Strøtanker om Photocure

Slettet bruker
03.03.2018 kl 14:51 7988

Hei, jeg er ny på forumet, men ikke som aksjonær. Jeg kjøpte mine første pho-aksjer som utvekslingsstudent i 2000 og har hatt pho det meste av tiden siden da - men et par ganger har jeg vært helt ute av aksjen. I vinter har jeg kjøpt igjen - ca. 8000 aksjer (for meg er det den største post jeg noen gang har hatt - i noen aksje).
Det gamle forumet er stengt for nye brukere, så jeg har ikke kunnet kommentere der. Så nå legger jeg hardt ut med en haug kommentarer/spørsmål i een post:

Om mangel på ambisjoner:
Jeg lurer på om ikke det kan være bra at guiding og ambisjonsnivå er lavt (utadtil). Med et patent som snart går ut må man gå ut fra at det finnes potensielle konkurrenter, og man må videre gå ut fra at disse ikke sitter med hendene foldet og drømmer om en fair-play pris. Kan det da ikke være taktisk lurt å komme snikende. Holde lav profil utad - så lenge man er offensiv innad, og mot sykehus og pasienter? Litt ut fra samme prinsipp som når fotballtreneren overdriver nøkkelspillerens skade frem mot en viktig kamp.

Om aksjekurs:
For et par år siden på en Obos generalforsamling, var det et par stykker som fikk vridd alle temaer over på hvordan tiltak ville slå ut på boligenes verdi. Ville nye vinduer gi verdiøkning når man tok hensyn til at fellesgjelden økte osv. osv. Til slutt ble et eldre styremedlem grundig irritert. Styrets oppgave er ikke å gjøre det best mulig for de som har tenkt å selge og flytte herfra, sa han. Vår oppgave er å ivareta interessene til de som bor her.
Jeg tenker litt det samme om aksjekursen. I en situasjon hvor pho ikke har noe kapitalbehov, er de som tjener på høy aksjekurs først og fremst de som vil slutte å være aksjonærer. Skal ledelsen egentlig ta kortsiktige hensyn til dem? Jeg synes de skal prioritere sine primære oppgaver - det å fastsette korrekt kurs er vel også strengt tatt aksjonærenes jobb.
Bedrifter hvor ledelse og styre selv er storaksjonærer, og snakker kursen opp. Det har jeg lite sans for.
(Jeg er selvfølgelig klar over at dette er forenklet. Det hadde eksempelvis vært bra om profesjonelle og aktive eiere ble værende. I alle fall de beste av dem. Noen andre grunner?)

Om ledelsen:
En del ønsker seg en mer fremoverlent ledelse, men jeg er ikke så sikker. Det er i første omgang leger og sykehus som skal overbevises, og jeg tror Hestdals lett introverte men ærlige og bunnsolide stil vekker god gjenklang der (hvor mange her inne ville vært bekymret for å kjøpe brukt bil fra ham? - ikke jeg i alle fall). Og selv om guidingen virker uambisiøs utad, så er den faktiske resultatutviklingen i USA rett god - ikke minst taler utviklingen i forbrukertillit for at de faktisk leverer hvor de skal levere.
Og et poeng mer: på Radium 12 forteller Hestdal litt om arbeidsmiljø, og om hvor godt han liker å gå på jobb. Det hadde han ikke gjort hvis han ikke lykkes i hverdagen. Jeg har to bekjente som jobbet i Algeta og de mimrer stadig om et fantastisk miljø med stor optimisme, og hvor man gledet seg til å gå på jobb. Slikt kan ikke overvurderes. Er det noen som kjenner noen i Photocure og vet litt om stemningen internt?

Om danske:
I tillegg til HH og HS har også danske solgt seg ned/ut. Om danske mener jeg å ha lest at de baserer seg mye på teknisk. Og da har pho ikke vært stedet å være. Kan det være en faktor?

Om osebx:
Jeg litt nervøs for utviklingen her, og hvordan et evt. fall vil påvirke pho-kursen. Min erfaring (bla. fra 07/08) er at pho ikke blir med på oppturen, men til gjengjeld deltar for fullt i nedturen. Jubiii!

