Krakk - Nedturen mot det store krakket starter i februar 2020


Grafer går i feil retning i forhold til hverandre, flere bobler nærmer seg bristepunktet, økende geopolitiske spenninger, Feds resesjonsmodell hinter kraftig om faren for en relativt nært forestående resesjon, handelskrig, tilbakekjøp av egne aksjer hos selskapene eskalerer, store svingninger i oljeprisen, sentralbankenes virkemidler er i stor grad brukt opp osv.

Nokså høyt prisede aksjer går på en skjør grunn. Flere selskaper er mer som rene luftslott å regne mtp. prisingen og ingen plussresultater å vise til, bare gjeld og skuffelser, men i sin desperasjon etter profitt så jager investorer etter det som skal mest opp i kurs uten å se an risikoen tilstrekkelig. Det lånes penger over en lav sko for å kjøpe aksjer, og menneskenaturen utfolder seg. Når den idioten av en nabo har blitt rik på aksjer, så skal alle i nabolaget ha aksjer. En fin miks av misunnelse, irritasjon og griskhet kan få kjøpsknappen til å bli varm.

Det er altså en hel del mørke skyer der, men før nedturen mot det store krakket kommer, så kan det faktisk bli en real fest med det siste store rallyet før nedturen starter. Børsene kan virkelig komme til å gå opp i himmelen og enda høyere, med komfortable investorer som glemmer av at alt kan slå sprekker, men klarer man å hoppe av i tide så kan det bli meget profitabelt.

Nedturen vil starte med en del volalitet og frykt i februar 2020, og mediene kaster som vanlig bensin på bålet, men de aller fleste vil se an den første reaksjonen ned som en kortvarig korreksjon. De som hopper av i frykt kjøper seg inn igjen, men så kommer det flere reaksjoner ned etter hvert som går dypere. Svært mange har bestemt seg for å sitte stille i båten på forhånd, men det vil kreve for mye for mange å være tøffe i trynet når det virkelig tærer på. Mange er belånte og må tvangsselge med tårer i øyekrokene. Mange vil prøve å kompensere realiserte tap ved å prøve å kjøpe seg inn enda lengre ned seinere, men nedturen fortsetter bare. Det er riktig så mange investorer rundt om, både små og store, som må selge. Tusenvis av fond må selge unna aksjer fordi fondskundene selger unna andeler, bare for å ta et eksempel. Kjøperne ser ingen grunn til å bli noe annet enn pripne, med god grunn, og børsene går enda lengre ned. Svært mange investorer er fortsatt mer eller mindre uvillig med på nedturen som de ikke trodde skulle bli så lang og dyp. De er på sett og vis fastlåst til tragedien, eller renselsen for markedet sin del. Det kjennes, og det kjennes tungt, og det er mye stygg slitasje rundt om.

Det blir en meget skitten valgkamp i USA hvor det tegnes et dystert framtidsbilde dersom motstanderne får makta, og det får flere tunge investorer til å ta den endelige beslutningen om å selge seg ut av aksjemarkedet (i enda større grad). En slags påminnelse fra politikerne om at det ikke blir stort å hente på aksjer uansett framover, bortsett fra innen... Å ja da... Shorting...

Så... En høstdag i 2020 med de aller mørkeste skyene over børsene, så raser prosentene ned i det store krakket, langt ned i dypet. Den utløsende skrekkelige faktoren er igjen en bankkollaps i USA, som denne gangen skyldes store samlede utlån til selskaper som ikke har oppnådd tilstrekkelig evne til tilbakebetaling eller som har mistet den i stor grad som følge av virkninger fra handelskrigen, og med det en tsunami av konkurser. Etter et par handelsdager nås det absolutte bunnpunktet i krakket i siste halvdel av oktober. De styggeste fallene blir selvfølgelig i de aksjene som det er minst substans i, og flere aksjer vil rett og slett bli eliminert som følge av børskrakket.

Fra februar til bunnpunktet utpå høsten går børsene ned med hele 70%, og det er ikke lite.

Dette er Rockalls krakkprofeti.

*

Ps. Endret overskrift for bedret treffsikkerhet gjennom søkefunksjonen i forumet.
Redigert 03.07.2019 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
auxe
28.07.2020 kl 23:11 2643

Nå tar tyngdekraften over snart og da hjelper :) det ikke å kvakke.
Muggost
28.07.2020 kl 23:16 2630

Det blir kvakk kvakk kvaaaaaaaaaa squish! Og det var slutten på den moroklumpen :)
Random4k
28.07.2020 kl 23:21 2611

Hvorfor tror det ikke vil bli en korreksjon? Hvem er du til å spå noe som helst? Jeg har ikke sett noe av din teori. Tror du dette vil vokse inn i himmelen og forbli?
Muggost
28.07.2020 kl 23:23 2600

Eller Ooooooo en idé!
Jeg oppretter to kontoer i banken! En for Rockalls Krakkprofeti og en for FunHouse’s anti-krakkprofeti. Dere betaler inn 1000kr til den av kontoene dere har mest tru på. Summen av begge kontoene blir fordelt på den gruppa som fikk mest rett den 20.oktober. Eller gi ham litt slingringsmonn, si 31.oktober.

