Krakk - Nedturen mot det store krakket starter i februar 2020


Grafer går i feil retning i forhold til hverandre, flere bobler nærmer seg bristepunktet, økende geopolitiske spenninger, Feds resesjonsmodell hinter kraftig om faren for en relativt nært forestående resesjon, handelskrig, tilbakekjøp av egne aksjer hos selskapene eskalerer, store svingninger i oljeprisen, sentralbankenes virkemidler er i stor grad brukt opp osv.

Nokså høyt prisede aksjer går på en skjør grunn. Flere selskaper er mer som rene luftslott å regne mtp. prisingen og ingen plussresultater å vise til, bare gjeld og skuffelser, men i sin desperasjon etter profitt så jager investorer etter det som skal mest opp i kurs uten å se an risikoen tilstrekkelig. Det lånes penger over en lav sko for å kjøpe aksjer, og menneskenaturen utfolder seg. Når den idioten av en nabo har blitt rik på aksjer, så skal alle i nabolaget ha aksjer. En fin miks av misunnelse, irritasjon og griskhet kan få kjøpsknappen til å bli varm.

Det er altså en hel del mørke skyer der, men før nedturen mot det store krakket kommer, så kan det faktisk bli en real fest med det siste store rallyet før nedturen starter. Børsene kan virkelig komme til å gå opp i himmelen og enda høyere, med komfortable investorer som glemmer av at alt kan slå sprekker, men klarer man å hoppe av i tide så kan det bli meget profitabelt.

Nedturen vil starte med en del volalitet og frykt i februar 2020, og mediene kaster som vanlig bensin på bålet, men de aller fleste vil se an den første reaksjonen ned som en kortvarig korreksjon. De som hopper av i frykt kjøper seg inn igjen, men så kommer det flere reaksjoner ned etter hvert som går dypere. Svært mange har bestemt seg for å sitte stille i båten på forhånd, men det vil kreve for mye for mange å være tøffe i trynet når det virkelig tærer på. Mange er belånte og må tvangsselge med tårer i øyekrokene. Mange vil prøve å kompensere realiserte tap ved å prøve å kjøpe seg inn enda lengre ned seinere, men nedturen fortsetter bare. Det er riktig så mange investorer rundt om, både små og store, som må selge. Tusenvis av fond må selge unna aksjer fordi fondskundene selger unna andeler, bare for å ta et eksempel. Kjøperne ser ingen grunn til å bli noe annet enn pripne, med god grunn, og børsene går enda lengre ned. Svært mange investorer er fortsatt mer eller mindre uvillig med på nedturen som de ikke trodde skulle bli så lang og dyp. De er på sett og vis fastlåst til tragedien, eller renselsen for markedet sin del. Det kjennes, og det kjennes tungt, og det er mye stygg slitasje rundt om.

Det blir en meget skitten valgkamp i USA hvor det tegnes et dystert framtidsbilde dersom motstanderne får makta, og det får flere tunge investorer til å ta den endelige beslutningen om å selge seg ut av aksjemarkedet (i enda større grad). En slags påminnelse fra politikerne om at det ikke blir stort å hente på aksjer uansett framover, bortsett fra innen... Å ja da... Shorting...

Så... En høstdag i 2020 med de aller mørkeste skyene over børsene, så raser prosentene ned i det store krakket, langt ned i dypet. Den utløsende skrekkelige faktoren er igjen en bankkollaps i USA, som denne gangen skyldes store samlede utlån til selskaper som ikke har oppnådd tilstrekkelig evne til tilbakebetaling eller som har mistet den i stor grad som følge av virkninger fra handelskrigen, og med det en tsunami av konkurser. Etter et par handelsdager nås det absolutte bunnpunktet i krakket i siste halvdel av oktober. De styggeste fallene blir selvfølgelig i de aksjene som det er minst substans i, og flere aksjer vil rett og slett bli eliminert som følge av børskrakket.

Fra februar til bunnpunktet utpå høsten går børsene ned med hele 70%, og det er ikke lite.

Dette er Rockalls krakkprofeti.

*

Ps. Endret overskrift for bedret treffsikkerhet gjennom søkefunksjonen i forumet.
Redigert 03.07.2019 kl 14:05 Du må logge inn for å svare

Det som er interessant å se er at selv om vi fikk en skikkelig sell off på Wall Street i går så stod Asia imot og endte i grønt. Syns Europeiske børser også klarer seg relativt bra, København børsen er dog kraftig opp i dag.

Tror på Trump etter valget ser jeg, Har sett dokumentar av Trump på Netflix, Faren hans var enda tøffere, hatt noen runder ned også fra før litt over 90tallet,

Makan til dusteri. Vrøvl🙈

Det har vært et utrolig fascinerende år så langt. Mange selskaper har blitt mer effektive og redusert kostnader og dratt nytte av koronaen og fått store fordeler.

Markedet er utrolig selektivt. De selskapene som har konmet styrket ut av «koronaen» har fått veldig mye. Tror 2020 skiller klinten fra hveten ganske greit når det gjelder hvilke investorer som er dyktige og hvilke som ikke er det.
omans
07.10.2020 kl 23:07 1818

Jeg heier ikke på noen spesielle, men han klarte å vinne forrige gang mot mange sin forundring. Så det er sannsynlighet som taler for gjenvalg, historisk sett er det også vanlig at pres sitter 2 perioder.

Det vil være mange svertekampanjer, men til syvende og sist er det velgerne som går til urnene. Og du vet, Amerikanere...

For oss hjemme er det galskap med Trump,men han er uortodogs og mange over dammen elsker han for mye han har fått fram. Forstår jeg det rett er Omans tilhenger av Trump.