Om hvorfor jeg kjøpte igjen nå:
- De siste par årene har pho levert temmelig godt på nesten alle parametre - unntatt aksjekurs. Det tolker jeg som et kjøpssignal.
- r/r er som flere påpeker god. Jeg kjøpte til markedsverdi ca. 500 mil. Det tror jeg nesten de vil få inn, selv i et worst case scenearie hvor hele USA satsingen blir fiasko, og hvor pho må stenge helt ned og selge rettighetene sine.
- Forbrukertilliten i USA er nesten nok i seg selv til å kunne forsvare dagens kurs.

Neste innlegg blir ikke like langt. Lover!
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
03.03.2018 kl 15:15 6993

Takk for et godt og reflektert innlegg - Pho er på god vei til å bli en god venn for både pasienter og oss aksjonærer
gruk
03.03.2018 kl 15:19 6982

Aksjekursen stiger når salgstallene blir tydeligere
BenteBazooka
03.03.2018 kl 15:58 6960

Takk for et godt og reflektert innlegg!

Om patentet og ambisjoner:
Her er hva Edison mener om når patentene går ut:
"While patents are set to expire in 2019 in the EU and 2020 in the US, we expect there to be a slower decline than usual when a drug becomes generic due to the nature of Hexvix/Cysview as a drug/device combination. There is likely to be limited generic competition as generic companies are not specialised in devices. Also, as Hexvix/Cysview is part of a procedure rather than part of a pharmaceutical benefit for patients, payers are unlikely to force conversion to the generic product and hospitals will be able to make their own decisions, based largely on price and physician preference."

Siden guidingen fra november er uten refusjon, surveillance-markedet, detektering av CIS og gjentatt bruk per pasient så skjønner jeg ikke hvorfor folk henger seg opp i den.
Guidingen blir oppdatert senere i år når de ser effekten av refusjon og de nye fda godkjenningene. Når de lager en guiding er det ikke bare å ta et tall ut av løse luften, man må ha referansetall.

Om kurs: Hestdal har jo relativt mange aksjer i photocure, så han ønsker jo uten tvil at kursen skal være høyest mulig. Du har helt rett i at ledelsen skal prioritere sine primære oppgaver først, istedenfor å snakke opp kursen. Gjør de sine primære oppgaver riktigt, så kommer kursen etter uansett.
Før nedsalget til HS, så var nok de en stor påvirkningskraft til endringene i styret i fjor vår: Photocure today announced the appointment of Jan Hendrik Egberts,M.D., Johanna Holldack,M.D. and Gwen Melincoff to its board of directors with Dr. Egberts as the new board chairman. I tillegg til ansettelsen av Jeremy Bahr som forretningsdirektør i mai.
Det tyder på for meg at Photocure har tatt en del viktige grep for endringer for det "nye" selskapet er på vei til å bli.

Om ikke noe uforutsett skule skje(børskrakk, oppkjøp, salg av cevira/visonac) så tror jeg kursen kommer til å være på dette nivået(27-33) frem mot Q1. Da kan det tenktes at posisjoneringen mot et bra kvartal begynner.
Jeg er kanskje i overkant optimistisk, men jeg håper på rundt 100% økning i USA fra Q4. Høres kanskje mye ut, men en dobbling fra q4 til q1 betyr bare at de selger 3800 units i q1(ca 1900 i q4). Det bør være fullt mulig når refusjonen trådde i kraft fra 1 januar.
Når salget kommer, så kommer også kursen etter. Og potensialet vet vi alle: det er skyhøyt.

Om osebx: I den siste tids uro så har Photocure holdt seg relativt bra. Ved et evt fall så er nok fallhøyden større i de andre selskapene innen sektoren, siden risikoen i de også er mye større. Photocure har jo faktisk et produkt i marked.


Om du hører på siste radforsk podcast( https://soundcloud.com/user-972208711/episode-38) så snakker Einarsson om markedsføringen pasientene selv gjør i usa. Når pasientene nå oppsøker klinikker som bruker Cysview, så går vi i riktig retning.

gruk
03.03.2018 kl 18:03 6912

Kombinasjonen av utstyr og medisin er vanskelig å kopiere - salget vil øke dramatisk i 2018
Slettet bruker
04.03.2018 kl 08:53 6799

Det blir jo litt enten eller, men det ser unektelig svært lovende ut med USA. Mye mer lovende enn jeg hadde trodd mulig for et par år siden. Og at det i tillegg blir bra for pasientene er bare et stort ekstra pluss.
Fint navn, forresten. Du burde jo nesten begynne å skrive noen av innleggene på rim:)
Slettet bruker
04.03.2018 kl 08:55 7287