Jeg lover å ikke stikke av med alle penga selv 😬
auxe
28.07.2020 kl 23:35 2564

Hvis gullprisen går inn i ned trend nu og USD$ styrker seg og oljeprisen styrker seg enda mere så går jeg for Huset:)
Ser noen dobbel topper så unlikely:)

Er mye enig med TS vedr. Hva som skjer vedr. De selskapene som overlever etter et stort krakk. 2020 markerer en ny start der grønn lønnsomme aksjer vil overleve. Tegn kan tyde på at høsten kan bli dommedag.

90los
29.07.2020 kl 01:29 2475

Vær ikke for hard med stakkars kvakk. Alt har sin funksjon og verdi. Alle har sin rolle å spille. Sjefskrakkeren (Rockall) trenger sjefskvakkeren (FunGuy) som Yin trenger Yang. Balanse og kontrast. Blind fornektelse og hodeløs eufori kontra velbegrunnet depressiv pessimisme-realisme. Hva er vel Yin uten Yang, hva er vel Yang uten Yin?

Siden april har Omtrent alle eksperter snakka om en korreksjon nummer to. Mange fondsforvaltere og såkalla eksperter i banker. « det blir verre før det blir bedre» « og vi skal lenger ned»

Men dette har overhodet ikke slått til. Mange av de såkalla ekspertene har tatt grovt feil.

Hva skjer? Virker ikke som om aksjemarkedet skal stupe eller kræsje på nytt? Fryktindeksen faller og markedene virker nokså robuste.
AksjeRik
30.07.2020 kl 05:30 2211

Er markedene robust ? Nei du sa det kan "virke som"..
Ja, det bare virker slik og dette bygges markedene på. Uvirkelighet.
Hva om Fed ikke hadde printet penger og hva om "redningspakkene" ikke hadde kommet? Dette er i virkeligheten kriminelle penger som utvanner alle andres penger og neste generasjons penger, dette er hva økonomien og markedene er bygget på. Troverdige ressurser ?

Hva skjer til høsten eller når realiteten synker inn!? Hva med neste gang redningspakkene er brukt opp og renten er null ?

Problemet er at markedene og økonomien ikke er bygget på varige og troverdig ressurser men lånte, stjelte, falske penger. Når ting er bygd på falskhet og urettferdighet så er det dømt til å rakne. Det går en stund men ubalansene blir for store og det hele må velte.

Årsaken for at det rakner mer og mer, er rett og slett umoral og dårlige egenskaper. For mange er for uforsiktig, for grådige og utolmodige , for kyniske og for glad i penger. De holder seg ikke innenfor rammene og dermed blir ubalansen og urettferdigheten for stor.

Det grunnleggende er feil. Hjertets begjær, tanker og fokus er feil. For ubalansert. Det som rakner innenfra materialiserer seg i systemet og dets miljø vil opphøre, det har ikke livets rett.
Redigert 30.07.2020 kl 07:22 Du må logge inn for å svare

Faller hardt nå. De neste handelsdagene blir spennende. Om det er starten på en større korreksjon, eller bare et hvileskjær. Merk at fryktindeksen er opp 10%.
jokke
30.07.2020 kl 15:09 2007

Støtte på 830, brytes den kan det gå rake vegen til 795.

Går vel som forventet. Å trykke penger i det uendelige går bare ikke. Boblen kan sprekke når som helst. Tipper uansett at etterhvert vil et siste desperat forsøk kjøre børsene oppover før det virkelig ruller over
Aune
30.07.2020 kl 18:33 1733

Er vel planlagt enda en enorm stimulipakke også. Og hvis det er sånn at full vaksinering er et par år unna så blir dette fryktelig dyrt hvis de skal fortsette med dette i så lang tid. Blir vel Generasjon Z som blir den store taperen.

Wall Street står overraskende godt imot sell offen vi så i Europa.
KR
30.07.2020 kl 20:48 1573

Ikke bare står den i mot, Nasdaq er jo godt i pluss. Det hadde jeg ikke trodd når Dax var nede over 4% på det meste.

Blir spennende å se hva som skjer i morgen.

