis, tror jeg. Det er fordi disse selskapene rett og slett har den høye prisinga de har. Når/om de er representert som en del av indeksen, OSEBX, så vil de nok påvirke enda mer negativt om de sprekker.
Redigert 30.06.2020 kl 11:55 Du må logge inn for å svare

Du får lære deg å kjenne din besøkelsestid. Ikke gå rundt å drømme. Du og nissene dine.
Rockall
30.06.2020 kl 15:09 1379

Jeg bruker den rette besøkelsestida. Kjøpte i mørkets dype dal etter «koronakrakket» tidligere i år og fikk god gevinst, men nå er jeg ute igjen. De røde flaggene popper opp, og du ser dem også, enten du vil eller ikke...

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/06/30/7542707/senioranalytiker-advarer-mot-korreksjon
Norwege
30.06.2020 kl 15:36 1354

Er et stykke fra toppen og ned hit vi er nå og mer skal det bli....
Er det da bull eller bear som er nisse?
Jeg har uansett tro på å snu seg etter vinden og ikke være enten bull eller bear til enhver tid.
Fler selskaper nå, som ikke har inntekt som ei pølsebu og prises høyt.
Redigert 30.06.2020 kl 15:36 Du må logge inn for å svare

Du verden hvor smart du er. Dere har en egen tråd dere kan dele jammer på.
Redigert 30.06.2020 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
Norwege
30.06.2020 kl 16:08 1318

Innleggene dine er ikke akurat premium, så du ekskluderer deg selv ganske greit. Lykke til
Rockall
30.06.2020 kl 16:13 1312

Grunnen til lock down, viruset, vender tilbake høvelig i takt med gjenåpningen... Noe å tenke på, det også.

Jeg er ikke akkurat full av nesegrus beundring, der du og dine meningsfeller går rundt å drømmer om at verden går under. Lykke til og god bedring til dere!
Redigert 30.06.2020 kl 19:59 Du må logge inn for å svare

Om du spiller bingo er det sikkert fornuftig å være ute. For egen del sover jeg godt om natten med mine langsiktige investeringer. Levner ikke tradere noen ære.

Krakk meg i ræva!
Redigert 30.06.2020 kl 21:59 Du må logge inn for å svare

Mangler dere vann på mølla, bensin på bålet? La meg høre dere kverne deres elendighet...

Hvordan går det gutter? Dere er stille? Kommer ikke krakket?

Det pleier å komme på høsten.

Så da bør man selge og kjøpe etter godtbefindende til forumhorer her inne. Jeg tror ikke det er særlig lurt...
Redigert 01.07.2020 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
Norwege
01.07.2020 kl 13:28 783

Ender i nok i minus idag. Skal slutte å fore deg som det forumtrollet du er.
Slike innlegg du har betyr nada og er bare oppgulp. Om du vil virke seriøs, så bør du nok komme med noen argumenter for ditt syn og knskje slenge inn noen tips.
Mulig du sover godt med din lange posisjon. Slike påstander kommer gjerne fra folk med tap, som begynner å svi litt.
Fem hundre kroner fra bestemor, kan man uansett fint leve med at halverer seg( for å komme ned på ditt nivå).

Gjesp!! Lille venn. Verden går ikke under i dag eller i morgen. Du får håpe tro og mene. For all del. Dere har en egen tråd hvor dere kan dele profetier og orgier om dommedag. Det er ikke min oppgave å glede og behage dere...
Redigert 01.07.2020 kl 14:34 Du må logge inn for å svare

Må nok medgi og erkjenne at jeg ikke deler deres drømmer. Tåpelig fjas fra ende til anden. Intet annet.

Hylekor og hykklere.
Redigert 01.07.2020 kl 16:28 Du må logge inn for å svare

Skal dere ikke skrive noe om deres elendighet?
Rockall
01.07.2020 kl 18:45 681

Jeg kan det, skrive om min egen elendighet, men foretrekker å skrive om min egen fortreffelighet i stedet.

Nettopp. Hadde ikke sett stor oppgang hadde det ikke vært for maniske uerfarne som ikke har noe annet sted å gjøre av sparepengene sine. Markedet er mye tvunget opp av div manipulerende tiltak. Helt unaturlig

"Vi ser også en bølge av spekulanter har kommet inn i aksjemarkedet. Det minner nesten om en spekulativ boble eller en mani, sier han.

Etter virusnedstengningene startet i mars har nye og til dels uerfarne investorer stormet inn på Oslo Børs. Nettmegleren Nordnet meldte om en kundeøkning på 40 prosent, og flere eksperter advarte mot den store risikovillighet til mange av de nye aksjekjøperne.

– Vi ser en tendens til at uerfarne investorer kan lese en overskrift og gå inn i en aksje, og da går de gjerne inn i populære aksjer som Nel, Kongsberg Automotive og Norwegian. Vi ser nok noen ganger en viss bobletendens i så måte, sa investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet i forrige uke.

Næss i Nordea Markets sier det er fristende å tilskrive noe av børsoppgangen til nye og uerfarne spekulanter.


Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Markets.

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
– Rent objektivt kan man si at risikovilligheten i markedet har økt betraktelig, blant annet som følge av stimulansprogrammene til sentralbankene og lave renter, sier han.


Investeringsdirektøren mener det er for mye optimisme i markedet, og viser til selskaper som XXL, IDEX Biometrics og Nel.

– De har steget betraktelig uten å tjene penger. På motsatt side har de trauste gode selskapene på børsen ikke sett i nærheten av den samme oppgangen, sier han.."

Akkurat ja. De som ikke ville bli med på denne maniske boble oppgangen er da altså "dioter" og "krakkhorer" ? Hm.. 🤔 Så det beste å altså å bare handle uten å tenke seg om, det er altså da man blir erklert SMART og kan bli "rik" ja.. Oookey 👍

Dere klarer knapt å holde liv i deres egen tråd. Er det elendigheten som lar seg vente? Kommer ikke som varslet?

Må være smertefullt å se markedene hente seg inn igjen. Dommedag meg i ræva
.
Redigert 02.07.2020 kl 01:04 Du må logge inn for å svare

Er det i dag dommedag i ræva kommer? Dere er stille?

Nå må dere selge med begge hender. Oslo børs går i rødt i dag.
jFOX86
02.07.2020 kl 09:40 412

Krakknissene sitter tungt lastet i kraftig gearede bear produkter :)

"Krakk - Nedturen mot det store krakket starter i februar 2020"

Lurer seriøst på en ting, mener dere at nedgangen til bunnen i mars 2020 bare var en begynnelse, eller er det noen som mener vi er på kanten av 1000 års bølgen?

Nedgangen i 1929 regnes fortsatt som det store krakket, mens nedgangen som starte i 2008 kalles det store tilbakeslaget. Så blir dette som i 1929 eller i 2008 eller en L- U-korreksjon som jeg tror mer på.

Jeg har lenge ment at verden burde opprettet en koronabank eller et koronafond. Det samme burde Norge gjort, selv om vi har et oljefond. Alt blir mer gjennomsiktig med en (et) egen bank / fond.

"By on the dip" i gode verdiaksjer ute på hengemyra.