Hei, takk for grundig svar!
Jeg synes det går veldig i riktig retning. USA-tallene frem til Q4, at pasientene selv oppsøker klinikker, fase 3-resultatene og fda-godkjenningene. Mitt poeng er nettopp at hvis man ignorerer kortsiktig aksjekurs, så leverer Photocure faktisk over hele linjen. Om det slår ut på kursen nå eller senere er ikke så farlig for min del, så lenge det er så mye positiv info.
Om salgstallene dobles til Q1 avhenger vel litt av hvor mange som venter på flexi-scope; men når pasientene selv aktivt oppsøker Cysview høres det ikke urealistisk ut. Uansett om det blir Q1 eller Q4 mener jeg det er sannsynlig at det kommer tall som flytter holdninger i løpet av året.

Edisons vurdering av patent hadde jeg ikke sett før (takk for den), men jeg har sett at bla. Snøffelen har argumentert godt i samme retningen. Selv har jeg ikke fagkunnskaper til å vurdere om de har rett, så når jeg frykter konkurranse er det på bakgrunn av en mye enklere analyse: et marked på flere milliarder dollar i USA, som kan erobres uten patent og uten konkurranse - for godt til å være sant? I tillegg går utviklingen raskt, og plutselig kommer det en AI-basert micro-robott-løsning, som danker alt annet ut. Eller noe. I tillegg har vel eksisterende leverandører av utstyr til WL noen muligheter for å legge hindringer i veien?

At Hestdal, med så mange egne aksjer, virker så uinteressert i kortsiktig kursutvikling står det respekt av; og det forteller meg også at han selv har langsiktig tro på det han driver med. Når jeg ser på Q-presentasjonene, særlig når han snakker om USA, oppfatter jeg ham som mye mer selvsikker enn hva en del andre på HO gjør.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
clanz
04.03.2018 kl 08:55 7285

Ikke bare er det komplisert å kopiere og lage en generica av Hexwix/Cysview ref. at det er endel av en prosedyre. (Mener dette også må godkjennes mange steder før salg også)
Patenten for Cysview ble også utvidet med 10 år i USA nå samtidig med utvidet godkjennelse.

Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
BenteBazooka
04.03.2018 kl 10:05 7244

Etter godkjenning fra fda for et par uker siden så er nå Cysview godkjent for bruk flere ganger per pasient og detektering av CIS, så gir jo det adgang til en mye større andel av TURB markedet også der vi allerede har ute 104 skop(rigide). Det kan vi nok se konturene av i q2 allerede.

Ja, utviklingen går faretruende fort. Men en evt ny konkurrent må også gjennom de kliniske løpene, som tar mange år.
Eksisterende leverandører tror jeg nok ikke kan legge store hindringer for Photocure. BLC med cysview er jo også tross alt anbefalt brukt i AUA guidelines.

Ser man på alle de store oppkjøpene BP gjør rundt om i sektoren, så vil jeg påstå Photocure er den heteste oppkjøpskanditaten.
Trekker man fra cash, så er markedsverdien i dag bare 500 mill. Legger BP 2 mrd(bare for å ta et tall) på bordet så får de et selskap med et produkt i et gigantisk marked. Et BP med nok finansielle muskler til å bygge salgsorganisasjon i europa selv også.

På HO bærer Photocure preg av at det er mange gamle aksjonærer som rett å slett har gått lei. Og da forståelig at flere av de vil vente med å kjøpe seg inn igjen til de ser at Photocure faktisk klarer å trappe opp salget.
Når fundamentet er så godt som det er så, så ser jeg ikke hvordan det kan gå galt. Nå er det regulatoriske på plass, og det er bare å få fart på salget:)
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Odin13
04.03.2018 kl 10:33 7224

Kan du sende meg i retningen hvor det står patentet ble utvidet med 10 år?
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
04.03.2018 kl 15:48 7129

Pho er nok en brennhet oppkjøpskandidat - ferdige produkter med refusjon og stort marked er som et ideallcase for BP
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.03.2018 kl 20:23 7020