Ja både Amazon(+6%) og Facebook(+8%) stiger kraftig i «After Hours» etter å ha lagt frem knalltall. Dette er megaBull for Oslo Børs
I morra.
Redigert 30.07.2020 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Da dro Apple, Amazon og Facebook børsene godt i pluss i USA fredag ved stengetid mens De fleste europeiske børser stengte godt ned. Husk disse veier tungt på verdensindeksen.

Så lenge det leveres i USA så er ikke jeg så veldig bekymra for et krakk. Apple slutta opp over 10%, Facebook +8%. God helg.
Redigert 31.07.2020 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
KR
31.07.2020 kl 22:09 1255

Børsen snudde når det kom positive signaler angående stimulipakke. Dette blir viktig å følge over helgen.

Eg syns litt synd på de som har står utenfor aksje- og fondsmarkedet. Ja det kan krakke etc etc. Men Anyway Å er det nokså robust det vi ser på børsene.
tuja
03.08.2020 kl 15:29 909

Covid 19 situasjonen kan gi ett solid børsfall om det blir en alvorlig bølge 2. Virker som mange land mister kontrollen etter for rask åpning av samfunnet:

i dag 08:00
NTB
Birx sier USA er i ny, alvorligere koronafase

Koronarådgiveren til Det hvite hus, Deborah Birx, sier USA er i en ny koronafase. Den spredt bebodde landsbygda er nå like utsatt som større byer.

Birx sier at lokale tiltak mot viruset har begynt å virke noen steder, men hun framholdt at situasjonen nå er svært forskjellig fra mars og april.

– Viruset er nå svært utbredt, både i spredt bebygde områder og i urbane områder. Til alle som bor på landsbygda: Dere er ikke immune eller beskyttet mot dette viruset, sa hun til CNN.

– Vi er i en ny fase, la hun til.

I de siste månedene har store stater i sør og vest, som Texas, California, Florida og Arizona, vært hardest rammet, men nå sprer smitten seg raskt og uhindret nordover i Kentucky, Tennessee og stater i Midtvesten som Ohio og Indiana.

Dystre trender

Alaska, Hawaii, Missouri, Montana og Oklahoma er blant statene der smitten har økt mest den siste uka, ifølge Washington Post , og det er dystre trender i byer som Baltimore, Chicago, Detroit, Indianapolis, Philadelphia, St. Louis og Washington.

Ekspertene ser også tegn til at smitten kan komme tilbake i storbyer som Boston og New York som ble hardt rammet i vår, og de advarer mot nye alvorlige utbrudd i universitetsbyer når studentene vender tilbake i løpet av måneden.

Per søndag var det registrert over 4,8 millioner koronasmittede i USA og 158.365 døde, ifølge Worldometer, det høyeste antall i verden.

Bare søndag ble det ifølge Johns Hopkins-universitetet registrert 47.508 nye tilfeller, en liten nedgang fra dagene før da det ble registrert over 60.000 smittede fem dager på rad.

Krever full nedstengning

I en rapport fra Johns Hopkins heter det at USA, i motsetning til mange andre land i verden, ikke er på vei mot å få kontroll over pandemien, og at det er på tide å gå hardere til verks.

En annen rapport fra Association of Medical Colleges sier at antall døde kan komme opp i mange hundre tusen om USA ikke snart endrer kurs.

Noen eksperter mener til og med at den eneste måten å få kontroll over pandemien på før den er helt ute av kontroll, er en total nedstengning av hele landet i seks til åtte uker, slik som i Italia og Spania. Men det er det foreløpig ikke politisk vilje til.

Rapportene og mange andre, blant dem visepresidenten i USAs handelskammer, Neil Bradley, mener at føderale myndigheter må ta tak og innføre landsomfattende tiltak, i stedet for å overlate alt til lokale myndigheter.

Motsetter seg tiltak

Men selv om økonomien er i ruiner og sykehus over hele landet er overbelastet, synes det vanskelig å få til en samordnet respons, ikke minst fordi president Donald Trump selv fortsetter å mene at økonomien må åpnes og skolene må starte opp igjen.

Washington Post viser blant annet til Tennessees republikanske guvernør Bill Lee, som ikke ville gå inn for å påby munnbind eller stenge barene, enda han sto ved siden av Birx da hun ba om strengere tiltak.

– Det er ikke en plan for oss nå. Vi kommer ikke til å stenge ned økonomien igjen, sa han ettertrykkelig, selv om smitten nå sprer seg uhindret i hele delstaten hans.

Demokratiske ordførere i Missouris to største byer, Kansas City og St. Louis, er også motvillig til å følge Birx' anbefalinger når så mange mennesker har mistet jobben.

I Wisconsin, der smittetallet igjen er på vei opp, forsøker guvernør Tony Evers igjen å innføre strenge karantenetiltak. Da han sist prøvde i begynnelsen av pandemien, ble tiltakene opphevet av delstatens høyesterett.