USA Futures er nok en gang i fint grønt terreng og markedene syns å stige videre på ventede stimuli pakker. Biden eller Trump? Akkurat nå syns det å virke at markedet gir litt blaffen, og at bullsa vil stortrives uansett hvilket utfall. Jepp markedet er stålbull.
Redigert 08.10.2020 kl 12:27 Du må logge inn for å svare

Det som hadde vært kult er om
Oslo Børs nå kunne brutt gjennom 900 poeng. Og kanskje 1000 poeng på litt lengre sikt. Fått DOW Jones over 30 000 poeng hadde også vært gøy. Ja jeg vet vi da utforsker ukjente nivåer, men artig hadd det vært.
omans
08.10.2020 kl 21:38 1518

Som jeg skrev, jeg heier ikke på den ene eller den andre. En må huske på at det er republikanere vs demokratene. Trump figuren er litt utradisjonell, en slags bølle på overflaten. Han er nok like mye hatet som elsket. Husk også at alternativet er 77 år, dvs han vil passere 80 i sin evt presidentperiode.
Trump heller ingen ungdom, men ser ut han holder koken.

Det man vet, er at Trump er en som er opptatt av økonomi og også børsen. Han vil styre slik at børsen går opp, men tar også kamper som gir utslag i korreksjoner. Ref Handelskrigen. Som observatør herfra, så er det en intuitiv tese at det blir gjenvalg.


Wall Street stiger fint atter en dag. Alt handler om stimuli i dag. Ja større og større stimuli pakker...😀😀

At smitten øker, og at Biden ser ut til å kunne gå mot seier betyr nada.

STIMULI!!!!!
Redigert 09.10.2020 kl 20:11 Du må logge inn for å svare
doctor
11.10.2020 kl 22:00 1199

Ja, håper på skikkelig dårlige tall fremover, høy arbeidsledighet, dårlige marginer, resultatsvarsler og konkurser. Dette må jo gi ekstra stimuli og børsfest. Bænkers!
Redigert 11.10.2020 kl 22:01 Du må logge inn for å svare
Rockall
11.10.2020 kl 23:29 1096

Jeg håper ikke på noe stort krakk, gjerne kalt «huge major crack» på engelsk, men historien kan gjenta seg:

https://finansavisen.no/nyheter/portefoljer/2020/10/11/7575252/hundre-ar-med-bobler-og-krakk

Det som kanskje er den største boblen har med all gjelden å gjøre..? Dette med gjeld er noe som er tatt opp tidligere i tråden. Litt til om CLOs her:

https://www.newyorker.com/business/currency/the-coronavirus-is-exposing-wall-streets-reckless-gamble-on-bad-debt

Solide selskaper vil klare seg best om «noe» skjer, men jeg tror at også en god del selskaper med tydelig ESG-profil vil klare seg godt, selv om de ikke har kommet langt på reisen sin. Kraften bak det som må gjøres for miljø og klima ser ut til å bli stadig sterkere, og det er jo også logikk i.

OSEBX begynner vel å møte en viss motstand snart, uten at det automatisk betyr ny nedtur.

Tvi-tvi...
Redigert 12.10.2020 kl 01:05 Du må logge inn for å svare

Aksjemarkedet suser videre og er meget sterkt. Nasdag kraftig opp. Tech og ESG kjører markedene. Kinesiske børser også sterke.

Triggerne står i kø. Både Trump-seier og Biden-seier er nå bullish. Vaksinen er selvsagt prikken over i en.


Vi ser luftslottselskaper på Merkur uten substands,at vi er i en boble fremover er helt sikkert, dette kan gå videre ser det ut til, så lenge Trump er ved makten som kun tenker aksjemarkedet vil dette være en sikkerhet mot crash, taper han valget tror jeg markedet vil se noe annet.Vi kan vel når det står igjen 7dager si at du har bommet på din spådom denne gangen med OSE ned mot 300. Da må en stor katastrofe skje som terrorhandlingen 11 september 2001..
Norwege
13.10.2020 kl 07:30 715

Ser ut til å ha røket den rgt. Litt spennende dag idag uansett. Ting ser bra ut, men hvordan vil vaksinenyheten fra inatt slå ut....
http
16.10.2020 kl 00:38 567

WHO-studie: Remdesivir er ineffektivt i behandling av covid-19

S&P steg vel minst 10% totalt på "corona-kuren" Remdesivir i sin tid, nok et eksempel på at .markedet flommer over av "stupid money".

https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/who-studie-remdesivir-er-ineffektivt-i-behandling-av-covid-19/3424032759.html

https://www.marketwatch.com/story/young-dumb-traders-have-created-a-total-nightmare-in-the-stock-market-fund-manager-warns-11602785951?mod=home-page

Hva hjelper det at Biden vinner? Slutter amerikanerne å være klin kokos da?
Skal Biden demilitarisere høyreekstreme grupper? Eller de venstreekstreme?
Polariseringen i USA har vert eskalerende over mange år. Mange amerikanere er komplett uvitende om verden rundt seg, og konspirasjonsteorier og uvitenskapelig tro florerer. Det ser på ingen måte ut til å avta. Tvert imot eskalerer dette på nær sagt alle fronter.
Klarer dere å se for dere en fredelig utgang på det som skjer i USA?

Samtidig er landet dypt forgjeldet, med statsfinanser som balanserer på en knivsegg. Hva gjør amerikanerne nå? Låner ut penger til fattige land, og trykker dermed mer dollar.

Dette er et Ponzi scheme. Spørsmålet er ikke OM det kollapser, men når det sprekker.

https://edition.cnn.com/2020/10/15/us/qanon-religion-churches/index.html

Det er mye «gloom and doom» i media nå, men må si aksjemarkedet imponerer meg.