Flott og engasjert startintro fra Godtfred, og en hel tråd med seriøse svar! Sånt gleder på et forum der altfor mange dyrker bare egne kjepphester.
Min kortversjon av hvorfor jeg prøver PHO nå: Jeg har ikke sittet så lenge i PHO fordi jeg i flere år har vært mistenksom til at de aldri har nådd en skikkelig kommers etter så lang tid på børs. Men i disse tider kan det synes som ting begynner å løsne. Så jeg er betinget optimist her. Og vil ikke gå glipp av en evt. uforutsett opptur. Men skjorta er ikke satset foreløpig :-)

Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.03.2018 kl 07:49 6907

Det med godkjenninger er jo et godt argument! Når det gjelder patent, har jeg oppfattet det slik at det ikke ble forlenget, men at de fikk 10 års eksklusivitet på kombinasjonen sammen med Stolz. Jeg vet faktisk ikke helt hva eksklusiviteten består i (guidelines?), men i mitt hode har det blitt til et slags patent-light.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.03.2018 kl 07:59 6895

Bente, når det gjelder konkurransesituasjonen har du bedre argumenter enn min synsing:) Og jeg har jo også allerede tatt beslutningen om å kjøpe, så jeg er jo egentlig overbevist.
Det er bare det at pho virker så opplagt, at det nesten slår ut på Nigeria-brev-alarmen hos meg.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
05.03.2018 kl 09:27 6843

Slik jeg har forstått det med ca. 10 år beskyttelse i USA. De som ønsker å komme med et generika som skal konkurrere ned Cysview må gjøre tilsvarende kliniske studier. Det vil ta ca.10 år for å komme seg gjennom fase 1, 2 og 3 og så få markedsgodlkenning.

Jeg vil like å se de som drar i gang det ballet..
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.03.2018 kl 10:03 6813

Rank Investor Andel Verdi 05.03.2018 +/-
01 HIGH SEAS AS 10.25% 62 653 500 2 210 000
02 FONDSFINANS NORGE 6.01% 36 713 250 1 295 000
03 KLP AKSJENORGE 5.58% 34 087 898 1 202 395
04 KOMMUNAL LANDSPENSJONSKASSE 4.40% 26 898 168 948 789
05 MP PENSJON PK 3.76% 22 963 500 810 000
06 RADIUMHOSPITALETS 3.22% 19 655 593 693 319
07 BNP PARIBAS SECURITIES SERVICES 2.79% 17 026 981 600 599
08 FONDSFINANS GLOBAL HELSE 1.81% 11 056 500 390 000
09 VICAMA AS 1.53% 9 342 175 329 530
10 INTERTRADE SHIPPING AS 1.39% 8 505 000 300 000
11 MYRLID AS 1.39% 8 505 000 300 000
12 ESTI AS 1.21% 7 371 000 260 000 13 000
13 POLAR CAPITAL GLOBAL HEATHCARE GRO 1.18% 7 216 124 254 537
14 EIKA NORGE 1.18% 7 192 196 253 693 -61 205
15 RUL AS 1.13% 6 930 185 244 451
16 Privat investor 1.09% 6 662 250 235 000
17 EGELAND HOLDING AS 1.07% 6 520 500 230 000
18 BERGEN KOMMUNALE PENSJONSKASSE 1.04% 6 378 750 225 000
19 NORDNET LIVSFORSIKRING AS 1.01% 6 193 199 218 455 1 247
20 NETFONDS LIVSFORSIKRING AS 0.92% 5 644 229 199 091 -17 100
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
05.03.2018 kl 20:35 6796

Stabilitet blant de største eierne er bra
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Hallvar
08.03.2018 kl 16:42 6793

Her er mine tanker for 2018 :
1. Alt ligger til rette for en kraftig salgsøkning i 2018. Dette er så opplagt at ingen kan betvile det.
2. Vi vet det er rett i overkant av 100 blålys som er utstasjonert på sykehusene i USA. Med den positive oppmerksomheten blålys har fått, så må en forvente at det blir brukt.
3. Statistikk fra USA viser at det er en forventning om 80.000 blærekreft tilfeller i USA i løpet av 2018. Photocure la frem tall i sin kvartalssrapport som viser at en forventer ca 1,6 millioner undersøkelse i hele USA (potensialet), og at ca 670.000 av disse vil bli gjennomført på topp 25 sykehusene i USA.
4. Hvis en antar at det gjennomføres ca 1 undersøkelse per dag på de hospitalene som har blålys og estimerer ca 60 undersøkelsesdager i Q1 2018 så vil det totale antall undersøkleser bli 6-6500 undersøkelser og dette vil generere inntekter på ca 50 mill.
5. En må forvente at satsing på salgsapparat vil fortsette å drive en kostnadsøkning, men hvis en legger på 10-20% i forhold til Q4 i 2017, så vil allikevel kostnadene bli større enn utgiftene.
6. Mitt estimat er mellom 15 og 20 mill i Q1 og jeg tror ikke er spesielt offensivt.
7. Jeg tror på en videre vekst i både blålys og antall undersøkelser pr dag og mitt EBIT estimat for 2018 er ca 150 mill NOK. Dette tilsvarer en earnings per aksje på 7-8 NOK som skulle kvalifisere til en aksjekurs på langt over 100 NOK.