Kongressen forhandler

I mellomtiden fortsetter Kongressen seige forhandlinger om en enorm hjelpepakke for dem som har mistet jobben på grunn av pandemien, som også ville gjøre det lettere å innføre strengere tiltak for å bremse smitten.

Millioner av arbeidsløse amerikanere mistet 31. juli de ekstra 600 dollarene i ledighetstrygd i måneden som de har hatt siden den første pakken ble innført.

Likevel spår analytikerne at det vil ta dager, om ikke uker, for demokrater og republikanere å bli enig om en ny pakke, selv om alle parter vil ha den.

Det hvite hus har foreslått en kort forlengelse av den ekstra ledighetstrygden, men demokratene krever en langt større pakke med omfattende støtte til lokale
myndigheter.i dag 08:23
NTB
Koronasmitten skyter i været på Filippinene

Millioner av mennesker må igjen låse seg inne på Filippinene etter at helsevesenet varslet at de er i ferd med å tape kampen mot koronaviruset.

President Rodrigo Duterte ga mandag beskjed om at 27 millioner mennesker i Manila og fire omliggende provinser på Luzon fra tirsdag omfattes av nesten total nedstengning. Det er en firedel av landets befolkning.

I to uker blir offentlige kommunikasjoner og fly stanset, bare et begrenset antall butikker får holde åpent, og restauranter må bare selge hentemat. Folk får bare gå ut i helt nødvendige ærend.

Siden juni er antall smittede femdoblet, og bare søndag ble det registrert 5.032 nye smittede. 103.000 mennesker er registrert smittet hittil, og over 2.000 har dødd.

Nedstengningen innføres etter at 80 legeforeninger ba Duterte skjerpe tiltakene siden landets sykehus er overbelastet og har begynt å avvise syke pasienter. De sier at tusener av helsearbeidere er smittet.

– Vi har virkelig kommet til kort. Ingen ventet at tusener av mennesker ville dø på én dag, sier Duterte.

Trass i de dystre utsiktene har Duterte hittil nølt med å iverksette kraftige tiltak etter at en tidligere nedstengning førte til et kraftig fall i økonomien og at millioner mistet arbeidet.

Apple opp 10% fredag, opp5% i dag. Opp 110% siste året, opp 50% til nå i år.

Krakk meg her og der. Skål Nasdaq bryter snart gjennom 11 000 poeng. ✌️✌️
http
03.08.2020 kl 17:19 837

Børsoppgangen er vel i stor grad bygget på håpet om at det snart skal komme en vaksine som utrydder Covid for godt.

WHO som har mer innsikt i dette enn de fleste, er slett ikke sikker på at det noen gang kommer en effektiv vaksine.

https://www.cnbc.com/2020/08/03/who-says-no-silver-bullet-to-coronavirus-and-there-might-never-be.html

Hadde det vært grunnen så hadde jo børsene reagert rett ned på en sånn melding. Men istedenfor er det rett opp.

Jeg tror bare trendene forsterker seg og endrer seg litt og at vi må leve med corona. Svaret er Tech tech tech.......

Redigert 03.08.2020 kl 17:39 Du må logge inn for å svare

Sakte og sikkert solgt meg ut av alt bortsett fra Fond. Skal jeg er spent på høsten. Jobbtall fra USA, sjekken de får for å gå hjemme, full nedstenging, masse smitte i bølge nr 2. Folk jeg kjenner ble ikke smittet i runde 1 men nå er de pokker meg smittet. Eneste bøtemiddel er full nedstenging. Flere internasjonale fora jeg deltar i er ‘stengt’ ut 2021. Alt foregår på nett. Nedsmeltingen har startet. Største indikatoren er at Trump utsatte sitt møte, forså å pushe på å åpne skolene. Mystisk. Forstå det den som kan.

OsloBørs går som en finjustert Casio klokke nå og er nå på sin fjerde dag med oppgang på rad. Shorterne henger i ringtauet.

Tikk takk.👊👊

Det er godt man kan sikre gevinst nå. Ryktene sier at permiteringsperioden opphører, og folk mister støtten. Ingen ny løsninger på plass i Norge. Smitten øker sakte og sikkert. Australia stenger ned igjen. https://www.bbc.com/news/world-australia-53335745

Tikk takk..

Et perfekt set up mot høst og 2021 ,hvor lenge er Adam i paradis? Etter USA valget ?

Det er potensielle faret både i 2021, 2022, og 2023. Er El alltid det i aksjemarkedet. Men er skummelt å være for bear også, tross alt er det mange som tjener gode penger nå og man får glede oss over det.