For 2019 og 2020 er tallene så høye at aksjekursen blir 4-sifret.

Spørsmålet er om jeg overser noe. Fint om noen gir meg input om dere har noen gode forslag. Inntil videre tenker jeg at det bare er å vente på Q1 resultatene i mai. Har ikke det kommet ut noe info som har bidratt til en positiv utvikling til da, så starter det nok skikkelig i slutten av mai.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.03.2018 kl 21:31 6790

Edison skulle komme med en oppdatert analyse denne uken. I går og i dag steg volumet og kursen fra rundt kl. 8:00 New York tid.

Hallvar, jeg har lyst å gi min kommentar når jeg har gått gjennom tall-estimatene. Det må bli i morgen, nå er det kvinnedag og jeg må vaske opp og se på TV-serier:-)
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
08.03.2018 kl 21:46 6790

De tålmodige vil bli belønnet
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
BenteBazooka
08.03.2018 kl 22:06 6789

Samme stusset jeg over, at volumet steg når markedet over dammen åpnet både i dag og i går:)

Hadde vært fint med edison analyse i morgen, så man hadde fått litt lesestoff i helgen.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
08.03.2018 kl 22:45 6786

Hva tror du sammenhengen er ?
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
BenteBazooka
09.03.2018 kl 10:00 6786

Er nok for tidlig å begynne å tenke at det er en amerikansk investor på tur inn, siden volumet er relativt lavt og bare har pågått i 2 dager. Så ville ikke lagt stort vekt på dette gruk.

Er nok litt optimistisk å håpe på inntekt på 50 mil i usa allerede i Q1, men vi vet jo ikke effekten av refusjonen enda, så det er jo ikke usannsynlig heller. Tipper at vi ser så høy inntekt i usa q2/q3.
Bare for å leke litt med tall da:Tar man en inntekt på 50 mnok i us, og plusser på tallene fra norden(12,9mnok) og europa(16,3) i q4. Da får vi en inntekt på ca 80 mnok.
Gross profit i q4 var på 91,4%. 80mnok*0,914=73,1mnok.
Operation expenses i q4 var 35,1mnok. den kan vi kanskje øke til 40mnok i q1.
Utviklingsportefølgen var på 11,8 i q4. Den justeres ned til 10mnok.
Tar også med depreciation & amortization fra q4 på 3,3 mnok.
73,1-(40+10+3,3)=19,8 mnok før skatt.

Skal ikke mange prosedyrene til før vi går i pluss.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.03.2018 kl 11:08 6785

Gruk jeg tror heller ikke man skal legge for stor vekt på det. Jeg satt i nettopp og skisserte følgende tre alternativer, hvorav nr. 1 nok dessverre er mest sansynlig (men vi kan jo håpe på 2 eller 3):

1 Vi overtolker forhold som egentlig er tilfeldige. Hvis jeg kaster en terning 1000 ganger vil jeg få langt flere tilsynelatende meningsfulle/systematiske sekvenser, enn hvis jeg forsøkte å tenke ut en tilfeldig sekvens på 1000 terningkast. Kahneman skriver i Thinking fast...: “We are pattern seekers, believers in a coherent world, in which regularities (...) appear not by accident but as a result of mechanical causality or of someone’s intention. We do not expect to see regularity produced by a random process, and when we detect what appears to be a rule, we quickly reject the idea that the process is truly random”. Det er svært sannsynlig at mønstret bare er tilfeldig.
2 Edison jobber med analysen, og noen i miljøet rundt kjøper.
3 Hvis man tar med personale ved sykehus med skope, pasienter og pårørende (naboer, kolleger osv) pluss det løse, så må det være minst 100.000 (mitt gjett) som har undersøkt hva Cysview er siden 16. Februar. Av disse er det et par prosent som driver med aksjesparing i større eller mindre skala, og av disse igjen er det et par prosent som er nysgjerrige nok til å ta en nærmere titt på Photocure på Oslo børs. For dem er Photocure et nytt bekjentskap, og de sitter ikke fast i gammelt psykologisk gørr av skuffelser, realiserte tap og uinfridde forventninger.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.03.2018 kl 11:41 6784

Hallvar, så utrolig greit det er å følge resonnementet når det er strukturert i punkter:)
1. - 3. jeg er enig.
4. jeg er enig med Bente i at 50 mil høres optimistisk ut, når man tar utgangspunkt i Q4. Likevel, gitt pkt. 2 høres een prosedyre om dagen ikke urealistisk ut.
5. Du mener vel det er inntektene som er større en utgiftene?
7. Jeg håper du har rett, men jeg legger meg på en mer konservativ linje, og legger inn at det må da komme noen utfordringer - kanskje noen som vi ennå ikke vet hva er.

Firesifret høres vanvittig mye ut. Men en del av grunnen til at det høres mye ut skyldes dagens kurs. Hadde den ligget på 150 (noe som ikke hadde vært vanvittig), hadde ikke 7-gangeren hørtes så sprøtt ut.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
09.03.2018 kl 13:49 6782

Takk for interessante resonnement - farten i implementering vil være avgjørende - pussig at USA er så " hotte" når markeder som England og Frankrike er iskalde
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
09.03.2018 kl 15:24 6782

Samme optimistiske kursutvikling hver ettermiddag ....
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
10.03.2018 kl 09:34 6782

Mine tanker om Photocure. Fantastisk produkt og teknologi med overveldende dokumentasjon på effekt og pasientfordeler.

Utfordringen er eierne, valgkomiteen, styret og ledelsen som jeg fortsatt stiller store spørsmål ved:

1: Valgkomiteen: Hva skal vi med en valgkomite som leier inn et konsulentselskap for å finne styremedlemmer? Helt bort i natta dumt og noe som er typisk for fjotter som ikke ønsker å ta ansvar for sine handlinger. Allerede her svikter Photocure og styret.

2: Styret: Totalt fraværende og ingen av de har aksjer i selskapet (utenom Pike som har patetiske 3 400 aksjer). Latterlig at de viser ingen tro på selskapet.

3: Ledelsen: Utrolig tafatt. Hvordan i Q#%/Q(#/%(/Q#% er det mulig å lansere Cysview for fleksiskope først i midten av 2018? Kunne de ikke lagt en lanseringsplan da sannsynligheten for godkjenning ikke var langt unna 100%. Her ser vi nok en gang Hestdal sitt problem. Han har alt for god tid og det kommersielle bryr han seg null om.

4: Eierne. Vår største eier er en som brøler litt i media når han blir frustrert og bortsett fra det så gjør han ingenting. Hva med litt handlekraft? Få inn et styre som vil noe og som kan få på plass en ledelsen som trykker litt på. Ambisjonsnivået er et kjempeproblem. Hestdal tror alt løser seg ved å ansette nok folk. Hva med å stille litt krav?


Jeg mener det er nødvendig med en fullstendig renovering av toppledelsen i selskapet.. Bort med Hestdal, Dahl, Bellete, Hogstad
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
bite
10.03.2018 kl 11:38 6781

Enig mye av dette Medisinmannen. Et bud på selskapet er dermed ikke umulig. Ingen aksjonærer som vil stoppe det dersom budpremien er akseptabel. Ingen sterke eiere, dessverre.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
10.03.2018 kl 16:51 6780

Et bud må være på et nivå som gjenspeiler potensialet i selskapet - min kr 200 per aksje
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2018 kl 20:12 6779

gruk skrev Innlegget er slettet
dvs godt over 4 milliarder. Og pcib til 350?! Da tror jeg budgiver må være en som er aktiv på HO;-)
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2018 kl 21:03 6779

Det har vært mye kritikk av ledelsen. Det er det også av ledelsen til Nano, Biotec m.fl. på deres sider. Hos Pho ser jeg at kritikken kommer fra flere hold, og også fra folk som ellers fremstår som saklige og nøkterne. Og jeg skjønner at det kan være lurt å lytte til folk som har fulgt bedre og lengre med enn hva jeg har.
Likevel: ovenfor har jeg tatt Hestdal i forsvar, særlig på tre punkter: 1. jeg er ikke enig i at USA satsingen har gått sakte den siste tiden, 2. jeg oppfatter ikke at Q-presentasjonene er preget av begravelsesstemning, 3. Jeg mener ikke hans akademiske fremtoning nødvendigvis er en ulempe når man tar hensyn til hvem som er de potensielle kundene. Og jeg vil gjerne legge til nr. 4. Jeg tror ikke nå er riktig tid å gjøre store forandringer i toppen. Og nr. 5 uambisiøs guiding kan som Bente skriver skyldes at de ikke har gode referensetall.

MM, dine punkter:
1 - det var nytt for meg. Jeg har lest så å si alt på forum siden sommerferien inkl. diverse link, men dette må ligge lenger tilbake. Jeg er enig i din vurdering.
2- enig der også.
3 - jeg stusset også da jeg leste meldingen den 16. Februar, og jeg stusset enda mer da jeg så Q4 presentasjonen. Hestdal fikk spørsmål om dette, og svarte bare noe i retning av: ja, det blir lansering til sommer. Som om dette ikke var det minste rart. Men er vi sikre på det står på Photocure, eller kan det være hos Storz flaskehalsen er?
4 - Jeg blir heller ikke klok på den største eieren. Senior har jeg sett på TV, og junior tror jeg skriver her inne. De virker ikke overbevisende på meg. Likevel, hvis man skal gi dem een god egenskap, virker de i alle fall ikke konfliktskye, og jeg har tenkt at når det plutselig ble stille fra dem, må det skyldes at de har fått noen svar de er fornøyde med. (De kjøpte forresten alle mine aksjer i pho til kurs 47,- da jeg solgte meg helt ut for et par år siden, så jeg kan takke dem for at jeg nå har dobbel pot:)
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2018 kl 21:49 6779

Om her kommer bud no, så kan vi ikke håpe på mer enn 40 prosent opp.

Så hold hardt, kan kjøpere komme etter og selgerene jobbe og selge KIT .

Bedre salg oversikt og vi vet om kursen ligger flat eller stiger til 1000-4000.

Noe som ikke hadde vært så rart med firesifret om vi hadde lagt på de 200kr vi burde gjøre no.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
focuss
10.03.2018 kl 22:22 6778

Enig med MM at det hadde vært fint med en ny industriell aksjonær som kunne tatt styreplass. Helt uavhengig av det tror jeg Photocure de neste par årene vil skape veldig mange nye dollar millionærer . Nesten ikke til å unngå
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.03.2018 kl 13:44 6777

Skulle gjerne vite hvorfor de 17 flexi skop var returnert også.

Men det kan være så enkelt at det var gratis studie utlån, og vil de ha videre må de kjøpes ???
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
Medisinmannen
11.03.2018 kl 13:55 6776

Jeg synes diskusjonene begynner å bli bra. Godt med nye og gode bidragsytere (Godtfred).

High Seas AS er ikke spesielt konfliktsjy, men når junior er ute og gråter i media så bør han følge opp. Har han noe å bidra med? F.eks. en person til styret som kan ta tak i det som fremstår som svak ledelsen. Han har kritiserte Hestdal i kraftige ordelag. Det er merkelig at Hestdal fortsatt sitter når største eier er svært kritisk.

Når noe sånt skjer så fremstår AH kun som en fjott som brøler i media når aksjekursen butter i mot, men han har ingen evne eller vilje til å få frem endringer. Jeg tror på å få på plass en ledelse i USA som tar selskapet videre.

Det er tross alt der det skal skje fremover.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
11.03.2018 kl 17:15 6776

pho har gode produkter, men mangler en kommersiell muskel. Det vil være store synergier i å slå Pho sammen med noen som er i dette markedet , og som kan tenke stort... avgjørelse nærmer seg ...
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
focuss
11.03.2018 kl 18:50 6777

Hadde vært interessant å visst hvordan de organisere seg USA , hvor mange nå og hvor mange de sikter mot.
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
gruk
11.03.2018 kl 20:41 6776

Det går jo frem av kvartalsrapporten ...
Redigert 20.01.2021 kl 19:04 Du må logge inn for å svare